מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פזילה חיצונית אצל ילדמיכל01/06/2008
שלום רב,
אני אמא לילד בן שנתיים וחצי שיש לו בעיה בעיקר בעין ימין.
הבעיה היא שהיא "בורחת" לו הצידה, כלומר, כלפי חוץ. זה קורה לרוב כאשר הוא מסתכל למרחק או כאשר יש שמש.
היינו אצל ד"ר מלמד מחיפה שהמליצה לשים רטיה על העין הבריאה כדי שהעין החלשה תתחזק.
לאחר כחודשיים היינו אצל פרופ' בן עזרא שאמר שבשום אופן לא להמשיך עם הרטיה היות והיא יכולה להזיק יותר מאשר להועיל ונתן טיפות עיניים אשר עושות לילד דלקת.
מה לעשות?
בדיקה נוספת אצל הפרופ' יקרה מאוד ואני לא בטוחה שתועיל. לד"ר מלמד אני כבר מפחדת לגשת.
האם יש פיתרון למצב?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים לטיפול בפזילה
ד''ר עידי מצר02/06/2008אני ממליץ להגיע לבקורת לדר' מלמוד. אין מה להתבייש. היא מקסימה. במידה ובכל זאת אתם רוצים חווד דעת נוספת מומלץ לפנות למומחה למחלות עיניים ילדים ופזילה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
מיכל02/06/2008האם גם אליך ניתן לגשת בהנחה ונהיה מעוניינים בחוות דעת נוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאילנה01/06/2008
שלום
אני עם התינוק בן 4 חודשים שלא עקב, עשינו בדיקת MRI והובחן אצלו אופטיק גליומה בשני עצבי הראיה שמפושט לעזורים נוספים, במשך האישפוז עשינו בדיקות VEP ו ERG והבדיקה הראתה שיש גירוי לעצב אבל איטי, עד כמה הבדיקה הזו אמינה? והאם יש סיכוי שהילד יראה למרות הממצאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליומת עצבי הראיה
ד''ר עידי מצר02/06/2008בדיקות אלקטרופיסיולוגית דוגמת VEP ו-ERG נחשבות אמינות ביותר. מעורבות מסלולי הראיה בגליומה עלול אכן לגרום לפגיעה בראייה. בדרך כלל מדובר בתהליך איטי של התקדמות הגידול. אני מקווה כי כך גם יהיה עם בנכם.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגליומה של עצב הראיה
אילנה02/06/2008מצטערת שאני נודניקית אבל האם לאור הממצאים ותשובת הבדיקות עיניים , יכול להיות שהילד יראה? או שהראיה נפגעת למצב של עיוורון מוחלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 עם צילינדר גבוהשרון29/05/2008
שלום,
ביקרנו אצל רופא עיניים בעקבות בדיקת ראיה שנערכה ב"טיפת חלב" בה טענו כי הילדה אינה רואה טוב.
רופא העניים ערך 2 בדיקות.
בדיקה ממוחשבת שאיבחנה צילינדר בעין שמאל של 1.5 וצילינדר בעין ימין במספר של 2.5.
כאשר ערך בדיקה ידנית עם פנס אור , אמר כי משום מה לא מבחין בצילנדר.
הרופא קבע: 1. בדיקה חוזרת עוד שנה עם הרחבת אישונים. כי כעת נראה לו שהיא מסתדרת עם המצב.
2. בכיתה א' לא יהיה מנוס, אלא תצטרך להרכיב משקפיים.
ואני שואלת....
מה משמעות הצילינדר ?
האם הצילינדר הוא גבוה?
האם המצב יכול להשתפר במהלך השנים ?
האם אפשר לקבוע, לאור הנתונים הללו, כי ביתי תצטרך להרכיב משקפיים בעוד 3 שנים ?
אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטיגמציה בילדה בת 3
ד''ר עידי מצר30/05/2008הערכים של העיוות האופטי במבנה העין כפי שמסרת הם מעט מעל לגבול למתן משקפים בעין ימין ומעט פחות מהגבול בעין שמאל. במידה והילדה שיתפה פעולה בבדיקה האוטומטית, הייתי נוטה לחזור בעוד 2-3 חודשים לפני תחילת גן טרום חובה על הבדיקה עם טיפות הרחבה ואם אין שינוי משמעותי, נותן לה משקפים על מנת שתוכל להתחיל בגן לאחר שהתרגלה להם. הסכנה בעיוות האופטי הוא שהמח לא מקבל תמונה ברורה ולא מתפתח ומבשיל כיאות לראות טוב. דבר זה עלולה לגרום ל"עין עצלה" מצב בו חדות הראיה נפגעת בצורה שאיננה ניתנת לשיפור עם תום הבשלת מערכת הראיה לקראת גיל 9-10. רק מעקב יגיד לנו מה יקרה עם הערכים שתארת. בו נקווה שהם ירדו, אך בחלק מהילדים המספר עלול גם לגדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהאורית29/05/2008
שלום רציתי לדעת האם פזילה אצל תינוקת בת חודשיים זה דבר שאמור להסתדר מעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה בתינוקת בת חודשיים
ד''ר עידי מצר29/05/2008חלק גדול מהפזילות המולדות חולפות עד גיל חצי שנה. ברם, מומלץ להבדק אצל רופא עינים ילדים מומחה לפזילה על מנת לאבחן את סוג הפזילה, מידת הפזילה ולבדוק את בריאות העין על מנת לדעת יותר טוב מה מקור הפזילה, אופיה והמלצות על המשך מעקב וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bilateral hypermetropiaעדי26/05/2008
בבדיקת עיניים שערכנו לבני בן השלוש וחצי אלו הממצאים - מה זה אומר? מה דרך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחק ראיה דו-עיני
ד''ר עידי מצר28/05/2008מדובר בהפרעה אופטית (תשבורת) אשר בערכים נמוכים איננה מצריכה טיפול, אלא מעקב בלבד. בערכים גבוהים או במקרים מסויימים של פזילה מצריכה משקפים. אני מציע כי רופא העיניים לילדים יסביר לכם מה ראיית העולם שלו לגבי זה במפגש הקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראיהרינת26/05/2008
מתי מבצעים בדיקת ראיה ראשונה לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראייה
פרופ` יאיר מורד26/05/2008מיד לאחר הלידה - בדיקת החזר אור. בגיל 9-10 חודשים בדיקת פזילה ועין עצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינור דמעות סתוםרינת25/05/2008
שלום,
בני בן חודשיים וחצי ומאז הלידה יש לו דלקת בעין ימין, דלקת שהולכת ובאה.
בבדיקה של רופאת עיניים נאמר לנו כי צינור הדמעות סתום וכי זוהי תופעה שכיחה.
כמו כן הנחתה אותנו כיצד יש ללחוץ על מנת לעזור לשחרור הצינור.
אני משתדלת לבצע את הלחיצות כמה שיותר.
שאלתי :
יש לילד הפרשות צהובות בזוית הפנימית של העין אני מנקה לו עם מגבונים לעיניים כמעט חמש שש פעמים ביום.
האם זה נורמלי? האם זה מעיד שהצינור אכן משתחרר? מה המשמעות של ההפרשות האלו?
האם צריך לטפל?
תודה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות
פרופ` יאיר מורד25/05/2008הטיפול שאת עושה הוא מצוין ואין צורך בטיפול נוסף בשלב זה. סבלנות - ב 90% מהמקרים זה חולף לבד עד גיל שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים שתינוק רואה?אילנה24/05/2008
שלום
יש לי תינוקת בת שלושה חודשים ולא עוקבת , האם בגיל הזה תמיד צריכים לעקוב כי לפעמים נדמה לי שהיא כן עוקבת.
איך אפשר לדעת אם רואה או לא?
האם סינוור במבט אל השמש סימן שהיא רואה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
אילנה24/05/2008רופא ילדים לא אפנה אותנו לרופא עיניים אמר שמוקדם מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שלושה חודשים שאינו עוקב
ד''ר עידי מצר24/05/2008אני ממליץ להגיע לבדיקת רופא עיניים ילדים. הוא יוכל לבצע בדיקת מבנה העין ותפקודה ולהחליט אם נדרשים בדיקות נוספות של תפקוד העין ומערכת הראיה. בתינוקות רבים יש עיכוב בהבשלת מערכת הראיה ובאחרים בעיות או מחלות הגורמות לראייה ירודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה23/05/2008
שלום, אני שירה בת 13.
אני מרכיבה משקפים ובהם מינוס 1.5 ומינוס 0.5.
אני יודעת שזה מספר נמוך, אבל אני מרכיבה משקפיים כמעט הזמן ולכל מקום.
אני רוצה להתחיל עם עדשות מגע. המספר לא השתנה לי כבר שנתיים.
אני יכולה להתאים עדשות? מה דעתכם?
תודה רבה, שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות
פרופ` יאיר מורד23/05/2008כן שירה. את יכולה. צריך רק לקבל הדרכה נכונה על השימוש וכן להיות במעקב רפואי. כמובן שצריך גם אישור מההורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאילנה23/05/2008
בני בן 3חודשים ו3 שבועות אינו עוקב לפני שבועיים אצל רופא עיניים , הרופא אמר שהעיניים שלו כנראה לא בשלות עדיין וצריך להמתין ואיבחן ניסטגמוס קל במבט לצדדים .
אתמול לקחנו אותו לרופא עיניים נוסף ממוחה לילדים שהוא ראה היפרמוטרופיה קלה ובקרקעית חיוורון קל של עצבי הראיה .
האם החיוורון יכול להישתפר בעתיד והאם ילד עם חיוורון בעצבי הראיה יכול לראות בעתיד .
הודה על תשובתכם בהקדם
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד לא עוקב
פרופ` יאיר מורד23/05/2008"חיוורון של עצבי הראייה" יכול להגרם על ידי מספר מחלות. יש לערוך בדיקות נוספות בכדי לדעת האם אמנם יש בעייה ומה היא, כמו למשל VEP ובדיקות דם שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אילנה23/05/2008האם תינוק עם חיוורון קל בראיה יראה בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` יאיר מורד24/05/2008סביר להניח שכן. בהחלט. צריך לבצע עוד בדיקות בכדי לראות אם אמנם נפגעה הראייה ועד כמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אילנה24/05/2008תודה רבה על תשובתך המהירה נתת לי תקווה , מחר הילד מועמד לבדיקת MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש לתינוקותבר21/05/2008
שלום,
מאיזה גיל מומלץ להרכיב משקפי שמש לתינוקות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש לתינוקות
פרופ` יאיר מורד21/05/2008עקרונית - בכל גיל מומלץ להרכיב משקפי שמש. הבעייה היא רק שהתינוקות בדר"כ לא כל כך משתפים פעולה...בכל זאת כדי לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים בעקבות העשרה בחמצןבר21/05/2008
שלום,
בתי בת 3 חודשים. נולדה במועד. בגיל 4 ימים קבלה העשרה בחמצן למספר שעות.
איזו בדיקה מבצעים במקרה כזה? מה בודקים? איזה נזק יכול להיגרם למערכת הראיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העשרת חמצן
ד''ר עידי מצר21/05/2008העשרת חמצן של מספר שעות לתינוק שנולד במועד לא אמורה לגרום לנזק לעומת העשרת חמצן של ימים רבים בפג שם החמצן עלול לפגוע בהתפתחות הרשתית. על מנת להיות בטוחה לחלוטין כדאי שרופא עיניים ילדים יבצע בדיקת רשתית בהרחבת אישונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה כתוצאה מתאונהאסנת21/05/2008
לאחר תאונת דרכים קשה נתגלתה אצל בני פזילה קשה מאד, שהשתפרה עם הזמן.
טיפלנו לפי המלצות הרופאים ברטיה לסירוגין 4 שעות ביום. עכשיו, 8 חודשים אחרי,עדיין יש אצלו פזילה,ואתמול נבדקנו והרופאים המליצו על רטיה רק על העין הבריאה 4 שעות ליום ומשקפיים +2 בשתי העיניים.
הילד עוד לא בן שנתיים, ואני ובעלי ללא משקפיים.
יש אפשרות לשיפור בדרכים אחרות, ללא משקפיים, כמו תרגילים לשיפור ראייה? הוא די "מתעלל" במשקפיים שהוא רואה על אנשים ואני חוששת שלא ירצה להרכיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד21/05/2008השאלה היא מה הגורם לפזילה? האם מדובר בשיתוק של שריר ? מה סוג הפזילה? פנימה? החוצה?קשה לי לענות ללא פרטים נוספים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פזילה לאחר תאונה
אסנת22/05/2008הפזילה היא פנימה, והרופאים הסבירו אותה כשריר שנחלש כתוצאה מהזעזוע של התאונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפזילה
פרופ` יאיר מורד22/05/2008כזה ניתן אמנם לנסות טיפול עם משקפיים. תרגילים לא יעזרו. אם גם טיפול עם משקפיים לא יעזור יהיה צורך בניתוח פזילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אסנת25/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאוריאנה20/05/2008
איך אפשר ליצור קשר עמכם באופן פרטי
אוריאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
פרופ` יאיר מורד20/05/2008פני למייל [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים כן או לאyilan19/05/2008
בבדיקה לילד בן חמש וחצי נמצא כי הרופאה ממליצה על משקפיים למנוע עין עצלה
90 1.00 +1.00 +
90 1.25 +2.00 +
בחוות דעת נוספת שקיבלנו מרופא עיניים אחר נאמר לנו שאין צורך במשקפיים אלא רק בתרגול בעיניים לראיה מקרוב
מה לדעתכם כדאי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצלה
פרופ` יאיר מורד20/05/2008אני נוטה להסכים עם הרופאה הראשונה ולתת משקפיים. אינני סבור שתרגול יכול לעזור (פרט לסגירה של העין הטובה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)