מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהטלי25/02/2008
שלום
אני בת 16 מרכיבה משקפיים קבוע כשנה וחצי בערך, היום ניסיתי עדשות מגע יומיות (שהאופטומטריסט הדריך אותי איך להישתמש בהם) , המיספר שלי הוא 1.75 - והצילינדר הוא 0.5.
העדשות הם בלי הצילינדר, והבעיה היא שאני מרגישה שאני לא רואה טוב כמו מישקפיים במרחקים קצרים ולרחוק אני מרגישה שהראיה בסדר.
השאלה האם אני רק צריכה להיתרגל אליהם או העדשות לא מתאימות לי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
ד''ר עידי מצר25/02/2008מאחר ולא ניתן לך תיקון הצילינדר צפוי שלא תראי טוב כמו עם משקפים. לקרוב קל יותר להבחין בכך. לרחוק בדרך כלל זה פחות בולט. אם זה מפריע לך, כדי לבקש עדשות עם התיקון הצילינדרי. הן אמנם יקרות יותר, אך יאפשרו ראיה הכי טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בעינייםמיכל22/02/2008
ד"ר שלום רב,
בתי בת 3 .
שמתי לב כי בזמן האחרון יש לעיתים בעיניה מעין הפרשה לבנה שקופה ש"מטיילת" קרוב לעפעף התחתון. לעיתים ההפרשה מתקרבת לכוון שק הדמעות ואז קל להוציאה.מדובר בשתי העיניים לסרוגין ולא באופן קבוע.
מה משמעות הפרשה זו? מדובר בגודל זעיר ביותר כמו עיגול קטן (עד כמה שאוכל לתאר זאת בכתב).
קצת יהיה לי קשה להראות זאת לרופא שכן,לא בטוח שברגע שאגיע לרופא עיניים-הפרשה זו תהיה בעין ...
אציין כי התופעה לא מתרחשת כל יום...
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה
פרופ` יאיר מורד23/02/2008יכול להיות שמדובר באלרגיה קלה או בהצרות בניקוז שק הדמעות. רופא עיניים יוכל בקלות להבדיל בין השניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.רופא עיניים יוכל לבדוק גם
מיכל23/02/2008אם נגיע אליו ולא תהיה הפרשה באותו הרגע?
שוב תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה
פרופ` יאיר מורד24/02/2008בדר"כ כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר
מיכל24/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלוויזיהמנחם21/02/2008
אני מקווה שאני בפורום הנכון,בכל מקרה אני אבא לתאומים בני 6 חודשים וכששמים אותם מול הטלוויזיה (במרחק סביר כמובן ) הם מאוד נהנים ורגועים
שאלתי היא, האם יש לכך השפעות בעתיד?
האם הילד מבין וחש מה שהוא רואה ( גם אם עוצמת הקול על המינימום ) ,האם יש משמעות לתוכן שעל המרקע?
האם הילד מבין בכלל מה הוא רואה?
בברכה,
מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלויזיה
ד''ר עידי מצר21/02/2008תינוקות בגיל 6 חודשים רואים באופן טבעי חלש מאוד יחסית למבוגרים. אין משמעות רבה לתכנים כל עוד לא מדובר ברעש חזק ומפחיד או בהבזקי אור חדים, בשל הראיה הנורמלית הלא טובה בגיל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץמירב20/02/2008
שלום רב,
בני בן שנה וחצי . ילד בריא ומפותח. בחצי שנה האחרונה עבר 4 פרכוסי חום ,השניים האחרונים מורכבים עקב הפניית האישונים לצד ימין. לפני כשבוע החל מדי פעם למצמץ מיצמוץ חזק ואף להוריד את פניו ולהעלות את אישוניו למעלה. ניתן לומר שתופעה זו מתגברת כאשר הוא צופה בטלויזיה או משחק במחשב ( האם יתכן שהטלויזיה היא טריגר לפרכוס? ) . נראה, כי הוא ממוגנט למרקע, ואחרי מס' דקות מתחיל למצמץ, לעיתים המצמוץ מופיע בלי שום טריגר. אינני בטוחה, אולם נדמה לי שהוא נשאר ממוקד בזמן המצמוץ וגם בזמן עליית האישונים. הוא נראה לי עייף יותר ואולי גם שקט יותר בימים האחרונים. מדי פעם הוא בוהה למס' שניות ונראה מנותק.
אשמח לקרוא חוות דעתך בהקדם האפשרי.
תודה, מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ וגלילת עיניים
ד''ר עידי מצר20/02/2008מה שאת מתארת עלול לעתים להיות ביטוי אכן להתקף פרכוסי. מומלץ להגיע בהקדם האפשרי לנויירולוג לבירור הנושא. הייתי פונה כבר מחר מאחר ומדובר בתופעה החוזרת על עצמה בשבוע האחרון. אם בירור דחוף ישלול בעיה בכיוון זה, הייתי פונה לבדיקת עינים לודא כי אין בעיית הפרעת ראייה כגון צורך במשקפים, אך זה בהחלט לא בעדיפות כמו פנייה לבדיקת נויירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח ליעוץתומר20/02/2008
בני בן 3 לאחרונה מתאר תיאורים רבים סביב העיניים כמו העיניים נשברות , יש לכלוך בעיניים , כואבת לי העיניים, הוא גם החל קצת למצמץ ולשפשף בעיקר את עין ימין.
הייתכן שהוא רואה פשוט לא טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית ראיה
ד''ר עידי מצר20/02/2008כל התיאורים האלה יכולים בהחלט להתאים לבעיית ראיה. הם גם יכולים להתאים לדברים אחרים כגון פזילה, דלקת תוך עינית ועוד כך שמומלץ להגיע לבדיקת רופא מומחה למחלות עיניים בילדים ופזילה לשם בירור התלונות.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט לתינוקיולי20/02/2008
שלום
בני נולד עם קטרקט זעיר באחת בעיניו (כ חצי מילימטר) כל כך קטן שבבית חולים לא שמו לב גם אחרי שכבר אני ראיתי בבירור והערתי לרופאים, רק אחרי שהשתחררנו הלכתי אני לרופא עיניים שאישר שאכן מדובר בקטרקט.
כרגע הוא בן חצי שנה.
כל בדיקות הראיה תקינות, הקטרקט אינו גדל ואין סימן להתפתחות עין עצלה והרופא העיניים שלנו טוען שכנראה המצב שלו ישאר כמושהו וכל מה שאנו זקוקים זה מעקב.
האם באמת לא מטפלים במצב כזה?
איך יכול להיות שזה לא מפריע לו לראיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט מולד
ד''ר עידי מצר20/02/2008יש סוגים רבים מאד של קטרקט (ירוד) מולד. אם הירוד קטן והוא במיקום אשר אינו גורם לעכירות משמעותית, ניתן לעקוב אחריו בלבד. מומלץ כפי שאתם כנראה עשיתם שרופא עיניים המתמחה בנושא זה יעקוב אחר מצב העיניים של בנכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטרקט מולד
יולי20/02/2008תודה על התשובה המהירה.
הרופא טוען שדווקא בגלל שהקטרקט נמצא בדיוק במרכז האישון ובגלל שנמצא בחלק החיצני של העדשה המצב אינו מצריך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטרקט מולד
ד''ר עידי מצר20/02/2008לפי התיאור שלך זה נשמע כמו ירוד קוטבי קדמי (anterior polar cataract). זה אכן בדרך כלל ירוד אשר למרות המצאו במרכז ציר הראיה, איננו מפריע כי הוא מאד קדמי וקטן כך שאינו מפריע כל כך.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםרנית20/02/2008
בתי בת 5 חודשים עם וריד בולט מתחת לעין שמאל יש סיבה לדרגה?
תודה רנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד בולט
ד''ר עידי מצר20/02/2008בדר"כ מדובר בעור עדין של תינוק דרכו משתקפים כלי הדם בעפעפים. ברם, מומלץ להבדק ע"י רופא עיניים ילדים לודא כי אכן בכך מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזזת עניים לצדאמיר19/02/2008
שלום רב ילדתי בת 6 והיא לפעמים מזיזה את הענים לצד ולמעלה לזמן קצר ונראה שהיא לא שולטת על זה או שלא מודעת לכך..... זה היה לעיתים רחוקות וחשבתי שעושה זאת ברגע שלא נוח לה לענות לשאלה או סתם כך אבל היום זה היה בתדירות גבוהה כולל עיוות קטן של הפה ......
אשמח לעצתך זה מאוד מדאיג אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזות עינים ופה לא מודעות
ד''ר עידי מצר19/02/2008לפי התאור שלך הייתי פונה לנויירולוג ילדים לשלול בעיות היכולות לגרום לתנועות בלתי רצויות לכאורה אלה. לא נראה לי במקום ראשון כי מדובר בבעית עיניים, אך כדאי להגיע גם לבדיקת עיניים אצל מומחה לרפואת עיניים לודא כי לא מדובר בהפרעות בתנועות עיניים הנתנות לסיווג ולהתמקדות מבחינת הבירור והמעקב.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניים פוזלותחן חג'ג'18/02/2008
בני בן ה15 סובל מפזילה "alt xt", ובנוסף מתלונן המון על תחושת יובש, כולל כל התסמינים.
האם עלול להיות קשר בין הפזילה לבין תופעת היובש הכרונית הזו?!
והאם עקרונית אדם פוזל שסובל מיובש, יסבול יותר מאדם רגיל עם עיניים יבשות?
אילו טיפות מומלצות לטיפול ביובש?! [ללא חומר משמר]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
פרופ` יאיר מורד19/02/2008עקרונית אין קשר בין פזילה ליובש. מעבר לכך, יובש אצל ילדים הינו נדיר ביותר. לדעתי הילד סובל מבעייה אחרת. אולי אלרגיה? פני לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלויזיהעדי17/02/2008
האם תינוקת בת שמונה חודשים שיש לה צילינדר 1.5 בשתי העיניים
יכולה לראות טלויזיה רגיל. או שזה יכול לגרום לה לקוצר ראיה או צילינדר יותר גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוקת רואה טלויזה
ד''ר עידי מצר17/02/2008בגיל 8 חודשים אין צורך לתקן לתנוקת ראיה עם צילינדר של 1.5 בכל עין. התבוננות בטלויזיה או בכל דבר אחר אינה משנה את המבנה האופטי של העין ולא גורמת לקוצר ראיה או צילינדר גבוה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בעפעף לילדליאת16/02/2008
אצל בני בן ה- 3.8 אבחנתי גבשושית (כמו שעורה) בעפעף עליון נראית כמו בועה מתחת לעפעף. הרופא אליו פניתי נתן לי משחה אשר לא עזרה. בינתיים הילד לא מתלונן אבל נראה לי שזה גודל מה ניתן לעשות בנוסף. אודה על תשובתכם.
בברכה-ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול
פרופ` יאיר מורד16/02/2008שלום רב
לא מדובר בגידול אלא בבלוטה שנסתמה והזדהמה. המצב הזה נקרא כלזיון. בדר"כ הגוש מצטמק לאיטו לבד תוך שבועות- חודשים. אם לא, אנו מנקזים אותו בניתוח קצר ופשוט. לילד כפי שאמרת - זה לא ממש מפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עפעפיים חמורה כנראהיעל16/02/2008
אתמול בבוקר הבן שלי (שנה ועשרה חודשים) התעורר עם עפעף ימני נפוח מאוד ואדום. אדמומיות סביב העין כולה. הרופאה הפנתה אותו מיד למיון וכבר אחר הצהרים היינו במחלקת עיניים בתל השומר והאובחנה דלקת עפעפיים. שתי העיניים שלו נבדקו בקפידה ונאמר לנו שהעיניים עצמן נקיות מדלקת.
הילד אושפז וניתן לו עירוי של אוגמנטין שלוש פעמים ביום (קיבל בינתיים שני עירויים). העין נראית קצת יותר טוב.
לא הסבירו לנו מה יש לו בדיוק, איך קרה הדבר ומדוע הדלקת התפרצה בכזאת מהירות...וגם מה המשל הטיפול על מנת למנוע מצב כרוני.
האם תוכלו להסביר לי מה קורה לעיניים היפות של הבן שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
פרופ` יאיר מורד16/02/2008ראשית, אני בטוח כי הרופאים המטפלים בבנך ישמחו להסביר לך הכל בפרוטרוט. לי זה נשמע כמו דלקת סביב העין הנקראת אורביטל צלוליטיס, הנגרמת עקב חדירת חיידק מהסינוסים בדר"כ. עם טיפול אנטיביוטי יהיה שפור מהיר ובמהרה אני מקווה שתוכלו ללכת הביתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס שחורענתי15/02/2008
לפני מספר ימים ערכתי לבתי בדיקות עיניים ע"י אופטימטריס. הוא הראה לי שיש לילה כמעין פס שחור פנימי בתוך העין. כמובן שראיתי את זה דרך המכונה שבודקים ראייה.
שללנו מכה או שריטה או פגיעה בעין. עלי לציין שזה אינו מפריע לילדה להגיע לראייה של 6:6. לדבריו זה כנראה "חוט" צבע בעיקרון אם לא הינו בודקים ראייה גם לא היינו מגלים כי דזה לא מפריע לה
מה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס שחור בעין
ד''ר עידי מצר15/02/2008הסבה לעכירות בעין יכולה לנבוע ממצב מולד או נרכש (כמו דלקת, חבלה ועוד). מיקום העכירות יכול להיות בכל אחד מחלקי העין השקופים כמו בעדשה. מומלץ להגיע לבדיקת רופא עיניים לודא את מקור העכירות.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל..
ענתי15/02/2008היא רואה טוב מגיעה ל 6:6
אף פעם לא קיבלה מכה או חבלה אפילו דלקת
אין עכירות.
אני לא חושבת שזה מולד כי היא היתה בבדיקת עיניים, בכיתה א' ולא היה דבר כזה. מעולם לא אמרו
לי.לכן אני לא חושבת שזה מולד.
מוזר......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק מול טלויזיהתמירה14/02/2008
1.האם מסוכן לתת לתינוק לראות טלויזיה (בן שלושה חודשים)
2. האם זה מסוכן כשהוא מסתכל על הנורות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק
פרופ` יאיר מורד14/02/2008ממש לא. תהנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחחן חג'ג'13/02/2008
שלום רב
האם שכיח שמנותחים מגיעים למצב של אורטו לגמרי לאחר ניתוח פזילה?! או שמה מגיעים המנותחים שניתוחם צלח לתוצאה קרובה?!
ובכלל, מה נחשבת תוצאה טובה לניתוח?! (מבחינת מידת פזילה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדים לניתוח פזילה עם תוצאה מוצלחת
ד''ר עידי מצר13/02/2008כעקרון הצלחה ארוכת טווח של ניתוח לתיקון פזילה מוערכת לאחר חצי שנה מהניתוח. תלוי מה סוג הפזילה, האם קיימת ראיה תלת מימדית ועוד פרמטרים על מנת להעריך מהי תוצאה טובה. כדי להתייעץ עם מנתח הפזילה שאמור לבצע את הניתוח על מנת שיסביר מה לדעתו במקרה הספציפי תהיה תוצאה צפויה של הניתוח.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)