מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פער בין שתי העיניים לא משתקף בבדיקהעומרי11/03/2011
אני לא מרכיב משקפיים.
יש לי טשטוש בעין ימין (כאשר אני עוצם את עין שמאל) בראיה מרחוק.
כאשר אני עושה אותו דבר בעין שמאל (עוצם את עין ימין ומסתכל לרחוק) - אין בעיה. ההבדל הוא גדול.
ניגשתי לחנות משקפיים, עשו לי בדיקה עם מכונה ואח"כ בדיקה כזאת ששמים עדשות.
אובחן לי קוצר ראיה עם דיופטר מינוס 0.75 בשתי העיניים.
השאלה שלי: איך זה יכול שהבדיקה מציגה ראיה זהה בעיניים כאשר יש לי פער כזה עצום בין עין ימין לשמאל בראיה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער בין שתי העיניים לא משתקף בבדיקה - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/03/2011ישנן סיבות נוספות לטשטוש ראיה מעבר למספר עצמו. יש צורך בבדיקת רופא עיניים, כולל בדיקה בהרחבת אישונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח קטרקטסוניה11/03/2011
שלום,
ביום שני עברתי ניתוח קטרקט בעין אחת, התבקשתי להרכיב משקפי שמש, האם אני צריכה להרכיב אותם גם בבית? (כשהאור חזק)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/03/2011שלום סוניה,
באופן כללי משקפי השמש נועדו להפחית את אי הנוחות הנגרמת על ידי אור חזק, ואין חובה להרכיבם אם לא חשים צורך בכך (אלא אם קיבלת הוראות שונות מהמנתח שלך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהקרן10/03/2011
שלום ד"ר,
כילדה אובחנתי עם פזילה מינורית בעין שמאל (ואחת מינורית אפילו יותר בעין ימין). בגיל בערך שנתיים וחצי עברתי ניתוח (אם אני לא טועה נקרא סטרביזמוס), ולאחר שלא הקפדתי לתרגל במהלך כל ילדותי, עברתי אחד נוסף בגיל 17.
עכשיו, 8 שנים אחרי אני מרגישה שעין שמאל שלי מתחילה לברוח שוב.
דיברתי עם רופא לפני כשנתיים והוא אמר שמאחר ולא תרגלתי כילדה, יהיה מאוד קשה עם בלתי אפשרי להמנע מפזילה לגמרי,
אבל אני מרגישה שזה ממש מתחיל להפריע לי..
האם זה נכון? האם... אין לי מה לעשות?
אולי בכל זאת יש משהו שאוכל לעשות במהלך היום כדי למקד את העין?
תודה רבה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/03/2011את יכולה לפנות לרופא עיניים שיישלח אותך לתרגול אורטופטי שיכול לעזור דרך הקופה. זה תרגול למיקוד ראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבדוק. תודה!!
קרן10/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה מול מחשבאמיר10/03/2011
האם צפייה בסרטים על צג המחשב פוגעת בראיה באותה מידה כמו למשל קריאת מאמרים במחשב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה מול מחשב - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/03/2011שום עבודה מול מחשב לא פוגעת בראיה כל עוד מקפידים על הרגלי עבודה נכונים, דהיינו הפסקות קצובות ומיקוד הראיה על עצם רחוק. אין הבדל בין צפיה בסרט במחשב לבין קריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחק ראיההילה09/03/2011
שלום
אני בת 24 לאחר כאבי עינים של כמעט שנה + עשיתי בדיקות ראיה וגם הרחבת אישונים . התוצאות יצאו זהות גם בהרחבה-מה שבדרכ אני יודעת צריך לצאת יותר
וגם בבידקה האוביקטיבית.
המספרים : ימין 0.50+ שמאל 2.50+
אני יודעת שההבדל שין שתיהן גדול ואני באמת מרגישה את המאמץ והפער בין שתיהן שכל אחת בעצם תופסת את התמונה באופן שונה.יש לי כאבים באיזור של מעל המצח בכלל בעין עצמה היא מעין כבדה וכואבת שורפת ממאמץ כל הזמן!עוד בעודי קמה בבוקר!
זה לא עובר
עשיית משקפים במספרים הנל(משקף ראשון-לא היתי קודם עם מספר אחר או נמוך יותר) נאמר לי על ידי אופטימטריסטים שזה המספר ואכן כדאי לתת את הכל במלואו ולהתרגל. אני אכן ניסתי ללכת איתן אבל לא מרגישה שאני יכולה לסבול את זה כל היום(כפי שנאמר לי).אז עשיתי נסיונות והורדתי למרחק וקרוב שוב החזרתי.
אני נמצאת במצב שכל הזמן כואבות לי העינים,ומעין שריפה שהבמתי שזה מאמץ של רוחק ראיה.
שאלתי אם אפשרי להוריד את המספר בעין ימין-החצי- על מנת ללכת עם עדשת מגע בשמאל(הבנתי שזה פותר את הפער יותר טוב)
נאמר לי שהחצי הזה לאיזון. אצין כי בכל עין בנפרק אני לא רואה ממש חד עם המשקף והחצי מספר אף הורס לי. שאלתי אליכם אם יש אפשרות להוריד את המספר וללכת עם מספרים יותר על מנת לססבול את הפער ואת המספר לראשונה וגם להיות עם זה כל היום על מנת להוריד את המאמץ.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחק ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/03/2011בגילך לא אמורה להיות כל הפרעה לראיה אם תמנעי מהרכבת משקפיים עם מספר כ"כ קטן בעין ימין. יש בהחלט מקום לנסות להתאים עדשת מגע בשמאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור בבלפריטיס,אבל הדלקת עדין שםרוברט גל09/03/2011
שלום אני כבן 42
מזה כשנה סובל ממחלת העפעפים,כולל קשקשת ויובש
טיפול באמצעות מקסיטרול לא ממש סייע
טיפות בלפמיד,אריתומצין על הריסים,גרמו לאלרגיה לא נעימה טיפול הופסק
אנטיביוטיקה דוקסילין,מינוצקלין כאבי בטן,ועילפון בבית
רופא עינים שהיינו אצלו ציין קשר למרכיב חיידקי ומחלת עור סבואיירק דרמטייטס
טען ששיפור במצב שלה יפחית את היובש בעינים,ואי הנוחות הכללית,האם אכן יש קשר בין שני המחלות,האם שימוש בתוסף מזון לוויסות ההפרשה יכול להקל על המצב בעינים?
רופא העינים ציין לשיפור מסוים,אם כי הדלקת שם למה הכוונה?
סובל גם מיובש משני בעינים,המתגבר מול מחשב,טלוויזיה,או ספר מדוע?
לאחרונה יצאו מחממי עינים לשוק,האם חום גבוה בהם יכול לפגוע בעינים,או קרנית רשתית?
כרגע בטיפול אלטרנטיבי האם דיקור באזור העינים יכול להוות בעיה,או עדיף ככל שיהיה רחוק?
בברכה
רביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור בבלפריטיס,אבל הדלקת עדין שם - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/03/2011nמדובר בטיפול שיכול לעזור ראיתי אותו בארצות הברית. לא ידוע לי שמישהו הביא אותו לארץ. לא פוגע בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לייזר לאחר גילוי קרעים קטניםסואר08/03/2011
אני בת 33 היום עברתי טיפול לאחר שהתגלה אצלי קרעים ברשתית , לאחר הטיפול בערב הופיעה אצלי נקודה אדומה בחלק הלבן העליון של העין , האם עליי לפנות למיון שוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לייזר לאחר גילוי קרעים קטנים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ09/03/2011זה שטף דם קצר כנראה מהעדשה שהוצמדה לעין ייספג ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות בחלק הלבן של העיןלי08/03/2011
נקודות אדומות כואבות הופיעו בלבן של העין אחרי הקאה?? האם חובה ללכת מיד לרופא או לחדר מיון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות בחלק הלבן של העין - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/03/2011ככל הנראה מדובר בדימומים קטנים שטחיים עקב הלחץ שנוצר בזמן מאמץ ההקאה. לדמומים עצמם אין משמעות והם אמורים להספג תוך מספר ימים. אם הכאב יימשך פני מחר לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש מחקרים חדשים בנושא עצב הראיהמיכל08/03/2011
בס"ד
לכבוד ד"ר דומניץ וד"ר שוחט,
שלום רב.
הבן של חברתי נפגע בתאונה לפני כשנתיים. הוא בן 22, בעקבות התאונה הוא לצערינו התעוור, נאמר לה שהוא נפגע פגיעה טראומתית בעצב הראיה. היא היתה עם בנה אצל מיטב הרופאים האפטלמולוגים בארץ, אבל הם לא יכלו לעזור לה. נאמר לה, שישנם מחקרים חדשים וניסויים חדשים הקשורים לאלקטרודות מהמוח וכו'. נוסף לכך ראינו כתבה באנגלית, על ניסוי שנעשה בארה"ב, על בעלי חיים, עם ננו טכנולוגיה שגרם לחידוש ולבנית עצבים, וחלק מאותם בעלי חיים עוורים שבו לראות. אפילו כתבנו למדען שנזכר בכתבה, והוא ענה לנו, אחרי פניות רבות, ואמר שעדיין אי אפשר לנסות דבר כזה על בני אדם. ובכן השאלות שלנו הם כך:
ראשית 1)האם יש סיכוי , לרעיונות חדשים בנושא האלקטרודות ועצב הראיה?
2)האם יש איזה סיכוי בנושא הננו טכנולוגיה,3)אולי בכלל יש לכם רעיונות אחרים בנושא עצב הראיה.
אנחנו לא רופאים ולא מבינים בזה ורצינו מאוד לדעת את דעתכם. חברתי מוכנה גם ליסוע עד קצה העולם בשביל זה.
רק אל תגידו לנו שכבר הייתם אצל רופאים גדולים, ברצונינו לשמוע גם את דעתכם!
בכבוד רב מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מחקרים חדשים בנושא עצב הראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/03/2011שלום מיכל,
אין לי מידע בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים שורפותשיר08/03/2011
שלום,
לאחרונה גיליתי פצעונים מסביב לעין מצד שיותר קרוב לאוזן (כלומר לא צד האף). לאחר מספר ימים הפצעים עברו, לא נראה כמו הרפס. היה רצון מעט לגרד, ייתכן אלרגיה.
מאז אותו רגע, העיניים שלי החלו לעיתים לשרוף ברמה שזה כמעט בלתי נסבל. נאמר לי על ידי רופאת עיניים שזה כנראה יובש והיא נתנה לי טיפות מלאכותיות, אך העיניים שורפות עוד יותר כשאני מנסה לטפטף לעיניים.
יש לציין כי כאשר העיניים דומעות, למשל מבכי, השריפה בעיניים לעיתים מתעוררת.
האזור בעין שלצידו היו פצעים (וכבר אינם) מעט כואב. בבדיקה הרופאה טענה שהכל נראה בסדר בעיניים, ניסתה לבדוק אם כאב לי באזור זה, אך בזמנו לא חשתי בכאב מיוחד.
האם ההסבר מתאים ליובש בעיניים? האם זה הגיוני שדווקא כשהעיניים שלי מתחילות לדמוע , השריפה מתפרצת? (לא בהכרח אך במצב זה במיוחד).
תודה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים שורפות - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/03/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה. יובש הוא אחת הסיבות האפשריות לתופעה שתיארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין עצלהדניאל07/03/2011
האם בעיית עין עצלה במשך גיל ידדות ולאחריו (18) עשויה לגרום להתדרדרות עקבית של הראיה?
האם הבדל של 3/4 מספר בין העיניים נחשב עין עצלה?
הודה לכם על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/03/2011עין עצלה היא עין בריאה מבחינה אנטומית שבתנאים האופטיים הטובים ביותר לא מצליחה להגיע לראיה 6/6.
אין קשר בין עין עצלה להדרדרות מתמשכת בראיה.
עין עצלה מוגדרת על פי כושר הראיה ולא על פי הבדל במספר בין העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העיניים שורפות באופן פתאומימיכל07/03/2011
שלום רב,
אני עובדת בבר במסעדה. בזמן האחרון העיניים שלי שורפות באופן פתאומי (כלומר, בלי סיבה ידועה וזה קורא לפתע), ומתמלאות דמעות ונהיות אדומות מאוד, זה יכול להיות בשתי העיניים או רק בעין אחת. ניסיתי לברר האם בעת שזה קורה לי משתמשים במטבח לידי בחומר ניקוי חריף, אבל זו לא היתה הסיבה. פעם אחת אמרו לי שהם מקפיצים צ'ילי במטבח, אבל אז ראיתי שזה קורה גם כשהם לא עושים זאת. אינני נוגעת בעיניים לאחר שנגעתי בפלפל, זה פשוט קורה לי פתאום, ואני לא יודעת למה. אחרי שאני שוטפת את העיניים במים או אחרי כמה דקות זה נרגע והכל חוזר לקדמותו. זה קורה לי רק במקום העבודה (היום קרה לי כמה דקות אחרי שיצאתי מהעבודה), אבל זה לא קורה לאף אחד אחר מסביבי. לפני כמה שנים עשיתי ניתוח לייזר, יכול להיות שזה קשור איכשהו?
האם יש צורך ללכת לרופא בעניין?
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העיניים שורפות באופן פתאומי - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/03/2011קרוב לודאי מדובר ביובש, כלומר ירידה באיכות הדמעות או בכמותן. מצב זה גורם לגרוי מתמיד של העיניים, ובשלב מסוים העין מגיבה בצריבה, אודם, והפרשת רפלקס של דמעות. הדמעות האלה או שטיפה במים מרגיעים זמנית את העיניים עד לפעם הבאה... תנאים סביבתיים בהחלט משפיעים וזה יכול להסביר למה חלה התופעה דווקא בנסיבות מסוימות (כגון בעבודה). פני לרופא לבדיקה ולהמלצה על טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעה חוקית לנהוג עם קוצר ראייה?אלונה07/03/2011
היי
אני בת 38 ונוהגת ברכב מזה 20 שנה.
לאחרונה התגלה אצלי קוצר ראייה, האם מבחינת חוקית יכול להיאסר עליי לנהוג במידה וקוצר הראייה הוא חמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעה חוקית לנהוג עם קוצר ראייה? - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/03/2011בחוק נקבעה חדות הראיה המינימלית המאפשרת נהיגה. אם את מגיעה לחדות זו ללא משקפיים את רשאית לנהוג ללא משקפיים, ואם את נזקקת למשקפיים כדי להגיע לחדות זו את חייבת להרכיב משקפיים בנהיגה. מידת קוצר הראיה אינה רלבנטית כל עוד מושגת חדות הראיה הנדרשת באמצעות המשקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנו וירוס ועדשות מגעדנה06/03/2011
לפני כשבוע אובחן אצלי אדנו וירוס בעין אחת.
מטופלת בטיפות Maxitrol (להבנתי שילוב של אנטיביוטיקה וסטרואידים?)
כלל התסמינים חלפו, אך לפי הוראת הרופא ממשיכה בטיפול - פעמיים ביום.
בשגרה, משתמשת מזה שנים רבות בעדשות מגע רכות יומיות. השימוש שנכפה עלי במשקפיים בימים אלו מקשה עלי מאוד מאוד.
מתי ניתן לחזור לעדשות, ולו למספר שעות ביום?
לפי הוראות על גבי התרופה, ניתן להרכיב עדשות 15 דקות לאחר השימוש. האם תיאורטית אוכל להשתמש בהן במהלך היום, בין הטיפולים? אם לא, מדוע?
תודה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנו וירוס ועדשות מגע - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/03/2011את יכולה לחזור ולהרכיב עדשות אחרי בדיקת עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד ריסים כתחצאה משעורהמישהו06/03/2011
לפני כ9 חודשים סבלתי משעורה חמורה בעין..לאחר חודש היא הפכה לגוש קטן ואדום..לא התרגשתי מהעניין מכיוון שזה כבר קרה לי בעין הקודמת אך במקרה הזה השעורה גרמה לי לאיבוד ריסים שעד היום לא צומחים ומבחינה קוסמטית זה מפריע לי מאוד..רציתי לדעת איך הריסים יכולו לצמוח חזרה? קראתי שיש ניתוח להשתלת ריסים אבל אני די חושש לבצעו כי אני לא בטוח לגבי מידת ההצלחה והיעילות שלו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד ריסים כתחצאה משעורה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/03/2011לא יכול לקבוע בלי בדיקה אך אין ניתוח להשתלת ריסים יעיל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)