מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידה ומספר גבוה בעינייםשני27/06/2010
שלום,
יש לי ירידה משמעותית בראייה לרחוק , (מספר במשקפיים בסביבות 7.5-8, ללא צילינדר
)
אני בחודש שביעי להריון, ורציתי לדעת האם יש איזשהי בעיה לעבור לידה טבעית מבחינת העיניים, נאמר לי שזה עלול לגרום לעלייה במספר או לבעיות ברשתית.
אשמח לשמוע אם מדובר בבעיה הדורשת בירור נוסף אצל רופא עיניים.
תודה רבה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד``ר יורם שוחט28/06/2010כיום מקובל לאפשר לידה רגילה גם בקוצר ראיה גבוה. מאמץ הלידה לא יגרום עליה במשפר ולא יגרום קרעים ברשתית.
בכל מקרה, עם קוצר ראיה כמו שלך את צריכה להבדק באופן תקופתי על ידי רופא עיניים. ממליץ שתגשי לבדיקה עכשו כדי לוודא שהכל תקין, ומומלץ להבדק שוב לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהשמרית27/06/2010
האם אישה בגיל 62 יכולה לעבור ניתוח לתיקון פזילה שהייתה קיימת מילדות? רופא המשפחה אמר לי שכיום כבר המוח שלי רגיל לפזילה והדבר לא יהווה הבדל עבורי אך זה מפריע לי מאד מבחינה אסתטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמרית
ד``ר יורם שוחט28/06/2010כל מקרה לגופו. פני לרופא עיניים המתמחה בפזילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים שנעצמות אצל אישה בת 60לילי27/06/2010
שלום ד"ר אימי בת 60 לאחרונה מתלוננת על תופעה שלקראת הערב נעצמות לה העיניים מבלי שתהיה לה שליטה על כך היא לא מרגישה עייפות באותו רגע מועמדת לניתוח קטרקט כרגע בשלב התחלתי בלבד ולכן עדין אין מספיק כדי לנתח סובלת מיובש בעינים לעיתים שמה טיפות סטיריליות
או תחליף דמעות האם יש קשר ???
התופעה קוראת לה לקראת ערב נעלמת לאחר כשעתיים שבהן היא חוזרת לתפקד באופן רגיל
היא כבר למדה לזהות את תחילת התופעה והזמנים בהן זה עומד לקרות לה העפעפף פשוט נסגר וזהו
אימי סובלת מלחץ דם אשר מטופל ומאוזן תרופתית חוץ מזה בריאה ב"ה
אשמח לקבל את תגובתך בנדון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
ד``ר יורם שוחט28/06/2010ייתכנו סיבות שונות. יובש יכול לגרום לכך. גם צניחת עפעפיים עקב התרופפות השריר האחראי להרמת העפעף. קיים גם מצב בשם מיאסטניה שיכול לגרום לתופעה.
פני לרופא עיניים לקביעת הסיבה לתופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקטמאיר26/06/2010
שלום רציתי לדעת אם אפשר לתקן צילינדר על ידי ניתוח קטרקט (ע"י כיוון הניתוח מהצד או מעל או מתחת). ועד איזה מספר צילינדר אפשר לתקן ע"י ניתוח הקטרקט. ואיפה אתם ממליצים לעשות ניתוח כזה. תודה מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיר
ד``ר יורם שוחט28/06/2010אסטיגמטיזם (=צילינדר) בהחלט ניתן לתיקון באמצעות ניתוח להסרת ירוד (קטרקט). קיימות מספר שיטות.
אם מדובר בצילינדר קטן, בחירת מיקום הניתוח, עם או בלי חיתוך נגדי (מה שמכונה OCCI) יכולה לתקן את הצילינדר.
כשמדובר בצילינדר גבוה יותר, אפשר לטפל באמצעות חתכים בקרנית (RELAXING INCISIONS) או באמצעות השתלת עדשה תוך עינית עם צילינדר (עדשה הנקראת TORIC). עדשה כזו יכולה לתקן גם צילינדרים גבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קטרקט
מאיר28/06/2010תודה רבה לדר יורם שוחט על התשובה ואם אפשר רציתי לשאול עד כמה נקרא הצילינדר קטן ( יש לי צילינדר 2.5) ? האם בניתוח לשים עדשת TORIC זה בטוח כי נאמר לי שהיא יכולה לזוז עם הזמן או עם כל מכה קטנה ? או בטוח יותר לעשות חיתוכים בקרנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת ברשתיתהדס26/06/2010
שלום,
לפני כ-3 חודשים אובחן אצלי CNV אידיופטי בעין ימין, בעקבות עיוות בראייה. (הינני בת 30, בריאה בדר"כ).
לטיפול קיבלתי זריקת אבסטין אשר גרמה לשיפור משמעותי, ולאחר מכן זריקה נוספת על מנת לוודא שהכל נעלם.
בבדיקות ה-OCT נראה שיפור משמעותי לאחר הזריקה הראשונה, אך אין שינוי או הבדל לאחר הזריקה השנייה.
עדיין קיים לי עיוות בראייה, אך פחות מההתחלה.
כרגע הרופא המטפל חושב כי מדובר בצלקת ואני עומדת לבצע בדיקת FA נוספת (ביצעתי את הראשונה כשרק הגעתי למיון עיניים).
שאלתי היא - במידה ואכן מדובר בצלקת, האם יש טיפול כלשהו לצלקת? האם עלי לחיות מעתה ועד עולם (או עד שיימצא פיתרון) עם עיוות ראייה זה?
אם לא מדובר בצלקת - ממה עוד זה יכול לנבוע לדעתך?
תודה, הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדס
ד``ר יורם שוחט28/06/2010הרשתית בנויה ממספר שכבות ועיוות הראיה נגרם משינוי במבנה השכבות של הרשתית. נוזל תת רשתי יכול לגרום לכך. גם לאחר ספיגת הנוזל, בעקבות טיפול זה או אחר, לוקח זמן עד שמבנה הרשתית מתייצב. מכיוון שעברו רק 3 חודשים מהאבחון והטיפול נראה לי שיש עדיין מקום לשינויים.
צלקת פרושה שינוי קבוע במבנה הרקמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבזקים בעין שמאל
חנה29/06/2010שלום רב לך דוקטור!!!! הניי בת 56. החל מחודש נובמבר שנת 2009 אני מקבלת זריקות אבסטין מדי חודש וחצי.עד כה קבלתי חמש זריקות תוך עיניות.לאחרונה אני רואה הבזקים שבמרכזם יש נקודה שחורה. אבקש לדעת האם זה שייך לנמג או זשאת בעיה חדשה בתודה מראש חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ01/07/2010זה קשור לנמג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחסון טיפות עינייםעופר25/06/2010
שלום לכם, קודם כל תודה על כל התשובות שאתם נותנים בפורום באמת שזה עוזר מאוד.
והנה השאלה:
הייתי אתמול אצל רופא עיניים כי יש לי יובש בעיניים והוא אבחן שזה סוג של אלרגיה.
בכל מקרה הוא רשם לי את הטיפות הבאות:
Patanol 0.1% 5ml - שלוש פעמים ביום למשך 30 יום
Pred Forte 5ml - שלוש פעמים ביום למשך שבועיים
וגם משחה לעיניים
Fucithalmic 5g - פעם ביום למשך שבועיים
על כל המשחות רשום לאחסן במקום קריר\מתחת ל25 מעלות
בכל מקרה עכשיו קית והטמפרטורה אם אני משאיר אותן במגירה אצלי בחדר
היא מעל 25 מעלות, אני גר בתל אביב והטמפרטורה יכולה להגיע גם ל30 אני מניח בקיץ.
השאלה אם זה קריטי?, האם כדאי לאחסן את הטיפות במקרר במקום או משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדודי
ד``ר יורם שוחט28/06/2010זה לא קריטי.
שמור את התרופות במקום שהוא קריר יחסית בדירה (חדר פנימי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע להרכבה ממושכתארז24/06/2010
אני מעוניין להרכיב עדשות מגע ממושכות (כלומר כאלה שניתן לישון איתם למשך 4-5 לילות),
ורציתי לשאול האם קיימת סכנה גדולה בהרכבת עדשות מסוג כזה?
האם זה יהיה בטיחותי להשתמש בעדשות כאלה מבלי להוריד אותם למשך 4 לילות בטיול לחו"ל?
(שם המותג OASYS של גו'נסון אנד גו'נסון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ25/06/2010כל העדשות לא מיועדות לשינה להוריד כל יום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום לבן זוגילביאה23/06/2010
עין ימין - נקודות דלף לא רבות רקתית ומעל ל-FAZ
עין שמאל - נקודות דלף לא רבות במקולה, אולם הן ממוקמות סביב המרכז וגורמות להצטברות של תפליטים קשים . רובן נמצאות במחצית העליונה של הפובאה. בשלב המאוחר הדלף מתקרב מאד למרכז ה-FAZ.
בשתי העיניים : בהיקף מודגמת BDR בחומרה לא גבוהה.
אודה לכם אם תוכלו להסביר התוצאה בעברית של אנשים, ולהמליץ מהו המומחה הנכון לפנות אליו עם הממצאים. אני מתכוונת להתמחות בתוך "רפואת העיניים" אם יש דבר כזה.
מה המצב הזה אומר?
תודה
לביאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללביאה
ד``ר יורם שוחט24/06/2010מדובר בשינויים סכרת.
פנו לרופא עיניים המתמחה במחלות רשתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת של חולים - עזרה של כולםטליה23/06/2010
מישהו אולי יודע היכן אני יכולה לקבל חוות דעת של חולים שמטופלים בלוסנטיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה
ד``ר יורם שוחט24/06/2010נסי באתר של נמ"ג (ניוון מקולה מגיל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בלפריטס מציקהאייריס23/06/2010
שלום רב
בעלי סובל זמן רב מדלקת עפעפים די מציקה,יש לו גם יובש מציק במיוחד בעין שמאל
רופא עינים שהיה אצלו ציין שיש קשר גם לסבוארא דרמטיטס בעינים,יש פתיתים לבנים על העפעפיים
מקפיד על הגיינה טופל בטיפות אנטיביטיות וגם בטיפות עם סטרואידים כולל משח מקסיטרול עדיין אין שינוי.הדבר מאד מפריע לו בעבודתו כיועץ תקשורת וגם בחיים האישים
בלילה מתלונן על יובש עז ולא תמיד מצליח לישון.
תחליפי דמעות מכל סוג גרמו לו לצריבה כפולה,כולל כאלה ללא חומרים משמרים.
נטל אנטיביטיקרה מסוג מינוצקלין לחודש,היתה הטבה אבל סבל מכאבי בטן עזים ונאלץ להפסיק
מה עוד ניתן לעשות?
האם לרפואת העינים בישראל או בחו"ל יש פתרון ספציפי לדלקת,ומה הקשר לסבוארא דרמטיטס?
בתודה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיריס
ד``ר יורם שוחט24/06/2010לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עבור דר' דומניץמנחם23/06/2010
עברתי ניתוח להסרת משקפים בליזר אצלך לפני כ-3.5 חודשים
לאחר חודשיים בערך התלוננתי על אודם ותחושה לא טובה בעין שמאל ואבחנת אצלי דלקת
אמרת לי להשתמש בדקסאמיצין במשך 10 יום, באותם ימים באמת חל שיפור משמעותי
אבל לאחר מכן העיניים חזרו להיות אדומות בעיקר בחשיפה לשמש ואו אחרי מקלחת או שאני קם משינה, גם שזה עובר עדין העיניים קצת אדומות אני משתמש בתדירות גבוהה ברפרש טירס ללא הרגשת הקלה בעיניים.
בימים האחרונים עין שמאל חזרה להציק ואני גם רואה לפעמים נקודות שחורות ותחושה לא טובה בעין ,מתחת לעין גם יש טיפה נפיחות,
אני נמצא בניו יורק
האם יש טיפות אחרות ללא מרשם שידועות כחזקות וטובות, ללא חומר משמר שניתן להשיג בבתי מרקחת כאן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ25/06/2010צריך טיפול לדלקת ולממצאים אתה יכול להגיע למרפאה שלי אם אתה במכבי או לפנות לרופא עיניים בקופה אחרת. אין טיפול לקנייה בלי בדיקת רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק לעין בעקבות לחץ חיצוני?אור23/06/2010
שלום דוקטור,
לפני כשבוע וחצי בני הקטן לחץ באצבעו לתוך עיני הסגורה לשתי שניות בערך (לפני שהורדתי אותו מן הכתפיים). מאז הלחץ, עיני קצת שורפת, דומעת, ישנן רטיטות עדינות בגלגל העין וקצת כאבים שבאים והולכים. אין אדמומיות או בעיות ראייה. העין נראית כרגיל במראה. טיפות עיניים עוזרות קצת. האם לדעתך נגרם נזק לעין ומה כדאי לעשות? מה יוכל רופא עיניים לראות?
תודה,
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד``ר יורם שוחט24/06/2010כעקרון לחץ כזה לא אמור לגרום לנזק, אך מכיוון שיש סימפטומים מאז המקרה יש צורך לפנות לבדיקת רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצוד של הראיה ו"זכוכית שבורה"גדי22/06/2010
ממה יכולים לנבוע ריצוד של הראיה (לא של העפעף) ותחושה של הסתכלות דרך זכוכית שבורה למשך כמה דקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגדי
ד``ר יורם שוחט22/06/2010יתכן שמדובר ב"מיגרנה של העיניים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי ניתוח השתלת עדשהאלכס22/06/2010
שלום רב
אני בן 22 כמעט ויש לי מספר גבוה במשקפיים אך לא מספר של חדות אלא יש לי הרבה פריזמות..עד כמה שהבנתי זה בעיה של מיקוד ראייה וזה נקרא כפילות ראייה
רציתי לדעת אם במקרה כזה ניתוח השתלת עדשה תוך עינית יכול לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלכס
ד``ר יורם שוחט22/06/2010פריזמות ניתנות כדי למנוע כפילות ראיה במקרה של פזילה.
ניתוח השתלת עדשה לא עונה על בעיה זו.
פנה לרופא המתמחה בפזילה. יתכן שניתוח פזילה יפתור את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה נדירה נאדאלפא21/06/2010
שמי אלפא ואני בן 33. יש לי בעיה מאז היותי ילד שאין עליה תשובה עד היום.
יש לי מראות של הבזקים בשני העיניים , כשאני מסתכל אל עצם כלשהו ומזיז את עיניי
למקום אחר אני רואה הכפלה של העצם וזה מעצים כאשר העצם נמצא בתאורה חזקה יותר.
מידי פעם בסיטואציות שונות ואחרות אני רואה את התמונה כאילו מאחורי עדשה
מלוכלכת ( קשה לי להסביר את המראה במדוייק ). נשלחתי להמון רופאי עיניים
והבדיקות היו תקינות ( גם בדיקה תוך עינית ).אבקש את דעתך בנושא לאיזה מומחה
עליי לפנות?אודה לך אם תחזור אליי בהקדם
בברכה
ותודה מראש
אלפא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלפא
ד``ר יורם שוחט22/06/2010תנסה לפנות לנוירו-אופטלמולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)