מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת עיניים ועדשות מגעעדי15/08/2011
מזה שבוע יש לי אדמומיות,גירוד והפרשות בעיניים, כל התסמינים ברמה חלשה יחסית.ותחושת לחץ קלה מאוד בעיניים
בנוסף אני עם עדשות מגע בערך 10 שעות במהלך היום.
עד כמה אני מסכנת את עייני עם עדשות בזמן דלקת? ואילו סיכונים קיימים במקרה שכזה?
עד כמה דחוף ללכת לרופא עיניים אם אין החמרה בתסמינים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים ועדשות מגע - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/08/2011שלום עדי,
ברגע שמופיעים תסמינים מהסוג שהזכרת, חובה להמנע מהרכבת העדשות (ללא קשר לעצמת התסמינים) ולפנות לרופא העיניים, אשר יחליט אם נדרש טיפול וגם ידריך אותך לגבי המשך הרכבת העדשות. הסיכון המשמעותי הוא זיהום בקרנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרסביופיהרוחמה15/08/2011
אני בת 62, אבחנה: hypermetropia. לאחר התייעצות עם רופא עיניים שוקלת presbylasik. 1. "אמריקן לייזר" טוענים שבגילי משרד הבריאות אינו ממליץ ולכן לא מוכנים. 2. "עיניים" מוכנים לבדוק האפשרות. לא הצלחתי לאתר מכונים נוספים שאוכל להתייעץ אתם. האם קיימים מקומות נוספים? האם בגילי ניתן לבצע ניתוח מתאים? תודה, רוחמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרסביופיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/08/2011שלום רוחמה,
פתרון אפשרי נוסף במצבך הוא ניתוח החלפת העדשה. אז אפשר גם להשתיל עדשה מולטיפוקאלית האמורה לאפשר ראיה ללא משקפיים לרחוק ולקרוב. אפשר לחילופין להשתיל עדשה שאינה מולטיפוקאלית שתאפשר ראיה טובה למרחק, ואז תזדקקי עדיין למשקפי קריאה. יש גם מצב שבו מכוונים עין אחת לרחוק ועין שניה לקרוב (מונו-ויז'ן). מבחינה אופטית יש לניתוח החלפת עדשה יתרון על טיפול פרסבילאסיק.
ניתוח החלפת עדשה הוא פתרון מקובל לאנשים בגילך המעוניינים להפטר מהתלות במשקפיים.
אם תהיי מעוניית תוכלי לפנות אלינו לבדיקה והתייעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי תלת מימד לאדם שמרכיב משקפיםדן פינטו15/08/2011
ד"ר שלום,
ברצוני לשאול אותך שאלה בנוגע למשקפיי תךת המימד הנרכבות על עיניי האדם במרכיב כבר משקפיי קריאה.
אני מרכיב משקפים , המשמשות אותי הן לקריאה והן לשאר צרכי ופעיליותיי היומיומיות. לפני כפחות משנה צפיתי בסרט תלת מימד מטעם פעילות בית ספרית וכאשר הרכבתי את משקפיי תלת המימד על משקפיי הרגילות תוך כ-5 עד 10 דקות הרגשתי חולשה, ועייפות בעיניים אשר לא פגע עד כעבור מספר שעות טובות.
כעת, ברצוני לצפות סברט תלת-מימד ואני חרד מן הרכבת משקפיי תלת המימד.
והנה שאלתי:
האם זהו תקין ובריא להרכיב משקפי תלת מימד על משקפיי הרגילות ואם לא ( כלומר ישנו סיכון ונזק) מהו הסיכון , הנזק ומידתו.
תודה,
דן פינטו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי תלת מימד לאדם שמרכיב משקפים - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/08/2011שלום דן,
משקפי תלת מימד לא יכולים לגרום נזק. מצד שני, לא מומלץ להרכיבם אם גורמים אי-נוחות.
ממליץ לפנות לבדיקת עיניים יסודית לבדוק הסיבה לתלונותיך. צריך לבדוק בין השאר אם יש פזילה סמויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- senile macular degenerationאירית רום15/08/2011
שלום רב
אני בת 62 ובבדיקת oct גילו לי ניוון מקולרי רטוב בעין שמאל כאשר הראיה שלי היא
6-12.שאלתי לפורום היא האם במצב הזה מומלץ לקבל טיפול בזריקת אווסטין לתוך העין.האם כדאי לעשות גם בדיקות נוספות?
בתודה מראש
אירית רום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר senile macular degeneration - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/08/2011שלום אירית,
ניוון מקולרי "רטוב" הוא בהחלט אינדיקציה להזרקת אווסטין. אפשרות אחרת היא טיפול בלייזר. ההחלטה על הטיפול תלויה בממצאים שבעין ובבדיקות ההדמיה (OCT, FA). אם את לא שלמה עם ההמלצה של הרופא שלך פני לקבלת דעה נוספת לרופא אחר, שהתמחותו בתחום מחלות הרשתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות נזק בעיניים?גיא14/08/2011
שלום דר, אני לאחר שנתיים מניתוח prk ועשיתי שימוש בטיפות alphagan p למטרת שיפור הקונטרס בבדיקה מסוימת ולאחר כשעה שמו לי טיפות הרחבת אישונים יש בזה בעיתיות מסוימת?זה יכל לגרום לי לנזק כלשהו? בתודה מראש גיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות נזק בעיניים? - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/08/2011לא יכול לגרום נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראיהדניאלה14/08/2011
שלום רב
ביום שישי הייתי אצל רופא עיניים בעקבות אדמומיות וצריבה בעיניים. הרופא איבחן שמדובר כנראה בסוג של אלרגיה. הטיפול התרופתי שניתן כולל טיפות אופטילסט (למשך חודש) ומקסידקס (למשך שבועים- 4 פעמים ביום) .
כאשר אני לוקח את טיפות המקסידקס, אני חש טשטוש ראיה שמתפוגג רק לאחר 30 דקות ויותר ואי נעימות בעין שנמשכת . בהוראות השימוש כתוב לפנות לרופא המטפל, אך מאחר והרופא המטפל בשביתה ורופא במוקד לא נתן לי מענה חד משמעי אשמח לשמוע כיצד עלי לנהוג, האם להפסיק מיידית את הטיפול? להמשיך?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/08/2011לא ניתן לענות מבלי לדעת מה בדיוק המצב בעיניך. באופן כללי, אם מדובר באלרגיה ואם המקסידקס גורם אי נוחות וטשטוש ראיה נראה שאפשר להפסיק אותו. בכל מקרה, צור קשר עם הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהרס לי העניים מהמחשב!!בר14/08/2011
נהרס לי הענים מהמחשב!!
אני כבר לא רואה מרחוק כמו שראיתי פעם !!
מה אני עושה!!
אני מתכוון שמתי שאני מסתקל מרחוק אני לא רואה רק מקרוב ואני לא רוצה משקפים אוו עדשות מגע ושמעתי שיש מלא סיכונים בליזר!!
מה אני עושה!!!
נימאס לי כבר!!!
רק תסבירו לי מה אני עושה בבקשה מתחנן
אין דרך שאריה שלי תחזור כמו פעם?
אף אחד לא אמר לי שאריה שלי תהרס עם אני היה על המחשב
בבקשה תגידו לי איך אני יכול לתקן את זה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהרס לי העניים מהמחשב!! - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/08/20111. מחשב לא יכול "להרוס עיניים".
2. פנה לרופא עיניים לבדיקה וייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין עצלהאדי13/08/2011
איך ניתן לטפל בעין עצלה אצל מבוגרים ולגרום לראיה טובה מאוד או שאין טיפול כזה ?
רציתי לדעת עוד משהו קטן לגבי הטיפול של עין עצלה אתה חושב שעוד 2 3 שנים
ימציאו טיפול טוב לעין עצלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/08/2011ישנו טיפול בשם "נוירו-ויז'ן" שהמצדדים בו אומרים שיכול לשפר ראיה בעין עצלה. כדי לקבל תשובה מדויקת יותר עליך לפנות למכון הנוקט בשיטת טיפול זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות באדנו-וירוסעומר13/08/2011
ערב טוב,
לצערי נדבקתי בדלקת ויראלית קשה בקרנית מוירוס אדנו וירוס ומצבי מאוד "לא כיף".
בנוסף, נדבקה ממני בחורה חמודה וכרגע יש לה את אותו וירוס, אך בלחמית - בעין אחת.
האם במידה ואפגש איתה עוד היא יכולה גם היא להדבק בקרנית? או להחמיר את הדלקת שלה באיזושהי צורה? או שגם ככה שנינו חולים וזה לא משנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות באדנו-וירוס - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/08/2011שלום עומר,
עצמת התבטאות הדלקת יכולה להיות שונה מאדם לאדם. מכיוון ששניכם כבר נדבקתם, לא אמור להיות סיכון בפגישה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בעיןאביחי12/08/2011
שלום לך !
כבר תקופה מסויימת, ככה פתאום אני חש גירוד קטן בעין ימין ולאחר מספר דקות חלה נפיחות בעפעפיים ומתחת לעין והנפיחות עוברת אחרי יום יומיים. זה התחיל לי בערך לפני שנתיים וזה קורה לי בערך כל ארבעה חודשים באותה העין. יכול ליהיות שזו אלרגיה למשהו? אני ישמח לקבל תשובה, תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/08/2011יתכן שמדובר במצב הנקרא blepharochalasis, המאופיין על ידי ארועים חוזרים של בצקת עפעפיים, אך ייתכנו עוד סיבות. פנה להתייעצות לרופא עיניים שמומחיותו בבעיות עפעפיים (אוקולו-פלסטיקאי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעין ימיןאביחי12/08/2011
שלום לך !
כבר תקופה מסויימת, ככה פתאום אני חש גירוד קטן בעין ימין ולאחר מספר דקות חלה נפיחות בעפעפיים ומתחת לעין והנפיחות עוברת אחרי יום יומיים. זה התחיל לי בערך לפני שנתיים וזה קורה לי בערך כל ארבעה חודשים באותה העין. יכול ליהיות שזו אלרגיה למשהו? אני ישמח לקבל תשובה, תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעין ימין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/08/2011ייתכן סוג של אלרגיה גש לבדיקת עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה וקטרקטרוני12/08/2011
אני בת 60 ויש לי משקפי מולטיפוקל שנים רבות ואף פעם לא ראיתי בהם ממש טוב, לאחרונה הלכתי לעשות בשיקה על מנת להחליף מספר, אופטמטריסט אחד אמר לי שהמספר קטן מאד ויש להחליף את העדשות, ואחר אמר לי שיש לי התחלת קטרקט ולמרות שזה התחלה הוא הפנה אולי לרופא ואמר שניתוח קטרקט יכול לעזור לי מאד ואפילו להוריד לי את המשקפיים או להוריד מאד את המספר שהוא לא גדול במיוחד ( אני קוראת ללא משקפיים כלל) ואצטרך אולי רק למחשב, כי אם אחליף מספר ויש שינוי של כמעט מספר שלם זה לא יעזור ועדיין לא אראה ברור. רופא של הכללית לפני כחודשיים אמר שיש התחלת קטרקט וזה יקח עוד מספר שנים עד שאצטרך ניתוח, בקיצור אני מבולבלת.
מה דעתכם? אשמח לדעת ואודה לכם מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה וקטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/08/2011שלום רוני,
העקרון פשוט: אם ראייתך טובה, ואינך חשה כל הפרעה בראייה למרחק או בקריאה, אינך זקוקה לניתוח הקטרקט.
מצד שני, אם את חשה קושי בראייה למרחק או בקריאה, ופרט לקטרקט לא נתגלו בבדיקה גורמים אחרים היכולים להשפיע על הראיה (כגון משקפיים לא מתאימים, שינויים בקרנית או ברשתית), אין סיבה לעכב ניתוח עד שהקטרקט יתקדם יותר.
הערה: מכיוון שקטרקט גורם לירידה הדרגתית בראיה, במקרים רבים אדם לא יחוש בכך. עלול להווצר מצב שבו חדות הראייה נמוכה מזו הנדרשת על פי חוק לנהיגה, מבלי שהאדם מודע לכך. במקרים כאלה בהחלט יש אינדיקציה לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומותענבל10/08/2011
כבר כמה שנים שיש לי אדום בעיניים בלחמית סקלרה וזה לא עובר
מוכרת בחנות משקפי שמש אמרה לי שזה מתוצאה שהסתובבתי שנים בשמש בלי משקפי שמש
מה אפשר לעשות יש איזה טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים אדומות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/08/2011צריך בדיקה להחלטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים נגד יובש?נדב10/08/2011
שלום רב,
לפני 3 חודשים עברתי ניתוח lasek+cv. היום רואה די טוב.
לאחר כחודש הופיעו אצלי הסימנים הבאים: בבקרים אני מתקשה מאוד לפתוח את העיניים בדקות הראשונות, ובהמשך היום תחושה של עיניים כבדות ועייפות, לפעמים תחושה של גוף זר בעין. מקריאה באינטרנט הבנתי שכנראה מדובר ביובש ולכן אני ממשיך להשתמש בדמעות המלאכותיות שנראה כי הן עוזרות. שאלות:
האם לפי התאור אכן מדובר ביובש?
האם זה נכון להמשיך להשתמש בדמעות מלאכותיות ולמשך כמה זמן?
האם זה לא גורם לעיניים להתרגל אליהן?
האם יש טיפות מסוג מסויים שכדאי להשתמש בהן?
בנוסף, האם בעקבות מצב כזה של יובש יש מניעה לעשות פעילות ספורט או להיכנס לבריכה/ים או כל מניעה אחרת?
תודה והמשך שבוע טוב
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים נגד יובש? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/08/2011סביר להניח שאלא תופעות יובש ויש כלים לעזור אך צריך לפנות לרופא עיניים.אין מניעה לבריכה וספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות דחופותרועי10/08/2011
היי
בוקר טוב
אם מטפלים בנזק שנעשה לעצב הראייה
למי שיש גלאוקומה
זה אומר שלא יהיה לו יותר גלאוקומה
במחלת rop
לאדם מבוגר אם מסירים את הצלקות שיש על הרשתית
הוא יראה יותר טוב?
הדרך לטפל בrop לאדם מבוגר
היא להסיר את הצלקות
מה הדרך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות דחופות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/08/2011נזק לגלאוקומה שנגרם הוא לא הפיך. גלאוקומה היא מחלה כרונית. לא מבין למה אתה מתכוון ב ROP במבוגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהrop
רועי10/08/2011אני נולדת פג בגלל זה יש לי rop מה זה בדיקו המחלה ו
אם מסירים את הצלקות זה ישפר את ראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהrop - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/08/2011לא ניתן להסיר את הצלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)