מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיין שמאל שלי נפתחת בקושי ולאט אחרידני19/07/2011
בוקר טוב
לעתים קרובות עיין שמאל שלי נפתחת בקושי ולאט אחרי שינה
ברצוני לציין 2 דברים
1. יש לי דלקת עפעפיים כרונית (סבוריאה)
2. יש לי איזה תנועה כפייתית של נשיכת האצבע בשיניים ולעתים יש לי בגלל זה כאבים או מן לחץ בפנים.
האם ייתכן שזה משפיע על איזה עצב כלשהו בפנים או בעיין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיין שמאל שלי נפתחת בקושי ולאט אחרי - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/07/2011קרוב לודאי נגרם מיובש.
אפשרי קשר לדלקת העפעפיים.
אין קשר לנשיכת האצבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק אפשרי מהסתכלות על שמש?טל18/07/2011
שלום, רציתי לדעת האם מבט מהיר (חצי שנה-שניה) אל השמש (תוך כדי נהיגה, השמש הייתה בכיוון הנסיעה, ממש למרכז השמש) עלולה לגרום נזק? בנוסף האם במידה ונגרם נזק,זה מורגש באותו הרגע? איך הנזק בא לידי ביטוי, רופא יכול לאתר אותו במבט אל העין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק אפשרי מהסתכלות על שמש? - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/07/2011אם מדובר בחצי שניה קרוב לוודאי לא נגרם נזק. הנזק יכול להיות מורגש באותו רגע או בשלב מאוחר יותר, ומתבטא בטשטוש ראיה. רופא יכול לאתר נזק בבדיקת קרקעית העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטשטוש הראיה
אביעד20/07/2011ברמה כזו שלא ניתן להתעלם ממנה, או שאם אני מרגיש שהכל בסדר אז לא נגרם נזק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה 6:6אסתי18/07/2011
שלום .
רציתי לדעת בצורה מפורטת מה זה אומר ראיה 6:6 והאם יש מעבר ל6:6.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה 6:6 - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/07/20116/6 פרושו שהנבדק רואה ממרחק של 6 מטר את הספרות שאדם בעל ראיה תקינה רואה מאותו מרחק.
ראיה פחות טובה, כגון 6/30, פרושה שהנבדק רואה ממרחק 6 מטר את מה שאדם שראייתו תקינה יכול לראות ממרחק 30 מטר.
ישנה ראיה טובה מ6/6: 6/5, 6/4, 6/3.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אווסטיןשפירא רות18/07/2011
אני מקבלת זריקות אווסטין בעין והיתי רוצה לדעת מה כמות החומר המוזרק.
בתודה ר.שפירא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אווסטין - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/07/20111.25 מיליגרם בתוך 0.05 סמ"ק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת OCTירדנה18/07/2011
שלום רב,
אני סובלת מניוון מקולרי, וביצעתי כמה זריקות בעין לספיגת הנוזלים.
עד כה כל תוצאות בדיקות האו סי טי הראו שהקונטור שמור. בפעם האחרונה נכתב כי הקונטור מיושר חלקית. שאלותי בנדון : 1. האם הממצא מעיד על חור / נקב כלשהו ?
2. האם מזה מעיד על פגיעה ברשתית ?
3.כיצד עלי לטפל בכך ? 4.. האם דבר כזה בר טיפול / האם זה הפיך ?
אודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת OCT - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/07/2011כל התייחסות לממצאי בדיקת הדמייה חייבת להבחן בהקשר לממצאים הקליניים בבדיקת הרופא. לכן לא ניתן לענת על שאלותיך ללא בדיקה. אנא הפני השאלות לרופא העיניים שלך, המכיר את מצב עינייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין "קופצת"דיקלה18/07/2011
שלום,
אני בת 28, אם לתינוקת קטנה.
מזה כשבוע העין השמאלית שלי "קופצת" וממש אפשר לראות את זה אם מסתכלים.
העין רוב הזמן "קופצת" עם הפסקות מעטות.
זה ממש מרגיז ומעצבן, מעולם לא קרה לי דבר כזה.
מה זה ואיך אפשר למנוע/להפסיק את זה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין "קופצת" - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/07/2011קרוב לודאי שהמצב שאת מתארת הוא התכווצויות לא רצוניות של העפעף. מדובר בתופעה ידועה, ללא סיבה ספציפית (יש הקושרים אותה למתח), אשר חולפת מעצמה ללא טיפול. אם גלגל העין עצמו קופץ, זו בעיה שונה המחייבת פניה לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה במשך חודשיים ולא עוברת!שירית17/07/2011
שלום
לפני כחודשיים הופיעו כלי דם ולמחרת התנפחה כל עין ימין למעלה. הלכתי למגוון רופאים, וכולם נתנו אותו הדבר. התחלתי עם משחה ראשונה סינטומיצין ואחרכ עברתי למקסיטרול, והמון קומפרסים ושום דבר לא עוזר. הנפיחות ירדה, אך יש 2 ג'ולות מעל העין שלא עוברות וגם ג'ולה קטנה ואדומה עם לבן בתוך העין שיורדת מלמעלה. לא יודעת מה לעשות. עברתי לאנטיביוטיקה מינוציקלין וגם לא נראה שזה עובר. אמרו שלפעמים צריך לנתח. מזה הניתוח הזה בדיוק? במה נוגעים למעלה או בתוך העין? ואם יש אפשרות להימנע מזה ולהעביר את הבליטות הנפוחות לבד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה במשך חודשיים ולא עוברת! - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/07/2011לאחר השלב החריף של השעורה נשארת לפעמים גולה קטנה בעפעף. לפעמים המשך טיפול בקומפרסים חמים יכול להקטין אותה מאד. אם בגולה עדיין מפריעה, יש אפשרות להרחיק אותה בניתוח. הניתוח נעשה מהצד הפנימי של העפעף, בהרדמה מקומית בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוטאיןמלי17/07/2011
שלום,
אימי נוטלת כדור לוטאין מדיי יום כשנה בהמלצת רופאת עיניים. רצינו לדעת, האם יש ליטול כדור מידי יום או שניתן למשל פעם בשבוע? מה משמעות הפסקת נטילת לוטאין? כיצד בעצם יש ליטול את הלוטאין ולמשך איזו תקופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוטאין - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/07/2011ההמלצה היא מדי יום.
לוטאין אמור למנוע או להאיט הדרדרות של שינויים ניווניים ברשתית. מדובר בטיפול קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוטאין
מלי19/07/2011ד"ר שוחט, תודה על תשובתך.
יש לי שאלה נוספת בעניין זה. האם יש ללוטאין איזה שהם תופעות לוואי כתוצאה משימוש לטווך ארוך?
תודה,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוטאין - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/07/2011עלולת להיות תופעות לואי. חפשי בגוגל לפי lutein side effects.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בשדה הראייהטלי17/07/2011
שלום ,
אני בת 25 .
בזמן האחרון אני מרגישה הראייה שלי אינה כשהייתה בעבר . בעיקר שדה הראייה . לרוב אני לא מבחינה בדברים הנמצאים קרוב אלי בדרך כלל למעלה או למטה . הרבה פעמים זה מוביל להתקלות בין הראש והחפצים הנ"ל . זה אומנם נשמע מצחיק אבל זה מתחיל להדאיג . אחרי שלפחות פעם ביום הראש שלי כמעט פוגש בדלת ארון פתוחה או בצינור שתלוי בגינה שלנו במאוזן . ולפחות פעמיים בשבוע הוא אכן פוגש בעוצמה מירבית . בסוף אני אצטרך לדאוג לאובדן של תאי מוח יותר מאובדן ראייה בקצב הזה .
יש לציין , שאני לא הבן אדם הכי בריא בעולם . אני סובלת מסינוסטיס חריפה כבר כמה שנים כולל ניתוחים וטיפולים פולשניים אחרים . ואני נוטלת תרופות נוגדות דיכאון .(אני מקווה שזה לא גורם לכם לחשוב שאני היפוכונדרית , כי אני לא ) .
מאז גיל חמש עשרה רופאי עיניים שונים ניסו להצמיד לי משקפיים בגלל חולשה של שרירי העין שגרמה לקוצר ראייה והפרעה בעיקר בקריאה . אבל עניין המשקפיים לא תפס בגלל כמה רופאי עיניים אחרים שטענו שעדיף בלי . ומדובר בטענות שחזרו על עצמן במשך כמה שנים ומספר מרשמים שקיבלתי למשקפיים כאשר המספר חוזר וגדל .הסינוסיטים אף החמירה את המצב ולאחרונה קיבלתימרשם גדול במיוחד . אבל שוב רופא נוסף המליץ להימנע ככה שאני בוחרת להתעלם ולהמשיך לאמץ את העיניים כדיברתו .
לפני כחודשיים הייתה לי תגובה חריפה לפרמין . תגובה שכללה קיבעון של העיניים כלפי מעלה במשך כעשר שעות רצופות . בנוסף לאדמומיות של העור , כאב ראש ורעיודות בידיים . אני מניחה שהתחושה ששדה הראייה שלי מצטמצם החלה בערך באותה תקופה אבל אני לא מצליחה למקם מה קדם למה . מפני שרק לאחר תקופת מה התחלתי לחשוד שמשהו כאן לא בדר . לא ייתכן שאני כל הזמן נתקעת במשקופים . (בחורה גבוהה . מה לעשות ) .
אז מה עושים ?
סליחה על החפירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בשדה הראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/07/2011שלום טלי,
ראשית בקשי הפנייה לשדה ראיה. אח"כ פני להתייעצות לנוירו-אופטלמולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שחורות בעיןריקי17/07/2011
שלום
מזה שבועיים אני סובלת מנקודה שחורה בעין ימין שזזה מצד לצד
הייתי אצל רופא עניים אמר לי לחזור אחרי 10 ימים חזרתי הכל היה בסדר
הוא נתן לי הפניה לבית חולים לרפואה דחופה במקרה שלא אראה בעין
יום אחרי פתאום ראיתי כמו עדשה עם כתמים וחוטים בעין עליתי לבית חולים בדקו
ואמרו הכל בסדר זאת תופעה שיכולה להופיע אחרי גיל 50 ושאין מה לעשות
שאלתי האם זה כך או שבכל זאת יש פיתרון כי זה מאד מפריע לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/07/2011שלום ריקי,
מדובר בתופעה נפוצה מאד (ראי גם שרשורים רבים בנושא באתר זה). מכיוון שנבדקת מספר פעמים ולא נמצאה בעייה ברשתית, לא נשקפת סכנה לראיה או לבריאות העין. ברוב המקרים פוחתת ההפרעה בהדרגה אך נדרש זמן (שונה מאדם לאדם). כל החמרה התלונות או הופעת תלונות חגשות מחייבת בדיקה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ריקי22/07/2011כל כמה זמן כדאי להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/07/2011פעמיים בשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעין ימין לעיתים קרובותחני17/07/2011
לאחרונה יש לי כאב בעין ימין , בעין זו היה לי קרע ברישתית לפני 8 חודשים .
לפני שבועיים עשיתי בדיקת שדה ראיה והכל תקין נשאלת השאלה ממה נובעים הכאבים בעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעין ימין לעיתים קרובות - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/07/2011קרע ברשתית אינו כרוך בכאב.
לא ניתן לענות על שאלתך בנוגע לסיבה לכאב ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מצב ראייהיעל16/07/2011
בן 52
סובל מתחושת עייפות בעינייים ועיניים יבשות
בבדיקה אצל רופא עיניים הוא אמר שעין אחת שלי רואה רחוק ועין שנייה קרוב אין מה לעשות ונתן לי טיפות עיניים
האם אין מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על מצב ראייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ17/07/2011יש מה לעשות אך לא ניתן לתת חוות דעת בלי בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על העיניים, מזיק?טל16/07/2011
שלום,
כחלק מטיפול בעיניים, אני נוהג לעשות קומפרסים חמים, האם הלחץ שאני מפעיל על העיניים (היום יצא לי קצת ללחוץ על העיניים ולא רק להחזיק את המגבת החמה והרגשתי תחושת לחץ ואי נעימות קלים בעיניים ואז הרפתי מעט), האם לחץ קטן על העיניים עלול לגרום לפגיעה כלשהי?
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ על העיניים, מזיק? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ17/07/2011לא פוגע בעיניים. כדאי גם טיפול תרופתי לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
טל17/07/2011אחרי יותר מ-4 שנים, 5 ניתוחי שעורה כלואה ו-11 רופאים, אני לא אשמע דברים חדשים. את הפתרון, בסופו של דבר, גיליתי בעצמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוסלינקינג וספורטעופר16/07/2011
עברתי טיפול קרוסלינקינג לפני שבוע וחצי. אשמח לדעת האם יש מניעה מביצוע פעולות ספורט למיניהם - אם אני שם משקפים או אם אני שם עדשה על העין שלא עברה טיפול. אם אסור, אשמח להבין מדוע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוסלינקינג וספורט - תגובה
ד''ר יובל דומניץ17/07/2011אין מניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
עופר17/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות להרחבת אישוניםחניתוש15/07/2011
בס"ד
לפני שבוע וחצי הייתי בבדיקת עיניים , לבדיקת האישונים כדי לבדוק את הרשתיות..התוצאה היתה תקינה אבל מאז לאחר שהאישונים חזרו לגודלם המקורי , אני מרגישה שיש לי יותר פלוטרס , היתכן? האם יש השפעה שלילית לטיפות להרחבת האישונים? כבר לא יודעת מה לעשות? יש לציין שעשיתי בדיקת שדה ראיה ממוחשבת לפני שבועיים וחצי! האם אני צריכה להיות בחרדה????
אני פשוט לא מתפקדת... האם כל שני וחמישי אגש לבדיקה??
תודה מראש
שבת שלום
שאלה נוספת: האם הפלוטרס משנים את צורתם ואני חושדת שזה מתרבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות להרחבת אישונים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ15/07/2011אין קשר להרחבת אישונים. לא יכול לייעץ בלי בדיקת רשתית קלינית מה ניתן לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)