מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהספיר12/06/2010
שלום !
קוראים לי ספיר ואני לומדת בכיתה ט' , כאשר המורות כותבות על הלוח בטוש מחיק בצבע ספציפי- אדום , אני מתחילה לראות האותיות בטשטוש וזה גורם לי לכאב ראש.
שתפתי את אמי על הבעיה והיא ( שהיא עצמה מורה ) אמרה לי שגם היא סובלת מכך.
אתה יכול בבקשה להסביר את הבעיה במידה ואתה יודע על מה מדובר?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ13/06/2010צבע אדום יש לו נטייה לעצבן עיניים ולכן לא ממליצים להשתמש בו להוראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין שמאל סגורה טיפה מעין ימיןעידן12/06/2010
שמתי לב כבר מספר שבועות כי עין שמאל שלי סגור טיפה יותר מעין ימין.
העפעפיים נפוחים טיפה בעין שמאל ועין נראת "עייפה" כזאת.
אשמח לקבל תשובה למה זה ככה. בנוסף הקבע תור לרופא עיניים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוי לציין כי אני בן 17
עידן12/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ12/06/2010ייתכן דלקת עפעפיים לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילנית12/06/2010
שלום רב,
אימי בת 61 ולפני מספר ימים החלה להרגיש בצל, כמו וילון שמלווה אותה מצידה של עין אחת.
ה"וילון" הזה אינו מרפה ואינו נעלם וזה מאוד מפריע לה.
האם ישנן בדיקות שהיא תוכל לעשות בכדי לבדוק במה מדובר?
תודה מראש,
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ12/06/2010לפנות מיידית לבדיקת רופא עיניים להרחבת אישונים לבדיקת קרקעיות עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין12/06/2010
תודה שעניתי לי על שאלתי בקשר לבדיקת לחץ שהרופאת עיניים עשתה לי ורציתי לשאול אני יודעת שיש מכשיר קטן לבדיקת לחץ כשאני הייתי אצל הרופאת עיניים היה לה מכשיר אחר יותר עבה האם יש כמה מכשירים לבדיקת לחץ .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ12/06/2010יש מכשירים שונים בגדלים שונים ידניים ואלקטרוניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עשן מזיק לעיניים?שבי פרץ11/06/2010
שלום,אני כבאי במקצועי באזור הצפון ואחד המאפיינים הבולטים באיזורינו זה שריפות קוצים גדולות בשטחים פתוחים.שאלתי היא אם חשיפה ממושכת לאורך זמן לעשן מזיקה לעיניים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ12/06/2010חוץ מגירוי קל בעיניים זמני אין השפעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במספר ועלייה בצילינדרשולה11/06/2010
שלום
ביתי בת ה- 18 מרכיבה משקפיים ועדשות לסרוגין, לפני כחודש רכשנו משקפיים כשבעדשה אחת נוסף צילינדר.
בשבועיים האחרונים , בתי מתלוננת כי בעין עם הצילינדר, היא רואה טוב יותר ללא משקפיים. פנינו לאופטומטריסט ומסתבר כי המספר ירד בחצי כמעט מ3 ל1.75 והצילנידר הכפיל עצמו.
אנחנו מחכים לבדיקת רופא.
לשאלתי מהן הסיבות האפשריות לתופעה מוזרה זו?
בברכה שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולה
ד``ר יורם שוחט11/06/2010האפשרות הראשונה היא אי דיוק בבדיקה שנעשתה לפני חודש. לא סביר שהמספר ישתנה כל כך מהר.
אפשרות שניה היא שהבדיקה נעשתה זמן קצר לאחר הסרת עדשות המגע. עדשות מגע יכולות להשפיע על קימור הקרנית, ולגרום לכך שבדיקת מספר המשקפיים המבוצעת זמן קצר לאחר הסרת העדשות תגלה מספר שונה מהאמיתי (השפעת העדשות על הקרנית מתפוגגת בהדרגה).
מכל מקום, הופעה של צילינדר, או עלייה מהירה בצילינדר מחייבת בדיקת מיפוי הקרניות כדי לשלול מצב של קרטוקונוס. עליך לעמוד על כך שבדיקה כזאת תבוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה בעין אחתאתי10/06/2010
אני רואה בעין אחת ב 8 שנים האחרונות, עקב פציעה. התחלתי ללמוד לימודי עיצוב פנים הכוללים לימוד תכנות שרטוט שהן חלק עיקרי מהמקצוע. אני חשה בקושי בשימוש בתוכנות אילו ומתעייפת במהירות ושואלת אם בכלל זה מתאים לעסוק בתחום שמצריך עבודה רבה מול מחשב? או שאולי העין תתרגל לזה? בכל מקרה אני מודעת לכך שהמחשב מעייף אותי יותר מבעבר אבל במיוחד בהתעסקות בשרטוטים. שאלתי היא האם העין תוכל להתרגל לעבודה מאומצת מסוג זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
ד``ר יורם שוחט10/06/2010קיימות סיבות רבות להתעייפות העיניים, וביניהן צורך להרכיב משקפיים או צורך להחליף משקפיים קיימים, ויובש.
מציע לפנות קודם כל לרופא עיניים לצורך בדיקה יסודית ואבחון הסיבות להתעייפות המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין10/06/2010
שלום כתבתי לך בתאריך 9.6.10 על בדיקה של עיניים וכתבתי לך באיזה גיל צריך להבדק ללחץ תוך עייני ולא הבנתי אם כתבת שצריך בגיל 42 להבדק או שלא צריך. מה שקרה אני הלכתי לרופאת עיננים למשהו אחר והיא החליטה לבדוק את הלחץ לא בגלל חשד למשהו היא אמרה לי שבגיל 40 צריך לבדוק לחץ תוך עייני ואני שואלת האם הבדיקה יכולה לשרוט את קרנית העין מהבדיקה עצמה או שלא תודה ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד``ר יורם שוחט10/06/20101. צריך
2. בדיקת לחץ לא שורטת את הקרנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בריצודדניאל10/06/2010
שלום רב
מהם הסיכונים והסיכויים לגבי טיפול בריצוד CROSS LINKING
תודה מראש
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד``ר יורם שוחט10/06/2010הסיכונים העיקריים זיהום והופעת עכירות בקרנית. מדובר במקרים נדירים.
הסיכויים לעצור את תהליך ההדרדרות של הקרנית מצוינים.
כאשר מדובר בקרטוקונוס, הרווח העשוי לנבוע מהטיפול גדול בהרבה מהסיכונים.
(למה אתה קורא לזה "ריצוד"?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עיצותשני09/06/2010
שלום, לפני כשנה התגלה אצלי אבצס על הקרנית שבעקבותו הראייה הפכה להיות פחות חדה. לפני כשבועיים בעקבות כניסה של גוף זר התפתחה אצלי דלקת בעין, לאחר שלקחתי אנטיביוטיקה הדלקת עברה וחזרה כעבור מס' ימים, כעת סיימתי עם הטיפות שניתנו לי ואני חשה שהראייה ירדה לי אף יותר והעין כואבת ממאמץ. כמו כן, עלי לציין כי לפני 5 שנם עברתי ניתוח לייזר לתיקון הראייה. אנ יחוששת שאני מאבדגת את הראייה בעין, הרופאים שראיתי עד כה לא מוצאים משהו חריג בעין מלבד הצלקות שנותרו בעקבות האבצס. מה עלי לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד``ר יורם שוחט10/06/2010אי אפשר לענות ללא בדיקה יסודית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה, שאלהשלומית09/06/2010
אני לובשת משקפיים, כשאני מורידה אותם.. ואני לוחצת על העין מלמעלה כלפי מטה בעדינות
הראייה מסתדרת לי ואני רואה כמו שאני עם משקפיים, זה קורה רק בלחיצה על העין
איך דבר כזה יכול לקרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלמית
ד``ר יורם שוחט10/06/2010הלחץ על גלגל העין משנה את קמירות הקרנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין09/06/2010
שלום רציתי לשאול באיזה גיל מומלץ לעשות בדיקת לחץ בעיניים אני בת 42 וחצי , ורציתי לשאול שמעתי שהבדיקה לא נעימה והמכשיר נוגע בעין זה לא יכול לשרוט את העיין ולמה עושים את הבדיקה הזאת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד``ר יורם שוחט10/06/2010אם בגילך טרם נבדקת יש בהחלט צורך לגשת לבדיקה. על פי הממצאים בבדיקה הרופא ימליץ על תדירות הבדיקות הנדרשת בעתיד.
מחלת הגלאוקומה, הקשורה ללחץ תוך עיני מוגבר, עלולה לגרום לנזק קשה ובלתי הפיך לראיה עד מצב של עוורון. אדם אינו מסוגל לחוש בלחץ תוך עיני מוגבר, והדרך היחידה לדעת מה הלחץ היא באמצעות מדידת הלחץ. (אין כל קשר בין מצב שבו אדם מתלונן על תחושת לחץ בעיניים לבין הלחץ האמיתי בגלגל העין). גלוי מוקדם מונע עוורון! לכן הבדיקה כל כך חשובה.
לגבי הבדיקה עצמה - מה שסיפרו לך מוגזם. הרוב המכריע לא חש כל אי נעימות. וחוץ מזה, חייבים לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות, חוסר חמצן לעין? מפחיד . .גברי08/06/2010
אני מייואש חברים . .
גיליתי בבדיקת עיניים הוצאת טופס ירוק שאני זקוק למשקפיים.
יש לי צילינדר [לא רואה חד, רואה לרחוק - רואה את השלט מרחוק, אבל לא מבין מה כתוב בו].
עכשיו אני מחוייב בהרכבת משקפיים בעת נסיעה.
האסטתיקה שלי מאוד חשובה לי, אני מעצב את השיער, דואג לפנים שלי, לבגדים הכי יפים - קיצר זה חשוב לי חברים.
המשקפיים הורסות לי הכל, אפילו שיש מועצבות וממותגות מדהימות!
הפתרון היחיד - עדשות. לייזר - מפחד, יש 1% לאבד ראייה אני מפחד!
רק הבעייה עם עדשות זה שהבנתי שזה מתלבש על העיין וחוסם לה את האוויר, זה נכון?! את החמצן . .
אפילו שיש עדשות יותר "בריאות, נושמות" זה עדיין חוסם.
האם חסימה כזאת היא רצינית?
הרי זה לא מצב טבעי שלא מגיע חמצן לעין, אז מה קורה אנשים?!
אני מבין גם כמה שיותר זמן העדשה בעין - ככה יותר זמן החמצן לא מועבר לעין.
הפתרון? ללבוש משקפיים בבית ובנהיגה (מי רואה אותי כבר?) וביציאות, בחוץ, אוניברסיטה, צבא - עדשות - שזאת אומרת 7-10 שעות ליהות עם עדשות כל יום!
אז תסבירו לי אחים אני מפחד עם הקטע של החמצן לעין . .
מה הסכנות שיש בעדשות?! האם אתם מכירים מחקרים שמוכיחים שעדשות מסוכנות?
יש פה לובשי עדשות שקרה להם משהו?
הפחד שלי מובן או שזה אני סתם פוחד?
10 שעות עדשה מודבקת לי לעין מונעת מעבר של חמצן [אז עובר קצת, זה לא נחשב] מה יקרה לעין מה הנזק?!
תודה לכם!! שתיהיו לי בריאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגברי
ד``ר יורם שוחט09/06/2010עדשות מגע מאפשרות מעבר חמצן לקרנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עינייםשרונה08/06/2010
שלום רב,
אבא שלי בן 57, היה היום בבדיקת עיניים.
הרופא כתב באבחנה שיש לו: senile macular degeneration
ואמר שיש לו סימני גיל ברשתית.
הוא כתב שבשלב זה צריך מעקב בלבד. ושיאכל בטטה וברוקולי.
האם תוכל להסביר לי מה זה אומר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרונה
ד``ר יורם שוחט09/06/2010בבדיקת קרקעית העיניים ניתן במקרים רבים לראות שינוים ברשתית המוגדרים כשינויים הקשורים לגיל. ישנם סוגים שונים ודרגות חומרה שונות למצבים אלה. יש מקום לשקול נטילת ויטמינים יעודיים לעיניים כגון vitalux, optisafe וכד'. מומלץ לפנות להתייעצות לרופא המתמחה בבעיות רשתית. הוא גם ייעץ בנושא הויטמינים.
מידע תוכלי למצוא בגוגל לפי נמג (ניוון מקולרי הקשור לגיל) או באנגלית AMD (Age-related Macular Degeneration).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרונה09/06/2010אני מכירה את המושג הזה. אך כיוון שהרופא כתב אבחנה מעט אחרת חשבתי שזהו משהו שונה.
האם זה אומר שבשלב כלשהו המצב ידרדר? ממה שקראתי על המחלה היא מסכנת את הראייה.
האם זה בסדר שיגיע לביקורת רק עוד חצי שנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרונה
ד``ר יורם שוחט10/06/2010כפי שצוין, התופעה יכולה להתבטא בצורות שונות ובדרגות חומרה שונות.
מטבע הדברים, שינויים הקשורים לגיל מחמירים עם הזמן. במקרה של ניוון מקולרי, הרוב הגדול של המקרים הוא מהסוג ה"יבש", אשר משתנה באיטיות ולאורך תקופה ארוכה. כמובן שכל מקרה לגופו, ולכן יש צורך במעקב. אם האדם חש שינוי בראיה יש לפנות לרופא בהקדם.
לא יודע לומר לגבי תכיפות המעקב במקרה הספציפי. אני מניח שמדובר בשינויים קלים ולכן הרופא המליץ לבוא רק בעוד חצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאי גזע אובאיטיסמ.נ08/06/2010
שלום,
האם יש חדש בתחום תאי גזע או תאי שומן לטיפול בעיוורון בעקבות אובאיטיס בדלקת פרקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למ.נ.
ד``ר יורם שוחט09/06/2010אין לי מידע בנושא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)