מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רטיות לעינייםהילה10/05/2008
שלום רב,
ביתי בת החמש מרכיבה משקפיים עקב עין עצלה. נתבקשנו לסגור את העין ל4 שעות ביום.
אחרי שאני מורידה לה את הפלסטר, היא צורחת מכאב, כל האזור נהיה אדום ושורף.
רציתי לדעת אם יש אופציה אחרת או חברה אחרת כי אנחנו רק ביום שני לטיפול ואין לי מושג איך להמשיך ככה.
תודה רבה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי בעור בגלל רטיה
ד''ר עידי מצר10/05/2008רטיה נחשבת כטיפול יעיל מאד בעין עצלה. ברם, חשוב לראות מאיזו חברה נרכשה. אולי יש בעיה של רגישות לחומר של החברה הספציפית. אם מדובר ברגישות כללית להדבקת הרטיה ניתן לכסות ביעילות פחותה את עדשת המשקפים בצד שצריך לסגור. אפשרות נוספת היא שימוש באטרופין בצורת טיפות עיניים המטשטש את הראיה באותה עין. שיטה זו פחות מומלצת בארצנו בה יש שמש חזקה, כמו כן הטשטוש הוא לכשבועיים. יש צורך להתייעץ עם רופא עיניים ילדים על השיטה המועדפת. זה תלוי גם במידת העצלות של העין. הרטיה מתאימה לכל מידה של עצלות. האטרופין והכיסוי של המשקפים מתאימים יותר לעצלות קלה ובינונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש חברה בירושלים עם רטיות פחות חזקו
דנה13/05/2008נס מדיקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי הילה
אוסנת30/11/2010שלום לך השמח עם תוכלי להגיד לי את שם החברה של הרטיות של בתך כי אצלי היא מורידה ואני צריכה משהו יותר חזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פתרון אחר לרטיות
אורית ישעיהו07/12/2010ילדתי טופלה אצל ד"ר שניר בבעית עין עצלה הוא הציע לנו את זה אבל אפשר גם לעשות לבד או לברר במקומות אחרים - זה מין כיסוי מלבד עם ציור שמלבישים על המשקף - זה אמנם מתאים רק למי שחובש משקפיים אבל לדעתי אפשר להשתמש גם לילדים בלי - לוקחים משקפיים ללא זגוגיות ומכסים בכיסוי הזה רק את הצד שאמור להיות סגור. זה בטח פחות כואב ומציק מפלסתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פתרון אחר לרטיות - תגובה
ד''ר עידי מצר07/12/2010אינני ממליץ על כיסוי של המשקפים. זה לא יעיל דיו. נדרש כיסוי על העין עצמה אשר מונע לא רק את ראיית צורה אלא גם ראיית אור. הטיפול היעיל ביותר מושג על ידי מניעת גרוי צורה ואור לעין הטובה!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנימיקסין לאחר לקרומיציןשירי08/05/2008
דר' עידי מצר חג עצמאות שמח,
בתי בת ה - 6 לאחר שסיימה 5 ימים לקרומיצין נותרה עם עיניים מעט אדמדות/עכורות (=הצבע הלבן הרגיל לא חזר), כבר בתחילת הטיפול בלקרומיצין הצבע לא חזר להיות לבן (ההפרשות הדביקות כן חדלו מיידית עם הלקרומיצין).
אנחנו כיום יומיים מגמר הטיפול וההפרשות הדביקות לא חזרו, אבל כאמור גם הצבע לא הסתדר. רופאת הילדים, שהיינו אצלה ערב החג, נתנה הפעם פנימיקסין 2 טיפות 3 פעמים ביום במשך שבוע, כי היא חושבת שהדלקת חזרה והיינו צריכים לסיים טיפול בן 7 ימים (ההנחיה על 5 ימי טיפול היתה של רופאת ילדים אחרת).
השאלה, שלי, מאחר ונראה לי, שהדלקת לא נרפאה עם הלקרומצין, האם הפנימיקיסין יעזור?
תודה ושוב חג שמח,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אנטיביוטי
ד''ר עידי מצר09/05/2008ההמלצה לסיים טיפול אנטיביוטי מלא נשמעת הגיונית. ברם, אני ממליץ שתגיעו לבדיקת רופא עיניים ילדים במידה וגם לאחר הטיפול הנוכחי תוותר עוד בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירי09/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהסבינה06/05/2008
שלום
תינוקת שלי בת 4 חודשים
מאז שנולדה שמתי לב לפזילה במשך 3 חודשים זה ניהיה הרבה יותר טוב
אך עכשיו אני שמה לב שכאשר היא מסתכלת ממש קרוב לדוגמא : על השד בזמן הנקה עדיין העיניים פוזלות
1.האם יש צורך להיבדק או להמתין עד גיל חצי שנה
2.האם תעלת דמעות יכולה להפתח ולהסגר ושוב להפתח ושוב להיסגר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
ד''ר עידי מצר06/05/2008מומלץ להגיע לבדיקה אצל רופא עינים ילדים כבר כעת לשלול בעיית פזילה.
חסימת דרכי דמעות שבאה והולכת עלולה להצביע על בעיה בחלל האף - למשל עקב נפיחות הריריות בשל הצטננות, אלרגיה וכולי. בדיקת רופא א.א.ג. של חלל האף תעזור במקרה זה בנוסף לבדיקת רופא עיניים לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים פעורותchiky06/05/2008
שלום רב,
הרגע חזרתי מטיפת חלב (בוכה....). בני בן 4.5 חודשים והרופאה הפנתה אותי לרופא עיניים.
רופא העינייים בדק אותו ואישר כי אכן העינייים פעורות- לא כל הזמן אלא רק כאשר הילד מסתכל לכיוון מסויים או כאשר מתמקד בחפץ מסויים.
הרופא אמר כי תופעה זו הייתה אמורה להיעלם בגיל הזה וכי עלי לבדוק את בני בדיקה מקיפה שכן לפעמים זה מצביע על בעיות נוירולוגיות!!!!
עליי לציין כי בני מתפתח "לפי הספר" ואף בצורה מהירה מילדים אחרים בגילו, ילד עירני ופעלתן, עוקב אחר חפצים, מזהה פרצופים ממרחק, צוחק, חייכן ומגיב לקולות, אוחז חפצים בחוזקה.
אנא עזרו לי- האם עליי להילחץ? האם יתכן כי אכן קיימת בעיה נוירולוגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים פעורות
פרופ` יאיר מורד06/05/2008לדעתי כדי להפסיק לבכות ומיד. לא נראה לי שלבנך יש בעייה נוירולוגית, משום שאנו רואים תופעות כאלו בתינוקות בגילו. פני לרופא עיניים לילדים ליתר בטחון אבל עם חיוך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותאורנה06/05/2008
אימי בת ה98 סובלת מזה שנים רבות מידי פעם מדלקת עקב חסימת צינורית הדמע.
היא אינה מעונינת בניתוח.
לפני כשנתיים הוחלפו לה טיפות העיניים-oflox ו-fucithalmic viscous
שאלותי:1.בעלון תרופת ה-oflox מצוין כי שמוש ממושך עלול לגרום לזיהומים משניים ולטשטוש הראיה,אם כך האם עליה להחליף את התרופה?
2.לאחר ניתוח קטרקט היא קיבלה בין השאר לשבוע ימים טיפות עיניים בשם okacin
שהיא גם כן ממשפחת הקווינולונים כמו ה-oflox אך לא מצוין שהתרופה בשמוש ממשוך עלולה לגרום לזהומים משניים.אם כך האם ה-okacin עדיפה על ה-oflox ?
3.בטיפות העיניים okacin מצוין בעלון התרופה כי בעת השימוש בה יש להמנע מחשיפה לשמש.מהו הזמן שיש להמתין מלקיחת התרופה ועד לחשיפה לשמש?
4.לאחר ניתוח קטרקט אמי קיבלה לאחר הניתוח את התרופות הבאות
okacin dexamycin ו-voltaren ophtha .
לאחר שבוע עליה להפסיק עם טיפות העיניים okacin ולהמשיך עם השאר,. 3 שבועות נוספים
שאלתי:בעלון של ה-dexamycin מצוין כי אין להשתמש בתרופה זו מבלי להתיעץ ברופא אם
הינך סובל מקטרקט ובכל זאת אימי קיבלה את התרופה.
סליחה על האריכות ותודה להתיחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה
ד''ר עידי מצר06/05/2008אנא נסי את הפורום של רפואת עיניים באתר BE OK. מנהלים אותו שני רופאי עיניים עם תת-התמחות במחלות העינים שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעין אחת מלידהUS06/05/2008
שלום ד"ר,
בתי בת חצי שנה ומאז שהיא נולדה יש לה דלקת עם הפרשות בעין ימין בלבד.
בהתחלה זה הוטב והחמיר לסירוגין ואז זה הלך והוטב אך לא עבר לגמרי. ההפרשות הלכו ופחתו אך עדיין קיימות.
בטיפת חלב אמרו לי לחכות, שזה לרוב עובר מעצמו, אפילו עד שנה. רופא ילדים אמר לי שזה סתימת שק הדמעות (אבל יורדות לה דמעות) ולא למרוח שום משחה וגם להמתין.
העין נראית מגורה וקצת אדומה ואפילו קצת קטנה מהשנייה.
אני מנקה לה לרוב הם מגבונים לעיניים של ד"ר פישר.
עכשיו קראתי קצת באינטרנט על הנושא וראיתי שישנן דלקות שמחייבות טיפול ואפילו קצר (שבוע משחה למשל), אחרת לא יעברו. בנוסף לכך ישנן דלקות שמשאירות נזקים בלתי הפיכים.
ואני שואלת - מדוע אומרים לי להמתין עם זה? האם משחה יכולה כ"כ להזיק לתינוק שההעדפה היא לחכות? על איזה נזק בלתי הפיך מדברים, בראייה?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים מלידה
ד''ר עידי מצר06/05/2008כדאי להבדק על-ידי רופא עיניים ילדים. רק לאחר הבדיקה ניתן יהיה בודאות גבוהה יותר לראות במדה מדובר. כעקרון אם מדובר בהצרות או חסימה של ניקוז הדמעות מהעין, אני נוטה לתת טיפול אנטיביוטי לדלקת חמורה בלבד ולטפל בהפרשות קלות בעיסוי ובניקוי מקומי עם EYE CARE של דר' פישר. צריך לקבל הסבר כיצד לבצע כיאות את העיסוי היכול להביא לפתרון הבעיה. לאורך זמן דלקת עלולה לגרום לפגיעה בתאים המפרישים עלפני שטח העין ולפגוע בבריאות העין ולכן אני ממליץ על שטיפת דרכי דמעות במידה וקורית דלקת משמעותית בעין עקב חסימת דרכי הדמעות והצטברות הפרשות וחיידקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע אדמדם ומבריק לאחר לקרומיציןשירי05/05/2008
דר' עידי מצר שלום,
בתי בת ה - 6 סיימה היום 5 ימים של טיפול בלקרומיצין (3 פעמים ביום X 2 טיפות בכל עין), די בהתחלה העיניים הפסיקו להפריש 'דבק' והריסים לא נדבקו לה בבוקר.
הבעיה, שהעיניים שלה, עדיין קצת אדמדמות וקצת מבריקות ולא בצבע הלבן הרגיל שלהן (והצבע גם מושווה לעיניים של אחותה התאומה), מה עלי לעשות?
בתודה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינים לאחר טיפול בלקרומיצין
ד''ר עידי מצר05/05/2008יתכן וישאר עדיין אודם קל לאחר סיום הטיפול המקומי. הדבר יכול לנבוע או מאי הצלחה מלאה של הטיפול, או מגירוי העין כתוצאה מהטיפות עצמן. בדרך כלל המצב מסתדר מעצמו תוך מספר ימים. אם ההפרשה חוזרת או האודם לא נעלם כדאי לפנות לרופא עיניים ילדים על מנת לראות האם יש מקום לטיפול משלים נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, האם אתה מקבל גם באיזור המרכז?
שירי05/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת עיניים
ד''ר עידי מצר06/05/2008אני מקבל בחיפה בלבד. דר' מורד אשר מנהל את הפורום יחד איתי מקבל באזור המרכז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מצרעליזה05/05/2008
היי זאת עליזה
תודה על המענה הייתי אצל רופא העיניים
לא נעשתה הרחבת עישונים
ולגבי הדלקת או אמר לי לנקות את העין רק עם מגבוניים
ולחזור אליו בגיל חצי שנה 7 חודשים
האם זה באמת נעלם החסימה בדמעות?
ואם לא מה תהליך הניתוח והאם מומלץ לעשות שטיפה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטפול בחסימה בדרכי הדמעות
ד''ר עידי מצר05/05/2008המהלך הטבעי הוא שמרבית המקרים נפתרים עד גיל 3. מקובל לבצע שטיפה של דרכי הדמעות עם אפשרות צנטור שלהם לפתיחת חסימה לאחר גיל שנה כאשר הסיכוי לשיפור מתמעט. טיפול זה נעשה במשך מספר דקות עם הרדמה כללית. ניתוח נרחב יותר דרוש במקרים בודדים. חלק מהרופאים ממליצים על שימוש בבלון להרחבת דרכי הדמעות כבר בפעם הראשונה על מנת להעלות את הצלחת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בדבר הרכבת עדשות מגעירדן04/05/2008
שלום, אני בן 23 ורואה בעין אחת בלבד. איבדתי את עין ימין כתוצאה ממחלת הCOATS בגיל שנה, וכיום אני מרכיב בה פרוטזה לאחר אינוקלאציה מלאה בוצעה בגיל 11. עין שמאל כיום בריאה ונמצאת במעקב תקופתי של כחצי שנה. כילד סבלתי מעט בדלקות בשתי העיניים (עד לשלב האינקולאציה בעין ימין) אך ב10 השנים האחרונות לא נרשמה כל בעיה בעין הבריאה.כמו כן, אני מרכיב משקפי ראייה -5.5 עם צילינדר.
שאלתי היא האם אני יכול להרכיב עדשת מגע בעין הבריאה (לא כתחליך אלא כאופציה נוספת למקרים מסויימים), האם יש בכך סיכון לעין הבריאה? ואם כן מהו?
בתודה, ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכבת עדשות מגע בעין יחידה שרואה
ד''ר עידי מצר04/05/2008אני ממליץ חד משמעית על שימוש במשקפי ראיה משני טעמים. האחד, שצריך להגן פיזית על העין הטובה היחידה שלך. שנית, כל עוד אתה רואה טוב עם המשקפים שלך, לא כדאי לשים עדשות מגע בעין זו, מאחר ואם הזמן יש נטיה לפתח דלקת אלרגית הגורמת לאי נוחות, אודם והפרשה ומצריכה לחדול מהשימוש בעדשות המגע, להצטלקות ולשימוש בתרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פזילה בקרובעידן04/05/2008
דר' מורד שלום,
אני בן 32 ואני אמור לעבור ניתוח לתיקון פזילה עוד שבועיים. יש לי 2 שאלות.
תוך כמה זמן האדמומיות בעניים חולפת? (אני עובד בעבודה בה אני חייב להיות ייצוגי).
האם ניתן לעבור את הניתוח כשאר אני מתחיל עכשיו טיפול בסימבלטה?
תודה מראש,
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה מופנית כמובן גם לדר' מצר
עידן04/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודם לאחר ניתוח פזילה
ד''ר עידי מצר04/05/2008האדמומיות חולפת לאחר מספר שבועות. החלק הכי בעייתי הוא בדרך כלל בשבועיים שלושה הראשונים לאחר הניתוח.
לגבי סימבלטה - זו תרופה עם השפעה על מערכת העצבים המרכזית. יש להתייעץ עם מרדים בבית-החולים כיצד להערך בצורה מתאימה מצידם להרדמה הכללית. לגבי עצם הניתוח לתיקון פזילה - לא ידועה לי תופעת לוואי של התרופה או תגובות בין תרופתיות עם תרופות הנתנות דרך שגרה לאחר הניתוח לעיניים הקשורות לניתוח זה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' מצר
עידן05/05/2008אגב, האם ניתן להזריק בוטוקס לקמטים לפני או אחרי הניתוח בצידי העיניים ובין הגבות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוטוקס לפנים לאחר ניתוח פזילה
ד''ר עידי מצר05/05/2008כעקרון אחד מתופעות הלואי של בוטוקוס עלולה להיות נדידת החומר לאזור העין ושיתוק זמני של שרירי העיניים. סמוך לניתוח זה לא רצוי כאשר אנו רוצים תנועה והפעלה של שרירי העיניים.
מומלץ להמתין עם הבוטוקוס לדעתי כחודשיים לפחות לאחר הניתוח לתיקון פזילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות לך דר' מצר
עידן05/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת דואןאורית03/05/2008
לבתי בת 11 יש תסמונת דואן. הייתי מעוניינת לדעת האם יש לתסמונת זו סיבות גנטיות? האם ניתן לאבחן תסמונת זו במהלך הריון ?האם קיים גן האחראי על התסמונת?האם ניתן לקיים בדיקות גנטיות מוקדמות לגילוי מוקדם של התסמונת? אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרקע הגנטי לתסמנות דואן
ד''ר עידי מצר03/05/2008מרבית המקרים של תסמונת דואן הם מקרה בודד במשפחה. ברם קיימים גם מקרים חד-צדדיים ודו-צדדיים תורשתיים עם סיכון של 50% בדר"כ לרשת את התסמונת אם יש אותה לאחד ההורים. ברם, קיימת שונות גדולה בתוך המשפחות הללו של הצורה בה מתבטאת התסמונת. זוהו מספר גנים. בחלק מהמקרים מיקום הגנים המדוייק זוהה וכן השינויים בגנים אשר גרמו למצב זה.
לסיכום, באופן מעשי מרבית המקרים אינם תורשתיים ובמיעוט המקרים התורשתיים זיהוי הגנים הוא חלקי ועדיין מחקרי ברובו ולא קיימות בדיקות גנטיות שגרתיות או בדיקות אולטרה סאונד לאיתור טרום לידתי של המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדואן סינדרום
אורית03/05/2008ראשית-תודה על תשובתך המהירה. שנית-האם תוכל לשלוח חומר על הגנים המעורבים בתסמונת ?מי הם הכרומוזומים ומה המיקום המדויק על כבי הכרומוזום
שבוע טוב
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט על הרקע הגנטי לתסמונת דואן
ד''ר עידי מצר04/05/2008http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/dispomim.cgi?id=126800
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא עיניים המשך לשאלה עליזהעליזה02/05/2008
אגב יום ראשון יש לנו בדיקה להרחבת עישוניים האם זה ישפיע על מהלך הבדיקה
כי הילד עם דלקת עיניים???
האם הרופא הזה יוכל לומר לי מה לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תשובה
ד''ר עידי מצר03/05/2008רופא העיניים יוכל לראות האם מצב העין מאפשר בדיקה עם הרחבת אישונים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות עיניים מלידה דחוףףעליזה02/05/2008
היי
יש לי ילד בן 3 חודשים אשר סבל בשתיי העיניים מדלקות
בעין ימין הדלקת פשוט לא עוברת אני מורחת לא כמעט 3 פעמיים ביום משחת עיניים+מגבוניים איגניים של ד"ר פישר והוא ככה כבר 3 חודשים מה לעשות???
יש לציין שבעין שמאל כבר אין ממזמן דלק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים מלידה
ד''ר עידי מצר03/05/2008יתכן ומדובר בחסימה או הצרות מולדים של דרכי הדמעות בצד ימין. אני ממליץ שתגיעי עם הילד לבדיקת רופא עיניים ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לעדשות מגעירדן02/05/2008
שלום. אני בן 23 ורואה רק בעין שמאל. בגיל שנה איבדתי את הראיה בעין ימין בשל מחלת הCOATS וכיום אני מרכיב פרוטזה בעין זו לאחר שבוצעה בה אינוקלאציה מלאה בגיל 11. כיום עין שמאל בריאה ואני מקפיד לעשות מעקב חצי שנתי אצל רופא עיניים.
אני מרכיב כיום משקפיים עם עדשה: -5.5 וצילנדר. מטעמים אסטתיים, הייתי מעוניין להרכיב עדשות מגע (בעין שמאל בלבד כמובן) לא כתחליף יומ-יומי למשקפיים אלא כאופציה נוספת (יישמש אותי בעיקר למקרים בהם הייתי מעוניין להופיע ללא המשקפיים)
האם בהרכבת עדשת מגע יווצר סיכון לעין הבריאה?
תודה,
ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין יחידה
ד''ר עידי מצר02/05/2008במקרים בהם רק עין אחת רואה טוב מכל סבה שהיא, ההמלצה החד-משמעית היא להשתמש במשקפים עם עדשות מפלסטיק על מנת להגן באופן פיזי על העין מפני פגיעה כלשהי. אפילו אם אין צורך בתיקון אופטי ועל אחת כמה וכמה כאשר תיקון כזה נחוץ. אני ממליץ על משקפי שמש אופטיות בחוץ ומשקפים רגילות בתוך הבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון לקרומיצין לילדה בת 6שירי01/05/2008
לרופא שלום,
בתי בת ה - 6 רופאת הילדים אבחנה דלקת עיניים ורשמה לה סינטומיצין משחה לפני השינה עד שיחול שיפור ולקרומיצין טיפות 2 טיפות 3 פעמים ביום למשך 5 ימים.
השאלה שלי, אם 6 טיפות ביום זה לא כמות מופרזת?
תודה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדלקת עיניים חיידקית
ד''ר עידי מצר01/05/2008הטיפול שניתן הוא מקובל ויעיל. מרבית הטיפה יוצאת מהעין כך שמספיק לשים טיפה אחת בתנאי שנכנסה לעיניים. הטיפול הוא בדרך כלל אמפירי. אני מעדיף לתת 4 פעמים ביום לקרומיצין, אך במקרים רבים גם 3 פעמים ביום יחד עם משחת סנטומיצין יהיו יעילים לטפל בדלקת עיניים מהסוג השכיח (דלקת לחמית מוגלתית).
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)