מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר גבוה יותר במקום צילינדרנועה27/02/2011
שלום רב,
המספר שלי הוא מינוס 2 ומשהו, והצילינדר - 0.75 (על העדשות רשום 90 מעלות).
השאלה שלי היא האם יכול להיגרם נזק אם באופן קבוע אשתמש בעדשות מגע (חודשיות) עם מספר מעט גבוה יותר ובלי צילינדר, מה בעצם יכול לקרות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר גבוה יותר במקום צילינדר - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/02/2011העדשות מגע יוצרות תיקון מקורב לממוצע של מספר וצילינדר. אין בעייה עם מספר מעט יותר גבוה. אם המספר גבוה יותר ייתכן כאבי ראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולובומה בעצב הראיה+אנאיענבל26/02/2011
שלום,
בני בן חודשיים וחצי, בגיל שבועיים-שלושה כשהחל לפתוח עייניו שמנו לב שמשהו לא תקין.זהו ילד שלישי.
מאז - אינו עוקב, לא מפקס מבט ופוזל.
מבדיקת רופאי עיניים ילדים נמצא כי בעין ימין יש אנאיזוקוריה וקולובומה של עצב הראיה.
בוצע מבחן קוקאין ולא היו תוצאות חד משמעיות,
אנחנו עומדים לפני TOTAL BODY MRI, לבקשת הרופאה ופרופ' נוספת שראו אותו ביום חמישי בבי"ח, ע"מ לשלול קשר לכליות.
שאלתי,
1 - האם בעניין עצב הראיה יש היום איזה ניתוח/משהו שניתן לתקן/להשלים על מנת שלא תהיה פגיעה בראייתו?
2 - בתקווה שיימצא כי האנאיזוקוריה הינה פיזיולוגית - האם גודל האישון פוגע באיזו שהיא דרך בראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולובומה בעצב הראיה+אנאי - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/02/2011קולובומה זה פגם בסיסי בעיניים ללא טיפול.ההבדל בגודל אישונים לא משנה אך הבעייה המולדת עם בסיס גנטי תוריד את הראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעות מלאכותיותאבי24/02/2011
שלום רב,
אצל מי אפשר לברר איזה סוג של דמעות מלאכותיות מתאימות לאדם ספציפי ? אצל רופא העיניים, רוקח או בעל מקצוע אחר ?
הרי עין יבשה נחשבת היום למחלה ובהתאם לגורם גם סוג הטיפול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות מלאכותיות - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/02/20111. עיניים יבשות זה לא מחלה.
2. רופא העיניים הוא זה שימליץ על הטיפול על פי ממצאי בדיקת העיניים.
3. לא תמיד ניתן לקבוע מראש איזה תכשיר יתאים למטופל ספציפי, ולפעמים יש לנסות טיפול בסוגים שונים עד שמגיעים לתוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במבחני ירפ"א.יניר24/02/2011
שלום רב וערב טוב.
אני בן 18 עוד מעט והייתי היום בבדיקות רפואיות כחלק מהמיונים לקורס טיס.
יש לי מספר קטן (כחצי-אולי מעט יותר) ואינני מרבה להרכיב את המשקפיים- אולי רק מעט בכיתה ובשיעורי נהיגה ששם חובה במידה וראייתך אינה טובה.
בבדיקות של האופטומטריסט אמרתי שאיני מרכיב כמעט משקפיים ונאמר לי שראייתי לא הייתה מספיק טובה בשביל לעבור את המבחן (וצויין גם המושג מיקוד ראייה) ושאני צריך להרכיב את המשקפיים בין שבוע לשבועיים כדי שעיני יתרגלו ולחזור (קבעו לי תור נוסף לעוד שבועיים וחצי).
אני קצת חושש שאני אחזור ואכשל שנית בבדיקה, האם הדבר באמת ידוע והרכבת המשקפיים תפתור את הבעיה? אשמח לקבל עוד פרטים על המקרה.
תודה רבה, יניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במבחני ירפ"א. - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/02/2011שלום יניר,
הראיה ללא משקפיים לא תשתפר גם אם תרכיב את המשקפיים. לגבי בעית המיקוד - לא ניתן לענות ללא בדיקה.
ממליץ לפנות לרופא העיניים שלך להתייעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירואופטלמולוגאפריים24/02/2011
אני מבקש לקבל המלצה על נוירואופטלמולוגים שמתמחים ב- orbital pseudo tumor תודה, אפריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירואופטלמולוג - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/02/2011שלום אפרים,
1. אין אפשרות להמליץ על רופאים במסגרת הפורום.
2. לדעתי הרופא המתאים הוא אוקולופלסטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בעיןרות24/02/2011
שלום. יש לי PVDבשתי העיניים ולפעמים עין שמאל בעפעף התחתון מתחילה לרעוד. בתנוחה מסוימת .וכשאני משנה את התנוחה זה חולף.מה יכולה להיות תופעה זו.? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/02/2011הרעד הוא התכווצויות בלתי רצוניות של העפעף התחתון. בד"כ אין לכך כל משמעות, והתופעה נפסקת מעצמה. אין כל קשר ל-PVD.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת ריסיםיעל24/02/2011
שלום,
יש לי נשירת ריסים בצורה מאוד חזקה מירסים מלאות ויפות נשארו לי מעט מאוד קצרות ודלילות זה כבר כמעט כשנה ולא צומח לי ריסים חדשות אלא רק ממשיך לנשור ולנשור זה נורא מציק לי וזה לא יפה!אני חוששת שהנשירה אולי נגרמת מהטיפולי לייזר שאני עושה להסרת שיער בגוף??!זה יכול להיות כי היא גם עושה לי באזור הפנים,ואם זה נושר בגלל זה זה לא יצמח עוד!כי זה לייזר הייתי אצל רופא עור שבקושי הסתכל עלי ואמר זה לא בעיה בריאותית , האם אני צריכה ללכת לרופא עיינים יש קשר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת ריסים - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/02/2011פני לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעינייםיפית23/02/2011
שלום,
לפני יומיים הבחנתי בדלקת בעין. העין הייתה אדומה,וחשתי ביובש ומעט גרד. קניתי טיפות עיניים של NEVEH-VISION מתמציות צמחים נגד דלקת ללא מרשם רופא.
כבר מאתמול בערב העיניים נראות בריאות, אין אדמומיות כלל, והן לא יבשות ומגרדות. שאלתי היא למשך כמה זמן כדאי לי להמשיך את השימוש בטיפות או שכדאי כבר להפסיק?
בתודה,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/02/2011טיפול איכותי צריך להמשך 10 ימים. ממליץ לפנות לרופא עיניים לא הייתי בונה על טיפות אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורים ברישתית וניתוח להסרת משקפייםניר שטרית23/02/2011
במהלך בדיקת התאמה לניתוח להסרת משקפיים נמצאתי בעל חורים ברשתית (חור אחד בכל עין), הרופא שלל אותי מניתוח בשיטת לאסיק בגלל ענייני הלחץ והואקום אולם מאשר לעשות PRK.
אני אדם שעובד בבית חולים ומתייעץ הרבה עם רופאים, חלקם אומרים שזה בסדר ואפשר לעשות prk מבלי לתקן את החורים, אולם חלקם אומרים שמקובל לתקן קודם את החורים ורק אז לעשות את הניתוח להסרת משקפיים.
אשמח לתגובה בנושא ולעוד חוות דעת.
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים ברישתית וניתוח להסרת משקפיים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ23/02/2011חובה קודם לפתור את בעיית הרשתית ואז ניתוח רק בשיטת PRK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לדעת למה?
ניר שטרית23/02/2011תודה על התגובה.
אבל למה זה חובה?
אני משער שניתוח לאסיק עלול לפתוח את ההלחמות לייזר של הרישתית, אבל ניתוח prk הוא עוסק נטו בקרנית.
אבל למה חובה לתקן חורים לפני prk?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לדעת למה? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/02/2011כי אם יתפתח משהו יאשימו את הניתוח ואת הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת מתחת לעיןלריסה22/02/2011
שלום,
כבר יותר מחצי שנה יש לי בצקת מתחת לעין שמאל. הייתי אצל כל הרופאים האפשריים: עיניים, משפחה, עור ואף אחד אינו יודע מה זה. הבצקת די גדולה ובולטת(לעיתים מצטמקת אך לא לאורך זמן). מה זה? למי לפנות?
אודה לכל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת מתחת לעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/02/2011ממליץ לפנות לאוקולו-פלסטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות חודשיות ובליטה קטנטנה על העפעמודאגת22/02/2011
זה היום הרביעי שבו אני עם עדשות מגע חודשיות והנה הרגשתי וגם ראיתי מן בליטה קטנטנה וכתומה בריס של העפעף העליון האם זה קשור בעדשות או סתם שעורה קטנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות חודשיות ובליטה קטנטנה על העפע - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/02/2011אין קשר בין עדשות מגע לבין מה שתארת, אך לא ניתן לענות בוודאות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בעיןמלי22/02/2011
שלום
אני בת 22, אתמול בבוקר נכנסה לי בטעות מברשת שיער לתוך העין ופצעה אותה, בערב הלכתי למיון ושם שמו לי טיפות ומשחה אנטיביוטית שאותה אני צריכה לקחת 5 ימים
היום בבוקר חשתי גירוי והכנסתי אצבע לתוך העין להרגיע אותה ומאז ממש כואב לי גם בתוך העין וגם האיזור שמיסביבה, והעין עצמה אדומה מאד,יש לציין שאני רואה טוב
יכול להיות שהחמרתי את המצב? המשחה תעזור לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/02/2011יתכן שגרמת לפתיחה חוזרת של השריטה בקרנית. מכיוון שלפי תאורך העין אדומה מאד וכואבת עלייך לפנות לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשותאופק22/02/2011
אני משתמש בעדשות לילה (אורטו-קיי) אותם אני מרכיב כל לילה.
1) עדשות אלו הן עדשות קשות, אך האופטימטריסט נתן לי סבון ניקוי לעדשות רכות (sof/pro של Lobob), ש לציין שעל בקבוקון ההסבון מודגש שהסבון הוא לעדשות רכות.
האם יש בעיה להשתמש בסבון זה לעדשות קשות או הוא פחות טוב?
2) אני יודע שיש עדיות לנקות את העדשות עם הוצאתן מהעין (בבוקר), אך האם זה יפריע באופן משמעותי אם אני מנקה אותן בסבון בלילה, לפני שאני מרכיב אותן?
3) מה דעתכם באופן כללי על עדשות אורטו-קיי?
והאם נכונה הטענה שהן עלולות לפגוע בעין (יותר מעדשות רגילות)?
תודה רבה מראש,
אופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/02/2011את השאלות לגבי התמיסות והניקוי אנא הפנה לפורום העוסק בעדשות מגע.
יש סיכונים הקשורים בהרכבת עדשות בזמן השינה. ראה גם שאלה שהועלתה כאן בפורום ב-20.2.2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים והתפתחות כאב בתחתיתןגלי22/02/2011
שלום
אני סובלת כבר מס' ימים מצינון, גודש, כאב גרון ובהמשך - התפתחות דלקת עם הפרשות לבנות צהובות בעין שמאל ולאחריה - בימין.
רופא המשפחה רשם לי מוקסיפן טב' וטרוצידין טיפות למשך חמישה ימים.
עם הטיפול נעלמו ההפרשות, אך היום הופיע כאב בתחתית עין שמאל אשר מורגש בעת עצימת העין או במגע עם הזווית החיצונית התחתונה.
התור שנקבע לי לרופא העיניים הוא ליום א' הבא. האם לפנות למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים והתפתחות כאב בתחתיתן - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/02/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה ראיהרות21/02/2011
שלום.עברתי בדיקת שדה ראיה בעין ימן לבן תקין למעט מוקד אחד פאראמרכזי .היו FIXATION LOSES מרובים .מה הפרוש?יש לי PVD תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/02/2011פענוח שדה ראיה צריך להתבצע בקורלציה לממצאים הקליניים.
איבודי פיקסציה פרושם שהנבדק לא הקפיד להתמקד על הנקודה המרכזית, או שלא היה מרוכז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)