מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטיגמטיזםנטלי29/11/2008
שלום. יש לי שאלה. הבן שלי הוא בן 4 ,לאחר הביקור אצל רופאת העיניים הודיעו לנו שיש לו אסטיגמטיזם. העין הימנית היא 180 *1.00-2.25+ העין השמאלי10* 0.75-1.75 +. רציתי לדעת מה זה אומר מבחינתנו? האם הוא זקוק למשקפיים? אצל מי עוד אפשר להתעייץ בנושא. אשמח לקבל פרטים וקצת הסבר על אסטיגמטיזם? תודה מראש. נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטיגמטיזם
פרופ` יאיר מורד29/11/2008מדובר בעיוות של קרנית העין או העדשה של העין הגורם לטשטוש הראייה. צילינדר קל בדר"כ איננו מחייב תיקון אבל במקרה שלכם כן הייתי ממליץ על משקפיים, למניעת עין עצלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרובי27/11/2008
שלום רב, אם אשתמש בעדשות מגע יומיות יומיום במשך שלושה ימים (כל ערב אאכסן אותן במחסנית), מה הנזק הכי גדול שיכול להיות לי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` יאיר מורד27/11/2008זיהום בקרנית שיכול לגרום לעיוורון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפל ראיהזקס24/11/2008
בבדיקת ראיה שגרתית אצל אופטומטריסט מומחה אובחנה בתנו בת ה-17 כסובלת מכפל ראיה. שאלתנו היא מהי התופעה? מי אמור לאבחן אותה ? ומהן דרכי הטיפול המומלצות? האם יש סיכונים? או סיבוכים? בתודה ובברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל ראייה
פרופ` יאיר מורד25/11/2008עליכם לפנות לרופא עיניים. יתכן שמדובר בתופעה חולפת וקלה ויתכן שמדובר בסימן ראשון לבעייה יותר משמעותית. בכל מקרה אין זה מתפקידו של האופטומטריסט לאבחן ולטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מהעיניםאליק24/11/2008
לבן שלי , תינוק בן 8 חודשיים יש הפרשות משתי העינים. בלילה הוא מתעורר ולא יכול לפתוחם. אשמח לעצה,והדרכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
פרופ` יאיר מורד25/11/2008אם התופעה כרונית כנראה שמדובר בסתימה בצינור הדמעות. פני לרופא עיניים לילדים לצורך ביצוע לחיצה על השק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות ודמעות
אילת30/11/2008לבתי בת שנתיים יש תופעה דומה - האם פתיחת כיס הדמעות הוא דבר מסוכן ?, האם מצריך לעשות זאת בהרדמה כללית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיחת דרכי דמעות
פרופ` יאיר מורד30/11/2008פתיחת דרכי דמעות הוא ניתוח בטוח מאוד והסיכון בו אפסי. אם ביתך סובלת חבל לחכות - ככל שתגדל הסיכוי להצלחת הניתוח יורד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים דחופהחן24/11/2008
שלום רב, ביתי בת 6 בכיתה א' ומתלוננת שרואה מאוד מטושטש מן הלוח. ניסיתי לקבוע תור והתורים הם רק לפברואר מרץ 09/. אני חושבת שהמצב מחייב בדיקה בחודש זה כבר. האם יש אפשרות להגיע באיזו שהיא דרך אליך כמה שיותר מהר? (גם המורה ביקשה באופן מיוחד) - אשמח לקבלת תשובה בהקדם (אני שייכת לקופת חולים מכבי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` יאיר מורד24/11/2008בבקרים אני פנוי יותר. דברי עם הפקידות ובקשי תור דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אלטרנטיבי להסרת משקפיים לילדישירי22/11/2008
שלום רב, בני בן ה8 מרכיב משקפיים כ 3 שנים ומספרם - 1.5 לראייה מרחוק.לאחרונה נודע לי על טיפול אלטרנטיבי להסרת המשקפיים. הטיפול הוא תרגילים לחיזוק הראייה עד להסרה של המשקפיים. שאלתי היא האם טיפול שכזה עלול להזיק או האם ידועים לכם פרטים נוספים בנושא. תודה מראש שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרנטיבה
פרופ` יאיר מורד22/11/2008לצערי אף אחד מהטיפולים הללו לא הוכח כיעיל, פרט לתועלת הנגרמת למטפל לאחר גביית תשלום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר מורד, תודה רבה על תשובתך המהירה
שירי22/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף..מורי20/11/2008
שלום.. אני בת 13 ואני טיפה פוזלת (פזילה קלה) כאשר אני מסתכלת לצד.. איך אפשר לפתור זאת ? אני לא רוצה לענוד משקפיים.. יש עדשות כלשהם שמתקנות את הפזילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד21/11/2008צריך להבדק אצל רופא עיניים לילדים. הטיפול הוא או משקפיים (או עדשות מגע) ואם זה לא משפיע אז ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אותה מוריה שהגיבה מקודם..
מורי21/11/2008אני מורי שהגיבה מקודם.. אני לא יודעת כיצד לספר זאת לאמא שלי.. אני יגיד לה ? אמא אני פוזלת וצריך ללכת לרופא עיניים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפזילה
פרופ` יאיר מורד22/11/2008זאת לא בושה חמודה. אמא תשמח ללכת איתך לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן
מורי21/11/2008שלום , אני בת 14. איפה יש רופאי עיניים לילדים בקריות? לבדיקת פזילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' מורדכרמית20/11/2008
בתי בת 7 חודשים ולאחר שהבחנו בפזילה בעין שמאל לכיוון האף, פנינו להתיעצות אצל רופא עיניים בבדיקה שכללה הרחבת אישונים המליץ הרופא על משקפיים לתיקון רוחק ראיה והעין העצלה 3+ ללא צילינדר ל- 2 העיניים. הרופא אמר שבהמשך יתכן ונדרש לסגור את עין ימין. שאלתי היא האם מקובל הטיפול במשקפיים בגיל כה צעיר, מה מהלך הטיפול הצפוי בהמשך והאם להערכתך מומלץ לפנות לקבלת חוות דעת נוספת תודה כרמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד21/11/2008רוב הפזילות בגיל זה אינן מושפעות ממתן משקפיים אבל תמיד כדאי לנסות זאת, משום שזה יכול לחסוך את הצורך בניתוח. אם לא יהיה הבדל בפזילה יתכן שלא יהיה טעם בהמשך שימוש במשקפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה בעין ימין +עכירות אצל תינוקאילנה18/11/2008
שלום בני בן 11 חודשים כמעט, ובביקור אצל רופאת ילדים במכון להתפתחות הילד נראה פזילה בעין ימין.. הופניתי לבדיקה אצל רופא עיניים שמצא כי יש עכירות בעין שמונעת ממנו לראות בבהירות, הופניתי על ידיו לאסותא .. באסותא נשאלתי האם בשחרור לאחר הלידה לא נאמר לי כי לתינוק יש בעייה בעין.. ואני יודעת שבודאות לא נאמר דבר,, מדובר בביה"ח אסף הרופא. איך יכול להיולת שלאחר 11 חודשים מתגלה כזה דבר, עכשו הוא זקוק למשקפיים +רטייה +טיפות כל יום.. אני חשה כי נגרם לתינוק עוול, אלה דברים שניתן לבדוק כבר בשהות התינוק במחלקת היילודים, אני רואה בזאת הזנחה גדולה מאוד. איך קרה כזה דבר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` יאיר מורד18/11/2008מכיוון שאני עובד בבי"ח אסה"ר אני יכול להעיד כי כל התינוקות נבדקים לבדיקת החזר אור (בניגוד לבתי חולים אחרים). לכן יתכן כי הבעייה נוצרה במהלך התקופה עד לבדיקתכם. בכל מקרה גם אם היתה הבעייה מתגלה מוקדם יותר סביר להניח השהיה צורך באותו טיפול (משקפיים, רטיות וטיפות).
בהצלחה בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפלופיהאלמוני17/11/2008
שלום, ידוע לי שייתכן מצב של דיפלופיה כשיש פזילה וגם מצב של אי דיפלופיה ויש פזילה השאלה שלי היא האם ייתכן מצב של דיפלופיה ללא פזילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיפלופיה
פרופ` יאיר מורד18/11/2008כן, אם כפל הראייה נובע מבעייה בעין עצמה כמו בקרנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אישוניםשרון17/11/2008
שלום רב, אתמול בערב (18:00), הייתי עם ביתי בת ה-7 חוד' בבדיקת עיניים וחלק מהבדיקה הרחיבו לה אישונים. עד עכשיו האישונים לא חזרו לעצמם, עברו כמעט 20 שעות... האם זה מצב נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים
פרופ` יאיר מורד18/11/2008הטיפות יכולות להשפיע 24 שעות ואף יותר. סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעינייםאפרת16/11/2008
שלום, בתי בת 9 חודשים והתחילו לה הפרשות לבנות בעיניים ונראה שמאד שורף לה בבעיניים כי היא מגרדת אותם ומאד לא רגועה, אבקש לדעת מה אפשר לעשות ואם אפשר לשים סינטומיצין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
פרופ` יאיר מורד18/11/2008כדי לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסטגמוסציון16/11/2008
האם יש תרופה למחלה ניסטגמוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסטגמוס
פרופ` יאיר מורד18/11/2008בחלק מהמקרים ניתוח יכול לשפר מאוד את המצב. טיפול תרופתי לא עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוורון צבעים???טליה16/11/2008
שלום רב, בני, בן ה- 6, התחיל לאחרונה להתבלל בין צבעים - בעיקר אפור וסגול. אך גם מעט כחול. בעבר לא היתה שום בעיה דומה והצבעים עבורו היו ברורים וחד משמעיים. האם יש מקום לחשוש לעיוורון צבעים? האם אלו צבעים אופיינים הבעייתיים אצל עיוורי צבעים? קראתי מעט על הנושא והבנתי שכשהעיוורון אינו תורשתי (אם קיים) אלא מתחיל ב"אמצע החיים" זה יכול להעיד על בעיה חמורה בעיניים ועל פגם שיכול להחמיר מאד. האמנם כך? היכן אפשר לבדוק את הנושא בדחיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוורון צבעים
ד''ר עידי מצר16/11/2008בדרך כלל בלבול בין אפור לסגול לא נפוץ כעוורון צבעים. ירוק ואדום הם הנפוצים. ברם, עדיף להגיע לבדיקת ראיית צבעים פורמלית לצורך שלילת בעייה זו אצל רופא עיניים ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה בתינוקת בת 4 חודשיםויוה14/11/2008
שלום, בתי בת 4 חודשים וסובלת מאז היולדה מפזילה בהתחלה דו-צדדית ועכשיו רק בעין ימין. האם כדאי ללכת לבדיקת עיניים או שהמצב נובע מחוסר הבשלה של העין? ועוד שאלה לא קשורה- היא בעלת עיניים בהירות ומסונוורת מאד בשמש. האם מומלץ שימוש במשקפי שמש כבר בגיל הזה? תודה מהאמא המודאגת
פרופ` יאיר מורד14/11/2008למרות שפזילה יכולה להופיע בתינוקות ולהעלם ספונטנית בגיל זה אני הייתי פונה לבדיקת רופא עיניים לילדים. לגבי משקפי שמש - הבעייה היא שהתינוקות בדר"כ לא מוכנים להרכיב את המשקפיים, אבל את מוזמנת לנסות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)