מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה?תמיר10/02/2011
אתם יכולים לעזור לי. אני עושה עבודת חקר ברמה אקדמית על השפעת המחשב על הראייה אפשר אולי שרופא יכתוב או יפנה אותי למאמר שיוכל לעזור לי בעבודה. והאם אפשר הסברים על מה שנכצב קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/02/2011אין עבודות מדעיות בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה? - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/02/2011חפש בגוגל computer vision syndrome.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חלון מסנן קרינת UV ?אלעד09/02/2011
17 יום אחרי ניתוח PRK.
אני יושב בעבודה במשרד ש2 מתוך 4 קירותיו הם חלונות.
בהתחלה הייתי עם הגב לחלון. אבל אז שמש הקשתה עליי לצפות במסך המחשב.
לכן עברתי כך שהיום הפנים שלי מול חלון גדול.אני לא צופה בשמש, אבל נכנס הרבה אור דרך החלון.
הורדתי תריסים על חלק מהחלונוץ (בכל זאת אני לא לבד במשרד) אבל אור נכנס גם מחלונות אחרים על השולחן שלי. (משתדל שלא ישירות לפנים- אבל גם זה קורה).
אני מאמין שלא אשב עם משקפי שמש בתוך משרד סגור.
רציתי לדעת אם הסכנות שיש לעין מנותחת בחשיפה לשמש (קרינת UVA UVB וכו') קיימות גם דרך חלון משרד כמו שמוצג בדוגמא שלי.
האם קרינת UV עוברת כרגיל דרך זכוכית החלון?
או שרק צפיה ישירה בשמש מסוכנת ?
אשמח לעיצות פרקטיות בנושא בכל מקרה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חלון מסנן קרינת UV ? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/02/2011חשיפה לשמש מגבירה סיכוי לעכירות פני קרנית בחודשים ראשונים מניתוח. לכן מומלץ להרכיב משקפי שמש אחרי ניתוח פרק בחודשים ראשונים. אבל לא מדובר באי חשיפה לשמש ולשהות בחדר חשוך אלא פשוט כשאתה בחוץ תשתמש במשקפי שמש. במשרד אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין הוא שמש נכנסת ישרות
אלעד10/02/2011למשרד שלי. קרניים חזקות בשעות מסוימות של היום.
חלקן אפילו על הפים שלי. זה לא מסוכן מבחינת קרינת UV וחשש לעכירות ?
הקרינה מסוננת דרך הזכוכית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיפות עינייםעומר09/02/2011
שלום אני רוצה להתייעץ, הייתי אצל רופא עיניים לפני כחצי שנה אפילו יותא
שאיבחן שיש חי סבוריאה בעיניים כנראה עקב איזו משחה שאני משתמש בה
ואמר לי להמשיך עם טיפות Patanol שלוש פעמים ביום טיפה אחת בכל עין
כל עוד אני ממשיך להשתמש במשחה.
רציתי לשאול שתי שאלות:
1) אם הטיפות נפלו על הרצפה וקצה הבקבוק נגע ברצפה האם עדיין אפשר
להשתמש בטיפות (רשום עליהן שהן סטריליות ושקצה הבקבוק לא ייגע בשום משטח)
2) האם זה הגיוני להמשיך לטווח כזה ארוך עם הטיפות האלו?
כי קראתי באינטרנט שהשימוש הוא בד"כ פעמים ביום רק וגם זה טיפות עם מרשם
ונראה לי קצת מוזר להשתמש בהן בצורה סדירה ככה.
תודה מראש, עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי טיפות עיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/02/2011לשאלה ראשונה ניתן להשתמש בהם.
רצוי לבצע מעקב חודשי ולפי זה להחליט אם להמשיך בתרופה או לא. ככלל ניתן להשתמש בתרופה גם 3 חודשים אך רצוי עם בקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים מעל העיןמעיין09/02/2011
שלום,
בחודש האחרון הופיעו לי מעל העין 3 פצעונים ממש קטנים שאחד מהם גדל. זה נראה כמו חצ'קונים קטנים.
ניסיתי לבדוק באינטרנט ממה זה נובע ובנתיים התאור הכי קרוב שדומה למקרה שלי זה שומנים.
האם עלי לפנות לרופא עור/עיניים/קוסמטיקאית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים מעל העין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/02/2011ממליץ לפנות לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח גלאוקומהאהובה09/02/2011
שלום רב
אמא שלי עברה ניתוח גלאוקומה ביום ראשון האחרון. כל יום היא מוזמנת לרופא שביצע ניתוח להחליף תחבושת ולשים טיפות. אין כאבים. אבל העין נפוחה ואדומה. אימי מודאגת מאוד כי היא חשבה שלמחרת מורידים את התחבושת. הופא אומר שהכל מצויין. האם תוכלו לפרט בכמה מילים על תהליך רגיל של החלמה מניתוח גלאוקומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח גלאוקומה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/02/2011ייתכן נפיחות ורגישות בימים ראשונים. אם את במעקב סדיר אז המצב מצויין ולא צריך לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצוד - אליפסה מתרחבתי.08/02/2011
אתמול נתקלתי בפעם השניה (במרווח של מספר חודשים) בתופעה שהדאיגה אותי מאוד. מדובר במעין שפת אליפסה, עם שוללים משוננים, בצבע אפור/שחור, בשדה הראיה. למיטב הבנתי, הריצוד (האם זה השם הנכון?) הזה היה קשור לעין ימין, אבל הוא נותר במקומו גם כשעצמתי את שתי העיניים. התהליך היה כזה: בתחילה ראיתי רק נקודה מרצדת קטנה. עם הזמן הנקודה הלכה והתרחבה לצורה אליפטית (רק שפת האליפסה) עם שוליים משוננים. האליפסה הלכה והתרחבה, עד שנעלמה כליל, והראיה חזרה למצב רגיל (גם כעת אין זכר לתופעה). כל התהליך - מנקודה קטנה ועד להעלמות - ארך כשעה עד שעתיים.
יש לי מספר שאלות:
האם זו תופעה מוכרת? במה מדובר? האם זה מסוכן? האם יש פעולות שעלי לנקוט, או פעולות שעלי להימנע מהן כדי לשפר את המצב? האם עלי לקבוע תור לרופא עיניים?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצוד - אליפסה מתרחבת - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/02/2011קרוב לודאי מדובר ב"מיגרנה של עיניים". פנה לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת
י.08/02/2011תודה רבה על התשובה! עד שאקבל תור לנוירולוג, מהו המושג באנגלית ל"מיגרנה של העיניים" (כדי שאוכל לקבל מידע נוסף דרך האינטרנט)?
שוב תודה,
י.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/02/2011ocular migraine
ophthalmic migraine* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
י.09/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייצבות ראיהדניאל07/02/2011
שלום אני בן 19 כמעט ואני מעוניין לבצע ניתוח ליזר להסרת משקפיים. הבעיה היא שהמספר שלי אינו יציב וגדל דרסטית (חצי מספר עד מספר שלם) כל תקופה של פחות משנה.
ברצוני לדעת מתאי אמורה ראיה להתייצב, וכן העם תיתכן סיבה נוספת לגריעה המהירה בראייתי מלבד אולי סיבה גנטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייצבות ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/02/2011שלום דניאל,
שעות מרובות מול מחשב או בקריאה, ללא הפסקות, יכולות להאיץ התקדמות של קוצר ראיה. פנה לרופא העיניים או לאופטומטריסט ובקש מהם לבדוק אם יש "ספאזם אקומודטיבי". הם גם ידריכו אותך על השמוש הנכון בעיניים במטרה למנוע או להאיט הדרדרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת עקצוצים בקצה של העיןשאלה05/02/2011
שלום,
מזה כחודש אני חשה בעקצוצים בשרירים שעוטפים את הפינה הימנית של העין הימנית, מעין הרגשה כמו "נמלים" שיש ברגליים כשהן "נרדמות". התחושה הזאת מלווה גם במדי פעם בכאב ראש.
מה יכולה להיות הסיבה לתחושה זאת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת עקצוצים בקצה של העין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/02/2011ייתכן דלקת לחמיות עיניים לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק כמעט מלא של מחצית עליונהאלון05/02/2011
שלום, אני בן 17 וחצי ויש לי עדשות מגע (יומיות) שאני משתמש בהם בערך שלוש שנים, משקפיים 4 שנים בערך. המספר הוא -2.75, ללא צילינדר.
מלפני כמה חודשים התחלתי לשים לב שבעין ימין (בלבד) אני רואה פחות טוב. לא מטושטש, פשוט מצומק כזה ולא ברור. אני לא מרגיש אם זה נהיה יותר גרוע עם הזמן, או שזה נשאר אותו דבר.
הלכתי לרופאת עיניים והיא שמה לי מספר יותר גבוה אבל זה לא עזר בכלל. היא שלחה אותי לבדיקת שדה ראייה במכון מור ששם התוצאות היו שבעין ימין יש "נזק כמעט מלא של מחצית עליונה". בעין שמאל מעין רגישות אבל לא משהו רציני. חזרתי לרופאה עם התוצאות, היא אמרה שהבעיה לא בעין כי הכל בסדר לפי הבדיקות שלה אלא בעיה כנראה במוח, אז היא שלחה אותי לניירולוג.
אין לי שום בעיות בריאות, לא סחרחורות או כל בעיה אחרת חוץ מהראייה, גם הפרופיל שלי 97 עם סעיף .
הנרוילוג נתן לי לעשות כל מיני משימות (לעצום עיניים ולשים את 2 הידיים קדימה, ללכת בקו ישר וכו') והוא אמר שהבדיקה הנוירולוגית תקינה וכנראה הכל בסדר, אבל הוא שולח אותי לMRI (קבעתי תור שהוא בעוד חודש) כדי לבדוק שבאמת הכל בסדר, ואז נראה מה הלאה.
אני אשמח לקבל חוות דעת, מה אתה חושב במידה והMRI תקין מה זה יכול להיות והאם ניתן לרפא את זה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק כמעט מלא של מחצית עליונה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/02/2011צריך בדיקה מקיפה לחוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעין וירידה בראיהחגית05/02/2011
יש לי דלקת ויראלית שהתחילה מעין ימין ועכשיו עברה גם לעין שמאל (התחילה לפני שבוע בדיוק). טיפות עיניים אנטיביוטיות לא עזרו. הייתי אצל רופא עיניים (לפני שהדלקת התפשטה לעין השניה) והוא קבע שהדלקת ויראלית ורשם לי טיפות עם סטרואידים. הוא גם אבחן ירידה בראיה בעין הפגועה. כיוון שאני בהריון והבנתי שסטרואידים עוברים בשיליה, החלטתי לא להשתמש בטיפות ואני רק שמה קומפרסים של תה ושל חלב בעיניים, אבל זה לא עוזר הרבה. הבעיה היא שעכשיו בעין שמאל יש לי גם ירידה בראיה וגם כאבים ותחושה של לחץ (למשל כשאני מתכופפת, יש הרגשה של נוזלים שממש לוחצים בכוח על העין ועל זוית העין). אציין שבעין ימין לא היו לי כאבים מלבד צריבה קלה, ובעין שמאל יש כאבים כל הזמן.
האם עלי לחזור לרופא העיניים, או שזה יעבור לבד? האם עלול להיות נזק לראיה לטווח ארוך? (לפני הדלקת היתה לי ראיה 6-6).
האם יש טיפול בטיפות שלא עוברות שיליה ואין להן השפעה על העובר?
תודה, חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעין וירידה בראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/02/2011לאור השינוי בראיה והכאב פני לרופא לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
חגית05/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rop דחוףדני05/02/2011
הי
מה קורה?
איזה מחקרים או ניסיום יש לrop בכך שנותן ראייה נורמלית לאנשים מבוגרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר rop דחוף - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/02/2011לא ידוע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות GST DVAליזה05/02/2011
שלום
אני מבקשת לדעת כיצד נקראות הבדיקות הבאות בעברית והיכן בארץ הן מבוצעות
gaze stabilization test
dynamic visual acuity test
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות GST DVA - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/02/2011שלום ליזה,
בדיקות אלה נועדדו לבדוק את המערכת הוסטיבולרית. בררי במחלקות א.א.ג. בבתי החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלגל העין זז במהירות מצד לצד.דליה_ק04/02/2011
היום במפגש קבוצתי דברתי עם ידידה והיא אמרה לי שהעיניים שלי מתרוצצות (זזות מצד לצד) לעולם לא אמרו לי את זה אך אני ראיתי כבר בשני סרטונים בהם אני מצולמת שזה קורה.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? (אני בת 55). בתודה מראש דליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלגל העין זז במהירות מצד לצד. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ10/02/2011ייתכן ניסטגמוס או סיבות אחרות צריך לבדוק אותך קלינית ולקבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבה ל-טומוגרפיה קוהרנטית אופטימאשה04/02/2011
בשפת האדם - בצקת בעין. תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעבר היתה לי בצקת -נירפאה ב-
מאשה04/02/2011טיפות וולטרן. הפעם עלי לעשות בדיקת OCT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיבה ל-טומוגרפיה קוהרנטית אופטי - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/02/2011OCT היא בדיקת הדמייה של שכבות הרשתית. הבדיקה יכולה, בין השאר, להצביע על נוכחות בצקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיבה לבצקת בעין.
מאשה05/02/2011רציתי לדעת יותרעל הסיבה לבצקת בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיבה לבצקת בעין. - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/02/2011הבצקת היא תוצאה של דלף מכלי דם קטנים ברשתית או מתחתיה. הדלף יכול לנבוע מסיבות שונות כגון סכרת, תהליכים דלקתיים, צמיחה של כלי דם חדשים ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה להסבר המפורט .
מאשה06/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיבה לבצקת בעין.
מאשה05/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיבה לבצקת בעין.
מאשה05/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה מה ששאלתי
אלי06/02/2011אבל על זה בדיוק שאלתי: מאחר שנטילת ויטמינים מיועדת, כפי שכתבת, למצב הביניים (כלומר, לא לשלב ההתחלתי) של ניוון מקולרי, מדוע הרופאים ממליצים גם לחולי ניוון מקולרי בשלב ההתחלתי ליטול אותם??? דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לשלב מתקדםאלי04/02/2011
ד.נ.
האם פורסם מחקר כלשהו על יעילות פורמולת ארדס במניעת מעבר מהשלב ההתחלתי של AMD לשלב מתקדם או לשלב הרטוב? היכן יכול האדם הרגיל (כלומר, שאיננו רופא) לעיין בו (או בתקצירו)? תודה מראש ושבת שלום. טומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לשלב מתקדם - תגובה
ד``ר יורם שוחט04/02/2011שלום דני (או טומי),
אם תקיש areds בגוגל תוכל למצוא חומר. 2 הקישורים הראשונים הם של NEI - national eye institute. ב- British Journal of Ophthalmology פורסם מאמר בספטמבר 2009, ותמצא שם גם קישורים למאמרים אחרים. אתה יכול לחפש גם ב-clinicaltrials.gov* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מועיל?
אלי04/02/2011ד.נ.
בחומר שציינת מצאתי ממצאים המסוכמים בדרך הטובה ביותר, לדעתי, כדלקמן:
There is no need for those diagnosed with early stage AMD to take the AREDS formula. The study did not find that the formula provided a benefit to those with early AMD. xxx
לאור הנ"ל, מדוע רופאים רבים (אולי כולם?) ממליצים על נטילת הפורמולה (2 טבליות כל יום) למטופליהם המצויים בשלב התחלתי של נמ"ג? אינני מצליח להבין זאת, ואודה על הבהרתך את הסתירה הזאת. בברכה, דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מועיל? - תגובה
ד``ר יורם שוחט04/02/2011הטיפול מכוון ל-intermediate AMD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת סתירה
אלי04/02/2011בחומר שציינת מצאתי ממצאים המסוכמים בדרך הטובה ביותר לדעתי כדלקמן
There is no need for those diagnosed with early stage AMD to take the AREDS formula The study did not find that the formula provided a benefit to those with early AMD
לאור הנ"ל מדוע רופאים ממליצים על נטילת הפורמולה למטופליהם המצויים בשלב התחלתי של AMD אינני מצליח להבין זאת ואודה על הבהרתך את הסתירה הזאת דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייתי מ-4.2 - סתירה
אלי09/02/2011ד.נ.
האם פנייתי מ-4.2 נפלה בין הכיסאות? ערב טוב. דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייתי מ-4.2 - סתירה - תגובה
ד``ר יורם שוחט09/02/2011על סמך מה אתה קובע ש"רופאים רבים (אולי כולם)" ממליצים לטפל בשלב התחלתי? מנין לך הנתונים האלה? האם ביצעת סקר מבוקר? או קראת סקר בנושא זה? אתה מציג משהו כעובדה, ואז מבקש הסבר על "הסתירה".
לגופו של ענין: אם יש לך השגות על קביעה של רופא ספציפי הפנה את שאלותיך ישירות אליו, או לחילופין פנה לרופא אחר שהמלצותיו מתיישבות עם דעתך המלומדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך בתשובה פוגעת
אלי10/02/2011ד.נ.
כל רופאי העיניים שאליהם הופניתי ע"י רופא המשפחה שלי המליצו לי ליטול את פורמולת ארדס, לאחר שקבעו שיש לי נמ"ג בשלב התחלתי. זה כולל רופא נוסף, אליו פניתי (בהתאם לעצתך). לי אין כל דעה מלומדת, כי אינני רופא, ומיותר לייחס לי כזאת. שאלתי הייתה אמתית ותמימה. לפי המחקר המפורסם אותו ציטטתי, ברור שהחוקרים שפרסמו אותו ממליצים שלא ליטול את הפורמולה בשלב ההתחלתי. האם אתה, למשל, ממליץ כמו רופאיי או כמו החוקרים במחקר הנ"ל? לא מיותר להוסיף כאן שסגנון תשובתך תוקפני ופוגע, ואני מקווה שעכשיו, על רקע הסברי הנ"ל לגבי שאלתך, תואיל להשיבני עניינית. דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך בתשובה פוגעת - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/02/2011שלום דני,
1. ראשית, תשובתי לא נועדה לפגוע, ואם נפגעת אני מתנצל.
2. לאור בקיאותך בחומר דעתך בהחלט מלומדת, וזה לא נאמר בציניות. כאשר רופא ממליץ על משהו, שעל פי ידיעותיך והכרותך את החומר אינו מדויק, זכותך (וחובתך) לשאול אותו ישירות לגבי אותו עניין ספציפי.
3. אם היית פונה להתייעצות אצל מומחה רשתית קרוב לודאי היית מקבל תשובה התואמת את מסקנות המחקר. מומחי רשתית אמורים להכיר היטב את המלצות המחקר ולעבוד לפיהן.
4. ללא קשר, אתה תמיד יכול לשקול נטילת הויטמינים מבחינת "אם לא יועיל לא יזיק". להחלטתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)