מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רסטאזיסאבי26/07/2013
שלום רב, רציתי לדעת האם ליובש בעיניים (3 במבחן שירמר) מומלץ טיפול ברסטאזיס? הרופאה אומרת שזה כמו "כימותרפיה" אך ניתן לנסות אם אני רוצה.
יש לציין שאני בת 23, והיובש בעיניים כבר חצי שנה נבע ככל הנראה משימוש בעדשות מגע (השתמשתי 6 שנים בעדשות מגע, אך מרגע שהתחיל היובש, הפסקתי. כלומר כבר חצי שנה אני בלי עדשות מגע ועדיין יש אי נוחות בעיניים)
טיפות דמעות מלאכותיות מסוגים שונים לא ממש עוזרים לי. 1. האם היית ממליץ במקרה זה לנסות טיפול ברסטאזיס? 2. מה הסכנות/ תופעות הלוואי? היובש עלול להחמיר/זה יכול לגרום לנזק אחר בעין? 3. האם יש טיפול אחר שהיית ממליץ לנסות לפני כן?
תודה רבה!!!
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסטאזיס - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/07/2013שלום אבי (או ליטל),
ישנן סיבות שונות ליובש. לא ניתן לתת יעוץ במקרה ספציפי ללא בדיקה. למשל, תרופות מסוימות הניטלות לצרכים אחרים יכולות לגרום יובש, ויש לוודא אם המטופל נוטל תרופות כלשהן. יש גם דרכים שונות לטפול ביובש, שלא באמצעות טיפות עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אבי28/07/2013תודה על תשובתך,
איני נוטלת תרופות העשויות לגרום ליובש.
כפי שכתבתי היובש החל לאחר שימוש של 6 שנים בעדשות מגע, ומאז אני לא משתמשת בעדשות, כבר חצי שנה, אך היובש מסרב לעבור.
לאיזה תרופות שאינן טיפות עיניים התכוונת שניתן לטפל ביובש?
אשמח מאוד אם תוכל לנקוב בשמות התרופות כדי שאוכל לבדוק עליהן!!
כמו כן לא התייחסת לשאלותיי לגבי רסטאזיס, האם הוא מומלץ ליובש באופן גורף? האם יש סכנה להחמרה בלקיחתו?
שוב תודה רבה!!
ליטל (אני רק כותבת על המנוי של אבי בפורום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/07/2013ישנם סוגים רבים של תחליפי דמעות, בצורת טיפות, ג'ל או משחה ולא כל סוג מתאים לכל אחד.
יובש יכול לנבוע מליקוי במרכיב השומני של הדמעות, במרכיב המיימי, או משינויים של פני שטח הקרנית. יובש יכול להיות משני להרכבת עדשות מגע. כדי להתאים תרופה מתאימה חשוב לאבחן את הסיבה ליובש. לכן לא ניתן להמליץ על טיפול, כולל רסטאזיס, ללא בדיקה. לפעמים יש מקום לטיפות המכילות סטרואידים לתקופה קצרה.
תנאים סביבתיים (מיזוג אויר, זיהום אויר, סוג העבודה) יכולים להשפיע על יובש.
לפעמים החדרת "פקקים" לצנור הדמעות יכולה לעזור.
תוספי מזון עשויים לעזור.
לכן לא ניתן להמליץ על טיפול ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בדיקהסנדי25/07/2013
שלום רב, האם בבדיקת רופא עיניים שבה הופך עפעף יכולה להדביק אותי בוירוס או דלקת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על בדיקה - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/07/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים תזוזתיים.דניאל25/07/2013
האישונים שלי זזים המון בתוך גלגל העין בתנועות קטנות ובלתי רצוניות.
האישונים שלי ככה מאז שאני זוכר את עצמי וזה מפריע לי בתפקוד היום יומי.
יש איזו דרך להקל או לפתור את התופעה הלא נעימה הזו?
תודה לעוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים תזוזתיים. - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/07/2013המצב שאתה מציין נקרא ניסטגמוס. בחלק מהמקרים אפשר לגרום להפחתת התנועות.אנא הפנה שאלתך לפורום העוסק בבעיות עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטיפות עינייםנטלי25/07/2013
שלום,
הבן שלי קבל כתינוק טיפות עיניים מסוג פנימקסין שנשמרו במקרר.
השתמשתי בהם זמן רב, באותו בקבוקון שהיה פתוח . כששכחתי להחזיר למקרר אז קניתי טיפות חדשות.
השבוע קניתי שוב פנימקסין שנמצא במקרר.
פעם ראשונה שאמרו לי בבימ"ק לזרוק אותם חודש אחרי הפתיחה.
עד היום השתמשתי הרבה יותר זמן מחודש בכל בקבוקון.
האם השמירה במקרר מחייבת לזרוק חודש אחרי פתיחה? האם נגרם נזק משימוש ממושך בטיפות שנשמרו במקרר אך היו פתוחות זמן רב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בטיפות עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/07/2013יש לציית להוראות היצרן. טיפות שנשמרו מעבר לתקופה המותרת מפתיחת הבקבוק עלולות לאבד מהשפעתן או להזדהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גוף זררונה25/07/2013
בוקר טוב, אתמול בדרך לעבודה הרגשתי כאילו משהו נכנס לעין משהו עף או אבק לא יודעת ,לפני שזה קרה ועקב יובש בעין יש לי הרגשת דקירות בעין וקצת שריפה וכאב לכן אני משתמשת בגנטיל ששמתי מיד עת הרגשתי שמשהו נכנס לעין ... האם זה מסוכן או שהטיפות יעזרו וזה יעבור ? אין אודם או כאב חריג או משהו רק דקירות קטנות ולפעמים הרגשה של משהו בעין שחולפת וחוזרת וכו'.. פשוט אין תורים לרופא אלא לעוד חודש לכן השאלה האם זה יעבור ולא יסכן את העין ? .... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על גוף זר - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/07/2013לא ניתן לענות ללא בדיקה.
במקרים דחופים יש לפנות למוקד או ישירות למרפאת העיניים, ואין צורך להמתין לתור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעת לייזריעל24/07/2013
שלום רב,
לפני מספר ימים כוון לייזר ירוק לתוך חדרי.
לאחר מכן נבדקתי אצל רופא עיינים והבדיקה הייתה תקינה.
אתמול כשהלכתי ברחוב שוב ראיתי לייזר שכזה והפעם ראיתי מולי ממש עיגול גדול ירוק. אני לא מצליחה להבין אם זה היה מולי או עלי.
אני חוששת מאוד.
האם דרושה בדיקה נוספת? יש מניע לבדוק את הרשתית מספר פעמים בתקופה קצרה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעת לייזר - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/07/2013אין מניעה לבדוק את הרשתית לעתים קרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון מקולריאורנה23/07/2013
שלום לכם,
האם מישהו ניסה טיפול בניוון רשתית (AMD) ש ל איתי שרף במרפאת CLEAR לרפואת עיניים משלימה ברמת אביב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ברשתית
שירלי24/07/2013אמא שלי עברה טיפול במרפאה (אני הפניתי אותה לשם) בשביל בעיה ברשתית שאני לא זוכרת את שמה והייתה מאוד מרוצה מהטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה נא עזרתכםלין22/07/2013
שלום רב היום שטפתי פנים והעיניים בתחליב סבון נוזלי טיפולי שנקרא לקטופיל אמנם שמתי לב שפג תוקפו לפני גמה חודשים האם זה חלילה פוגע בעיניים או גורם למשהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה נא עזרתכם - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/07/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת OCTirit22/07/2013
קיבלתי תוצאות בדיקת OCT - עין ימין-עובי ה-RNFL בגדר הנורמה , יחס C/D 0.41 מודגמת שקערורית שנפחה כ- 0.14 ממ"ק.
עין שמאל - עובי ה-RNFL בגדר הנורמה,יחס C/D 0.41 ,מודגמת שקערורית שנפחה כ- 0.1 ממ"ק .
נדרשתי לבצע גם בדיקת שדה ראייה.
האם אני בתחילתו / או בתוך תהליך של התעוורות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת OCT - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/07/2013הערכים שציינת הם בתחום הנורמה. מעבר לכך לא ניתן להביע דעה, כי פענוח בדיקות הדמיה צריך להעשות בקורלציה לממצאים בבדיקת העיניים. מקובל לבדוק גם את שדה הראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן21/07/2013
האם מתח נפשי וחרדה יכולים לגרום לטשטוש בראייה?אני סובל מרמות חרדה עזות ברמה הקיצונית ביותר שניתן לדמיין מתח נפשי כרוני,והתרגשות בלתי נשלטת,.בנוסף אני חש טשטוש בראייה,העיניים כבדות,כאילו ספוגות במשהו הכל ברמה שפוגעת באיכות החיים.חמישה מומחים ברפואת עיניים שללו בעיה ואמרו לי חד וחלק שעיניי תקינות לחלוטין.שאלתי היא האם יש קשר בין בין המצב הנפשי לבין איכות בריאות העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/07/2013תתכן השפעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בעין ובחצי הפנים שלא עוברתאפרת21/07/2013
שלום רב!
אני לא יודעת אם זה קשור אבל ביום שלישי הייתה לי דקלת גרון שנגרמה ע"י חיידק סטרפטוקוק, ניתנה לי אנטיביוטיקה והמצב השתפר, אבל בלוטות בפנים החלו להתנפח במיוחד זאתי שממש מלפני האוזן, ביום שיש החלה גם נפיחות ואדמומיות של העין.
מאז נפיחות העין רק מחמירה, למרות שנתנו לי טיפות ומשחות (סינטומיצין).
לאחר ביקור חוזר (!) אצל הרופא עיניים היום (יום ראשון) הוא נתן לי טיפות סטרודקס כל שעה והורה לי לשטוף את העין הרבה במים.
המצב לא משתפר ולהפך אני מרגישה שכל צד שמאל של פני רק נפוח יותר, והעין לא מפסיקה לדמוע.
אני לא יודעת מה לעשות, אני אמא לשני ילדים קטנים וקשה מאוד לתפקד ככה.
אשמח לחוות דעת נוספת!
בברכה,
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בעין ובחצי הפנים שלא עוברת - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/07/2013עלייך לפנות לבדיקה חוזרת. לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בראייה תלת מימד עקב עין עצלהאמיר21/07/2013
שלום
קיימת פגיעה בראייה תלת מימד (במבחן זיהוי תוצאות 2/9) ועקב כך נפסלה מועמדות לצוות אוויר. בילדות עין עצלה וכרגע ראייה 6/6.
האם ניתן לשפר ראיית תלת מימד?
והאם ייתכן כי הורדת משקפיים בשנה האחרונה (בהמלצת הרופא המטפל) פגמה ביכולת ראיית תלת המימד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בראייה תלת מימד עקב עין עצלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/07/2013יתכן קשר בין העובדה שיש לך עין עצלה לבין הפגיעה בראיית תלת מימד. לא ידוע לי על דרכים לשיפור. אין קשר להורדת המשקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעין עצלה לתינוק
אלינור23/01/2015בני בן שנה ו 3 חודשים והתגלה חשש לעין עצלה בעין ימין .
אשמח לדעת מהי הסיבה בגיל כזה לעין עצלה ומהם אפשרויות הטיפול
בבעיה זאת
תודה ושבת שלום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט23/01/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_עיניים_ילדים' id=link]רפואת עיניים ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע ל phosphenesצבי20/07/2013
שלום
כשה אני לוחץ על עיניים סגורות, אני לא רואה את ה"כוכביות" (phosphenes), האם זה בסדר? פעם זה לא היה כך והייתי רואה את זה כשהייתי לוחץ על עיניים.
הייתי אצל רופא עיניים ולא נמצאה בעיה חריגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא עונה לי?
צבי24/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע ל phosphenes - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/07/2013לחץ חיצוני על גלגלי העיניים עלול להזיק לעיניים ויש להמנע ממנו.
לגבי שאלתך הספציפית - אם בדיקת העיניים נמצאה תקינה נראה שאין מקום לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ממושך בסטרואידים לאחר PRKארז20/07/2013
שלום רב לכל חברי הפורום.
ביצעתי ניתוח PRK להסרת משקפיים במכון אסותא אופטיק לפני כחודש ימים, יש לציין שהראייה שלי כבר תקינה כעת, למרות שעדיין נשארו לי תופעות לוואי של הילות (halos) במיוחד בשעות הלילה, ורגישות לאור ואני מסתנוור מכל דבר.
נאמר לי להמשיך ולהשתמש בסטרואידים למרות שנאמר לי בביקורת האחרונה שהקרנית שקופה ונקייה, רציתי לדעת האם הטיפות הסטריליות שאני לוקח "סטרודקס" עלולות להזיק לי אם אני ממשיך איתן עוד כחודשיים? הרופא אומר שאין בעיה עם זה, אך אני בכל זאת חושש להמשיך ולהשתמש בזה לאורך זמן.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ממושך בסטרואידים לאחר PRK - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/07/2013פעל לפי הוראות הרופא שלך. הוא מודע לאספקטים של השימוש בטיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה זקוקה לעזרתכםסנדי19/07/2013
שלום רב, לקחתי שקית לחם ממישהי נראה לי עם וירוס בעין בטעות שפשפתי את העין בידי , ישירות שטפתי עם סבון שמתי אלכוהול מבחוץ ושמתי גנטיל לעיניים.. האם עדיין חשופה אני להידבקות מוירוס זה? תוך כמה זמן זה מתגלה? ממש פוחדת מקווה שתרגיע אותי ותכוון אותי ..תודה מהלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה זקוקה לעזרתכם - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/07/2013כנראה שלא. אם נדבקת יופיעו סימנים תוך כמה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)