מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרחבת אישונים ולחץ בעינייםאיריס14/03/2014
שלום רב
לפני 24 שעות הרופא עשה לי בדיקה שכללה טיפות להרחבת אישונים,מאז האישון חזר לגודלו הבטעי,אך אני עדיין מרגישה לחץ בעיינים בעיקר מול ישיבה במחשב,טלוויזיה והעיינים קצת כואבות ושורפות,חזרתי לרופא שאמר שזה יעבור והכול בדר,אך טר עבר,מה זה יכול להיות?ממש דואגת
תודה רבה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אישונים ולחץ בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/03/2014יתכן שהעיניים עדיין רגישות בעקבות הבדיקה. בבדיקה חוזרת קבע הרופא שהכל בסדר. אם עדיין מציק פני לרופא, יתכן שימליץ לך על טיפות להרגעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעותשרון13/03/2014
אני כבת 55. במשך 15 שנה סבלתי מעיניים דומעות. זה היה בעיקר בתקופות מעבר, ברוח עזה ובערפל. באותה תקופה קיבלתי נוסידקס לאלרגיה. עברתי בדיקות אלרגיה ולא נמצא דבר.
רופא העיניים לאחר בדיקה ניחם אותי בכך שטוב דמעות מעיניים יבשות. לפני כשנה התחלתי בטיפות "אמדין" שמותרות לחודש, ואני מרוצה. השאלה ממה זה קורא הדמעות האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/03/2014יש סיבות רבות לדמעת ולא ניתן לענות על שאלתך ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים דומעותשירן12/03/2014
שלום!
העיניים שלי דומעות: במצבים- שיש שמש או שקר מאוד-שיש רוח
הן זולגות בלי סוף, אני מנגבת עם ממחטה, אבל העניים לא מפסיקות לדמוע, גם ברוח שאני לא צריכה משקפי שמש הן דומעות.
מה עושים, האם זה חמור ואיך מטפלים, אף פעם לא טיפלתי, וזה מופיע אצלי באופן קבוע.
תודה
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים דומעות - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/03/2014יש סיבות רבות לדמעת ולא ניתן לענות ללא בדיקה. יתכן שהדמעת ברוח ובקור נובעת מיובש. פני לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש לבן בין הריסיםאלה12/03/2014
שלום רב
לבעלי יצא גוש לבן בין הריסים בעפעף העליון
מה זה ?
למי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש לבן בין הריסים - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/03/2014קרוב לוודאי שעורה. פנו לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחופית12/03/2014
שלום, יש לי בעיה בראיה למרחק בשורות האחרונות של הבדיקה להבדיל בין הספרות 5,6,8,9 כשהם לא נמצאים אחד ליד השני. נשלחתי על ידי רופא עיניים לאופטימטריסט הוא טען שיש לי צילינדר במספר נמוך. הייתי אצל כמה אופטימטריסטים שנתנו לי אבחנה זהה שהראיה היא 6/6, יש צילינדר במספר נמוך והעין שלי לא מקבלת אותו. הסיבה שבגללה ניגשתי לכמה אופטימטריסטים כי אחד מהם נתן לי משקפיים לקרוב. אני רואה טוב מקרוב וראיתי בלי בעיה את הכתב הכי קטן שהוא נתן לי לקרוא (אני רואה בלי בעיה גם כתב קטן יותר).אני לא מתאמצת בקריאה/ מחשב והמשקפיים שהוא נתן לי הן כמו זכוכית מגדלת מבחינתי מיותרות לחלוטין.ניסיתי להבין ושאלתי אותו שוב ושוב מה ההבדל של הגדלת פונט במחשב לבין מה שהוא נתן לי כרגע ולא הייתה לו תשובה מעבר לפחות מאמץ שאני ממש לא מרגישה שקיים מאמץ בכלל. בנוסף הרופא עיניים שנבדקתי אצלו אמר לי בבירור שהבעיה היא לראיה מרחוק ולא מקרוב. ניתנה לי התחושה שאותו אופטימטריסט ניסה לדחוף לי סתם משקפיים כי הוא התעקש לחייב אותי בסכום של 280 שקל על הבדיקה אם אני לא לוקחת משקפיים (שאגב עולות 300) ולא הסכים להמתין שאני יחזור לרופא עיניים. אני חוששת שאם אני ארכיב את המשקפיים האלה אני יהרוס לעצמי את הראיה. מיותר לציין שהבעיה שבגללה באתי הקושי להבדיל בין הספרות העגולות בשורות האחרונות לא נפתרה. דבר נוסף שרציתי להוסיף היא בשבועיים האחרונים יש לי כאב ראש מטורף ורגישות לאור בצד אחד של הראש, לא ידעתי אם מדובר בהתפתחות מיגרנה (לפי הסימפטומים כנראה שכן) או תוצאה מבעיית הראיה, האופטימטריסט החליט באופן חד משמעי שזה בגלל המשקפיים לקרוב. למרות שהכאב ראש לא נגרם ממחשב, קריאה. לרוב מופיע בשעות הערב אבל לפעמים אני קמה איתו בבוקר. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/03/2014לא ניתן לענות ללא בדיקה. חזרי לרופא ודווחי לו על הארועים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים לאחר ניתוח לייזראיריס10/03/2014
שלום
עשיתי ניתוח לייזר לפני כ-13 שנה,עכשיו אני צריכה להרכיב משקפיים עקב קוצר ראיה כ1-1.5 ,כל פעם שאני מנסה להרכיב אני מרגישה סחרחורות וכאבי עיניים וניסיתי כבר כמה פעמים ומרגישה שהמשקף חזק מדי,למרות שבדקתי אצל כמה אופטמטריסטים את המספר
ממש מתסכל....האם יכול להיות שהעין לא מקבלת את המשקפיים אחרי ניתוח לייזר ומשהו השתבש בעין ??(למרות שהניתוח היה לפני 13 שנה)
אשמח לעזרה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים לאחר ניתוח לייזר - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/03/2014הניתוח לא משפיע על האפשרות להרכיב משקפיים אחר כך, אם יש צורך. אם אופטומטריסטים לא מצאו את הסיבה לתחושתך, פני לרופא עיניים. יש לבדוק גם אם יש הפרעה במיקוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה בעפעף תחתוןחנה10/03/2014
שלום רב
מזה זמן רב יצאה לי נקודה קטנה ולבנה כראש סיכה על העפעף התחתון.
מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה בעפעף תחתון - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/03/2014קרוב לוודאי הצטברות חלב. פני לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומותשרה09/03/2014
מזה כ-10 ימים אני משתמשת בגלאוטן. עיני נעשו אדומות (אחת יותר מהשניה)
אני יודעת שזאת אחת מתופעות הלוואי של הטיפות.
השאלה היא: האם אוכל להמשיך להשתמש בטיפות עד לפגישה הבאה שלי עם הרופא
בעוד כחדשיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים אדומות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/03/2014ממליץ לפנות לרופא עתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי הבדיקה והאם יש בה סיכון?מירי09/03/2014
שלום ד"ר,
אני בת 47 נתבקשתי לעשות בדיקה שנקראת - אלקטרופיזיולוגיה -
מהי הבדיקה?
האם היא כואבת?
האם יש בה סיכון מסויים?
למה הכוונה אילחוש בעין?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי הבדיקה והאם יש בה סיכון? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/03/2014מטרתה לבדוק היענות חשמלית מרשתית
בדיקה לא פולשנית אילחוש כי נוגעים בעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכירותי09/03/2014
כשבוכים כמה שעות רצוף מדוע לאחר מיכן כשקמים בבוקר העיניים נפוחות כמה ימים לוקח לעיניים לחזור ללא הנפיחות שלפני הבכי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/03/2014בגלל הצטברות נוזלים בדרך כלל תוך מספר שעות נעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת שדהראיה ממוחשבשרה03/03/2014
עשיתי בדיקת שדה ראיה והתוצאה היא: בעין ימין חסרים באזור הקשת העליונה
עם פגיעה בפיקסציה.מה זה אומר?
יש לי תור לרופא רק בסוף החודש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת שדהראיה ממוחשב - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/03/2014אומר שחשוד לגלאוקומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגע של מסיר לק בעיןrutty01/03/2014
שלום רב,
בזמן שהורדתי לק מהציפורניים, השפריצה לי טיפה של מסיר הלק לקצה העין (כאשר לחצתי על צמר הגפן וקירבתי את הראש קרוב מידיי).
אני לא בטוחה האם מסיר הלק נכנס לעין מאחר ומספר שניות לאחר המקרה כבר שטפתי את העין בהרבה מאוד מים ולאחר מכן טפטפתי דמעות מלאכותיות.
לא חשתי צריבה (למעט המגע של מסיר הלק בקצה העין) וגם אין צריבה כעת איך אני חוששת לפגיעה בעין ובראייה.
האם אליי לחשוש ולגשת לבדיקת רופא?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע של מסיר לק בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/03/2014לפנות לרופא עיניים
סיכוי לנזק נמוך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינדרום דואן ופזילהדוד28/02/2014
שלום!
לחברתי יש בעיניים סינדרום דואן מלידה, היא בת 20 וזה לא טופל לכן התפתחה לה עין עצלה. בנוסף לאמה יש פזילה בעיניים שעברה לאחיה (בגנים). עכשיו אני שואל אם נתחתן ונביא ילדים:
האם שתי הבעיות הלליו גנטיות? אם כן באיזה סיכוי הם עלולות לעבור לילדים? והכי חשוב האם יש דרך לטפל בהן? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינדרום דואן ופזילה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/03/2014אפשר לטפל בעין עצלה אם מאבחנים בגיל מוקדם
לכן להביא ילדים לבדיקה בגיל שנה
לפעמים גנטי ולפעמים לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעיןאסף28/02/2014
שלום רב,
היום, כשהבטתי אקראית במראה, הבחנתי שעין ימין אדמומית ונצפית כאילו יש בה דלקת.
מעבר לתסמין זה, איני חש כרגע בכל אי נעימות או תופעה אחרת.
אני לא בטוח במאה אחוז שזה התחיל היום. אולי היה כמה ימים ולא הבחנתי. אולי לא.
צלמתי את העין ואני מקווה שהצילום משקף.
אציין כי מאז יום ראשון אני חולה בשפעת אך כרגע מרבית התסמינים שלה (החום ותחושת ה"סמרטוט") חלפו, אם כי עדיין לא חש במיטבי, יש שיעול עם ליחה וכדומה.
היות שאני נמצא בחו"ל, שולח שאלה זו ואת הצילום המצורף, במטרה לקבל הערכה משוערת האם יש צורך למהר ומהגיע לרופא עיניים מקומי, או שאפשר להמתין כשלושה ימים עד להגעתי ארצה.
ומה הסיכוי שזה פשוט יחלוף מעצמו בכלל?
תודה רבה מראש על תגובה מהירה,
אסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/03/2014לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדינזון לדלקת עיניים אלרגית חריפהניצן27/02/2014
ערב טוב,
כבן 45. דלקת לחמית חמורה אלרגית עם נפיחות ובצקת ואודם חמור על העפעפיים ומתחת לעיניים שלא הגיבה לטיפולים שונים ורק החמירה עם טשטוש ראיה קשה. רופא נתנה סטירואידים שמשפרים את המצב. פרדינזון 40 מ"ג. כמה זמן נהוג לתת והאם בשימוש של שבועיים יש צורך להפחית מינונים? אני לא נוטל בדרכ סטירואידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדינזון לדלקת עיניים אלרגית חריפה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/03/2014צריך לבדוק כדי להחליט
לעיתים נותנים טיפול גם לחודש
לגבי סטרואידים דרך פה לפי החלטת הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)