מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיניים שורפות.יונית20/12/2013
שלום,אני 3 חודשים אחריי ניתוח לייזר בעיניים,
לעיתים העיניים יבשות כשאני ישנה במהלך הלילה וקשה לפתוח אותן בבוקר ולכן אני משתמשת בג׳ל ליובש לפני השינה.
בימים האחרונים עין ימין נורא שורפת לי ואני בקושי יכולה לפתוח אותה הג׳ל עוזר רק לכמה דקות ואז זה ממשיך כרגיל
איך אפשר לטפל ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים שורפות. - תגובה
ד``ר יורם שוחט21/12/2013לא נראה לי נכון להמליץ על טיפול ללא בדיקה. פני לרופא המנתח לבדיקה ולהוראות טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעייצותאירה19/12/2013
שלום דוקטור. האם עם קוצר ראיה -9,25 בכלל מומלץ לנתח(במידה ואין מגבלות אחרות)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעייצות - תגובה
ד``ר יורם שוחט21/12/2013כאשר מדובר בניתוח להסרת משקפיים אין מדובר בהמלצה של רופא. תפקיד הרופא להחליט אם מטופל מתאים לניתוח. אם הרופא יתרשם שיש סיכון בניתוח הוא ימליץ להמנע מניתוח. גם אם ייקבע בבדיקה שניתן לנתח, ההחלטה אם לנתח נעשית על ידי המטופל, וזאת על פי מידת ההפרעה שנגרמת לאיכות החיים שלו במצב הקיים, עם משקפיים או עדשות מגע. תמיד יש לשקלל את מידת ההפרעה לאיכות החיים מול העובדה שמדובר בניתוח ועלולים להיות סיבוכים.
המספר שלך הוא בתחום העליון שבו מנתחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצימת עין אחת בזמן קריאהרותי19/12/2013
בני בן השש עבר בדיקת ראיה מקיפה אצל רופא עיניים של ילדים לפני העלייה לכיתה א'.
שמתי לב שכאשר הוא קורא הוא עוצם עין אחת.
הוא הסביר שכשהוא קורא עם שתי עיניים פקוחות הוא רואה את האות כפולה.
האם מדובר בבעייה בבעין או שמא סימפטום להפרעה לימודית כלשהי?
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצימת עין אחת בזמן קריאה - תגובה
ד``ר יורם שוחט21/12/2013פני שוב לרופא בהקדם. לא מדובר בהפרעה לימודית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר לתיקון קוצר ראיה גבוהאירה18/12/2013
שלום(בת 34 קוצר ראיה -9 וצילינדר 1,25),רציתי לשאול 1.האם לניתוח לייזר יש יתרונות בריאותיים(לא קוסמטיים),הכוונה האם זה טוב לעיניים או אולי הפוך במצב שלי?
2. מה הסיכויים שאגיע לראיה 6:6
3.האם ניתוח במקרה שלי יכול להקדים את רוחק הראיה במספר שנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר לתיקון קוצר ראיה גבוה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ19/12/2013ניתוח נותן איכות חיים
סיכויי הגעה לראייה מקסימלית תלויים בבדיקה מקדימה
הניתוח לא מקדים רוחק ראייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגה בקשר לעצב אופטי קעורדינית17/12/2013
בס"ד
לכבוד ד"ר יורם שוחט וד"ר יובל דומניץ הנכבדים,
שלום רב.
הלכתי היום עם בני בן ה-16 לרופא עיניים.
הוא מרכיב משקפיים מספר 5 בעין אחת בערך ו-6 בעין השניה. (המספר עלה בעין אחת, הוא בדק את העיניים לפני כ-4 שנים.) זה ב"ה לא הדאיג את הרופא. אבל מה שכן, הרופא גמר לבדוק אותו, ואמר שהכל תקין אבל צריך לעשות בדיקת שדה ראייה, ולמה כי יש לו צורת עצב אופטי קעורה.
אני זוכרת שאיזה רופא אמר לנו את זה עוד כשהוא היה ילד ממש קטן, והוא אמר שכדאי לעקוב על זה בגיל 35 ומעלה , משהו כזה.
בכל אופן, הרופא לא הסביר ונכנסנו ללחץ, האם זה מחייב שחלילה, יש בעיה כמו גלאוקומה, או האם זה גם יכול להיות שזה צורה קבועה של העין, ואין עם זה בעיה?
אני רוצה גם לציין שבתי , פעם הפנו אותה לבדיקת שדה ראייה, כשהיא היתה ילדה, והיא לא הגיבה מספיק מהר לבדיקה, ואמרו שיש בעיה ואז הלכנו לרופא גדול מומחה מנהל מחלקה, מנתח, והוא בדק ובדק ואמר שאין בעיה ב"ה, זה היה לפני כ-13 שנה.
אבל בלי כל קשר, אני שוב שואלת, האם זה מאוד מדאיג שהרופא שלח את בני לבדיקת שדה ראיה?
האם אפשר לחיות עם עצב אופטי כזה, אם זה לא מחלה?
סליחה על אורך המכתב
בכבוד רב
דינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה בקשר לעצב אופטי קעור - תגובה
ד``ר יורם שוחט17/12/2013שלום דינית,
מבנה קעור של ראש עצב הראיה יכול גם להיות נורמלי, בעיקר אצל קצרי ראיה. מקובל במקרים כאלה לבדוק שדה ראיה ולעקוב, אך כאמור בהחלט יתכן שזה פשוט מבנה העצב אצלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בעין בעקבות חשיפה לקרן IPLמיקי16/12/2013
שלום,
אני משתמשת במכשיר מסוג ME להסרת שיער בפועל בטכנולוגית IPL וגלי רדיו. היום השתמשתי במכשיר להסרת שיער בבית השחי, הסתכלתי על האיזור תוך כדי ולמרות שהמכשיר לא אמור לשחרר קרן אור כל עוד הוא לא צמוד לגוף הוא שחרר פולס של אור ולפחות משניה רהעיניים שלי היו פקוחות ולאחר מכן מיד עצמתי את העיניים.
עין ימין שלי עכשיו מרגישה מוזר וקצת דומעת, יש סיבה לדאגה? יש לציין שאני לא רואה כרגע שינוי בראיה (6 שעות אחר כך..)
אשמח לתשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בעין בעקבות חשיפה לקרן IPL - תגובה
ד''ר יובל דומניץ19/12/2013בדרך כלל אין בעייה כדאי בדיקת רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםנדב16/12/2013
שלום רב
הבנתי שיש מיעוט של מטופלים שלאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים (בכל השיטות- גם בלאסיק וגם בPRK) נוצר להם יובש שהופך ליובש כרוני, לצמיתות ולא עובר גם אחרי חודשים רבים (בקיצור נשאר לתמיד).
שאלתי היא: האם בבדיקת התאמה הרופא יכול לאתר מטופל שכזה ולחזות שהוא יסבול מיובש כרוני לצמיתות בעיניים? או שבבדיקה אי אפשר לדעת/לחזות את זה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ16/12/2013מבצעים בדיקות ליובש לראות מצב בסיסי.
בדרך כלל אם בדיקות אלה לא תקינות לא מנתחים
יובש תמידי הוא נדיר מאוד ונדיר בעיניים ללא בעיות יובש בסיסיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכבת עדשות מגע אחרי ניתוח לייזרנדב16/12/2013
שלום רב
שמעתי בעבר טענה שאחרי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לא ניתן להרכיב עדשות מגע כי צורת הקרנית השתנתה או משהו כזה (או שהיא נהייתה שטוחה), ושאם בכלל אפשר להרכיב עדשות מגע אז זה רק עדשות מגע בגיאומטריה מיוחדות, בגיאומטריה הפוכה, שדרוש אופטומטריסט מאוד מקצועי כדי להתאים אותן.
שאלתי היא: האם לאחר ניתוח לייזר אי אפשר כלל להרכיב עדשות מגע? אם כן האם זה יכול להיות רק עדשות מיוחדות בגיאומטריה הפוכה? האם זה קורה לכל מי שעובר ניתוח לייזר או רק לחלק?
האם זה יכול לקרות גם למי שעובר ניתוח עם תוספת של wavefront guided?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכבת עדשות מגע אחרי ניתוח לייזר - תגובה
ד''ר יובל דומניץ16/12/2013אפשר להרכיב עדשות מגע לאחר ניתוח לייזר .
רק במקרים של השטחה קיצונית של קרניות קשה להתאים וזה מיעוט קטן מאוד של מקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בעין אחת וגישור על ההפרשנדב16/12/2013
שלום רב,
בעבר שאלתי על אפשרות לעשות ניתוח הסרת משקפיים בעין אחת קודם (PRK) ואחר כך בעין השניה אחרי כחודש-חודשיים, לאחר שהעין המנותחת תחלים והראיה בה תהיה טובה (המטרה היא להשאיר עין אחת "מתפקדת").
המספרים שלי בעיניים הם מינוס 3 בכל עין, עם 1.5 צילינדר (משתנה מבדיקה לבדיקה ומאופטומטריסט אחד לאחר). סך הכל בשקלול הצילינדרים המספר הוא כ-4.5.
נאמר לי שעם משקפיים לא ניתן לגשר על פער שכזה, אך עם עדשת מגע כן.
שאלתי היא מה הכוונה שלא ניתן לגשר על המספר עם משקפיים: האם הראיה לא תהיה טובה, ואם כן עד איזו רמה? תהיה ראיה לא טובה עד רמה של חוסר תפקוד? או שיהיו תופעות כמו סחרחורות, וכאבי ראש וכדומה? או גם ראיה לא טובה וגם
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בעין אחת וגישור על ההפרש - תגובה
ד''ר יובל דומניץ16/12/2013אם מפצלים עיניים אז בעין שלא מנתחים ניתן להשתמש רק בעדשת מגע לראייה עם משקפיים ישנו חוסר איזון משמעותי של הגדלה הקטנה שיגרום לך קשיי תפקוד
לכן אם רוצה לפצל לשים עדשת מגע בעין שלא מנתחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקויי ראייהעומר15/12/2013
שלום רב לכם!
אני בן 22, לאחרונה התחלתי להיות מודע יותר ויותר למצב הראייה שלי.
עד היום לא ייחסתי חשיבות גדולה אבל בהחלט הגעתי למסקנה שהראייה שלי לרחוק אינה חדה כפי שהיא אצל אחרים (רוב האנשים) ולאחר שהשתשמתי פעם אחת במשקפיים של אחי שמתי לב שדרכם אני רואה באיכות מדהימה בפוקוס חד וטוב.
אני נורא נורא נורא פוחד ובעיקר מנסה להתכחש למצב החדש, עוד לא הייתי אצל אפטימטריסט אך הייתי אצל רופא עיניים שטען שלא משנה אם ארכיב משקפיים או לא במידה והמספר יצטרך לגדול הוא יגדל.
לא הגעתי מוכן לרופא עיניים ועכשיו אחרי שקראתי היו לי הרבה שאלות לשאול אותו.
אז ככה, השאלה העיקרית היא, אם אני יקפיד לשים משקפיים שארגיש את הצורך (לדוגמא מחשב) האם אני מונע הדרדרות ? האם אוכל להשאר באמת אותו מספר במשך חיי הצעירים- בוגרים? (למשל עד גיל 50?)
אני באמת רוצה לדעת מה ההשלכות אם אשים או לא אשים משקפיים, אגב בנהיגה אני רואה מצויין ועד היום לא ראיתי את הצורך, עיתונים וספרים,אך ורק במחשב אני מרגיש חוסר פוקוס מסויים (עדיין רואה טוב אבל לא חד) אבל מצד שני אם אני אוכל לראות בצורה יותר חדה ונוחה לעיין למה לי לדפוק אותה.
אז אסכם את שאלותיי:
1- יש מספר קורסים שטוענים שבעזרת תרגולי עיניים ניתן להוריד צילינדר, להוריד מספר ולהגיע למצב ראייה תקין, האם מדובר בבולשיט אחד גדול או שבהחלט ניתן לתקן בעזרת תרגול יומי?
2- האם שימוש במשקפיים יסייע לי לא לעלות במספר במשקפיים?
אשמח לשמוע תשובות מגוונות ומעשירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקויי ראייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ16/12/2013צריך בדיקה וייתכן שאת צריכה משקפיים לחדת יותר טובה או שזו החדות הבסיסית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת עפעפייםליאת15/12/2013
האם צניחת עפעפיים יכולה להיגרם לאחר שימוש ממושך (שנה וחצי ) באורסוליט ואם כן אז האם כשמפסיקים את התרופה זה הפיך ויחזור להיות תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעפיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/12/2013לא ידוע לי על קשר לצניחת עפעפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשתיתשירה12/12/2013
שלום,
1. האם תאים ברשתית נמצאים כל הזמן בתהליך של התחדשות/התחלפות או שהם קבועים עד אשר מתים?
2. האם במחלת ניוון רשתית התהליך הניווני בא לידי ביטוי בכך שהתאים המתים אינם מתחדשים?
3. האם במהלך ניוון רשתית התאים עוברים תהליך של ירידה בתפקוד או שאין כזה דבר כלומר או שתא מתפקד או שלא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשתית - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/12/2013בניוון הרשתית אין התחדשות של תאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- oct בדיקהתרצה10/12/2013
שלום-בשניים אחרונות אני סובלת קשה מיובש בעניים-השתמשים בתחליפי עניים יבשות -כשנה אני משתמשת ברזטזיס+משחה ויטה פוס -ויטמין a
ביצעתי בדיקה oct-
עין ימין-תמונה אופיינית לerm
קרום מעובה ע"פ הרשתית עם אזורי חיבור והפרדה הגורמים לצורה גלית שלפני הרשתית מעט עיבוי של הרשתית והשטחה חלקית של השקע הפובאלי .
עובי הרשתית המקולרית מגיע ל 312 מיקרון(ספקטרליס).
עין שמאל-
מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים-
עובי הרשתית המקולרית מגיע ל 265 מיקרון(ספקטרליס)
השאלה -אני סובלת איך אפשר לפתור את הבעייה.
תודה מראש
תרצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר oct בדיקה - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/12/2013erm = epiretinal membrane. מדובר בקרום עדין על פני הרשתית אשר יכול להפעיל משיכה על הרשתית ולגרום לשינויים בה. אם מדובר בשינויים משמעותיים קיים ניתוח לקילוף הקרום. במקרים קלים מספיק מעקב ואין צורך בניתוח. פני לרופא עיניים המתמחה במחלות הרשתית לקביעת המצב ולהחלטה אם נדרשת התערבות.
אין כל קשר ליובש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים אפשר הסברנדב08/12/2013
שלום לאחר בדיקת עיניים של אופטומטריסט יצא לי -1.25 בכל עין עם 0.25 צילינדר. אפשר הסבר על זה?ומה אפשר לעשות בשביל לא להחמיר את המצב. בנוסף נבדקתי על ידי רופא עיניים שכתב סיכמנו קדמי תקין בשני העיינים,בדיקת רשתית קוטב אחורי תקינה בשתי העיינים,דלקת אלרגית בשתי העיינים טיפול טיפות אופטילקס. מה זה אומר? והאם ניתן להסיק מכך שהעין נקייה מצלקות ואילו טיפים אפשר לקבל בשביל לשמור עליהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עיניים אפשר הסבר - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/12/2013יש לך קוצר ראייה קל מספר קטן
עיניים בריאות רק דלקת קלה שזקוקה לטיפול בטיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרוכומיה חלקית בבן חודשייםשלומית08/12/2013
שלום רב. לפני כשבוע הבחנתי כי לבני יש כתם חום באחת מהעניים הכחולות/ירוקות שלו. קראתי באינטרנט שתופעה זו נקראת הטרוכומיה חלקית והיא בד"כ קשורה לתיסמונות רפואיות שונות. לאביו יש גם הטרוכומיה חלקית אבל מסוג אחר אצלו הצבע השונה הוא מסביב לאישונים של שני העניים ולא בתור כתם יחיד בעין אחת. האם יש סיבה לדאגה? האם לקחת אותו לבדיקת עניים או לבדיקות אחרות כלשהן? מה הסיכוי שזה פשוט מצב קוסמטי ללא השלכות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרוכומיה חלקית בבן חודשיים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ08/12/2013לרוב אין משמעות לדבר אך כדאי לקחת לבדיקת עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)