מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמעתיונית01/03/2011
ד"ר שלום
אני סובלת מדמעת בעין שמאל כבר קרוב לשנה
זה התחיל עם הפרשה דלקתית מהעין טופלתי בטיפות אנטיביוטיות
לאחר מכן הדלקת עברה אך התחילה דמעת בעין לפעמים יותר ולפעמים פחות הדמעות ממש זולגות על הלחי הייתי אצל הרופא עוד פעמיים בפעם האחרונה הוא ביצע שטיפה של צינורית +טיפות לחודש
הפעולה נעשתה בשתי העיניים בעין הבריאה לא הרגשתי כלום אבל בעין הדומעת חשתי לחץ חזק באוזניים האם זה מחזק את האפשרות שייתכן שישנה סתימה חלקית בצינורית או שאין קשר?
התופעה מציקה מאד ולא נעימה
תודה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעת - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011ייתכן סתימה חלקית . יש צורך לשאול את הרופא מה דעתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוד הראייה והריכוז - שחקן ביליארדאסף01/03/2011
כידוע משחק הביליארד דורש ריכוז גבוה
יש ימים בהם הכל הולך ויש ימים שלא
השאלה היא האם יש אפשרות לשפר את הריכוז ומיקוד הראייה לפני המשחק ע"י אכילת מזונות מסויימים או נטילת ויטמינים , תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוד הראייה והריכוז - שחקן ביליארד - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011לא ידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה קבועהתפי01/03/2011
לאחותי היתה עדשה בעין עדשה קבועה מזה שנים,העדשה יצאה ממקומה (מיותר לציין שהיא ללא רישתית) היכן ניתן לברר בנושא?והאים זה מצריך ניתוח?היא בת 60 ומתבישת לצאת החוצה ולהראות,אף אחד לא הרגיש בכך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה קבועה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011מציע לפנות לרופא עיניים לחוות דעת ואז להחליט מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עינייםסיוון01/03/2011
שלום רב .
ברצוני לשאול שאלה חשובה
אני מרכיבה עדשות מגע המון שנים (10 שנים בערך )
כאשר כל יום מרכיבה מעל 7 שעות .
האם ישנה דרך לאתר כיבים ברשתית , קרע או כל נזק אחר היכול להיגרם לעין ?
אם ישנה דרך כזו היתי רוצה לדעת ובהתאם ללכת להיבדק ....
אשמח לתגובה
תודה מראש
ובברכה
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011ודאי שיש דרך לפנות לרופא עיניים שיבצע הרחבת אישונים ואז בדיקת קרקעיות עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים לתינוקתלירון01/03/2011
שלום רב,
בתי בת שבעה חודשים סובלת מדלקת עיניים מזה מספר ימים.
מאחר וטיפות העיניים ("תירוצידין") והמשחה ("סינטומיצין") שניתנו ע"י רופאת הילדים לא עזרו הלכנו לרופאת עיניים.
רופאת העיניים החליפה את הטיפול בטיפות "אופלוקס" ומשחה "טוברקס" והתחלנו את הטיפול אתמול.
כשקראתי את הרשום ב"עלון לצרכן" של טיפות האופלוקס נוכחתי שמצוין כי "תרופה זו אינה מיועדת בדרך כלל לילדים ותינוקות.בטיחות השימוש לא הוכחה בילדים מתחת לגיל שנה".
שאלתי האם השימוש בטיפות "אופולקס" לתינוקת בת שבעה חודשים בטוח על אף מה שרשום בעלון לצרכן?
אודה לתשובתכם, לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים לתינוקת - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011ניתן לקחת אופלוקס אך הייתי נותן טיפול אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת לחמית העין בשל כלמדיהאסתר01/03/2011
שלום לרופאים. שאלתי בנוגע לתסמינים של דלקת לחמית העין בשל נגיף הכלמדיה. מה ההבדלים אם יש בין הדלקת הוירלית או האלרגית והאחרות לדלקת בגין הכלמדיה, אופן ומשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת לחמית העין בשל כלמדיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011הטיפול שונה התסמינים ברמה של הידע שלך זהים לכל דלקת אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בעיניים.בת 2028/02/2011
שלום,
אחד מאנשי המשרד שלי סובל מפצע פעיל של הרפס על השפתיים. הוא שוחח עמי ובמהלך השיחה הגיעו טיפות של רוק לעיני. האם בהכרח יהיה לי הרפס בעיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בעיניים. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011לא בהכרח. כדאי רק לעקוב ולראות שאין הדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברשתיתמ28/02/2011
בעקבות שינוי קטן בראייה ניגשתי לרופא עיניים שלי ולאחר שבדק אותי גילה שיש לי קרע קטן ברשתית שהוא ישן עם פיגמנטים לפי דברו, היום עברתי יריות לייזר בעין לאחר שהוחלט שזה קרע ישן שהתרפא לבד אבל בכל זאת כדאי לצלק אותו כדי שלא יחזור שאלתי היא: האם מותר לשים עדשות מגע? האם מותר לשתות אלכוהול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה קיבלתי תשובה לשאלה של מישהו אחר
מ28/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע ברשתית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011חופשי להרכיב עדשות מגע ולשתות אלכוהול ולהתאמן בחדר כושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיינייםסיוון28/02/2011
שלום רב ,
אני בחורה בת 28
המרכיבה עדשות מגע וסובלת מיובש בעיניים
בדר"כ משתמשת בטיפות ג'נטיל ...
כאשר אני משתמשת בטיפות אלה , אני משתמשת בבקבוקון רק חודש ואז משליכה אותו לפח.
אני מאוד מקפידה על זה ובכלל מאוד משתדלת להקפיד על כל מה שקשור לסטריליות של עדשות , תמיסות וכל מה שקשור לעיניים !
ועל כן אני רושמת את השאלה הנ"ל
יש טיפות לעינים (למשל ריפרש) שהתחלתי להשתמש לאחרונה רק בגלל שהם באים ב"אריזות" חד פעמיות ואז ככה אחרי שאני מטפטפת לעין אז אני משליכה את השארית של האריזה לפח .
השאלה שלע היא כמה זמן הקופסה הכוללת יכולה להחזיק ?
האם גם לה יש זמן מדף ?
כי מצד אחד שאר האריזות לא ניפתחות
אבל מצד שני אולי עצם העובדה שאני פותחת כבר את האריזה הכוללת כבר משפיע ?
אודה לכם על תשובה
תודה רבה
ועינים בריאות לכולם :) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עייניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011ברפרש האריזות סטריליות ל24 שעות. ניתן לטפטף מספר פעמים ביום עד גמר האמפולה במשך יום שלם.
רוב סוגי הטיפות הם ל30 יום מרגע פתיחה חוץ מרפרש טירס וגנטיל והילו קומוד שניתן להשאיר עד 3 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעות מרובות וגרד בעניים-שאלת המשךתמי28/02/2011
הייתכן כי מדובר בהתאמצות עין ממושכת לטלבזיה ואף תחילת הצורך במשקפי ראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות מרובות וגרד בעניים-שאלת המשך - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011ההתאמצות מול מחשב גורמת למשקפיים לא טלויזיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעות מרובות וגרד בענייםתמי28/02/2011
שלום, ברקע אלרגיה בתקופת החורף וגרד בעניים, כמו"כ עברתי טיפול קטן לפתיחת נקוז דמעות. לאחרונה ורק לאחר צפיה ממושכת בטלבזיה מרגישה דמעות מרובות בעניים, גרד וטשטוש בראייה. שאלתי-ממה זה יכול להגרם ומה עלי לעשות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות מרובות וגרד בעניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011ייתכן דלקת לחמית לפנות לרופא עיניים לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין דומעת ושורפתחיה28/02/2011
שלום,
מדי כמה ימים לאחר שנת לילה כשאני מנסה לפקוח את עין שמאל היא שורפת לי נורא. אין לי אפשרות לפקוח אותה לפחות 20 דק במהלכן אני מאוד דומעת ומנוזלת.
לאחר חצי שעה העיו נפקחת ומאוד אדומה ולאחר שעה כאילו לא היה כלום.
זה קורה כל כמה ימים.
הייתי אצל רופא עיניים שאמר שאולי העין יבשה ונתן לי משחה בשם duratears. שמתי אותה לא כל יום במשך שבועיים והפסקתי והכאבים חזרו.
אני לא יודעת אם מותר לי להמשיך להשתמש במשחה או לא אבל לפעמים בערבים אני שמה אותה. אתמול מרחתי את העין וקמתי בבוקר שוב עם צריבות וכאבים.
רופא העינים אמר שאם זה לא יעזור צריך לנתח.
יש לי כמה שאלות:
1. איך להתנהל עם המשחה?
2. אני לא מוכנה לעבור ניתוח אז מה לעשות?
3. יש דרך למנוע את התופעה?-זה כואב, מכוער ומעצבן ומונע את המשך תיפקודי הרגיל.
אודה על עזרה דחופה,
תודה,
חייקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין דומעת ושורפת - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011את סובלת כנראה מעין יבשה יש מגוון טיפולים כולל פלקי סיליקון הרבה לפני שחושבים על ניתוח . צריך בדיקה מקיפה וטיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון מרכז הראיהאורית28/02/2011
לפני כשש שנים הובחן אצלי ניוון במרכז הראיה, [כיום אני בת 51] בצורה היבשה , יש לי הדרדרות משמעותית בראיה מקרוב, הראיה מאוד מעותת, אני מתעסקת באמנות וזה מאוד מפריע לי בעבודה ,אני לא יכולה ללמד, וגם לא ליצור כי החלק של הדיוק והקווים הישרים מאוד משמעותי בעבודותי, האם יש משהו לעשות בנידון, והאם זה מוכר בביטח לאומי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון מרכז הראיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011צריך לבדוק ולראות מה ניתן לעשות . ההכרה בביטוח לאומי לפי דרגת נכות. לא יכול לקבוע בלי בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאוקומה?דן27/02/2011
נבדקתי לפני שנתיים שלוש אצל רופאת עיניים שאמרה שעצב הראיה נפגע.
שלחה לעשות בד שדה ראיה , שיצאה לפי טופס הרופא הבודק מצויינת.
הלכתי עם התשובות לרופא אחר וותיק ממנה ואמר הכל בסדר גמור כנראה העצב זה כך מלידה,אפילו לא אמר לבוא שוב לבדיקה רק אחרי שנה לא דחוף - להפך. בניגוד לרופאה
אצל שניהם הלחץ היה תקין נדמה לי בין 12 ל 16 זה היה מזמן.
מה דעתך?
האם עצב נפגע?
ושדה הראיה 100% +, תקין הגיוני ? או כך זה שנים ( מלידה)
תודה
רואה עם משקפיים למרחק טוב בן 62
לקרוב רואה וקורא נהדר ללא צורך במשקפי קריאה כמו רבים בגילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאוקומה? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011סביר להניח שאין גלאוקומה. אבל ההנחה היא ללא בדיקה. לתשובה מלאה צריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםסיגל27/02/2011
בעקבות לחץ דם גבוה, נשלחתי לבדיקה אצל רופא עיניים. הוא מצא:
hypertensive retinopathy gr 1-2,
מה המשמעות של הממצא הזה? האם מדובר בנזק כלשהו שנגרם לעין או לראיה? האם ניתן לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/03/2011אין נזק לעיניים. המשמעות שינויים בכלי דם באיברי מטרה שנפגעים מיתר לחץ דם כ כליות ולב. צריך לאזן לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)