מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה קצרהאלי02/02/2014
אם המספר שלי בעדשות הוא 5.5 ו 6.5 ואני שם רק עדשת מגע אחת על עין שמאל מה הנזק שיכול להגרם לי? כמה זמן אפשר ללכת רצוף ככה ללא נזק? האם 12 שעות ביום במצב הזה גם יגרמו לנזק? מתי הנזק יורגש? האם הנזק הפיך? מה המינון האידיאלי שאני יכול ללכת איתם עם הפסקות במשך תקופה רצופה?
אני בן 26 ולא רואה טוב ממרחק של 20 ס"מ והלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצרה - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/02/2014שאלה זאת כבר הועלתה ונענתה בשבוע שעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה לגבי המשך השאלה :
אלי05/02/2014ור של 5-6 מספרים? ולמרות שאני מאמץ רק את העין שרואה טוב ומזניח את האחרת לא ייגרם לה נזק? היא לא תהפך לעצלה או משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה לגבי המשך השאלה : - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/02/2014הרכבת עדשת מגע בעין אחת בלבד לא תגרום נזק לא לעין שבה אתה מרכיב את העדשה ולא לעין השניה.
יחד עם זאת, הבדל המיקוד בין העיניים יכול במצבים מסוימים לגרום לפזילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעין שמאלרונית01/02/2014
היי ,
היום באתי לנקות משהו מעל הריס ואז העין שלי מיצמצה ויצא שהאצבע שלי התנגשה בעפעף העליון ובעין וזה ממש כאב לי באותו רגע.
אם נגיד נוצרה שריטה בקרנית זה עובר לבד עם הזמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעין שמאל - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/02/2014אם את חשה עדיין הפרעה בעין יש לפנות לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בעיןרונית01/02/2014
שלום. לפני כמה שעות נפלו עליי 3 ספרים וזה פגע קצת בעין.. הספרים לא היו בעלי כריכה קשה אלא דפים רגילים
1. האם יכול להיגרם נזק או שזה כמו מכה רגילה שמבריאה תוך מספר ימים?
2. עוד שאלה שלא קשורה לאירוע, העין שלי לפעמים משמיעה רעשים כשאני ממצמצת
על מה זה מביע? זה מסוכן או שזה טבעי?
תודה רבה , אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/02/2014לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלר 5 רחובותשמעון31/01/2014
לפני חודש היה לי הרפס בעין שמאל שטופלבהצלחה. לפני שעתיים התעוררתי באותה תחושה בעין ימין,שבעבר גם בעין זו היה לי הרפס. התחלתי על דעת עצמי עכשיו טיפול ,האם אני יכול לגרום נזק לעצמי?המשחה והטיפות שיש לי בסדר,אומנם ההבחנה היא לא חד משמעית,אבל הגירוי חזק ואני חייב להרגיע את המקום. אשמח לתשובה בהקדם תודה שמעון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלר 5 רחובות - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/02/2014לא מומלץ לטפל בלי בדיקת רופא. טיפול לא מתאים עלול לעכב ריפוי ולגרום לנזק. פנה לבדיקה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאש בעיןליאן30/01/2014
שלום, הייתי בחושך עם חברה והיא צילמה דף שהיה אצלי ביד 2 פעמים עם פלאש של אייפון וזה סינוור אותי נורא. האם פלאש יכול לגרום נזק לראייה? או שזה מזעזע את הראייה לשניה ועם הזמן זה הראייה חוזרת להיות רגיל כמו שהייתה? אני רואה קצת מטושטש, האם זה יעבור לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאש בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/02/2014לא סביר שנגרם נזק. אם יש עדיין הפרעה בראיה יש לפנות לרופא עינייים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעין אחתלימור30/01/2014
שלום רב,
כבר כמה חודשים עין ימין שלי נפוחה וסגורה קצת יותר מעין שמאל. היו ימים בהם הייתה מתנפחת יותר כמו איזושהי תגובה אלרגית...אבל ללא הפרשות, דמעות או אדמומיות...
בתחילה, הלכתי לרופא עיניים שבדק ואמר שהכל בסדר. לאחר מכן הלכתי גם לרופא אלרגיה כי חשבתי שמדובר באלרגיה, וקיבלתי כדורים לטיפול, אם כי הם לא פתרו את הבעיה לגמרי.
בתקופה האחרונה הבעיה שוב חזרה וקצת החמירה (הפסקתי את הכדורים לאלרגיה אבל אני לא יודעת אם אכן מדובר באלרגיה). הלכתי לרופא העיניים ששוב בדק אותי, שלל כי מדובר באלרגיה, ושלח אותי לרופאת המשפחה לבחון האם יש בעיה בבלוטת התריס. רופאת המשפחה אמרה שיש סטייה מאוד קטנה לפי בדיקות הדם (תת פעילות) והיא לא חושבת שזה משמעותי אבל שלחה אותי לאנדוקרינולוג. התור לבדיקה הוא עוד הרבה זמן (חודשיים) ואז בוודאי ישלחו אותי לבדיקות נוספות...
ואני מאוד לחוצה... ממה יכולה להיות הבעיה?
האם יכול להיות שמדובר במשהו אחר?
כמו כן מתסכל אותי מאוד להסתובב ככה עם אסימטריה בין העיניים ואני כבר לא ממש יודעת למי לפנות כדי לטפל בבעיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעין אחת - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/02/2014מציע לפנות לאוקולו-פלסטיקאי (רופא עינייים שהתמחותו בעפעפיים ובארובת העין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירות בשתי העיניים...גלי30/01/2014
שלום אני בחורה בת 48 ברקע במעקבים במכן לטרשת -נפוצה
עקב חולשת פלג גוף שמאל.לאחרונה לאחר בדיקת רופאת עיניים במכון
נימסר לי כי הרופאה מצאה עקירות בשתי העיניים,אם אפשר הסבר מזה אומר ומה הוא המשך הבירור? עליי לציין שאנילא הרגשתי כלום לא כאב בעניים או טשטוש בראיה
פשוט בדיקת עיניים למעקב משכן הרופאה אמרה שלפני ארבע שנים היא לא ראתה את העקירות
אבקש את תשובתך תודה ויום טוב גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירות בשתי העיניים... - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/01/2014לא פרטת היכן העכירות. עכירות יכולה להיות בקרנית, בעדשה, בזגוגית.
בהחלט ייתכן שעכירות שנראית בבדיקת הרופא לא תתבטא בהפרעה סובייקטיבית בראיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר על תשובתך עוד פרט בבקשה ..
גלי03/02/2014כשהרופאה אמרה לי שיש לי עקירות בשתי העיניים היא שאלה אם למישהו
במשפחה יש קטרט מה הכוונה?
וגם שיש לי לחץ על שתי העיניים באיזה מחלות ישנו לחץ על העיניים?
ומהו המשך הבירור?
ואם יש שייכות לטרשת- נפוצה עם הבעיה שיש לי?
תודה גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר על תשובתך עוד פרט בבקשה .. - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/02/2014על פי שאלת הרופאה נראה שהעכירות היא בעדשה של העין. עכירות בעדשה נקראת קטרקט.
לחץ תוך עיני מוגבר יכול להיות ביטוי של גלאוקומה.
יש מאמר המציין שנמצאה שכיחות מוגברת של קטרקט וגלאוקומה אצל חולי טרשת נפוצה מתחת גיל 50.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשוף חזק וחד פעמי של אחת העינייםערן בן 4529/01/2014
אם באופן חד פעמי שפשפתי שפשוף חזק את אחת העיניים, האם עלול להיגרם לה נזק. ואם כן, מהו הנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפשוף חזק וחד פעמי של אחת העיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/01/2014לא סביר שנגרם נזק משפשוף חד פעמי, אך אם יש לך ספק פנה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שט"דמעין29/01/2014
שלום רב שוב.
האם סביר שלאחר שבוע של דלקת עיניים בקטריאלית של הלחמית (עם אודם וגרד והפרשות וכו' וכו') וטיפול אינטנסיבי במקסיטרול, האם נפוץ לראות מעין שט"דים על הסקלרה? ואגב, הדלקת באופן מפתיע ומבורך פוחתת משמעותית החל מאתמול (היום השביעי לטיפול, וזה קרה ממש ברגע, לפתע התסמינים שככו...).
הצצתי ובדקתי את הסקלרה ואי שם מתחת לעפעף העליון (בילטרלי) נמצא שט"ד. בעין אחת בקוטר של כ 3 מ"מ ובעין השניה 1 מ"מ בערך.
אשמח להארותיכם.
תודה.
מעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שט"ד - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/01/2014שטפי דם עלולים להופיע בדלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה ועוד דבר קטןמעין28/01/2014
תודה ד"ר שוחט על תשובתך לגבי המקסיטרול.
שאלות נוספות לי באותו עניין:
1. האם שימוש במקסיטרול ברוב המכריע של המקרים איננו מעלה לחץ לאחר שימוש בן 10 ימים?
2. אילו טיפות מכילות את הקורטיקוסטרואיד שיש בלוטמקס וגם אנטיביוטיקה? (יש את ה FML שזה למיטב זכרוני גם סטרואיד "קל" בלבד). במידה ואני משלבת לוטמקס עם פנימיקסין האם זה יכול להוות תחליף למקסיטרול?
חייבת לציין שניסיתי ובתוך 12 שעות העין עברה רגרסיה. כרגע אני שוב לאחר 24 שעות של מקסיטרול (אפילו 5 פעמים ביממה) ויש שיפור משמעותי.
3.האם יש קשר לכמות הטיפות שמטפטפים לעליית לחץ? האם חמש פעמים ביממה זה הרבה מדי? אני כרגע ביממה ה - 7.
4. רופא העיניים שביקרתי אצלו בשבוע שעבר נתן את הטיפול במקסיטרול לשבוע. היום זה היום האחרון ובבוקר עדיין היתה הפרשה קלה ולאחר היממה עם הלוטמקס והפנימיקסין היתה רגרסיה. רק עכשיו זה הסתדר שוב. מה לעשות? להמשיך יותר משבעה ימים? העין השניה שהציגה מצב אקוטי רק לאחר 3 ימים מהראשונה מטופךת כרגע זה היום ה -4. בה אמשיך עוד 3 יממות.
5. בקיצור - לכמה ימים אתה נוטה לרשום מקסיטרול? מה לעשות עם עדיין ישנם תסמינים לאחר 7 ימים?
תודה תודה.
מעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה ועוד דבר קטן - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/01/2014עליית לחץ בעקבות נטילת סטרואידים מופיעה רק באחוז קטן באוכלוסיה.
הטיפות נקראות זיילט.
משך הטיפול נקבע על פי הממצאים והתגובה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת דיסקהלילי28/01/2014
יש לי בצקת דיסקה בעקבות המחלת שריטת החתול BARTONELLA שהיתה לי לפני כשנה. היתי מאושפזת בבית חולים וכל מה שקיבלתי זה אנטיביוטיקה ולא נהיה שום שיפור מיום שזה קרה. מה שאני מרגישה כל הזמן זה כתם מרצד בעיין שמסטיר לי חלק מהראיה. האם יש איזשהוא טיפול שיכול להחזיר לי את הראיה כמו שהיתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת דיסקה - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/01/2014קשה לענות ללא בדיקה. מציע להתייעץ עם רופא עיניים מומחה למחלות דלקתיות של העין או עם נוירו-אופטלמולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקסיטרול ובקטרובןמעין26/01/2014
שלום רב.
לפני 5 ימים החלה דלקת עיניים בעין ימין. דלקת חיידקית עם הפרשה צהובה סמיכה ואודם בעפעף ובסקלרה, גרד וכאב. התחלתי טיפול אינטנסיבי במקסיטרול טיפות ומשחה. טיפטפתי כל שעתיים ביממה הראשונה וזה השתפר משמעותית, לפחות מבחינת המראה. במקביל טיפלתי גם בעין השניה שלא היתה מודלקת. הטיפול בעין הבריאה לא היה אינטנסיבי באותה מידה ודי חיפפתי.
מאתמול הדלקת החלה גם בעין השניה אך לא באותה עוצמה ועכשיו עליי להמשיך עוד שבוע בעין השניה.
מה שיגרום, למעשה, לטיפול בן 12 יום במקסיטרול (טיפות ומשחה) בעין שמאל.
שאלותיי:
1. מהו הטווח הבטוח לשימוש במקסיטרול בו אנו בטוחים שלא תהיה עלייה בלחץ תוך עיני?
2. האם המשך טיפול בלוטמקס מצמצם חשש זה?
3. האם טיפול במשחת מקסיטרול רק על העפעף ולא בתוך העין עלול גם לתרום לעלייה בלחץ תוך עיני?
4. סבי חלה בעשור האחרון לחייו בגלאוקומה. אמי נבדקת תדיר והיא איננה סובלת מעלייה בלחץ תוך עיני.. האם הטיפול במקסיטרול לגביי הוא מסוכן יותר או חייב להימשך פרק זמן קצר יותר מלאדם אחר (לאור ההיסטוריה של סבי?).
5. האם שימוש אינטנסיבי במקסיטרול טיפות ומשחה כשם שטיפלתי אני ביממה הראשונה עלול להעלות את הסיכון לעליית לחץ תוך עיני?
6. מדוע בקטרובן אסורה לשימוש במריחה על העפעף? איזו משחה אחרת מומלצת למעט סינטומיצין הקלאסית?
7. כמה זמן מסיום הטיפול במקסיטרול מומלץ להיבדק לעליית לחץ תוך עיני?
8. האם לאור הנתונים הנ"ל עליי לדאוג? (נראה לי שכבר מחר בחלוף 6 ימי טיפול אחליף ללוטמקס).
9. האם דלקת עיניים חיידקית היא SELF LIMITED לאחר X זמן?
תודה תודה.
סליחה על ההפגזה.
מעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקסיטרול ובקטרובן - תגובה
ד``ר יורם שוחט27/01/2014אפשר להשתמש במקסיטרול ללא חשש לתקופה קצרה. צריך לבדוק את הלחץ אחרי שבוע-שבועיים. לוטמקס לא מכיל אנטיביוטיקה בעוד שמקסיטרול הוא שילוב של סטרואיד ואנטיביוטיקה (יש טיפות המכילות לוטמקס ואנטיביוטיקה). גלאוקומה במשפחה מעלה את ההסתברות לגלאוקומה ולכן יש צורך במעקב סדיר. דלקת חיידקית מוגבלת מעצמה במקרים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייהשושנה26/01/2014
היי , היום הסתכלתי בטלויזיה בחושך ואני שמה לב שמתחת לטלויזיה יש מטען שהמבנה שלו שאם המטען מחובר לשקע אז מופעלת נורה ממש קטנה בצבע כחול. רציתי לשאול אם זה מסוכן? התמקדתי בטלויזיה לא בפנס הקטן הזה. האם זה יכול לגרום נזק לעין אחרי שעה שזה היה ככה מול עיניי? זה לא סינוור או משהו פשוט אור כחול.. תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ26/01/2014אין שום נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע חד פעמיותאורן24/01/2014
השבוע הייתי בבדיקת ראיה על מנת לרכוש עדשות מגע חד פעמיות.
אני מתכוון להשתמש בהן פעמיים בשבוע בערך.
אני זקוק לעדשות 0.5 , ו-0.75.
בחנות הסבירו לי שאין מידה של 0.5 בעדשות ולכן נתנו לי לשתי העיניים 0.75.
לשאלותי הסבירו שהדבר בסדר ואין עם זה כל בעיה.
האם זה נכון או שעלי לחפש עדשות במספר 0.5 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע חד פעמיות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ26/01/2014יש עדשות -0.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמיםיקי24/01/2014
שלום רב,
אני בת 50 .
פתאום הופיעו לי כתמים שחורים מתחת ל2 העיניים , ולא מחבלה .
מה זה ?
תודה שבולת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ26/01/2014לפנות לבדיקת רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)