מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיטה טבעית לשיפור הראייהasaf06/11/2013
שלום לכולם,
נכנסתי ליוטיוב וחיפשתי באינטרנט מצאתי שיטה טבעית לשיפור הראייה
שיטת מלינסקי
שיטה שכוללת תרגילים לעיניים ויוגה
מישהו מכיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטה טבעית לשיפור הראייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/11/2013בזבוז זמן וכסף .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגזמת
שירה20/11/2013שלום דר נכבד,
איך אתה יכול לפסול שיטה מסוימת בלי לבחון אותה ובלי להכיר אותה ולו במעט. הרי אתה מתפרנס בין השאר מהסרת משקפיים בעזרת לייזר ולכן גם הצעת לשואל לבחון את האפשרות הזו. לעניות דעתי אתה שוגה בזה שאתה פוסל שיטות אחרות בלי להכיר אותן. מוטב שתאפשר לשואלים לחקור בעצמם אלא אתה עשית זאת.
תהיה הגון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בעינים- לא גלאוקומהתומר05/11/2013
שלום ד"ר,
לאחרונה, אני מרגיש לחץ תמידי(כל היממה) בתוך אחת העינים. לציין שאני אברך ולומד 12 שעות ביום, אולם חלק ניכר מהזמן, גם ללא קריאה מדף.
כמו-כן, לאחרונה התחלתי לטול ריטלין (מסיבות רכוז)וכדור שינה באופן יומי.
תופעה זו חזרה כעת, לאחר שהופיעה בעבר ופסקה לפני כשלושה חודשים.
בפעם הקודמת עברתי בדיקות אצל מס' רופאי עינים אשר שללו מחלות עינים המליצו על אורטופסטיסטית- שטענה כי אין צורך בטיפול ובנוסף שיניתי את המספר במשקפים (המספר נמוך).
לפני שנתיים, נשלחתי (ללא קשר) לCT ראש והבדיקה יצאה תקינה.
מבקש המלצתך לאיזה סוג של התמחות לפנות ע"מ לאתר את בעייתי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בעינים- לא גלאוקומה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/11/2013לפנות לרופא עיניים לחוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם פלאשמעין05/11/2013
הי דוקטור, אני בת 20. לפני כשנה פניתי לרופא עיניים בגלל בעיה של דברים זזים בראייה ונאמר לי שאין לי מה לדאוג ובכלל זה לא מסוכן.
לפני כשבוע היתי אצל נוירולוג בשל סחרחורת (שעברו) הוא בדק אותי בדיקה גופנית מקיפה, הוא בדק לי את העינים עם כל מיני אורות והרגשתי מאוד מסונוורת לאחר מכן.
כשחזרתי הביתה לאר מכן הבחנתי כי בעין אחת אני רואה באותו מקום פעם בכמה זמן נקודת כתם פלאש שפשוט נעלמת כשאני מזיזה מבט ולאט לאט נספגת. זה יכול לקרות כמה פעמים ביום בזמנים משתנים. קבעתי תור לרופא עיניים רק ביום חמישי.
האם זה יכול להיות קשור לאותה הבחנה של הדברים הזזים בראייה? אז התלוננתי ועדיין מפריע על דבירם צפים נקודות שחורות וכל מיני הפרעות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם פלאש - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/11/2013יכול להיות קשור צריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון ראייה בדרך טבעיתasaf04/11/2013
שלום לכולם
מחפש דרך לתיקון הראייה באופן טבעי
יש למישהו/י הצעות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון ראייה בדרך טבעית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/11/2013תשקול לייזר להסרת משקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח לייזר
asaf10/11/2013שמעתי וקראתי שיש תופעות לוואי בניתוח לייזר כמו יובש בעיניים רגישות לאור וכו'
זה לא מסוכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור ראיה בדרך טיבעית .
להב09/11/2013במרכז לשיפור הראיה בדרך טיבעית.ישנם במרכז הזה מטפלים המתמחים בשיטות .הבסיס לשיטות הוא החזרת התיפקוד הטיבעי של העיניים .התרגילים מבוססים על ידע אנטומי פיזיולגי של העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםשיר04/11/2013
שלום
אני בת 50 וסובלת לאחרונה מיובש בעיניים. עד היום השתמשתי בטיפות הילו קומוד והן עזרו לי מאוד, אבל הן מאוד יקרות. בזמן האחרון אני נאלצת לטפטף לעיניים יותר מבעבר ולכן אני מחפשת טיפות זולות יותר, כחלופה או אפילו כתוספת להילו קומוד.
האם יש עוד טיפות שאפשר לרכוש שהן גם טובות אך פחות יקרות?
תודה רבה מראש
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט04/11/2013ישנם סוגים רבים של תכשירים לטיפול ביובש. התגובה לטיפול אינדיבידואלית, ותכשיר שעוזר לאחד לא בהכרח יעזור לשני. יש לנסות תכשירים שונים עד שמוצאים את האחד שעוזר. אין קשר בין המחיר לבין התגובה לטיפול, ויתכן שדווקא הטיפות הזולות יותר יעזרו יותר מטיפות יקרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר שוחט
שיר04/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניים?צופנת03/11/2013
שלום רב,
בתי בת 12.5 מתלוננת מזה מספר ימים שמציקות לה העיניים, כאילו היא מול משב רוח באופן תמידי.
מידי פעם מתלוננת על גירוד.
טפטפתי לה דמעות מלאכותיות בהנחה שאולי זה יובש אבל לא נראה שזה ממש עוזר.
קבענו תור לרופא אך התור עוד שבועיים.
מה זה יכול להיות? זה מאוד מפריע לה
אודה לחוות דעת
צופנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים? - תגובה
ד``ר יורם שוחט04/11/2013לצערי לא ניתן לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר חוזר בעינייםליאת03/11/2013
שלום ,
לפני 8 שנים עברתי ניתוח לייזר בעיניים לתיקון הראיה, היה לי מס' -6 בערך בכל עין, לאחר כשנה וחצי חזר לי מספר קטן והסתדרתי עד עכשיו ללא משקפיים. עכשיו המס' גדלו ל- -0.75 בכל עין, ואני לא מצליחה להסתדר בלי משקפיים, פניתי לחברה שאצלה עברתי את הניתוח. הרופא בדק ואמר שניתן לעשות ניתוח תיקון לשיפור הראיה.
פניתי גם לרופא מטעם קופ"ח שיבדוק את עיני, מאז ומתמיד אני סובלת מיובש בעיניים ולכן אני לא יכולה להרכיב עדשות מגע, רופא קופ"ח אמר שלא ממליץ לעבור ניתוח תיקון בגלל היובש של עיני ואם חזר הצורך במשקפיים לאחר הניתוח הראשון גם לאחר הניתוח השני אני אצטרך להרכיב משקפיים.
רציתי לדעת בבקשה אם יש במה שרופא קופ"ח אמר לי והאם אכן יש בעיה לנתח עיניים יבשות? (אני משתמשת מידי יום בטיפות לעיניים יבשות ריפרש...)
ובכלל, מה המלצתך בעניין הניתוח.... (אוסיף ואומר שאני לא יכולה להרכיב עדשות ומצד שני לא רוצה להרכיב משקפיים, לא מחמיא לי....)
שאלה נוספת, מה הכוונה למס' יציב? במהלך השנה וחצי האחרונות ביצעתי בדיקות והמס' בעין שמאל היה 0.5- ובעין ימין 0.75-, עכשיו בצעתי בדיקה נוספת והמס' בעין שמאל עלה ל- 0.75-... בכל זאת ניתן אור ירוק לניתוח תיקון... האם זה בכל זאת נחשב יציב? ודבר נוסף, הרופא המטפל זרק משהו לגבי תיקון יתר שעלול להביא לצורך במשקפי קריאה... אך הרופא במכון אמר שאני לא בגיל של משקפי קריאה (בת 30...), אני מבולבלת...
תודה רבה, ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר חוזר בעיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ03/11/2013צריך להגיע לייעוץ מומחה לניתוחי הסרת משקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת משקפיים בדרך טבעיתיאיר01/11/2013
שלום רב
רציתי לשמוע את דעתכם לגבי שיטות הטיפול הטיבעיות להסרת משקפיים .
מה היעילות שלהן? האים אכן ניתן לשפר את הראיה באמצאותן.
בברכה
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים בדרך טבעית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ03/11/2013אין כזו דרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור ראיה בדרך טיבעית.
להב09/11/2013כמובן שאפשר לשפר בדרך טיבעית.התרגילים מסתמכים על ידע פיזיולוגי אנטומי של העיניים.ובעקבות אימון ותיפקוד גם משתנה המבנה .ישנו מרכז לשיפור הראיה המתמחה בשיטה טיבעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצביע לייזר ירוקדני31/10/2013
האם מסוכן לעיניים להתבונן בלוח שלעברו מרצה השתמש במצביע לייזר ירוק? דהיינו, ההסתכלות היא אל הלוח שבו הופיעו הסינוורים ממצביע הלייזר הירוק ולא הייתה התבוננות ישירה לעבר הלייזר כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצביע לייזר ירוק - תגובה
ד''ר יובל דומניץ03/11/2013לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תיקון LASEKליאור31/10/2013
שלום ד"ר.
לפני שנתיים עברתי ניתוח LASEK להסרת משקפיים.
נשאר לי קצת יתרות:
עין שמאל: מספר 0.75 - וצילינדר 0.25 -
עין ימין: מספר 0.50- וצילינדר 1.50 -
סה"כ חדות ראייה בשתי העיינים יחד 6/9.
אני שוקל לבצע ניתוח תיקון כיוון שאני חש איכות ראייה ירודה.
האם לפי הנתונים שהצגתי כדאי לי לשקול את התיקון רק בעין ימין או גם בעין שמאל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח תיקון LASEK - תגובה
ד''ר יובל דומניץ03/11/2013צריך בדיקה כדי להחליט
יכול לפנות לחחות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העין לאחר הרפס ושריטה בקרניתטליה30/10/2013
שלום דוקטור.
לאחר טיפול בזובירקס ושריטה קלה בקרנית העין. העין עדיין קצת צורבת עם נטייה לדמעות. המצב בלתי נסבל בעיקר בשמש או ברוח. אני משתמשת באופן קבוע בטראבתן בגלל לחץ תוך עיני. מה הסיבה שהעין עין כואבת גם לאחר ההחלמה מההרפס?? אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העין לאחר הרפס ושריטה בקרנית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/10/2013צריך בדיקה ישנם מספר אפשרויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעות בלתי פוסקותבר28/10/2013
לפני שמונה חודשים החלה אצלי תופעת דמע בלתי פוסקת. חצי שנה הסתובבתי בין רופאים וטיפות שונות וכלום לא עזר. לפני כחודשיים רופא נוסף אמר לי שיש לי חסימה בתעלת הדמעות ושיש צורך בניתוח- התופעה פסקה לשבועיים וחזרה כעת בצורה גרועה יותר מבעבר. הייתי אצל הרופא ונאמר לי שכעת התופעה הפוכה יש לי יובש בעיניים...הוא נתן לי קפסולות ריפרש וג'נטיל ללילה אבל דבר לא עוזר, אין הקלה, הדמעות ממשיכות לרדת וזה מתחיל להיות יותר ויותר כואב מיום ליום...כבר נואשתי ואני יודעת מה לעשות...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות בלתי פוסקות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/10/2013צריך בדיקה וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק ממושך בטלפון הסלולריאילן28/10/2013
שלום,
הבן שלי בן 13. הוא מרבה לשחק במשחקים בטלפון הסלולרי שלו. מטבע הדברים המסך קטן, הרזולוציה לא פאר היצירה ואני שואל האם כאשר הוא "מוציא את העיניים" לעצמו במאמץ לשחק במסך הקטן הזה, האם לאורך זמן נפגם כושר הראיה או שזו אמונה תפלה?
תודה רבה מראש על תשובה מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק ממושך בטלפון הסלולרי - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/10/2013יכול לגרום לצורך במשקפיים ולבעיית מיקוד ראייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת"טופוגרפיה של הקרנית"מאיר27/10/2013
נשלחתי ע"י רופא העיניים לבצע בדיקת טופוגרפיה של הקרנית.
במכון מור יש בדיקה שנקראת"מיפוי ממוחשב של הקרנית"
רציתי לשאול האם מדובר באותה בדיקה ואם לא היכן ניתן לבצע את בדיקת "מיפוי ממוחשב של הקרנית"
בתודה לתשובה מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת"טופוגרפיה של הקרנית" - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/10/2013מדובר באותה בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ראיה בעין שמאלמיכל27/10/2013
שלום,
לעתים אינני רואה לפרקים בעין שמאל. תמיד זה בעין שמאל. ואלו התקפים של עד 4 דקות.
לאחר בדיקת מ.ר.י לא נמצא שום תקלה וגם ביצעתי בדיקת עיניים ולחץ עיניים.
התחושה היא שפתאום מתפזר ענן ערפן בצבע אפור בהיר אולי קצת נוצץ ולאט לאט הוא סוגר לי את כל שטח הראייה. לאחר שיאו של ההתקף בו אני לא רואה כלום המסך הערפילי מתחיל להעלם ולאט לאט אני רואה מחדש כרגיל.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ראיה בעין שמאל - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/10/2013ייתכן שמדובר במיגרנה של העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)