מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפות לדלקת עינייםעדי24/01/2014
שלום אני בת 25 והייתה לי רגישות והפרשות קלות מאחת העיניים.
לפי הרופאה יש לי דלקת והיא רשמה לי לקחת שני סוגים של טיפות 3 פעמים ביום, 2 טיפות כל פעם. הטיפות הן-
פרד פורטה, טוברקס.
האם יש צורך גם באנטיביוטיקה וגם בסטרואידים? האם זה בסדר לקחת אותם ביחד במינון כזה? האם אפשר לוותר על הסטרואידים?
חשוב לי לציין שבאותה עין יש לי בשנה האחרונה בעיות של מיקוד ראייה ולאחרונה התחלתי לבצע תרגילים מאורטופיסטית
תודה רבה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לצייןהאבחנה-le conjunctivitis
עדי24/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפות לדלקת עיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ26/01/2014אין קשר בין הדלקת למיקוד ראייה
טיפול לדלקת תלוי במקרה ומאפייניו לא ניתן לומר אם טיפול נכון בלי בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה בעין אחתאלי23/01/2014
אם המספר שלי בעדשות הוא 5.5 ו 6.5 ואני שם רק עדשת מגע אחת על עין שמאל מה הנזק שיכול להגרם לי? כמה זמן אפשר ללכת רצוף ככה ללא נזק? האם 12 שעות ביום במצב הזה גם יגרמו לנזק? מתי הנזק יורגש? האם הנזק הפיך? מה המינון האידיאלי שאני יכול ללכת איתם עם הפסקות במשך תקופה רצופה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה בעין אחת - תגובה
ד''ר יובל דומניץ26/01/2014אין שום נזק רק איכות ראייה נמוכה בגלל ההפרש בין עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות שעין אחת רואה טוב והשניה בפיג
אלי28/01/2014ור של 5-6 מספרים? ולמרות שאני מאמץ רק את העין שרואה טוב ומזניח את האחרת לא ייגרם לה נזק? היא לא תהפך לעצלה או משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרני השמש יכולות לגרום לעיוורוןליאם23/01/2014
שלום, היום הייתי בחוץ (חצי שעה לא הרבה זמן) והייתה שמש חזקה מאוד
הוצאתי את המראה מהתיק ודרך המראה השמש ממש סינוורה אותי. ועכשיו אני רואה קצת מטושטש..
האם יכולת הראייה שלי יכולה לרדת בגלל דבר כזה? ובכללי אפשר להתעוור בגלל שמש חזקה ?
האם נגיד גזר יכול לשפר את הראייה אחרי מקרה כזה?
לא הסתכלתי על השמש הגב היה כלפי נגד השמש, שהוצאתי את המראה קרני השמש באו לעיניי דרך המראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קרני השמש יכולות לגרום לעיוורון - תגובה
ד''ר יובל דומניץ26/01/2014שמש בכיוון ישיר יכולה לגרום לכוייה במקולה (מרכז ראייה) ייתכן נזק בלתי הפיך משמש ישירה בעינינןם צריך לבדוק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו קטרקט משני?חנה כץ22/01/2014
עברתי טיפול לייזר להסרת קטרקט משני. האם העין יכולה שוב להעכר? ומה צפוי לי אם כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו קטרקט משני? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ26/01/2014קטרקט משני זה התעכרות הממברנה מתחת לעדשה המושתלת
מטפלים בזה בלייזר
זה לא יכול להתפתח מחדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא שמתי לבמיכל22/01/2014
שלום רב.
על אחד הסריקות של השדה ראיה, מופיע שם. בבקשה למחוק את הסריקות מהפורום הזה. סליחה לא שמתי לב.
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שמתי לב - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/01/2014את יכולה להסיר את השאלה והסריקות יוסרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רק שאלה קטנה על השדה ראיהמיכל22/01/2014
בס"ד
תודה על התשובה.
נחזור לרופא, כמובן. רק רציתי לדעת אם לפי מה שכתבתי לכם זה יכול גם להיות טוב?
כי נבהלתי שראיתי שכתוב: outside normal limits.
תודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רק שאלה קטנה על השדה ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/01/2014לפי הדו"ח, איכות הבדיקה לא מושלמת: היו איבודי פיקסציה (כלומר הנבדק לא התמקד כל הזמן על הנקודה במרכז) והיו גם אי דיוקים בלחיצה (false). לכן, כפי שציינתי קודם, צריך לראות את התרשים ולעת מה הממצאים בבדיקת העיניים כדי לפרש את הבדיקה.
במקרים רבים, איכות בדיקת שדה הראיה בפעם הראשונה לקויה, וכאשר חוזרים על הבדיקה האיכות משתפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, שאלה אחרונה עם סריקה
מיכל22/01/2014בס"ד
יותר אני לא אפריע. ואינך לוקח שום אחריות. אנחנו בכל מקרה חוזרים לרופא.
רציתי רק, אם זה אפשרי שתסתכל בכלל על התרשים.
אני רוצה לציין שאני מתנדבת שנים בבתי חולים עם חולים יום יום. כך שאני גם אחת שמנסה לעזור לאנשים.
אני חוזרת, אתה לא לוקח שום אחריות, זה כתוב גם בתקנונים של הפורומים הרפואיים. ראיתי שיש אפשרות אצליכם , לשלוח משהו סרוק בפורום הזה.
בתקווה להבנה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעין השניה
מיכל22/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בראיהאבי22/01/2014
רציתי לדעת שמתי לב שאני רואה סרט עם תרגום אני מכסה את עין שמאל ומסתכל על התרגום בעין ימין אני רואה כאילו התרגום נמרח קצת כלפי מטה אני רואה טוב רק כאילו נמשך אור מהתרגום כלפי מעלה או מטה רציתי לדעת ממה יכולה לנבוע הבעיה ואיזה בדיקה צריך לעשות אם צריך תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/01/2014יתכן צורך במשקפיים עם צילינדר, יתכנו גם סיבות אחרות. פנה לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות להקלת על העומס בעינייםרונן22/01/2014
שלום רב ותודה מראש על ההעזרה , אני בן 32 ללא בעיות ראיה.
אני עובד המול מול המחשב שמתוך הזמן הזה חלק גדול מהמזמן אני קורא הרבה וגם קורא ספרים לצורך עבודתי ולימודיי, אני משתדל תמיד לתת לעיניים מנוחות רבות בין לבין אבל בכל זאת אני מעוניין גם להתחיל להשתמש בטיפות עיניים שיכולות להקל על המאמץ של העיניים ולהוריד קצת מהעומס, יש המון סוגי טיפות, לכן אשמח בבקשב לקבל ממך המלצה לטיפות עיניים שאני יכול להשתמש כדי להפיג מהמתח על העיניים שלי מרוב הקריאה שהן עושות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות להקלת על העומס בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/01/2014מדבריך לא ברור אם אתה חש בבעיה (צריבה, עייפות, אודם, כאב). אם אין תלונות, לשם מה אתה צריך טיפות? אם יש תלונות, יש להתייחס ספציפית לתלונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי מבחן שדה ראיה- תוצאותמיכל21/01/2014
בס"ד
רציתי לשאול בבקשה, על תוצאות בדיקת שדה ראיה לבן 17.
אנחנו ,כמובן, נחזור לרופא. הטכנאית שבצעה את הבדיקה אומרת שזה די בסדר ב"ה. אבל בכל זאת הנה מה שניתן לכתוב:
fixation losses:4/13
false pos errors 16%
false neg errors 11%
זה בעין ימין, המספר שמרכיב במשקפיים 5-
בערך.
ght outside normal limits
vfi 98%
MD -3.13 DB P<1%
PSD 2.23DB P<5%
הציור מראה המון נקודות שחורות קטנות, אין משהו כהה במיוחד, הכל אותו גוון בערך. אולי חלק מהמקומות הם עם יותר מרווחים.
לגבי עין שמאל, מספר -6.5 במשקפיים.
fixation losses 5/13
אין false או positive errors
ght outside normal limits
vfi 98%
Md -3.77 DB p< 1%
psd 1.74 DB P<10%
על החלק הראשון, כלומר על עין ימין כתוב גם
excessive high false positives
על עין שמאל כתוב
low test reliability
גם פה כל הנקודות הקטנות השחורות נראות אותו צבע.
מדוע כתוב outside normal limits.
מה כל זה אומר?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי מבחן שדה ראיה- תוצאות - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/01/2014כדי לפענח בדיקת שדה ראייה יש צורך לראות את התרשים. כמו כן, הפענוח צריך להעשות בקורלציה לממצאים שנראו בבדיקת העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלזיוןאיילת19/01/2014
עברתי ניתוח קלזיון לפני כחודש וחצי. רציתי לשאול כמה זמן מאז הניתוח אסור לי להרכיב עדשות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלזיון - תגובה
ד''ר יובל דומניץ19/01/2014יכולה להרכיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה אלרגיתעדי17/01/2014
שלום,
לפני כחודש התאפרתי וקמתי למחרת עם עיניים נפוחות - גם הרופא לא יכל לדעת למה בדיוק באיפור ששמתי גורם לי לאלרגיה.
אתמול ניסיתי שוב להתאפר - שמתי רק מסקרה - וזאת התוצאה...
לקחתי אתמול בלילה כדור נגד אלרגיה (אלרג׳יקס של חברת טבע) אבל אני לא מרגישה שיפור, אלא להפך.
האם יש טעם לרוץ לרופא/ מוקד? יכולים לתת לי משהו אחר להורדת הנפיחות?
או שיש תרופות סבתא שיכולות לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה אלרגית - תגובה
ד``ר יורם שוחט17/01/2014מכיוון שלא השתפר, ואפילו החמיר, פני לרופא בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר שוחט- המשךדן16/01/2014
שלום
תודה על תשובתך על יובש .
את כותב :בין היתר
תוספי תזונה, שיפור התנאים הסביבתיים עצימת עיניים יזומה בפרקי זמן קצובים, טיפות המעודדות יצור של דמעות (בשונה מטיפות שהן תחליפי דמעות) ןעוד.
איזה וויטמינים ומינרליים יעזרו פה ?
איזה שיפור סביבה? אני פנסיונר בבית כל היום. אני הבנתי שלא אהיה ברוח במרפסת ולא בקרבת מאורר מחמם בחורף .
מה עוד לא טוב ?
ומה עוד יואיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר שוחט- המשך - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/01/2014הסקה באמצעות מזגן גורמת ליובש, גם בלי משב רוח בכיוון העיניים.
מיקום צג המחשב 10-15 מעלות תחת הקו האופקי יכול לעזור, שכן מיקום הצג בגובה העיניים דורש מפתח עפעפיים גדול יותר ואפשרות לאידוי מוגבר של הדמעות.
תוסף תזונה מסוג אומגה 3 עשוי לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4 חודשיםלי16/01/2014
מאז הלידה העין הימנית היתה דומעת אבל מעט מאוד. כעת היא מפרישה מוגלה ונדבקת. העין אינה אדומה או נפוחה. והעין השניה ללא בעיה. איך אפשר לדעת האם מדובר בדלקת או בבעיה של ניקוז הדמעות?
היינו אצל רופאת ילדים שאמרה שזה כנראה וירוס ולחכות ולראות אם מתפתחת דלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 4 חודשים - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/01/2014חסימה של צינור הדמעות עלולה לגרום לדלקת. ממליץ לפנות לרופא עיניים בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלק בעיןנועה16/01/2014
שלום,
היום בעת תדלוק הרכב בשירות עצמי הבנזין השפריץ לתוך עיני השמאלית.
העין שרפה מאוד ושטפתי אותה בהרבה מים כבר בתחנה אחר כך כבר לא כאב לי, העין אינה אדומה.
בהתייעצות עם רוקח שמתי טיפות עיניים בשם ליקויפילם דמעות וכעת לא אדומה ואני רואה טוב,
האם הטיפול הנל הוא טיפול נכון והאם יש מקום בכל זאת להיבדק אצל רופא עיניים?
תודה רבה מראש,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלק בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ19/01/2014חשוב לפנות לרופא עיניים למרות שלרוב לא צפוייה בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט משנייפה14/01/2014
שלום רב,
לאחר ניתוח קטרקט שעברתי לפני כשנתיים , הומלץ לי טיפול לייזר
בקטרקט משני .
(Yag Laser Capsulotomy)
לפני כחודש עברתי טיפול זה בעין ימין.
מאז הטיפול הנ"ל יש לי דקירות עזות בעין ימין שבגינן כמעט אינני ישנה.
האם הדקירות הללו הן תוצאת טיפול הלייזר הנ"ל.
ממה יכולות להיות דקירות אלה ככלל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט משני - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/01/2014קפסולוטומיה באמצעות לייזר לא כרוכה בכאב.
אם הרופא הצמיד לצורך הטיפול עדשה לקרנית, עלול להיות קשר לכאב שאת מתארת, כי העדשה יכולה לגרום לשפשוף בקרנית. במקרה כזה יש סיכוי טוב שתכשירי סיכוך לעין יטפלו בבעיה. פני לרופא לבדיקה והמלצה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)