מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה בראיהגיא22/11/2013
שלום רב,
לפני כשבוע וחצי באתי להדליק סיגריה וקרבתי את המצת קרוב מידי לפנים.כתוצאה מכך חשתי בגל חום באיזור העיניים.
מאותו יום אני מרגיש שראייתי נפגעה..הפכה מטושטשת יותר.בעיקר בעין שמאל
האם המצב שתיארתי יכול לגרום לפגיעה בראיה והאם לדעתך זה מצב הפיך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בראיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/11/2013אם ראייה השתנתה צריך בדיקה אין קשר למצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן שמספר משקפיים יכול לרדתאבי21/11/2013
יש לי סכרת מאוזנת בלי כדורים אבל אני עושה דיאטה וספורט.
כל יום אני בודק את הסוכר בדם והכל תקין.
פתאום ב7 חודשים שעברו , הראייה שלי השתפרה והאופטומטריסט אמר
לי שצריך להוריד את מספר המשקפיים.
האם זה ייתכן?
כן אמר לי האופטומטריסט כי לפעמים יש פיקים בסוכרת שגורמים
לשינויים בעיין ובראיה.
מה ידוע לכם על מצב זה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ייתכן שמספר משקפיים יכול לרדת - תגובה
ד``ר יורם שוחט21/11/2013יש סיבות שונות לשינוי מספר המשקפיים. אם הסכרת שלך מאוזנת ולא היו תנודות משמעותיות ברמת הסוכר, ככל הנראה זו לא הסיבה לשינוי במספר אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vitrus ploaterיצחק כהן21/11/2013
Hello doctor
I have been suffering from floaters in both eyes for more then 7 years now im 33 years old may i know is there a surgery that can be done.
Thank you* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vitrus ploater - תגובה
ד``ר יורם שוחט21/11/2013במצב קיצוני, שבו יש עכירויות משמעותיות בזגוגית והפרעה משמעותית בתפקוד, אפשר לבצע ניתוח ויטרקטומיה. הניתוח אינו נטול סיכונים ויש לקחת זאת בחשבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה משקפיים אבל רואה 6.6דניאל21/11/2013
היי,
אתמול הייתי בבדיקת ראיה בגלל כאבי ראש שיש לי.
והאופטומטריסט אמר לי שיש לי מספר בשתי העיניים של 3.
אבל אם זאת הוא טען שאני רואה 6.6 בלי משקפיים.
כדי להסביר את המצב הזה הוא טען שהעיניים שלי פיתחו יכולת של "הדמיית משקפיים" והן נמצאות במצב מקומר וברגע שהן יתיישרו אני אתחיל לראות לא טוב ואצטרך משקפיים.
נשמע לי קצת הזוי אבל האם יכול להיות מצב כזה?
ואם כן מה אני אמורה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
דניאל21/11/2013האופטומטריסט קרא לתופעה הזו בשם "פסאודו-מיופיה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה משקפיים אבל רואה 6.6 - תגובה
ד``ר יורם שוחט21/11/20131. יש מצב כזה.
2. בכל מקרה, ממליץ התייעצות עם רופא עיניים. ספרי לו מה אמר האופטומטריסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם קטנטן בעינייםחוה21/11/2013
שלום,
אני בת 62, סובלת מגלאוקומה.
בחודש האחרון קרה לי 3-4 פעמים שראיתי "כתם" בצבע חום קטנטן כאילו מרחף מול העיניים. ההרגשה הייתה כאילו יש לי לכלוך במשקפיים. הכתם לא זז כשהזזתי את המבט ו"ריחף" מולי זמן מה.
בפעם הראשונה הרגשתי אותו בזמן של לחץ ומתח גדול. בפעמיים האחרות בנסיבות רגילות.
האם מדובר בתחילת היפרדות הרשתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם קטנטן בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט21/11/2013מקור התופעה בזגוגית העין (בג'ל שבתוך העין). עלול להיות קשר לקרע ברשתית. פני לרופא עיניים בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין אחת גבוהה יותר מהשנייהשירי19/11/2013
שלום! עין שמאל שלי גבוהה יותר מעין ימין שלי , ועין ימין קצת יותר גדולה מהעין השמאלת וכואבת. יש לציין שאין לי משקפיים והראייה שלי טובה, אך יש לי תחושה שיש מאמץ יותר של עין ימין.
האם יש מה לעשות בעניין כי זה מפריע לי גם מבחינה אסתטית וגם מבחינת הכאב. תודה מראש. שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין אחת גבוהה יותר מהשנייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/11/2013לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה בין כחול לירוקהילה14/11/2013
ביתי בת ה5 מתקשה להבחין בין כחול לירוק
האם עלי לפנות לרופא עיניים ?
האם יש דרך לעזור לה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה בין כחול לירוק - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/11/2013ממליץ לפנות לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת ראייה - תינוקתאמיר14/11/2013
שלום רב,
ביתי בת שנה מרכיבה משקפיים מזה חצי שנה (1.5 בעין אחת ו- 4.5 בעין השנייה). היא הגיעה למעקב והתברר שהמספר בעין אחת עלה מ - 1.5 ל 3.5 וכן שלמעשה יש לה צילינדר. האם מדובר בתופעה מוכרת? האם זה יכול להעיד על בעיות אחרות?
תודה רבה עחל המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט14/11/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_עיניים_ילדים' id=link]רפואת עיניים ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח PRK בעין אחת קודםנדב13/11/2013
שלום ד"ר,
עברתי בדיקת התאמה לניתוח הסרת משקפיים בלייזר ונמצאתי מתאים גם לPRK וגם לאינטרלאסיק.
אני כנראה הולך על PRK, ולכן מטעמי נוחות אני מעדיף לעשות ניתוח בעין אחת תחילה ולאחר חודש-חודשיים(כשהראיה בעין המנותחת תהיה טובה) לעבור ניתוח גם בעין השנייה, כדי שאוכל להמשיך בתפקוד הכולל קריאה מרובה ולימוד עם עין אחת טובה.
המספרים שלי השני העיניים זהים: 3- קוצר ראייה ו-1.5 או 1.75 צילינדר (תלוי בבדיקה...) בשני העיניים.
שאלתי היא האם בתקופת הביניים בין ניתוח לניתוח ניתן יהיה לגשר באמצעות משקפיים על מספר שכזה?(נניח במשקפיים עם עדשה אחת של המספר ועדשה שנייה עם מספר 0 או ללא עדשה) ומה לגבי עדשות מגע?
ושאלה שניה זה האם ניתן להמשיך לתפקד כרגיל לאחר ניתוח PRK בעין אחת? כלומר האם עם עין אחת שרואה טוב ועין אחת שלא רואה טוב (זמנית עקב הניתוח) זה אפשרי להמשיך מיד לאחר הניתוח בתפקוד רגיל הכולל קריאה ולימוד בעזרת עין אחת טובה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח PRK בעין אחת קודם - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/11/2013פער כזה בין העיניים בד"כ לא ניתן לגישור במשקפיים, אך בהחלט ניתן לגישור עם עדשת מגע.
אפשר לתפקד באמצעות עין אחת טובה, אך יש לזכור שאחרי PRK אתה עלול לסבול למשך מספר ימים מאי נוחות בעין המנותחת (צריבה, דמעת, תחושת גוף זר, קושי להחזיק העין פקוחה לזמן ארוך), ולכן יתכן שתתקשה בתפקוד בימים הראשןנים למרות שרק עין אחת נותחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח PRK בעין אחת קודם - תגובה
ד''ר יובל דומניץ19/11/2013כדאי לך לנתח את שתי עיניים יחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה?
נדב19/11/2013למה כדאי לנתח את שתי העיניים יחד אם אני הולך לעשות PRK ולא יכול לקחת חופש?
ומה זה אומר שעם משקפיים אי אפשר לגשר על פער גדול בין העיניים? זה אומר שאני לא אראה טוב או שיהיו לי תופעות כמו כאבי ראש?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/11/2013כי משווים בין עיניים מבחינת ריפוי במקום לנתח את שתיהם לסבול תקופה קצרה ולחזור לתפקד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר פעם שניהטמיר הבר13/11/2013
שלום וברכה, אני רוצה לשאול האם אפשר לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים פעם שנייה?
(כי הראשון תפס רק לשלוש שנים)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר פעם שניה - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/11/2013אפשר, בתנאי שהמספר התייצב ובתנאי שנתוני הקרנית (מיפוי, עובי) מתאימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח לייזר פעם שניה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/11/2013שינויים אחרי ניתוח לייזר הם עקב שינויים בגלגל עיניים מעבודה מול מחשב שינויים הורמונליים ולא כי הניתוח לא מחזיק מעמד. ניתן להוסיף טיפול תלוי בנתוני הקרניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוות בראיה עם הרכבת עדשות מגעדנה12/11/2013
היי,
אני מרכיבה עדשות מגע רוב הזמן ושמתי לב שעצמים נראים מעט יותר רחבים. כשאני עם משקפים אותם עצמים נראים "רזים" יותר.
זה הגיוני ? זו תופעה ידועה ?
יש לי מספר 3.5-. יש לי גם צילינדר זניח, אבל הוא לא מתוקן לא במשקפיים וכמובן לא בעדשות המגע (כך שזה לא ההסבר לעיוות).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט14/11/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אופטיקה_משקפיים_עדשות_מגע' id=link]אופטיקה, משקפיים, עדשות מגע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת משקפיים לחולות לופוסליה12/11/2013
שלום רב!
רציתי לשאול האם אפשרי לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לחולות SLE? אני מפחדת שזה עלול להזיק בשל הפגיעות האפשריות בעיניים בלופוס..
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת משקפיים לחולות לופוס - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/11/2013במחלות קולגן, שלופוס נמנה עליהן, יש סיכון בניתוח להסרת משקפיים עקב אפשרות לסיבוכים בתהליך ההחלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליה18/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהא.11/11/2013
שלום,
בבדיקה אצל רופא עיניים,מצא שעין שמאל ועין ימין קרנית- פס אופקי - עכירות -דיסקולורציה חומה, אודה מאד להסבר.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/11/2013לא ניתן לענות מבלי לראות את הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לדמעותנ.ג.09/11/2013
שלום.
בת 20.
מזה שנים יש לי מה שהוגדר אלרגיה לדמעות שלי.
לאחר בכי, גם קצר, עיני כואבות מאד ונפוחות,ואז אני שמה רטיות קמומיל להרגעה.
העיניין הוא שהמצב מאד החמיר לאחרונה, כלומר כאב העיניים והנפיחות נמשכים ימים אחרי הבכי. מה שהופך את זה למטרד של ממש, עד כדי חוסר יכולת לצאת מהבית בימים שלאחר בכי.
האם הגיוני שאהיה אלרגית לדמעות של עצמי? והאם אין פתרון כלשהו? ( מלבד לא לבכות..אך זה בלתי נמנע מידי פעם..)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לדמעות - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/11/2013מציע לפנות למומחה לאלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברקים בעין שמאלבקשר לעו"ז07/11/2013
בת 50 מולטיפוקל,סובלת לעיתים מסחרחורות. היום לראשונה מרצדים לה מעין ברקים מידי פעם בעין שמאל. תופעה מוכרת?! נוירולוגית? בלי לתפוס המילה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברקים בעין שמאל - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/11/2013ראיית ברקים עלולה להיות קשורה לשינויים בזגוגית העין ולקרע ברשתית. לכן עליך לפנות בדחיפות לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן
בקשר לעו"ז11/11/2013אין קרע ואין דימום, אבל הפך לג'לי, תחילת ניתוק..
לפני חודש נתקעה לי שארית עדשה ולקח לי זמן למוצאה. האם יתכן שהחיטוט בעין הוביל לניתוק החלקי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/11/2013לא נראה שיש קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)