מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טשטוש בראייה לאחר פגיעה בעיןיוני27/07/2011
שלום
לפני כחודש וחצי נפגעתי בעין מכדור טניס. האבחנה הייתה של ארוזיה בקרנית.
קיבלתי טיפות ושמו לי עדשת מגן והעין הבריאה.
יחד עם זאת, אני עדיין רואה בעין הזאת פחות טוב. אני רואה טיפה "מרוח". כלומר, אין בעיה של פוקוס, אך אני רואה פחות חד.
נבדקתי אצל רופא אשר אמר שמבחינת בדיקת הראייה אני רואה 6/6. כמו כן בדיקה של העין (כולל הרחבת אישונים לא הראתה כלום). הרופא אמר שאין באפשרותו לעזור מכיוון שמבחינתו אין לי בעיה.
עדיין אני בטוח שיש בעיה בעין.
אשמח לשמוע חוות דעת נוספת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש בראייה לאחר פגיעה בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ28/07/2011אחרי חבלה לעין יכולה להיות ירידה זמנית בראייה. אמור מצבך להשתפר רק זמן דרוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה על גבי גלגל העין קרוב לאישוןלילי27/07/2011
שלום
לפני כשבוע הופיע לי בליטה קטנה על גבי גלגל העין (הלבן) של עין ימין.
הבליטה הייתה מלווה בבליטת הורידים. ומאז האדימות ירדה אבל עדיין קיימת סביב הבליטה.
בנוסף אני מרגישה כאב קל מאותה העין, שבא והולך.
אני לא יודעת אם זה קשור, אבל כמה ימים לפני הופעת הבליטה סבלתי כמה פעמים מפרץ של דמעות לא מוסבר ומציק וצריבות בעין.
חברים (לא רופאים או מומחים) אמרו לי שהתופעה מוכרת להם והיא נגרמת מהשמש, ואין הרבה מה לעשות נגד זה.
חבר אחר אמר שיש לו את אותו הדבר, ושהוא שמע שזה צריך להדאיג במידה וזה מתקרב לאישון.
הכתם שלי נמצא ממש על גבול האישון (מצד שמאל לאישון)...רציתי לדעת... יש לי סיבה לדאוג?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה על גבי גלגל העין קרוב לאישון - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/07/2011לפנות לרופא עיניים לקבלת טיפול לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר במשקפייםמיכל26/07/2011
שלום, שמעתי כי כאשר מזמינים משקפי ראיה רצוי לבקש מספר נמוך במעט מהמספר האמיתי (נניח, אם יש לי מספר 5- לבקש 4.75-) כיוון שהדבר מסייע לשמור על העיניים ולמנוע עליה במספר. האם יש אמת בדבר? מה לגבי עדשות מגע? ויתור על צילינדר קל (0.5)? תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר במשקפיים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/07/2011להזמין בגודל המתאים. נתינת מספר נמוך יותר תסבלי מחדות ראייה פחות טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירוף מקרים אבל...טל26/07/2011
הייתי בביקורת אצל רופא עיניים יומיים לפני המקרה, קצת מוזר לחזור אליו עכשיו עם העניין הזה לבדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות במיקום ההודעה
טל26/07/2011סליחה טעות, מיקום לא נכון של ההודעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריגיוםבראון שרה26/07/2011
האם הסרת פטריגיום שייך לפלסטיקה של העין.? תודה מראש עבור התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריגיום - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/07/2011לא כל רופאי העיניים יודעים לבצע זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה ואימוץ העינייםאיילת השחר26/07/2011
שלום.. לאחרונה פיתחתי תחביב (אם כי מוגנה) של הסרת שערות בפינצטה מהיד.
זה גורם לי להתאמץ מאוד עם העיניים ואחרי כמה זמן אחרי שאני מסיימת הן כואבות לי
ולוקח להן זמן לחזור למצב רגיל. אני גם לובשת משקפיים למרחק של -1.5 אך כשאני
עושה זאת אני בלי המשקפיים...
שאלתי היא האם הדבר הזה יכול להגדיל לי את המס של המשקפיים או לפגוע בראייה או לגרום לי לפזילה?
כי אני מסתכלת עם שתי העיניים על נקודה ספציפית...
בתודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה ואימוץ העיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/07/2011העייפות מהמיקוד. לא תהיה פגיעה בראייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מעין של תינוקג26/07/2011
שלום,
הקטנצ'יק בן 3 חודשים. יש לו הפרשה צהובה מעין שמאל שלו. רופא הילדים אמר לנו לעשות מסג' בקצה העין וכך אכן עשינו, אולם עם תחילת המסג'ים- כמות ההפרשות גדלה. לעיתים יש כל כך הרבה הפרשה שהקטנצ'יק לא מצליח לפתוח את העין בבוקר.
כמובן, שאני כל הזמן מנקה לו את העין (עם צמר גפן ומים מורתחים פושרים)
חשןב לציין שלא מדובר בדלקת, העין לא אדומה, הוא לא מנסה לגרד אותה ואין הדבקה לעין השנייה.
מבקשת עזרתכם,
במה מדובר? האם להמשיך עם המסג'ים בעין? כיצד להפסיק את ההפרשות הללו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מעין של תינוק - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/07/2011מדובר בסתימת דרכי דמעות להמשיך במסאגים ולפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרסיס ריח פה שנכנס בטעות לעיןטל26/07/2011
שלום רציתי לדעת האם תרסיס ריח פה שנכנס לעין עלול לגרום נזק?
לא הרגשתי כאבים/שורף ושטפתי את העין כחצי דקה לאחר מכן עם הרבה מים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרסיס ריח פה שנכנס בטעות לעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ26/07/2011לא לדאוג לא יהיה נזק . מןמלץ רק ביקורת רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצירוף מקרים
טל26/07/2011הייתי בביקורת אצל רופא עיניים יומיים לפני המקרה, קצת מוזר לחזור אליו עכשיו עם העניין הזה לבדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רואה טוב בסוף היוםסטיבי25/07/2011
יש לי בעיה שאני רואה פחות טוב בערב. ז"א, כשאני מתעורר אני רואה רגיל, ואחרי 10-12 שעות הראייה שלי נחלשת.
עכשיו למשל, כמעט עשר בלילה, התעוררתי בשש וחצי בבוקר, ואני בוודאות רואה מטושטש, גם את מילים אלו ממש.
אפשר לעשות עם זה משהו?
* חחח הקלדתי גם "מספר שגוי" בשליחת ההודעה. ננסה שוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רואה טוב בסוף היום - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/07/2011קרוב לודאי מדובר ביובש. ייתכן גם צורך במשקפי קריאה. פנה לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפי קריאה
סטיבי25/07/2011חשבתי על זה. יש לי הרבה זמן בעיות עם המשקפיים, התקשתי למצוא מספר שמתאים לי, לאחרונה התאימו לי מספר טוב יותר מהקודם, אני רואה טוב יותר הכול, מלבד קריאה. אבל משקפי קריאה לא קשורות לגיל? אני רק בן 26.
הייתי אצל הרופא ואמרתי שאני לא רואה טוב כשאני עייף, הוא אמר שזה נורמלי.... או משהו כזה.
אני אלך שוב לחנות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפי קריאה - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/07/2011יש מצב שבו אדם זקוק למשקפי קריאה גם בגיל צעיר. מכל מקום, ללא בדיקה מדובר בהשערה בלבד. רוב הסיכוי שמדובר ביובש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בלתי נסבל בשדה הראיהש.מ25/07/2011
היום להפתעתי גיליתי כתם חום בהיר בצורה אובלית בגודל אפון בעין ימין.
כאילו מישהו ליכלך את המישקפיים שלי.
ב 17:00 כבר היתי אצל רופא ומיד כשנכנסתי אליו
הופיע כתם נוסף קטן יותר באותה עין בצד השני שלה.
( לא פיסית על העין אלא בשדה הראייה ) .
הרופא בדק שם טיפות להגדלת אישונים וקבע -
נוזלים ברישתית שהופכים לג'ל וזהו הכתם.
זה לכל החיים. עלי להתרגל לזה.
אם יחמיר לחזור אליו. ולבא למעקב עוד שבועיים.
נפל עלי כרעם ביום בהיר. מציק. מרגיז לא נראה שאי פעם אתרגל לזה.
האם אין טיפול תרופתי ?
כירוגי כלשהו?
יש סיכוי להטבה ולהיעלמות הכתם כלעומת שבא ???
האם לא ניתן לעצור את התופעה.
הצילו !!!!! ת ודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בלתי נסבל בשדה הראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/07/2011מדובר בתופעה נפוצה מאד. ראה שאלות רבות בנושא זה בפורום הנוכחי.
אין טיפול אקטיבי. מצד שני, ברוב המכריע של המקרים ההפרעה פוחתת בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית שקופה בעיןשני25/07/2011
שלום שמי שני , בת 29 בריאה .יש לי שלפוחית שקופה שהופיעה בלבן של העין והיא קרובה מאוד לאישון מלווה באודם בעין חשבתי שזה לכלוך שבאתי לנקות נורא כאב לי. קבעתי תור לעוד 4 ימים לרופא הייתי רוצה לדעת מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית שקופה בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/07/2011זה הצטברות נוזלים שמלווה דלקת לחמית לא מסוכן. ניתן לפיתרון של ניקוב השלפוחית וטיפות לעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי חוות דעת סותרותיצלון נירה25/07/2011
ניבדקתי אצל מומחה לרפואת עיניים שמצא לחץ גלגל העין 26.9, בשתי בדיקות שונות, בוקר וערב,קרנית דקה בגלל ניתוח לייזר להסקת משקפיים שעברתי לפני 12 שנה, פגיעה בעצב הראיה הימני (הראה לי צילום של העצב הפגוע, לדבריו הפגיעה כבר קיימת זמן מה, אפילו לא התחלתית), צימצום שדה הראיה בעין ימין. האבחנה שלו היתה חד משמעית- גלאוקומה בעין ימין, המליץ על טיפול בלייזר די דחוף שיעזור ויגרום רברסיבילית לתיקון המצב. כל חצי שנה בדיקה, ואולי אחת לכמה שנים, אם מתחילה שוב פ-0גיעה- חזרה על הלייזר במידת הצורך.
פניתי לחוות דעת שניה למומחה בכיר בגלאוקומה, בבדיקה בת כשש-שבע דקות (הבדיקה הקודמת היתה יסודית מאוד, כ- 3-4 שעות, בפעמיים, עם מיכשור משוכלל) ולאחר בדיקת לחץ גלגל העין, הרחבת אישונים ובדיקת עצב הראיה (ללא צילום כמו הקודם) קבע חד משמעית כי אין גלאוקומה, לחץ גלגל העיו 15, וכששאלתי אם בדק את עובי הקרנית שהיא דקה בעיקבות ניתוח הלייזר, ענה במהירות- לקחתי את זה בחשבון, אין גלאוקומה. רק אז קבע לי בדיקת שדה ראיה לכמה ימים אחר כך, אצל טכנאי, ושם נמצא צימצום שדה ראיה בעין ימין (כמו בבדיקה אצל הרופא הקודם).
רציתי לשאול מה דעתך, שני רופאים שונים- דיאגנוזה הפוכה. מה משמעות צימצום שדה הריטה והפגיעה בעצב?? מה פשר הפער בלחץ גלגל העין??
אני בת 35, ויש לי קוצר ראיה נמוך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי חוות דעת סותרות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/07/2011לגלאוקומה יש מספר פרמטרים לחץ תוך עיני, מצב עצב ראייה ו שדות ראייה. יש גלאוקומות עם לחצים תקינים ולאחר ניתוח להסרת משקפיים מדידות הלחץ פחות מהימנות ולכן יש יותר להסתמך על בדיקת עצב ראייה ושדה ראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש בראיה לאחר בדיקת עיניים...ארי25/07/2011
לפני כשבוע עשיתי בדיקת עיניים אצל רופא עיניים (ע"מ לבדוק אם נגרם נזק לעין ימין עקב ארוע סינוור). בבדיקה לא נמצא דבר. לצורך הבדיקה הוזלף לעין ימין נוזל להרחבת האישון.
במשך שבוע לאחר הבדיקה קיימת תחושת אי נוחות בעין ימין וטשטוש הראייה, יחסית למצב שלפני הבדיקה. חזרתי אתמול 24.7.11 אל אותו רופא עיניים ע"מ לבדוק את התופעה, ציינתי שהטשטוש החל לאחר הבדיקה ואומנם בבדיקת עיניים נוספת שנעשתה הוברר שאכן יש ירידה בראייה יחסית לבדיקה הקודמת. הרופא ציין כי אין קשר בין הנוזל שהוזלף לטשטוש הראייה במשך שבוע. נעשתה לי בדיקה מקיפה נוספת תוך שימוש חוזר בנוזל להרחבת האישון ולא נמצא דבר. ע"מ להקל את תחושת אי הנוחות ניתנו לי טיפות עיניים הנקראות לקרימול של דר פישר.
שאלתי: האם קיימות תופעות לוואי מתמשכות לאחר שימוש בנוזל להרחבת האישון. האם תתכן אלרגיה לנוזל זה, האם יתכן נזק מכל סוג שהוא עקב שימוש בנוזל זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש בראיה לאחר בדיקת עיניים... - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/07/2011אין תופעות לוואי מתמשכות לטיפות להרחבת האישון. לפי התאור שלך מדובר קרוב לוודאי ביובש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בכבדות בעיניים שיש לילירן25/07/2011
בחודש האחרון לאכל כשעה שאני אוכל ארוחת צהריים יש לי כבדות חזקה בעניים
העיניים מתחילות להתעייף ונעצמות מרגישות ממש כבדות ניסיתי להוריד בכמות האוכל לא עזר גם כשאני תופס תנומה העיניים עדיין עייפות זה עובר אחרי בערך 5 שעות וזה מתיש כי זה להרגיש עייף כמעט חצי יום.
לרקע כללי אני בן 23 אין לי משקפיים או בעיות ראייה אני יושב הרבה מול מחשב.
יש לי מידי פעם בעיות בעיניים כמו יש תקופות שיש לי הרבה פעמים בתקופה מסויימת שעורה בעין או כמה פעמים בשנה אני קם כשיש לי צריבה חזקה בעין אבל זה עובר תוך כמה שעות.
אבל הכבדות הזאת בעיניים שנפלה עליי בחודש האחרון משגעת אותי,אשמח לעזרה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכבדות בעיניים שיש לי - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/07/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RE בלפריטיסרות24/07/2011
שלום.תודה על התשובה מתאריך 24/7 אבל מה הכוונה המשך טיפול בלובריקציה?מה הכונה לובריקציה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RE בלפריטיס - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/07/2011הכוונה לשמוש בתחליפי דמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בבלפריטיס
ירון15/08/2011היי
רות כמה זמן את סובלת מבלפריטיס?
ממליץ לך שימוש במוצר מצויין של חברת רזלייף לטיפול בבלפריטיס
לבקש את טל ולהגיד שרונן המליץ לך על המוצר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)