מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן חודשייםאמא מודאגת21/02/2011
שלום רב
הבן שלי בן חודשיים מאז שהוא נולד פותח רק חצי עין ימין. למי עליי לפנות והאם יש שם למחלה ופיתרון? מאז שהוא נולד אומרים לי שיהיה בסדר. יש לו כנראה בעיה בעצב / אורטו / אישונים לא זהים. אישון ימין צר יותר DIL LAG.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודשיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/02/2011שלום,
עליך לפנות בהקדם לרופא עיניים העוסק בבעיות עיניים בילדים. תאורטית יש סיכון להווצרות עין עצלה, ויש לטפל מוקדם ככל האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון קטרקטנירית ברנשטיי21/02/2011
הנני סובלת מקטרקט בעין ימנית. הניתוח שעשיתי לפני כשנה לא עזר, העדשה נותרה עכורה, האם ניתן לתקן והאם רופא המתמחה ברשתית העין עושה תיקונים מסוג זה? ואם לא, איזה רופא דרוש לתיקון מצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/02/2011העדשה המושתלת עשויה מחומר סינטטי ולא יכולה להתעכר (למעט במקרים נדירים). אם יש עדיין עכירות יתכן מאד שמדובר בעכירות מאחורי העדשה המושתלת ("קטרקט משני"). אם זה המקרה קיימת אפשרות לתקן באמצעות לייזר. במקרה זה אין קשר לרשתית. פני לרופא עיניים לאבחון הבעיה, והוא יכוון אותך בהתאם לממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- נים בעיןהילה21/02/2011
שלום,
רציתי לדעת האם אפשר להרכיב עדשות מגע אם יש נים אחד בעין שהוא אדום והוא הופיע לפני כמה ימים (נמצא בחלק הלבן למעמלה)? האם צריך להזהר?
ממה זה קורה מהרכבת עדשות? לחץ? יובש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה- נים בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/02/2011כעקרון, בהופעת אדמומית בעין יש להפסיק מיידית את הרכבת עדשות המגע ולפנות לבדיקת רופא עיניים. כנ"ל במקרה של דלקת, הפרשה, כאב, טשטוש ראיה או כל תופעה חדשה. במקרה של נים בודד, ללא אדמומית וללא תופעות נוספות, קרוב לודאי אין בעיה, אך תשובה מדויקת ניתן לתת רק אחרי בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מעדשות ORTHO Kא20/02/2011
בתי בת ה- 13 הרכיבה עד לפני שבוע עדשות לילה לתיקון הראייה מסוג ORTHO K במשך שנה וחצי. לפני שבוע לא יכלה לפתוח את העיניים בעיקר בשמש, פנינו לרופא עיניים שמצא כי יש לה סדקים עם פצעים ברשתית ועכירות בעין. ניתן טיפול שעזר להקל על בעיית הסינוור. בביקורת לאחר 5 ימים הפצעים והסדקים נרפאו אולם עדיין קיימת עכירות. ניתן המשך טיפול לעוד שבוע. לא קיימת מגבלת ראייה לילדה מלבד כמובן רגרסייה ביכולת הראייה מרחוק והרופא אמר כי כרגע אין מה לעשות.
ברצוני לשאול: האם עכירות העין עוברת? מה ההשלכות לעתיד? כמובן שבעדשות לילה לא נשתמש אולם במה ניתן כן להשתמש בעתיד בעדשות יומיות(לילדה יש אנטי מוחלט למשקפיים) האם בעתיד ניתן יהיה לעשות ניתוח לתיקון ראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מעדשות ORTHO K - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2011לא ניתן לדעת מראש אם העכירויות בקרנית יעלמו ויש להמשיך במעקב. גם אם נשארות עכירויות, במקרים רבים אין להן השפעה על הראיה (את גם ציינת שאין לה מגבלות ראיה).
לגבי ניתוח תיקון ראיה אפשר יהיה להחליט בבוא הזמן (לא לפני גיל 18 בכל מקרה) ובכפוף לעמידה בבדיקת ההתאמה שתבוצע אז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-עין אדומהלימור20/02/2011
שלום,
יש לי תופעה שחוזרת על עצמה בעין, כשמגיע הערב היא נעשית אדומה ומעט שורפת. מידי פעם מופיע פצעון קטנטן על העפעף התחתון שחולף מעצמו אחרי יום/יומיים.
האם זה אומר שיש דלקת בעין? יש צורך לפנות לרופא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה-עין אדומה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2011שלום לימור,
אודם וצריבה בסוף היום אופיניים בד"כ ליובש. לפצעון על העפעף אין קשר. פני לרופא לבדיקה והמלצה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שתי שאלות-רויטל20/02/2011
בעלי (30) סובל מקוצר ראיה גבוה (כ17-) בכל עין עם צילינדר. אתמול הופיע דימום ברשתית בשתי העיניים. לאחר ביקור במיון הרופאה המליצה על זריקות אווסטין- אשמח לדעת מה זה ובמה זה אמור לטפל??
ושאלה נוספת- שמעתי על אופציה ל"ניתוח קטרקט ללא קטרקט" בכדי להוריד את המס' הגבוה. האם אתה ממליץ על הליך זה? האם כרוך בכך סיכון לעיניים? ואם כן האם זה עלול להתבטא במס' גבוה יותר?
אשמח מאוד אם תפזר לי את הערפל סביב העניין...
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, שתי שאלות- - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2011שלום רויטל,
הדמם ברשתית מקורו בכלי דם חדשים (נאו-וסקולריזציה) המופיעים מתחת לרשתית במקרים של קוצר ראיה גבוה או בסוג מסוים של ניוון רשתית. האווסטין גורם לנסיגה של אותם כלי דם.
קטרקט הוא התעכרות של העדשה הטבעית שבעין. בניתוח קטרקט מרחיקים את העדשה העכורה ומשתילים במקומה עדשה תוך עינית מחומר סינטטי. העדשות התוך עיניות מיוצרות במספרים שונים (בדומה למספרים של עדשות משקפיים) ובחירת מספר העדשה להשתלה קובעת לאיזה מספר במשקפיים יזדקק המטופל לאחר הניתוח. יש גם אפשרות לכוון לתוצאה שבה לא יהיה צורך במשקפיים. אפשר לבצע ניתוח כזה גם כאשר העדשה הטבעית עדיין זכה (אין קטרקט). זה נקרא ניתוח החלפת עדשה.
אדם הסובל מקוצר ראיה גבוה או רוחק ראיה גבוה תלוי באופן מוחלט במשקפיים, וללא משקפיים הוא נכה למעשה. ניתוח החלפת עדשה נעשה במטרה לפטור אותו מהתלות במשקפיים. כמו בכל ניתוח, גם כאן יש סיכונים וההחלטה נעשית בכל מקרה לגופו.
במקרה שלכם, יש לטפל ראשית בדימום, ובעתיד אפשר יהיה לשקול ניתוח על פי המצב שיהיה אז ובשקלול מגוון גורמים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורהיאיר א.20/02/2011
לפני כחודשיים הרגשתי גירוי בעין שמאל לאחר יומיים החלה התנפחות רצינית פניתי לרופא עיינים ולאחר שבדק הוא אמר שמדובר בשעורה נתן משחה וביקש שאעשה קומפרסים לאחר כשבוע הנפיחות ירדה אך עברה לעין ימין כשחזרתי לרופא הוא אמר למרוח משחה ושוב קומפרסים לאחר כ 3 שבועות חזרתי אליו לביקורת וכשהוא ראה שעדיין יש נפיחות המליץ להפסיק את המשחה ולהמשיך קומפרסים. לאחר כשבוע ההתנפחות המשיכה וביקשתי לעבור לרופא אחר הרופא בדק והמליץ משחה אנטיביוטית וקומפרסים הרגשתי שיפור לאחר כמה ימים .לבסוף עין שמאל נשארה נפיחות קלה מעל העפעף .לפני כשבוע שוכ עין ימין היתנפחה ניגשתי לרופא והוא אמר אין מה לעשות תמרח שוב משחה אנטיביוטית ותמשיך קומפרסים היום הנפיחות ירדה אך יש לי נפיחות קלה מעל שני העפעפיים ואני חושש מסיבוב נוסף .אבקש לדעת מה עלי לעשות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2011אם אכן מדובר בשעורה, קומפרסים חמים הם גם הטיפול בשלב האקטיבי וגם הטיפול המונע את חזרת התופעה. ברוב המקרים לא מדובר בזיהום, ולכן התועלת שבמשחה מוגבלת. בשלב האקטיבי יש לעשות קומפרסים חמים 2-3 פעמים ביום, למשך מספר דקות בכל פעם, ולהקפיד שהקומפרס ישאר חם. כדי שהחום ישמר יש להשתמש במגבת קטנה שנטבלה במים חמים, ולא בחתיכה קטנה של צמר גפן המתקררת במהירות. כדי למנוע השנות של השעורה יש לטפל באותה צורה 1-2 פעמים ביום באופן קבוע גם לאחר שהשעורה חלפה. בנוסף, חשוב מאד לסלק את הקשקשים וההפרשות המיובשות שבשולי העפעפיים באמצעות מגבונים יעודיים.
בכל מקרה מומלץ לפנות להתייעצות עם אוקולופלסטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעורה
יאיר א.21/02/2011תודה על תשובתך .יצויין כי הרופא אכן קבע שמדובר בשעורה .קומפרסים אני משתמש בבקבוק מיים חמים עטוף במגבת פעמיים ביום אך הנפיחות שמעל העפעפיים לא עוברת .אבקש לדעת מה זה אוקולופלסטיקאי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעורה - תגובה
ד``ר יורם שוחט21/02/2011אוקולו-פלסטיקאי הוא רופא עיניים המתמחה, בין היתר, בכל מה שקשור לעפעפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, בעיה מוזרה בעיניים לאחרונהשי19/02/2011
בחודש-חודשיים האחרונים העיניים שלי אדומות מאוד בחלק הלבן של העין.
אני מרכיב משקפיים וישן לא רע(בין 7-8 שעות בלילה).
גם כאבי ראש נלווים לתופעה.
האם יש סיבה לדאגה?
תודה, שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, בעיה מוזרה בעיניים לאחרונה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה. פנה לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםיהודה אלמנובי19/02/2011
שלום הרופאה הודיעה לבני כי אם אינו ישתמש במשקפיים מספרו לא יגדל.
בני בן 24 שנים.אודה לתשובתך ד"ר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2011שלום יהודה,
יש מצב שבו אימוץ יתר של העיניים (עבודה רצופה לטווח קרוב - מחשב/קריאה - ללא הפסקות) עלול לגרום להופעת קוצר ראיה או לעליה במספר אצל צעירים. במקרים כאלה מומלץ לעבוד לקרוב ללא משקפיים (אם המספר במשקפיים נמוך מספיק כדי לאפשר זאת) כדי לבלום את העליה במספר. אני לא יודע אם זה המצב במקרה של בנך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר פרופורציה בעינייםרותם18/02/2011
שלום, אני בת 24 ורציתי לדעת אם יש איזשהו ניתוח או פתרון אחר לחוסר פרופורציה בגובה העיניים. הגובה השונה אינו מהותי אך מתבטא בתמוונת ומפריע לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר פרופורציה בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה. ממליץ לפנות להתייעצות לרופא אוקולופלסטיקאי. את יכולה גם להעלות את השאלה בפורום העוסק בניתוחי עיניים ועפעפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עינייםאביטל18/02/2011
במשך שבוע שלם סבלתי מנפיחות גדולה בעפעפיים, אך ללא גירוד וללא הפרשות. לאחר ביקור אצל רופא משפחה שהמליץ על משחת עיניים, המצב החמיר והנפיחות גדלה.
משם הלכתי לרופא עיניים שקבע שיש לי דלקת בריריות ונתן לי טיפות ומשחת עיניים של מקסיטרול.
למחרת קמתי- ועכשיו המצב חמור בהרבה, כל החלק שמתחת לעין אף הוא נפוח, מה שגורם לסגירה של העין. וכאבים ומקומיים.
אשמח מאוד לקבל חוות דעת.
תודה רבה
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט בכל בוקר העיניים נתפסות לירחל עזרא18/02/2011
שלום רב! אני בחורה באמצע שנות ה- 50 לחייה, מזה מספר שנים אני סובלת מכאבי עיניים, בזמן האחרון כמעט בכל בוקר כשאני מתעוררת, בזמן שאני שותפת פנים או כמספר דקות לאחר ההתעוררות, העיניים פשוט נננעלות לי במשך דקות ארוכות ואני לא מסוגלת לפתוח אותן. מעין קייווץ לא רצוי של העפעפיים שמלווה בכאבים חדים בערובות העיניים, אדמומיות, דמע וכאבי ראש. אם הייתי יכולה לדמיין את התחושה זה כמו עיוות בלתי רצוי של העפעפיים, תחושה שודמה לשריר שנתפס. הייתי אצל מספר רופאים, שטענו שככל הנראה מדבור באלרגיה, או ביובש וקבלתי טיפול ליובש וכיוצא בזה. אני דיי חוששת למצב בריאותי. האם יש סיבה לדרוש בדיקה מקיפה יותר מאשר בדיקה שגרתית אצל רופא עיניים, בדיקת אמ-אר-איי לראש, סיטי או בדיקה רלוונטית אחרת...אשמח אם תוכלו להמליץ לי מה לעשות...תודה וסוף שבוע נעים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט בכל בוקר העיניים נתפסות לי - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2011קרוב לודאי מדובר ביובש. טיפול אינטנסיבי בתחליפי דמעות במשך היום, וג'ל או משחה לפני השינה, אמור לשפר את המצב. פני לרופא העיניים להוראות. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציקלופליגיהאבי17/02/2011
שלום,
אודה לכם אם תציינו לי את השם של טיפות העיניים המועדפות ביותר על רופא העיניים (למשל עלידכם) לשיתוק אקו' בגילוי היפרופיה סמויה ? באיזה % ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציקלופליגיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2011הטיפות המועדפות הן ציקלופנטולאט. למיטב ידיעתי לא ניתן להשיג אותן כרגע. אפשר גם להגיע לתוצאות דומות עם מידראמיד, 3 הזלפות בהפרש 5 דקות, ובדיקה לאחר 45 דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי20/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום, סטרואידים ולייזרs16/02/2011
שלום רב,
ב-3 שבועות האחרונים אני סובלת מזיהום בעין, כתוצאה מהרכבה ממושכת של עדשות מגע.
מטופלת ב- VIGAMOX, FUCITHALMIC וביומיים האחרונים גם ב- STERODEX
רציתי לדעת:
1. עד כמה הטיפות הסטרואידיות מזיקות והאם התועלת עולה על הנזק?
2. נאמר לי שלא אוכל להרכיב שוב עדשות, כמה זמן עליי לחכות לפני שאוכל לעשות לייזר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום, סטרואידים ולייזר - תגובה
ד``ר יורם שוחט17/02/2011שלום,
1. התועלת בשמוש בסטרואידים עולה בהרבה על הסיכון שבשמוש, כל זמן שהטפול נעשה על פי הוראות הרופא ומבוקר על ידו.
2. לאחר שהדלקת תחלוף ומצב העיניים יתייצב אפשר יהיה לשקול ניתוח לייזר, בכפוף לבדיקת התאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייל 19חייל בן 1915/02/2011
אני סובל מיובש בעניים .. , והרופאת עיניים הביא לי tears naturale II ללא מירשם .
האם יש טיפות יותר טובות ממה שהיא הביאה לי ?
ולידע הכללי .. שאני מישתמש בטיפות האם יוצר מצב שהעין מתרגלת לטיפות וכך היא עצמה לא מיירת כבר דמעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייל 19 - תגובה
ד''ר יובל דומניץ15/02/2011הטיפול טוב מאוד. העיניים לא מתרגלות לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!
חייל בן 1915/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)