פורום רפואת עיניים ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי
    אורה
    01/05/2008

האם יש רופאי עיניים לילדים במיוחד? או שרופא עיניים רגיל יכול לטפל גם בילדים.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• רופאי עיניים ילדים

ד''ר עידי מצר
    01/05/2008

יש התמחות על מיוחדת ברפואת עינים אשר כוללת מחלות עיניים בילדים ופזילה בילדים ובמבוגרים. ההתמחות מתבצעת בחו"ל ויש בארץ כ-20 רופאי עיניים בארץ אשר התמחו בתחום זה דוגמת דר' מורד ואנוכי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזילה חיצונית
    ויצמן נגה
    28/04/2008

אני כבת 40 כילדה עברתי 3 נתוחי עניים בשני העניים, פזילה. כשהניתוח האחרון בגיל 5 נעשה בסרוקה והצליח כמעט לחלוטין. עוד היתה לי פזילה שראו אותה רק כשההיתי מאוד עיפה וממש הבחינו בזה מעט. כיום חזר לי משום מה הפזילה לדעתי רק בעין אחת, הפזילה הפעם אינה פנימית אלה חיצונית (יש לי תמונה שהמנתח צילם לאימי בתור ילדה את הפזילה אז) לא ארכבתי משקפיים הראיה שלי טובה ולדעתי גם כיום. אני עוצמת עין הרבה ושואלים אותי מה קרה לעין שלך, אני עוצמת עין לא רק בשמש (לרוב) מכורך ההרגל גם בצל, לכן אני מרבה להרכיב משקפי שמש, בכל מקרה לא מפריע לי לנהיגה. מה שכן אמרו לי רופאים לגבי העין , כשעברתי נתוח בגיל 30 לקרטת בלוטת המגן, שיש קשר לעין לאחר הנתוח כתוצאה מסטריס, השאלה שלי היא מה עלי לעשות? עם אני אמורה לעבור נתוח נוסף לאחר שעברתי 3 נתוחים ועם עדין עוד אפשר לנתח את העיין?ועם יש קשר בין השריר החלש ללידה, כלומר יכול לגרום לעוורון? אני שיכת למאוחדת וההיתי רוצה עם יש אפשרות להמלץ לי על רופא מטפל טוב? תודה לך נגה

לקביעת תור
    סגירה
    פזילה חיצונית

הוספת תגובה

• נתוח רביעי לתיקון פזילה כלפי חוץ

ד''ר עידי מצר
    28/04/2008

המהלך שאת מתארת של פזילה אשר תוקנה וברבות הימים הפכה לפזילה כלפי חוץ ידוע וקורה לא מעט פעמים. מומלץ שתגיעי להערכה מלאה למומחה לפזילה הקרוב למקום מגוריך. סוג זה של תיקון ניתוחי במידה ויתאים למצבך, נעשה בדרך כלל בהרדמה כללית בבית חולים ציבורי ויש לברר אם רופא העיניים שלך בקופ"ח מאוחדת איזה בית-חולים ציבורי מקבל מטופלים של מאוחדת ויש בו מומחה לפזילה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזילה

פרופ` יאיר מורד
    29/04/2008

נגה שלום
    אני משמש יועץ של קופ"ח מאוחדת בכל הקשור בניתוחי פזילה. תוכלי ליצור קשר בטלפון שלמטה.
    בברכה
    דר מורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים לילד
    לי
    28/04/2008

בני בן החמש נבדק לפני 4 חודשים אצל רופא עיניים והכל היה תקין ושנחזור אליו לקראת כיתה א'.
    לפני כחודש נבדק ע"י רופא עיניים ילדים והוא קבע שהילד צריך משקפיים (R +0.50, +1.25
    L -1, +3).
    לפני שבועיים עשינו בדיקה בראיית הנולד והבדיקה תומכת שיש בעייה.
    הבעיה היא עם עין שמאל- מינוס1 צילינדר.
    האם לחזור על הבדיקה אצל רופא המטפל או ללכת לרופא אחר?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    משקפיים לילד

הוספת תגובה

• משקפים

פרופ` יאיר מורד
    28/04/2008

אני חושב שבדיקה של רופא עיניים לילדים היא מספיק אמינה ולא צריך לפנות לעוד חוו"ד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות לבנות
    שרי
    27/04/2008

שלום רב,
    בתי בת החודשיים וחצי סובלת מיום הולדתה בערך מהפרשות לבנות בצורת כדוריות (1-2 פעמים ביום מכל עין). רופאת העיניים אבחנה זאת כחסימה של צינוריות הדמעות (מבלי לראות את ההפרשות עצמן). הוראות הטיפול שקיבלתי הן עיסוי חזק לאורך צידי האף 3 פעמים (10 משיכות כל פעם) ואנטיביוטיקה FUCITHALMIC פעמיים ביום למשך 3 חודשים למניעת זיהום משני.
    האם אכן העיסוי צריך להיות חזק?
    האם אכן ממולץ בנסיבות הנ"ל על אנטיביוטיקה לתקופה כל כך ממושכת?
    תודה מראש,
    שרי

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות לבנות

הוספת תגובה

• טיפול בחסימת דרכי דמעות

ד''ר עידי מצר
    27/04/2008

אם אכן מדובר בחסימת דרכי דמעות אני נוטה לא לטפל באופן ממושך באנטיביוטיקה, אלא רק אם מתפתחת דלקת זיהומית וממליץ על עיסוי לאורך צידי בסיס האף. את צורת העיסוי צריך להדגים לכם ואני מניח כי היא הדגימה לכם זאת באופן ממשי. כדאי לפנות לרופאה כאשר לביתך יש את ההפרשות על מנת שתתרשם אם אכן זו האבחנה הנכונה.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש אורטופטיסט בחיפה
    הלל צימר
    27/04/2008

שלום
    אני בן 34 ואני סובל מבעית כינוס עיניים.

אני מחפש אורטופטיסט בחיפה שמטפל בבעיה ויש לו הסדר עם מכבי מגן.

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש אורטופטיסט בחיפה

הוספת תגובה

• בעיית "כינוס עיניים" (קונברגנציה)

ד''ר עידי מצר
    27/04/2008

אני מציע שתגיע לרופא עיניים ילדים באזור חיפה (דר' יעקב שאולי או אני) לשם אבחון מלא. נדאג להפנות אותך במידת הצורך לאורטופטיסטית של מכבי בחיפה.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעלת דמעה חסומה
    יאנה
    27/04/2008

שלום רב,
    לבתי בת ה3 וחצי יש תעלת דמעה חסומה. זה מתבטא ברטיבות בעין במקרה הטוב, ועד דמעה שזולגת החוצה כל כמה דקות. שמתי לב לתופעה רק בסביבות גיל שנתיים, אולי קצת פחות, הכוונה שלדעתי זה לא היה מלידה, כמו כן לא היו לה שום טראומות הקשורות לאף.
    רופא עיניים שטיפל בה, נתן בתחילה אנטיביוטיקה, שלא עזרה, אחר כך שלח אותה לרופא א.א.ג. אשר בדק אותה ואמר שמבחינתו הכל בסדר.
    כעת רופא העיניים המליץ על ניתוח בהרדמה כללית לשם הכנסת שתי צינוריות סיליקון למשך חצי שנה ואז ניתוח נוסף לשם הוצאת הצינוריות.
    כמו כן, הרופא טען כי המקרה מוזר, משום שהתופעה לא הופיעה אצלה מלידה, אלא רק לאחר תקופה יחסית ארוכה.
    האם אין צורך לבצע סי.טי?
    האם זהו הטיפול היחידי המומלץ המקרה כזה?
    מה יעילותו?
    האם קיים איזשהו טיפול פחות פולשני?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תעלת דמעה חסומה

הוספת תגובה

• תעלה חסומה

פרופ` יאיר מורד
    27/04/2008

הצרות של תעלת הדמע יכולה להתבטא רק בגיל מאוחר יחסית, כפי שקורה אצלכם. אכן אין ברירה וצריך לנתח. עם זאת אני לא ממליץ על השתלת צינוריות סיליקון. אני ממליץ לעשות הרחבה של דרכי הדמעות עם בלונית סיליקון. מדובר בטיפול קצר של 10 דקות, ובעקבותיו אין צורך להשאיר את הצינוריות לחצי שנה במערכת הדמע, וכמובן שגם אין צורך בניתוח נוסף בכדי להוציאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעלת דמע חסומה

יאנה
    28/04/2008

האם תוכל בבקשה לפרט על התהליך.
    כיצד מתבצע?
    האם יש צורך בהרדמה?
    מה יעילותו?

שאלנו את הרופא המטפל לגבי חלופות, הוא טען כי ישנו תהליך נוסף פחות פולשני (כנראה הוא התכוון לתהליך שציינת), אך הוא פחות יעיל.
    לפי מה נקבעת עדיפות לתהליך כזה או אחר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יאנה
    29/04/2008

אפשר לקבל תשובה להודעה השניה (למעלה) בבקשה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלונית סיליקון

פרופ` יאיר מורד
    30/04/2008

שלום רב
    לשאלותיך:
    כיצד מתבצע? מחדירים את הבלונית לצינור הדמעות באותה צורה בה מחדירים את צינורית הסיליקון. כל ההבדל הוא שאת הבלונית מנפחים כך שתרחיב טוב טוב את התעלה ואז מוציאים. לעומת זאת את הצינורית משאירים בתוך צינור הדמעות במשך מספר חודשים ואז מוציאים.
    האם יש צורך בהרדמה? כן
    מה יעילותו? זהה לצינורית הסיליקון לפי מספר מחקרים משוים.
    לפי מה נקבעת עדיפות לתהליך כזה או אחר?
    לכל רופא יש ההעדפות שלו על פי נסיונו. יכול להיות שלרופא איתו דיברתם אין עדיין נסיון עם הבלונית שהיא פרוצדורה חדשה יחסית (5-6 שנים בארץ)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    ננתאל
    27/04/2008

קישורים ממומנים
    שלום רב לך ד"ר:
    אני בן 16 וחצי וכבר מכיתה א' (מגיל 6) אני מרכיב משקפיים.
    המספר שלי כעת הוא 6.5- .כבר 3 שנים הוא לא עולה.
    ואני מקווה שהוא לא יעלה.
    האם לדעתך מספר זה נחשב חמור?!
    והאם הוא ימשיך לעלות או זו כבר רגיעה?

ועוד שאלה קטנה:
    השתמשתי שנה בערך בעדשות מגע והחלטתי לעזוב אותם ..כי אכן הם יכולות לפגוע בעין בדרך כלשהי. ואני מעדיף לא לקחת סיכונים.ולהמשיך לשמור על עיניים בריאות.
    בהתחשב בכך,שאני סובל מלא זמןן ז"א מגיל קטן בדלקת אלרגית של הלחמית אבל לא ממש קשה....ואכן הרכבת עדשות מגע עלולה להחמיר תופעה זו.

האם עשיתי מעשה טוב שהפסקתי עם עדשות המגע?

אודה ל2 תשובותיך לגבי 2 שאלותי.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• משקפיים

פרופ` יאיר מורד
    27/04/2008

-6.0 זה לא חמור . אם המספר לא השתנה כבר 3 שנים יוכל להיות שהוא לא יעלה. אם יש לך דלקת אביבית עדיף לא להרכיב עדשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת אביבית
    אילי
    26/04/2008

כבר כמעט שנתיים אנו סובלים עם ילדתנו בת ה-6 מדלקת אביבית כרונית. ניסינו את כל סוגי הטיפות והיא מגיבה רק ל פמל בשילוב אופטילסט.
    הגענו אל ד"ר מורד מממיון ילדים לברור הקשר בין האלרגיה לבעיה אחרת שבינתיים חלפה.
    קיבלנו שני סוגי טיפות עיניים יקרות מאד שלצערנו לא הועילו .
    מאז שוב הרופאים מנסים לגמול את ביתנו מה-פמל אך בכל פעם המצב ממש מחמיר ושבים אל הטיפות שהיא מגיבה אליהן.
    אנו יודעים כי שימוש ממושך בטיפות אלו כולל תופעות לוואי מסוכנות ולא נעימות כמו שיעור או הגברת לחץ תוך עייני אך מה אנו יכולים לעשות?
    אין לנו כלב או חתול וכל השנים הללו אנו מנסים להפסיק שימוש או אכילה של כל מיני מוצרים אך שום דבר לא עוזר - אין לנו מושג מה הגורם לאלרגיה .
    האם יש עוד דבר שאנו יכולים לעשות? הרופאה אמרה כי אין טעם לבדיקת אלרגיה ,האמנם?

בתודה מראש.
    ההורים מודאגים.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת אביבית

הוספת תגובה

• דלקת אביבית כרונית

ד''ר עידי מצר
    26/04/2008

לצערי הסיפור של ביתכם איננו נדיר במחוזותינו. החלק האופטימי הוא שמרבית המקרים של דלקת אביבית משתפרים עם השנים. לרוב המקרים לא מוצאים את הגורמים לאלרגיה בטסטים השגרתיים. FML היא תרופה המכילה סטרואידים. ברם, חדירות התרופה לתוך העין היא נמוכה יחסית לתרופות עיניים סטרואידליות אחרות כך שתופעות הלואי פחות קשות. אני מציע שתפנו לרופא עיניים ילדים על מנת לבדוק אם מיציתם תרופות שהן לא סטרואידליות, אך יעילות בדלקת זו, מפני שמטרת הטיפול היא להפחית את הדלקת כמה שניתן על ידי תרופות לא סטרודיאלות במידת האפשר.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת אביבית

פרופ` יאיר מורד
    27/04/2008

שלום רב
    אני מציע שתצרו קשר בכדי לראות איך אפשר לעזור לילדה. אם הטיפול שקובלת לא הועילו אפשר למצוא פתרונות אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לתסמונת DUANE
    שרון
    24/04/2008

ביתנו בת שלושה שבועות. לאחר שאבחנו שעין שמקל שלה אינה פונה החוצה פנינו לרופא עינים אשר העלה חשד לתסמונת דואן. הומלץ בדיקת ברה ובדיקת MRI. כמו כן הומלץ על סגירת עין ימין לחצי שעה ביום. אודה על הסבר נוסף על מהות התסמונת, השלכות עתידיות לחיי היום יום, הסבר על הסיבה לבדיקות אליהן נשלחנו והאם קימים טיפולים / בדיקות נוספות אותם יש לבצע.
    תודה על עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לתסמונת DUANE

הוספת תגובה

• עין שלא פונה החוצה

ד''ר עידי מצר
    24/04/2008

הייתי מתייעץ עם רופא עיניים המתמחה בילדים או בנויירואופתלמולוגיה (מחלות מערכת העצבים והעין) לפני בירור מקיף הכולל טשטוש והרדמה (BERA ו-MRI). תסמונת דואן היא אחד מהמצבים האפשריים לעין שלא פונה החוצה בגיל זה, אך צריך לבצע בדיקות קליניות נוספות לפני שאבחנה זו תהיה הראשונה ברשימת האבחנות. כעקרון מדובר בעצבוב לא תקין של שרירים המזיזים את העין החוצה. קיימות מספר צורות לתסמונת ובדר"כ יש צורך לטפל בה אם יש בנוסף פזילה או מנח ראש לא תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לתינוק
    נועה
    24/04/2008

בני בן 6 שבועות. האם יש צורך לבצע בדיקת ראיה כדבר שבשגרה? או לפנות לרופא עיניים רק במקרה ומתעוררת בעיה כלשהי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה לתינוק

הוספת תגובה

• בדיקות שגרה לתינוק

ד''ר עידי מצר
    24/04/2008

יש בהחלט מקום לבדיקת סקר ראשונית כבר בגיל זה. אנא פני לרופא עיניים ילדים לבדיקת שגרה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירית
    23/04/2008

שלום רב,
    ברצוני לדעת האם ילדים בעלי עיניים בהירות יותר רגישים לסינוור מהשמש?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עיניים בהירות

פרופ` יאיר מורד
    23/04/2008

אכן, הפיגמנט הנמצא בקשתית העין וגם חלק הפנימי של העין מסייע להתגבר על סינוור. בעיניים בהירות יש פחות פיגמנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבע עיניים עכור
    אביבית
    21/04/2008

שלום, רציתי לברר לגבי בני בן 3 חודשים לאחרונה צבע העיניים שלו מעט עכור ולא מבריק, אני חוששת שמדובר בבעיה כלשהי

לקביעת תור
    סגירה
    צבע עיניים עכור

הוספת תגובה

• צבע עיניים עכור

פרופ` יאיר מורד
    21/04/2008

אני מציע לקחת את הילד לרופא עיניים, רצוי רופא עיניים לילדים. אם העכירות מקורה בקרנית העין יש לבדוק מה הסיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוגלה
    סבינה
    17/04/2008

שוב שלום
    אני רוציה לדייק ולשאול במצב של צינורית דמעות חסומה:
    1. ההפרשה השקופה שיוצאת- זאת דמעה?
    2.ברגע שמופיעה בזוית העין הפנימית תוך כדי עיסוי הפרשה צהובה לא שקופה האם זאת הכוונה למוגלה חיידקי
    3.האם המוגלה מחייב טיפול אנטיביוטי בכל מקרה או רק במצב של עין אדומה
    4. ד''ר עידי , אני מקופ''ח מכבי התורים עליך רק ליולי האם אתה יכול להמליץ על רופא עיניים ילדים נוסף כי הייתי רוצה שיראו את המצב של העיניים של בתי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מוגלה

הוספת תגובה

• חסימת דרכי הדמעות

ד''ר עידי מצר
    17/04/2008

תבקשי משרות המזכירות שלי תור דחוף ואני אאשר זאת. אוכל לענות על השאלות לאחר הבדיקה לאחר החג.

חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעלה סתומה
    סבינה
    17/04/2008

שלום
    בתי בת ה3 חודשים נולדה עם תעלת דמעות חסומה בעין ימין קיבלנו המלצה לבצע מסז' . התינוקת פשוט לא היתה מרוצה ממנו ולכן כמעט לא עשיתי זאת. קיבלנו גם מרשם לגנטמיצין בגלל ההפרשות מוגלתיות אך רופא ציין שניתן להשתמש בו בימים של הפרשות חזקות בלבד. כיוון שההפרשות לא הוי תכופות לא השתמשנו באנטיביוטיקה. מזה 3 שבועות ההפרשות מעין זו התגברו מאוד אך מזה 3 ימיםהתחילו להופיע הפרשות מוגליות גם מעין שמלכתחילה הצינורית היתה בה תקינה.

היינו אצל רופא ילדים ושאלתי אותו האם העין הבריאה נדבקה ב זיהום מעין ימין עם תעלה חסומה או שבעין שמאל פשוט רק עתה נפתחה התעלה.

הוא ענה שכל האופציות אפשריות ושתעלות כל הזמן יכולות להפתח ולהסגר
    יש לי כמה שאלות לזה:
    1.האם הוא צודק שגם תעלה פתוחה יכולה להסתם
    2.האם ביטוי של עין מזוהמת בגלל תעלה חסומה זה רק הפרשות עם מוגלה או זה גם מלווה באודם של עין
    3.הוא רשם לנו גנטמיצין ל 5 ימים
    אני לא יודעת אם להשתמש באנטיביוטיקה לשתי עיניים הרי קודם כל לא ברור שעין שמאל נדבקה
    4.ומה אם יופיו שוב זיהום לאחר 5 ימי טיפול, שוב לקבל טיפות
    5.האם אפשר לראות כל רופא עיניים או כדאי עם התמחות לילדים

תודה רבה חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    תעלה סתומה

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי הדמעות

ד''ר עידי מצר
    17/04/2008

על מנת להשיב על השאלות יש לבדוק את בתך בזמן הקרוב. רופא עיניים ילדים יתן מענה הולם לבעיה. בינתיים הייתי ממליץ לתת את הטיפול האנטיביוטי ולבצע לפחות 5-6 פעמים ביום עיסוי (לחץ קל עם כרית האצבע על שק הדמעות בצד העין הקרוב לאף).

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    עינת
    17/04/2008

לבני בן ה-5 חודשים נקבעה בדיקת עיניים שבמהלכה צריך להרחיב את האישונים. זאת, כדי לשלול מחלה בה קשורים כתמים בעור עם בעיית עיניים.
    העניין הוא שבאזור מגורי אין רופא עיניים לילדים ונקבע לי תור לרופא עיניים סתם.
    שאלתי-האם זה בסדר או שלמען שלום הילד עדיף שאקח אותו אפילו באופן פרטי למי שעוסק בילדים?
    אני מאוד חוששת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• בדיקת עיניים בחשד ל-NF1

ד''ר עידי מצר
    17/04/2008

במקרה של בנך מדובר בחשד למחלה הקרויה נויירופיברומטוזיס סוג 1 (NF1). לרופא עיניים ילדים הכרות וגישה אבחנתית טובה למחלה זו ולא הייתי מהסס לפנות למשהו באזור מגוריך.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה