מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיחק עם העיניים ונתקע לו הפזילה?מיקי25/01/2009
שלום, לפני חודשיים בני בן ה6 התלונן על ראייה כפולה בעת שראה סרט במחשב בשעות הערב לקראת השינה , כיבינו את המחשב והוא הלך לישון. לפני כשבועיים בני שיחק עם העיניים , משחק של להביט על האף ופתאום נתקעה לו הפזילה לכמה רגעים ,הוא התלונן על ראייה כפולה, ולאחר כמה רגעים של עצימת העיניים חזרו העניים למצב רגיל. אך בשבוע האחרון קרה המקרה שלושה פעמים , מקרה אחד בגן ולאחר מכן קרה לו אחרי יומיים בבית בעת צפייה בסרט ושוב בערב לפני השינה. יש לציין שהילד היה עייף בשני המקרים ובמקרה הראשון הלך לישון ללא פזילה אלא תלונה על ראייה כפולה לרגע, מיד כיבינו את הסרט והוא הלך לישון , במקרה השני החמור יותר בערב כאשר הוא היה עייף נורא שוב קרה לו המקרה ואז לקח כמעט 6-8 דקות כדי שהפזילה תעבור לו ע"י עצימת עיניים ותרגיל של סיבוב האישוניים ע"י מעקב אחרי האצבע שלי לאורך 360 מעלות. אני רוצה לציין כי הילד היה נרדם עם טלבזיה בחדרו באופן קבוע מגיל 2.5 עד.5 5 , האם העניין קשור לחוזק או להחלשות הראייה או השרירים בעין? רציתי לשבוע דעה לפני יעוץ עם רופא עיניים? האם מקרה זה הוא נורמלי לילדים במקרה של עייפות וזה חולף או שהוא מקרה יוצא דופן? תודה מראש על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד27/01/2009יכול מאוד להיות שלבנכם יש נטייה לפזילה עקב מספר משקפיים גבוה. פנו בבקשה מיד לרופא עיניים לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת עין בכדי לאמץ עין עם קטרקטהילה הראל22/01/2009
לביתי בת השנתיים וחצי יש קטרקט מולד, אנחנו במעקב מגיל שנה הדוקטור ממליץ לנו לסגור את העין הטובה כדי לאמץ את העין עם הקטרקט, הוא נתן מירשם למדבקות שצריך להדביק על העין, ציירנו על המדבקה ציוריי דובונים שהיא אוהבת והדבקנו שנינו על העין, לי על עין אחת למשחק ולילדתי על העין המיועדת, אחרי 30 שניות הרגשתי אי נוחות המדבקה מאוד הציקה לי ומיד גם ילדתי הורידה אותה, ניסיתי שוב ושוב לשכנעה ע"י משחקים להדביק על בובות שלה אפילו סבא וסבתא גוייסו לעניין, נראה לי שלפני הכל המדבקות האלה מאוד לא נוחות היא אומרת לי שמציק לה ואני מאמינה לה גם מנסיוני על העין שלי, הציק לי מאוד מהר, אני רוצה להתחיל איתה את הטיפול , אך רוצה למצוא לה פתרון נוח ונעים, בכל זאת היא צריכה להיות עם זה כמה שנים...... האם יש פתרונות "נעימים" יותר לעין? חוץ מהמדבקות האלה? תודה מראש הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט
פרופ` יאיר מורד24/01/2009במידה והקטרקט הוא קל בלבד, אפשר לנסות טיפול עם טיפות מטשטשות ראייה בעין השניה. נותנים טיפה פעם בשבוע וזה למעשה כל הטיפול. דברי עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותיניב20/01/2009
שלום רב, השבוע לקחנו את בתנו בת ה-3 לבדיקת ראייה ראשונה בחייה. סיבת הביקור: בתנו החלה למצמץ לפני 3 שבועות ללא כל סיבה נראית לעין. הרופא מצא כי בעין ימין יש לה מספר 2 ואילו בעין שמאל 4.5 -4.75. בנוסף לכך, מצא כי יש לה צילינדר של 1.25 בעין ימין, 0.75 בעין שמאל (המספרים על פי מיטב זכרוננו). הרופא הסביר לנו כי היות ויש הבדל של שני מספרים בין שתי העיניים אזי עלולה להתפתח עין עצלה ועל כן עליה להרכיב משקפיים. בנוסף לכך, אני מרכיב משקפיים בעצמי (מגיל מאוחר - 19). יש לנו מספר שאלות: 1. האם יכול להיות שבבדיקה מסוג זה (אשר כללה הרחבת אישונים) נפלה טעות  ? (אנו לא רואים שום בעיה בראייתה של בתנו, לא מתקרבת למסכי טלוויזיה, רואה פרטים קטנים בטווחים ארוכים) 2. האם המלצת הרופא היא הפתרון היחיד לבעייה מסוג זה? האם שווה לקבל חוות דעת נוספת? 3. כמה מהר עלול להדרדר המצב לעין עצלה (כיצד זה בא לידי ביטוי - האם בפזילה?), משמע האם להרכיב לה כבר כעת,בגיל כה צעיר, משקפיים? כבר הזמנו משקפיים עבורה אך אנו חוששים להתחיל תהליך מורכב בגיל כה צעיר לפני שמיצינו את כלל האופציות. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפים
ד''ר עידי מצר21/01/2009הייתי הולך עם חווד הרופא וחוזר למעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים לפני כיתה א'כנרת18/01/2009
הבן שלי בן 5 ושמונה חודשים. עשינו לו בדיקת עיניים אצל רופא עיניים מומחה לילדים ותוצאות הבדיקה היו שהוא זקוק למשקפיים. יש לו צילינדר של רבע בעין אחת וחצי בעין השניה (הילד לא מראה סימנים של קושי בראיה). שאלתי הראשונה היא האם הוא אכן זקוק למשקפיים. שאלתי השנייה היא אם כן, אז מתי מומלץ להרכיב לו, משום שכרגע הוא בגן חובה ולפני כיתה א'. אם נדחה את העניין אז אולי יתגלה קושי סביב ההסתגלות למשקפיים יחד עם המעבר לכיתה א' ואז כדאי להתחיל לפני או שניתן להניח לילד ולחכות עד תחילת שנת הלימודים. בכל מקרה יש לנו פגישת מעקב בתחילת אוגוסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר לילד בן 6 כמעט
ד''ר עידי מצר18/01/2009לעתים יש צורך במספר נמוך יחסית של צילינדר כמו אצל בנך. מומלץ להרכיב אותם כל היום לאחר הסתגלות של שבועיים שלושה הדרגתית. הסכנה היא שאי שימוש בהם יגרום לעכוב בהתפתחות חלק המח הקשור לראיה תקינה. מה שנקה בלשון העם עין עצלה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית אלרגיה קשה בעינים שמשבשת ראיהשואלת18/01/2009
שלום רב, לבן שלי (בן 8), אובחנה אלרגיה בעיניים לפני כשנה. (יש לציין שגם כתינוק ופעוט היה רגיש לחילופי מזג האויר, ומעט אסמטי - מה שעבר מאז).האלרגיה שנראתה תחילה כדלקת, אופיינה בעיניים אדומות, דומעות ומגרדות מאוד. בהמשך התפתח כמעין קרום על העין וסביב האישון, והעיניים נראו מאוד עכורות תוך שהן מפרישות כל הזמן. קומפרסים מעט הקלו, אך לא פתרו את הבעיה. הרופא טען שמדובר באלרגיה קרוב לודאי בשל רגישות למזג האויר ההפכפך של האביב, וליובש, ובהמשך קיץ - חשיפה מוגברת לברכה וים אשר רק החריפו את המצב - ובקיצור לא הצלחנו להפטר ממנה. הילד טופל בטיפות רבות לאורך זמן רב, סוגים רבים, קומבינציה של כמה טיפות במקביל, חלקם הגדול סטרואידים ברמה חזקה ומוחלשת. תחת הטיפות המצב סביר ומשתפר. ברגע שמפסיקים אותן, המצב חוזר לקדמותו. כשהיה ללא טיפות למשך כשלושה חודשים (ספט'-נוב'), מצב ראייתו הדרדר מאוד והוא התקשה לראות בכתה ובכלל, שמנו לב שמכווץ עיניו ומתאמץ והוא טען שרואה הכל מטושטש. לקחנו אותו לאופטומטריסט שטען שנראה לו שיש לו צילינדר ומספר של 3 ו-2 אך אינו מצליח לקבוע במדויק ושלח אותנו שוב לרופא העינים לבדיקה תחת הרחבת אישונים. הרופא עשה לו בדיקה ראשונית, וטען שחלה הדרדרות גדולה במצב הראייה, והדלקת הכרונית הזו גרמה לפגיעה מכנית בראיה. היות ולא היה יכול לבצע בדיקה מדויקת תחת הדלקת, ולא רצה להחריף את המצב עם טיפות להרחבת האישוןנים, נתן לנו שוב טיפול טיפות סטרואידים לשבועיים, וזמן אותנו לבדיקה נוספת אחר כך. והפלא ופלא, לאחר השבועיים עשה לו בדיקת ראייה והראיה היתה תקינה לגמרי, ללא שום זכר לבעיה. הרופא נתן לנו טיפות לחודש נוסף עם הפסקה הדרגתית (שוב סטרואידים) ובקש לבוא לביקורת. כאמור לפני יומיים סיימנו את הטיפות, והעינים שוב נראות זוועה, אדומות, מודלקות ועכורות. אנו ממש מיואשים ולא יודעים מה לעשות. נראה לא הגיוני שכל החיים יהיה צריך טיפות, מצד שני ראייתו ממש נפגעת ומדרדרת ומקשה עליו. הוא מגרד כל הזמן את העיניים ומחמיר את המצב. מה אתם ממליצים לעשות? יש לציין כי היינו אצל רופא עיניים סטדנדרטי, לא מומחה לילדים, היות ואנו לא מכירים אף אף שמומחה לילדים באיזור הצפון - אנו גרים בעמק יזרעאל. (האם יש מישהו מומלץ?)לא היינו רוצים לחזור שוב לאותו הרופא, כי לאורך שנה אין שום שיפור ולא היינו רוצים להמשיך בסטרואידים לתקופות כל כך ארוכות. דרך אגב, ניסינו גם טיפול הומאופתי ללא הצלחה. תודה רבה, גלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים אלרגית
ד''ר עידי מצר18/01/2009קיימות תרופות החוסכות את השימוש בסטרואידים. השימוש בהן לא טריביאלי, יש לו גם תופעות לואי מקומיות ביחוד וכן מדובר בעלות של מאות שקלים לחודש שקופות החולים מחזירות בהליך מורכב יחסית. כמו כן אם אכן מדובר באלרגיה יש מקום לנסות ולאתר את הגורם לה למרות שבמרבית המקרים לא מוצאים את הגורם. אתם יכולים לקבוע תור אלי בחיפה לשם הערכה מלאה ויעוץ מתאים אם מתאים לכם. אשמח לבדוק ולחוות דעתי.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מצאתם פתרון לבעיה?
אורנית26/08/2010בתי (5) סובלת מתסמינים דומים... אשמח להיעזר בנסיונכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה
פרופ` יאיר מורד28/08/2010כיום יש פתרון לכל אלרגיה ואין ילד שאי אפשר לאזן. יש טיפולים חדשים כמו טיפות ציקלוספורין או הזרקות קנלוג לעפעף שפותרות את הבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית קונברגנציהאיתי15/01/2009
נפגעתי בראש בתאונת דרכים. מאז סובלת בקושי במיקוד הראיה ו"קפיצה" של מילים ושורות. רופאי העיניים בקופת החולים טוענים שהבדיקות תקינות (קרקעית עין, לחץ תוך עיני, שדה ראיה וחדות הראיה), מה שמתסכל אותי מאוד. האם יש איזשהי בדיקה שידועה מתחום רפואת העיניים לילדים שיכולה לאשר או לשלול הפרעה בקונברגנציה? איך משכנעים רופא עיניים של מבוגרים לבצע אותה? המון תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית התמקדות עקב חבלת ראש
ד''ר עידי מצר15/01/2009מדובר במצב ידוע ומוכר ממקרים קודמים. הכתובת לפנות היא לשילוב של רופא מומחה לפזילה ומומחה לנויירואופתלמולוגיה (מחלות עצבים ומח הקשורות למערכת הראיה). שני הרופאים יתנו את התמונה המלאה. הייתי מציע לשקול אם לא נעשה בעבר MRI של המוח במידה וזו אכן הבעיה למרות שגם זה לא חייב להדגים נזק, כי לפעמים מדובר בנזק מפוזר ברמה המיקרוסקופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפייםמיטל13/01/2009
שלום, לפי בדיקה שעשיתי היום לבתי עקב פזילה פנימה מידי פעם בעיניים, היא צריכה להרכיב משקפיים. המספר בשתי העיניים 3+. השאלה שלי האם יש סיכוי לשיפור עם הזמן , שהמספר ילך ויקטן עד כדי כך שהיא לא תזדקק משקפיים בעתיד הרחוק??? או שרוב הסיכויים שיגדל עם השנים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחק ראיה
ד''ר עידי מצר14/01/2009רוחק ראיה בנוני נוטה לרדת עם הזמן ויכול להעלם לחלוטין עד גיל הבגרות. זה בעיקר אופייני לבנות. אלו תוצאות מחקר שערכתי בארץ, גרמניה וארה"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר פיגמנטיםמירי12/01/2009
שלום, בני כבן חדשיים וחצי. פנינו לבדיקת רופא עיניים מכיון שאינו ממקד מבט וכן עיניו מרצדות מצד לצד. הרופא אמר שיש לו חוסר בפיגמנטים ברמה בינונית. האם פיגמנטים מתפתחים עם הזמן ? מה המשמעות של חוסר פיגמנטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבקנות
ד''ר עידי מצר12/01/2009יתכן והוא מתכוון ללבקנות (ALBINISM) מצב של חוסר בפיגמנט בעור, בשיער ובעיניים. מומלץ להבדק אצל רופא עיניים ילדים שמיומן באבחון מצב זה. תוכלו למצוא חומר רב באינטרנט על מצב זה במידה ואכן מדובר בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם מצב כזהעידן12/01/2009
אהלן מה עושים עם מצב שבו תוצאות סופיות של ניתוח (3 וחצי חודשים) הן אורטו לקרוב וcon eso מינימלי של 1 לרחוק, שלמרות הסטיה המינימלית גורם לראיה כפולה, לפעמים מטרידה מאד למשל בערב, או שגורם לאיבוד קואורדינציה (כדורגל למשל..)? האם הפתרון היחיד הוא פריזמות קבועות (לא מומלץ?!)? והאם פשוט כדאי לסבול בשקט ולחכות אולי לאיזון עם הזמן..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ניתוח פזילה
ד''ר עידי מצר12/01/2009התוצאות מעולות בכל קנה מידה. אם עדיין יש כפל ראייה ניתן לפחות באופן זמני להשתמש בפריזמות. תוצאות לטווח ארוך ניתן לדעת רק לאחר 6 חודשים. בו נקווה שהדברים יסתדרו עד אז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פזילהמיכל11/01/2009
שלום רב, בתי בת הארבע נותחה לפני שלושה שבועות בשתי העיניים עקב פזילה פנימה. ניכר שיפור רב במצב הפזילה. יחד עם זאת מדי פעם קיימת פזילה קלה מתחלפת (בין שתי העיניים). כעבור כמה זמן נמדדת הצלחת הניתוח, ולא תורגש פזילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד11/01/2009התוצאה הסופית היא לאחר חודשיים שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה.מיטל09/01/2009
שלום, בתי בת 3 ובשבוע האחרון הבחנתי מספר פעמים שעין ימין שלה פוזלת פנימה. בהתחלה חשבתי שלא ראיתי נכון או שהיא עושה דווקא ומסתכלת עם 2 העיניים על האף בכוונה. אך נראה לי שאכן יש בעיה עם עין ימין. השאלה שלי מה יכולה להיות הבעיה והאם בגיל כזה אפשר לטפל ?? אני מאוד מודאגת ומחכה לתשובה תודה מיטל
פרופ` יאיר מורד11/01/2009עליך לפנות לבדיקת רופא עיניים לילדים בכדי לדעת מה הגורם לתופעה. בדר"כ מדובר בצורך במשקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפל ראייהאיילת07/01/2009
בתי בת ה6 מתלוננת כיומיים על כפל ראייה עם משקפי ראייה. לפני כשנה וחצי נותחה ניתוח לתיקון פזילה וידוע על רוחק ראייה. מרכיבה משקפיים. בבדיקה של רופא עיניים היום מתברר כי יש בריחה החוצה של עין ימין. הוצע לנו לגשת לאופטיקאי ולנסות מס' קטן יותר בעין ימין . הבדיקה בוצעה בלית ברירה ע"י רופא מחליף מאחר והרופא שלה איננו. האם המלצתו סבירה? האם הגיונים להסתמך על קביעה של אופטיקאי בילדה בת 6 מה עוד שהוא בעל אנטרס . האם ניתן להמתין עם הבעיה עד שהרופא שניתח אותה יבדוק אותה מדובר בעוד חודש לפחות.
פרופ` יאיר מורד11/01/2009ההצעה נראית סבירה אולם אינני חושב שאופטיקאי יכול לקבוע את המספר החדש. נסי לפנות לאורטופטיסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פזילהעדי07/01/2009
שלום רב, בני נבדק אצל דר' מורד בגיל חצי שנה ( לפני 4 חודשים) ונמצא כי ראייתו תקינה וכי אין פזילה. לפני כמה זמן הבחנתי כאילו האישונים אינם נמצאים בדיוק באותו מקום כאשר מביט.יש סטייה קלה. האם יתכן שהתפתחה פזילה או שהדבר קשור למבנה העין?? תודה
פרופ` יאיר מורד11/01/2009הדרך היחידה לתת תשובה ודאית היא לבדוק אותו שוב. יכול להיות שהפזילה הופיעה רק עכשיו, או לחילופין שמדובר בפזילה מדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' עידו מצרבינה06/01/2009
שלום לך היתי אצלך בביקור דרך מכבי ברח' גליל ביום שלישי היתי עם שתי בנות מעיין ואיילה לאיילה הבת שנה מצאת (לפי מרשם למשקפיים) כי יש צילינדר מינוס 4 בעין ימין ומינוס 1.5 בשמאל 1.כשדיברת איתי אמרת לי ההיפך ז''א 4 בשמאל אני מניחה שבילבלת או שכדאי שוב להיבדק? 2.מה הפירוש צילינדר זה עין עצלה? 3.האם מדובר בבעיה של עדשת עין או קרנית? 4.יש לציין שראייתה טובה מאוד היא מוצאת כל ריס (מעפעפיים) שנופל על רצפה -איך זה מסתדר עם התוצאות? 5.האם ניתן לחכות עם משקפיים עוד מס' חודשים בתקווה שזה יסתדר? 6.האם לפי דעתך כדאי לקבל חוות דעת נוספת לגבי מספרי צילינדר- כי אולי ימצא מס' קטן יותר וניתן יהיה לדחות לכמה זמן הרכבת משקפיים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בינה
ד''ר עידי מצר11/01/2009העוות האופטי המכונה צילינדר גורם בדרגה שמצאתי אצל ביתך לעיכוב בהבשלת החלק במוח אשר אחראי לחדות הראיה בעין עם המספר 4. מתן משקפים מאפשר למוח לראות תמונה חדה הדרושה לו לשם המשך ההתפתחות התקינה. "עין עצלה" הוא מצב בו מערכת הראיה, קרי, המוח, לא מתפתח באופן תקין עקב הפרעות שונות: אופטיות, עכירות במבני העין השקופים דרכם האור עובר בדרכו לתוך העין ועוד. מאחר וביתך רואה באופן סביר לגילה בעין עם הצילינדר בדרגה 1.5 היא יכולה להבחין גם בריס שנפל על הרצפה, הבעיה שבעין עם המספר 4 היא לא רואה טוב, אך לא יודעת לדווח על כך בגילה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטינובלסטומהליאורה06/01/2009
יש לי בן שנולד עם רטינובלסטומה. במשפחתנו לא ידוע על מקרה קודם של מחלה זו. רציתי לברר עבורו , במידה ויביא ילדים, מה הסיכוי שגם הצאצא יהיה חולה בממלה זו לכשיוולד. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטינובלסטומה
פרופ` יאיר מורד11/01/2009יש חשיבות לשאלה האם המחלה היא בעין אחת או שתיים. עליכם לפנות ליעוץ גנטי מסודר. כמו כן אפשר היום לבצע בדיקה של המוטציה בדם וכך לעת בבירור האם האחים נשאים של הגן או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)