מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שטפי דם בעיןאבי06/03/2011
שלום,
מזה כמה חודשים סובלת משטפי דם בעין שמאל בצד הפנימי הקרוב לאף. קרה כבר כ-6 פעמים. זה מציק ומלווה באי נוחות. בדיקות לחץ דם וקרישת דם היו תקינות. מה עוד ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/03/2011לבצע אולטרהסאונד של האיזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקים בראייהגיטל06/03/2011
שלום אבא שלי בן 60 ובשבועות האחרונים יש לו הבזקי ראייה חוזרים ונישנים זה קורא לו בזמן נהיגה או בזמן צפייה בטלוויזיה פתאום יש לו אור חזק בעיניים למספר שניות והוא לא רואה כלום כשהוא משפשף בעיניים הראייה חוזרת לו לאחר מספר שניות לפעמים זה קורה לו בתדירות של כל מספר דקות מה לדעתכם הבעיה והאם הוא צריך לפנות לרופא עיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבזקים בראייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/03/2011חייב בדיקת עיניים כולל הרחבת אישונים . ייתכן בעייה ברשתית וזגוגית העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש בראייהאורן05/03/2011
שלום רב,
אני בן 30 עם ראייה תקינה 6/6 (בדיקת ראייה אחרונה לפני כחודשיים). לפני מס' שבועות החלה להופיע אדמומיות ורגישות ב2 העיניים. פניתי לרופא עיניים שנתן לי 2 סוגי טיפות עיניים לטיפול בבעיה: טוברמיצין-דקסמנטסון לטיפול בדלקת וטיפות לשמירה על לחות העין. מאז השימוש בטיפות הבחנתי כי לעיתים הראייה שלי לרחוק פחות חדה ואף מטושטשת, במיוחד בשעות הלילה. מתוך סקרנות לקחתי את משקפיה של חברתי כדי לבדוק אם יהיה הבדל. ישבתי במרחק כ11 מטר ממסך טלוויזיה 46 אינץ' ומיד כששמתי אותם התמונה התחדדה. המשקפיים היו מס' 0.5. האם תיאור זה של השיפור בחדות תמונה עם משקפיים מעיד על צורך במשקפיים או ירידה באיכות הראיה? האם ישנם אמצעים "לחזק" את העיניים, כלומר לשפר את הראייה ולמנוע הדרדרות? אציין גם כי מתוקף עיסוקיי אני מבלה יחסית שעות רבות ביום מול המחשב.
תודה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש בראייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/03/2011את צריכה פשוט להרכיב משקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישון אחד מתרחב לשנייהאייל05/03/2011
שלום,
אני בן 37 ורחק ראי.
לאחרונה התחילה אצלי תופעה מוזרה:
מידי פעם , בעין ימין בלבד, האישון מתרחב לשנייה ומתכווץ חזרה.
בשנייה זו הראייה מטושטשת בעין ימין.
ביקור אצל רופאים - נוירולוג ורופא עיניים - לא מצאו דבר.
התופעה לעיתים שכיחה יותר לעיתים שכיחה פחות.
מה יכול להיות הגורם?
האם יש קשר להיותי רחק ראי?
האם יש צורך בבדיקות אחרות? כיוונים אחרים?
תודה מראש,
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישון אחד מתרחב לשנייה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/03/2011קשה להעריך בלי בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוצים בעין ימיןnat05/03/2011
בחודשים האחרונים מידי פעם יש לי עקצוצים כאלה בעין ימין רק .. כאילו יש עליה לחץ מעל העין וזה נותן תחושה של נסגר נפתח נסגר נפתח ברצף.. קורה פעם בכמה דק' ולפעמים גם לא קורה כמה שעות ..
מה יכולה להיות הסיבה לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוצים בעין ימין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/03/2011ייתכן ממתח וייתכן דלקת לחמיות לפנות לבדיקת עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדום בעינייםאסף05/03/2011
לפני יומיים בערך, נחנקתי מחתיכת גבינה שנתקעה לי בגרון בזמן שאכלתי טוסט,
לאחר שהצלחתי לבלוע את החתיכה הזו בסופו של דבר סבלתי מכאבי ראש,
וכאב בלתי נסבל מעל העיניים, כשהסתכלתי במראה גיליתי שיש לי סימנים מוזרים כאלה סביב העיניים הנחתי שבגלל המאמץ שהיה שהוצאת כדי להוציא את הגבינה שנתקעה לי בגרון החוצה.
זרם באזור כמות גדולה של דם, ובגלל זה זה נראה ככה,
אבל היום בבוקר הסתכלתי במראה וראיתי שבשתי העיניים יש לי מין אדום בכדור העין הלבן, יכול להיות שיש לי שם משהו דלקתי, או שמדובר במשהו שיעבור,
ומה הסיכוי שזה קשור לתקרית עם הגבינה שנתקעה לי בגרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדום בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/03/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים שונים בגודלםאלקס04/03/2011
שלום,
אני מטופלת בתרופה פסיכיאטרית הנקראת פאקסט, 20 מיליגרם.
חלק מתופעות הלוואי שלה הן אישונים מורחבים.
אתמול שמתי לב שאחד האישונים שלי גדול מהאחר בצורה משמעותית.
לפני חודשים מספר הייתי אצל רופא עיניים ולא נמצאה אצלי שום בעיה,
חוץ מזה שאחת מעיניי רואה פחות טוב מהעין השנייה, אבל לא בצורה משמעותית שמפריעה לי.
מעולם קודם לכן לא הבחנתי בתופעה הזאת אצלי, הראייה שלי לא השתנתה,
רק גודל האישונים. היום התופעה חזרה על עצמה, האם ניתן להסיק מכך שזוהי
תופעת לוואי של התרופה? או שהאם זאת יכולה להיות בעיה בעיניים שדורשת בדיקה דחופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים שונים בגודלם - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/03/2011כל הבדל בגודל האישונים דורש פניה לרופא, קל וחומר כשמדובר בתופעה חדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיפוקל והשפעתם על בדיקת שדה ראיהמוקי04/03/2011
מולטיפוקל והשפעתם על בדיקת שדה ראיה מקולרי אדום-לבן
אני נזקק כבר למשקפי מולטיפוקל אך עדין לא הספקתי לרכוש כאלה שבוע הבא יש לי בדיקת שדה ראיה מקולרי אדום לבן האם אי הרכבתם תשפיע על הבדיקה.
מה ההבדל בין בדיקת שדה ראיה רגילה לבדיקה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיפוקל והשפעתם על בדיקת שדה ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/03/2011אי הרכבת המשקפיים לא תשפיע על בדיקת שדה הראיה.
בדיקת שדה ראיה עם מטרה אדומה מיועדת לאבחון מצבים מסוימים, כגון בעיות נוירולוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאוקומהסמדר לוגסי03/03/2011
אני בת 40 ויש לי חשד גבוהה לגלאוקומה . יש לי שינויים בעצב הראייה והלחץ תוך עייני בגבול הנורמה . אני מאוד לחוצה מאחר ואני די צעירה .
שאלתי היא : מה ההשלכות של גלאוקומה ? והאם ניתן לעצור את זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאוקומה - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/03/2011גלאוקומה שאינה מטופלת עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לראיה.
טיפול בגלאוקומה יכול למנוע נזקים כאלה.
לכן חשוב ביותר להיות במעקב קבוע של רופא עיניים ולהקפיד על נטילת הטיפול אם יוחלט שאת זקוקה לו. מכיוון שמדובר בחשד, את יכולה גם לשקול פניה למומחה גלאוקומה אחר לחוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטה בעיןאופיר03/03/2011
היום בבוקר קיבלתי מכה חזקה מאצבע שנכנסה לעין שלי אולי גם נשרטה מהציפורן, באותו רגע זה קצת שרף והעין דמעה קצת אחרי כמה זמן זה עבר אבל נשאר לי כתם אדום בלבן של העין. אני לא מרגיש עכשיו שום כאב, האם יש לפנות לרופא ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/03/2011חייב בדיקת עיניים לשלול פגיעה בקרנית וזיהום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוטירס או הילו קומוד?איילה03/03/2011
לרופאים שלום.
מה ההבדל בין הילו קומוד להיפוטירס? והאם אפשר להשתמש הן בהילו והן בהיפוטירס בעת הרכבת עדשות? (ז"א לטפטף לעין כשיש עדשה או ממש סמוך ההרכבה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוטירס או הילו קומוד? - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/03/2011ההרכב שונה והצמיגות שונה.
אפשר להשתמש בשניהם.
תחליטי לפי ההרגשה בעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק עצב מס' 3חגית02/03/2011
לרופאים שלום,
אמא שלי בת 65 סובלת מזה כ-20 שנה מסכרת ולאחרונה גם מיתר לחץ דם, עברה ארוע מוחי לפני שנתיים ומאז מתקשה ללכת.
לפני מספר ימים התלוננה על סחרחורת וכפל ראייה ויש לציין שהיא מסוחררת לכיון צד ימין, בהפניית רופא המשפחה הגיעה לאיכילוב ושם התברר כי היא סובלת משיתוק עצב מס' 3 בעין שמאל.
מלינה על כפל ראיה אלכסוני כאשר הדמויות אינן זו לצד זו אלא אחת מעל השניה באלכסון
הרופאים ביצע CT מוח ולא נמצאו ממצאים חריגים, גם בדיקת נוירולוג שללה ארוע מוחי נוסף, רופא העיניים ציין כי מדובר בתופעה ידועה לחולי סכרת ושדווקא לחולי סכרת יש יתרון בהחלמה מהמקרה.
שאלתי היא מה עושים עכשיו? מעקב רפואי של איזה רופא? עיניים רגיל? נוירולוג? נוירואופתימולוג והיכן מוצאים רופא מומלץ בתחום? הציעו לכסות את העין כדי להקל על תחושת הסחרור אבל לא ציינו איזו עין לכסות והאם מאמץ של העין השניה לא יגרום לבעיות נוספות? האם מאמץ של העין החולה יגרום להתדרדרות?
כמה זמן עד שזה יעבור ויהיה שיפור במצב והאם אפשר לעזור לזה לקרות?
יש לציין שהיא לוקחת הרבה כדורים כולל זריקות אינסולין, מצבה הנפשי בכי רע והיא בדיכאון פורצת בבכי מספר פעמים ביום, איך אפשר לעזור??
סליחה על ריבוי השאלות ותודה על התגובה המהירה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק עצב מס' 3 - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/03/2011שלום חגית,
מדובר בתופעה לא נדירה, הנגרמת על ידי הפרעה באספקת דם לעצב, ושכיחה יותר באלה הסובלים מסכרת.
משנשללו ב - CT ובבדיקת הנוירולוג ממצאים ספציפיים, התחזית היא לשיפור הדרגתי שיכול לקחת שבועות עד חודשים, עם סיכוי טוב להעלמות כפל הראיה. המעקב יכול להעשות על ידי רופא העיניים.
כיסוי עין אחת ימנע את כפילות הראיה ממנה סובלת, ויש לכסות עין כל קיימת כפילות ראיה. אין חשיבות איזו עין מכסים, ואין סכנה שמאמץ של עין אחת יגרום לנזק כלשהו בעין המכוסה או הרואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוק עצב מס' 3
חגית03/03/2011קודם כל תודה על מהירות התגובה, אם כך רופא עיניים רגיל יכול להמשיך לעקוב ואין צורך ברופא מומחה כמו נוירואופטימולוג? והמצב ישתפר מעצמו זה כבר נשמע טוב יותר, האם היו מצבים שהתופעה נשארה באופן קבוע? היא מלינה כרגע בעיקר על סינוור
ולמה הכוונה זוהי תופעה לא נדירה כלומר גם אנשים שאינם סובלים ממחלות כגון סכרת ולחץ דם יכולים פתאום ללא סיבה מיוחדת להשתתק באחד מעצבי העיניים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוק עצב מס' 3 - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/03/2011כל רופא עיניים יכול לעקוב.
בחלק גדול מהמקרים נעלמת התופעה לגמרי. לפעמים נשארת חולשה מסוימת של השריר, שבד"כ לא מתבטאת בכפילות ראיה אלא במצב של כיוון מבט קיצוני.
זה יכול לקרות לכל אחד. גיל מבוגר, יתר לחץ דם וסכרת מגבירים את ההסתברות לתופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוק עצב מס' 3 - רופא עיניים טוען
חגית05/03/2011שוב תודה על מהירות התגובה
מה לגבי עייפות? קשה לה להחזיק את העיניים פקוחות למרות שלדעתי זה יותר מצב נפשי מאשר בריאותי (סובלת מהרבה בעיות בריאותיות יחד)
היינו בחמישי אצל רופא עיניים שטען שמדובר בשריר וזה בכלל לא קשור אליו כי הראייה בסדר וזה לא שהעין לא רואה או שיש בעיה בעין אלא בעיה נוירולוגית, אנחנו מבולבלים מאוד כל רופא אומר משהו אחר ואין לנו מושג למי להאמין כבר
אם יש מידע נוסף רלוונטי שתוכל למסור לי אודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוק עצב מס' 3 - רופא עיניים טוען - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/03/2011נכון שהבעיה נוירולוגית, אך כל רופא יכול לבדוק את תנועות העיניים ולראות אם יש הגבלה בתנועות וכמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוק עצב מס' 3
חגית05/03/2011המון תודות ישר כוח על מהירות התגובה והמידע :) רק בריאות לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטה בעיןשירי02/03/2011
שלום
נשרטתי מציפורן בעיין במהירות חזקה, העין אדמומית ודומעת.
מה לעשות? או מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/03/2011קרוב לודאי נגרמה שריטה בקרנית. עליך לפנות לרופא עיניים לבדיקה ולטיפול. חשוב לציין שאי טיפול מתאים אחרי שריטה מסוג זה עלול להביא בנסיבות מסוימות למצב של קילוף חוזר של הקרנית, שהטיפול בו מורכב הרבה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה לאוקולופלסטיקה - תיקון פטוזיסדבי02/03/2011
בת 38 מעוניינת בהמלצות לרופאי עיניים מומחים באוקולופלסטיקה בכלל ובתיקון פטוזיס בפרט , משר"פ הדסה או מאסותא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה לאוקולופלסטיקה - תיקון פטוזיס - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/03/2011לא ניתן להמליץ על רופאים במסגרת הפורום.
פני ישירות לשר"פ או לאסותא והם יוכלו לספק לך את המידע הדרוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיוןןןן02/03/2011
הייתי רוצה לדעת האם זה נכון שעדשות מגע צבועוניות (עם מספר)
מזיקות יותר מעדשות ללא צבע ?
(משום שבעדשות צבע ישנו חומר נוסף שמקנה להם את הצבע ואותו חומר הוא מזיק יותר ? )
או שמא אין הבדל מבחינת "נזק" ?
אשמח לתשובה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ02/03/2011אין שום הבדל בין עדשות עם ובלי צבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)