מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ בעיןא20/05/2010
שלום רב,
כבר יותר מחודש אני סובלת מהרגשה של לחץ בתוך העין ולפעמים גם הרגשה של גוף זר.יש לי הרגשה גם ויזואלית שהעין הזו יותר בולטת החוצה.
נבדקתי אצל מספר רופאי עיניים שלא מצאו שום דבר.
חשוב לציין שההרגשה הזו היא לא קבועה אלא מתגברת ונחלשת.
לפני כשבועיים בוצע MRI מח עם ובלי הזרקת גדוליניום.
הבדיקה תקינה אך הבנתי שבבדיקה כזו לא נבדקים ארובות עיניים.
השאלה האם יכול להיות שמדובר בגידול בתוך העין?
ואם בכל זאת בMri מוח רואים את ארובות העיניים?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירה
ד``ר יורם שוחט20/05/2010בבדיקות ההדמיה אמורים לראות גם את ארובות העיניים.
גידול בתוך העין אמור להתגלות בבדיקת העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין אדומההדס20/05/2010
שלום,
שלשום בלילה התחילה לי פתאום אלרגיה בעין שמאל, שכללה גירודים חזקים. העין שלי נהייתה אדומה (אולי גם בגלל הגירודים). שמתי כרומופטיק שהרגיע את הגירוד וגם קצת את האודם. בבוקר קמתי עם עין אדומה מאוד וקצת הפרשה. שמתי ויזולין ובמשך כל היום העין הייתה טיפה אדומה.
היום קמתי עם עין אדומה אבל הרבה פחות מאתמול בבוקר.
מה אתה מציע שעליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
הדס20/05/2010אני גם מרגישה שאני רואה דופק בעין...
האם אתה מכיר תופעה כזאת?
זו לא פעם ראשונה. לפני חודש הייתי בבדיקת עיניים מאוד מקיפה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרונה
ד``ר יורם שוחט20/05/2010פני לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הדס21/05/2010העין במצב הרבה יותר טוב. האדמומיות כמעט עברה.
תופעת ה"דופק" בעין קרתה לי כבר בעבר ומאז עברתי בדיקות מקיפות של העין, בגלל משהו אחר.
באותה עין גילו לי מוקד של כלי דם מסולסלים בהיקף הרשתית, בדקו אותם בצילום ונמצא תקין.
האם עדיין לדעתך אני צריכה בדיקה ואם כן האם דחוף או פשוט לקבוע תור (זה לוקח זמן...)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרונה
ד``ר יורם שוחט22/05/2010כעקרון, דלקת חריפה בעין מחייבת בדיקה.
במקרה הספציפי הזה, אם העין נרגעה בינתיים וכרגע אין כל הפרעה, אינך חייבת להבדק (מה גם שעברת לא מזמן בדיקת עיניים מקיפה). אם יש עדיין הפרעה עדיף להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעותלימור20/05/2010
ד"ר שלום
האם כשהעין מלאה בדמעות ומסתכלים טלויזיה זה יכול לגרום להפרעה כמו התרגום שיכול להראות זז או קופץ אני לא רוצה להגיד כפול כי זה מפחיד אותי אני לא יודעת בדיוק איך לתאר אך בד"כ זה קורה בהתבוננות מול דברים בהירים כמו מחשב טלויזיה או פלאפון כשהעין מלאה דמעות
אציין שבגלל נקודות שחורות הייתי כבר פעמים בבדיקת רופא לפני שבוע פעם אחרונה והכול בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד``ר יורם שוחט20/05/2010אם ההפרעה קיימת רק כאשר העיניים מוצפות בדמעות אין לכך משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה מהירה בראייהעדי19/05/2010
שלום רב,
ראשית ברצוני להודות מראש על ההתיחסות לשאלותיי.
מגיל 13 אני מרכיבה משקפיים (הייתי עם עדשות כמה שנים ולאחרונה חזרתי למשקפיים).
בשנתיים האחרונות, מאז שהתחלתי את לימודי באוניברסיטה, חלה ירידה מהירה משמעותית בראייה שלי - רבע עד חצי מספר כל חצי שנה. אני מניחה שהסיבה היא ריבוי שעות מול מחשב. האופטומטריסטית שלי אמרה שבד"כ הירידה ממשיכה בערך עד גיל 30. אני בת 22 ונותרו לי עוד כ-5 שנות לימוד, מה שאומר שבקצב הזה עד גיל 30 אני לא אראה הרבה...
לפי מיטב הבנתי אין טעם בניתוח לייזר כל עוד המספר שלי לא יציב (ובנוסף אני חוששת מאוד מניתוחים ולכן לא ממש מתעניינת בזה כרגע).
ברצוני לבקש עזרה וייעוץ בנושא.
ראשית אשמח לדעת מה אפשר לעשות על מנת להימנע מהדרדרות נוספת. אוכל? ויטמינים? עדשות? משקפיים? כל דבר?? האם כדאי לראות רופא להתייעצות בנושא?
חוץ מזה שמעתי שאפשר לשפר את הראייה באמצעות תרגילים לחיזוק שרירי העיניים (הזזת אישונים מעלה-מטה, ימינה-שאלה, ימין למעלה-שמאל למטה והפוך, וסיבובים). האם יש עדויות לכך שתרגילים כאלה באמת יכולים לעזור? או לחלופין - האם תרגילים מסוג זה עשויים להזיק לראייה? אם הם מומלצים - כמה ומה בדיוק מומלץ?
בסיכומו של עניין - אני חוששת מהעניין ואשמח לכל המלצה!
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חלקית
דימה19/05/2010אני לא רופא אבל אני אתן לך תשובה מידע אישי (גם מרכיב משקפים,בעל אחות שסיימה דוקוטורט וגם בעלת משקפים ובעל אבא שסיים דוקטורט וגם מרכיב משקפיים)
אכן כאשר מתחילים ללמוד..בדרך כלל עם ריבוי השעות מול מחשב/ספר הראיה מדרדרת אך היא לא מדרדרת בקצב קבוע.. כלומר הראיה שלך תדרדר בהתחלה אך היא תתמתן עם הזמן אם לא תיעצר..
לא מאמין שהמינוס יגדל ביותר ממספר אחד.. מה שכן יש לזכור לקחת הפסקות כל שעה מהמסך מחשב/ספר ולהסתובב בבית או להסתכל מהחלון ולהתמקד בעצמים רחוקים ובאופן כללי ברגע שהעיניים כואבות לקחת הפסקת סיגריה..או הפסקת קפה..
בנוגע לתרגילים התרגילים אינם גורעים במידה ועושים אותם נכון ושוב לא מאמצים את העיניים יתר על המידה מבחינה רפואית לא נמצא קשר בין התרגילים לשיפור הראיה אך ישנם אנשים שמדווחים שזה עוזר. יש לזכור שעל מנת שתהיה תועלת כלשהי ישנו צורך לעשות בצורה יום יומית למשך תקופה ארוכה במידה ויש תוצאות..למען האמת רובם המולחט של האנשים פורשים יחסית מהר :)
שוב אלו דברים מידע אישי, אני מאמין שהרופא יאשש את דבריי.
חג שמח,דימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
ד``ר יורם שוחט19/05/2010הבעיה שאת מתארת נפוצה מאד, ונובעת מהתכווצות השריר התוך עיני האחראי על המיקוד.
המיקוד לקרוב מתבצע באמצעות התכווצות של השריר הטבעתי שמסביב לעדשת העין (השריר הציליארי או שריר העטרה). התכווצות השריר גורמת לשינוי בקימור העדשה. עם הרמת המבט מהספר או המחשב והסתכלות על עצם רחוק השריר עובר הרפיה תוך חלקיק שניה, קימור העדשה משתנה, וכך מתאפשרת ראיה חדה של העצם המרוחק.
אם השריר נשאר מכווץ זמן רב ברציפות, בלי לעבור הרפייה מדי פעם, הוא יתקשה לעבור הרפייה עם סיום הקריאה. זה מסביר מדוע הראיה למרחק מטושטשת מיד אחרי קריאה ממושכת. אם המצב נמשך לאורך זמן השריר יישאר מכווץ כל הזמן, וזו הסיבה לעליית המספר.
חשוב לציין שהתופעה של עליית המספר בתקופת לימודים וכד' ניתנת למניעה ! ! !
המניעה מתבססת על ביצוע הרפייה של המבט לקרוב באופן סדיר. כמו כן רצוי להמנע הרכבת משקפיים עם המספר המלא בזמן קריאה/מחשב (אשר להרכיב משקפיים ישנים, חלשים יותר).
להדרכה על צורת השמוש הנכונה בעיניים וכן הדרכה לגבי המשקפיים פני לרופא העיניים או לאופטומטריסט.
בשום אופן אל תקבלי תשובה מסוג "זה המחיר שצריך לשלם על הלימודים". התופעה ניתנת למניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי גם לבקש המלצה לרופא פרופסוריעל18/05/2010
מומחה לבדיקת ראייה וממש בדיקה מקיפה של הראייה של הילדה שלי בת השנתיים ושלושה חודשים וגם של הבת הגדולה שלי בת העשר. מישהו מאזור כפר סבא אם יש לכם להמליץ לי עליו. חשוב שיהיה מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד``ר יורם שוחט19/05/2010אין אפשרות להמליץ על רופא מסוים במסגרת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת בקשר לביתי בת השנתיים ושלושהיעל18/05/2010
שלום
הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשים. הבעיה שממנה אני מאוד מודאגת היא שאני רואה שיש לה בלבן של העין סימנים אפורים. כשהיא מסתכלת לצד מסויים אז ממש רואים ממש כתמים אפורים על הלבן של העין. השאלה שלי מה זה יכול להיות? כשהילדה מסתכלת לצדדים רואים בבירור כתמים אפורים.
מזה יכול להיות?
תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד``ר יורם שוחט19/05/2010אנא הפני שאלתך לפורום העוסק בבעיות עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בעין ימין בזמן מיקוד 30 ס"מזיו17/05/2010
שלום שמי זיו ואני בן 33 (לא מרכיב משקפים)
בחודש האחרון התחלתי להרגיש בכאב חד בעין ימין בזמן מיקוד בחפצים במרחק 30 ס"מ ממני
(לדוגמא בדיקת השעה בשעון,קריאה).
מקור הכאב בחלקה עליון של העין פחות או יותר בקו ארובת העין, מתחת לגבה.
תחילה חשבתי שמקורו בארובת העין אולם לאחר מישוש הבנתי שזוהי למעשה העין שכואבת.
הכאב ממוקד מאוד ונמשך רק כשניה או שתים , בערך כמשך הזמן שלוקח לעין להתמקד בעצם.
לאחר המיקוד הכאב חולף אולם משאיר אחריו כאב ראש עמום שמקרין לעורף (הכאב נמשך מספר דקות)
לאחר שאני שב ומביט לעבר עצם מרוחק מ 30 ס"מ אני שוב חש בכאב למשך שניה או שתים.
היתי אצל רופא עינים שעשה לי בדיקת ראיה ולחץ תוך עיני, ללא ממצאים.
הוא הפנה אותי לרופא אף אוזן גרון שעה לי צילום מערות הפנים , ללא ממצאים,
הוא הפנה אותי גם לנוירולוג שערך בדיקת מימוש ,לא גילה דבר ולא ביקש המשך בירור כלשהו .
ברקע :
אני איש הייטק ולכן מבלה מול מסך המחשב כ 12-15 שעות ביום.
ישנם ימים שדווקא לאחר השינה אני מרגיש כאב עמום בעין , התחושה עוברת במהלך היום.
מה דעתכם ?
תודה
זיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזיו
ד``ר יורם שוחט19/05/2010ייתכן שמקור התלונה באחד משרירי העין. פנה לבדיקה לרופא המתמחה בפזילה (הוא זה שיידע לאבחן אם מקור הבעיה בשריר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בראייה בעין שמאלד``ר יורם שוחט17/05/2010
עבור נבדקת בת 20, עם ירידה בראייה בעין שמאל וכן צניחת עפעף שמאל
עין ימין: איכות סריקה טובה
מבנה ה DOUBLE HUMP שמור חלקית.
נצפית הידקקות אינפריורית וכן סופריורית ב 12 בעובי סיבי עצב הראיה
עובי RNFL ממוצע 86 מיקרון
עין שמאל: איכות סריקה בינונית.
מבנה הDOUBLE HUMP שמור חלקיית
נצפית הידקקות אינפריורית וכן סופריורית בעובי סיבי עצ הראיה
עובי RNFK ממוצע 90 מיקרון
מה משמעות התוצאות? לציין כי טרם בוצעה בדיקת שדה ראייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לג.וו.
ד``ר יורם שוחט19/05/2010פענוח של בדיקות הדמיה צריך להעשות בהקשר לממצאים שנראו בבדיקת העיניים, ובשקלול עם ממצאי שאר הבדיקות כגון שדה ראיה.
עקב השילוב של ירידה בראיה וצניחת עפעף ממליץ התייעצות עם נוירו-אופטלמולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בעיין כן או לא מה לעשותאריאל17/05/2010
שלום רב אני צעיר בן 26 מזה זמן רב הראייה שלי מטשטשת וחוזרת לעצמה רק עכשיו החלטתי לטפל, רופא העניים טוען כי יש לי הרפס בעיין וימין ושקרנית עיין ימין שלי נפגעה ואכן אני לא רואה טוב בעיין זו.מדפדוף בפורום אנירואה כי לרוב האנשים עם הרפס בעיין היו דלקות אדמומיות כאבים וכ"ו לי לא היה כלום.
קיבלתי טיפול תרופתי של טיפות מקסידקס לשבוע ונשלחתי לצילום העיין במכון מור. מה עליי לעשות האם לקחת את הטיפות? האם הרפס בעיין מלווה תמיד בתסמינים חיצוניים ?תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריאל
ד``ר יורם שוחט19/05/2010הרפס בעין יכול להתבטא בצורות שונות.
הפורום אינו תחליף לבדיקת הרופא. אם הרופא שבדק אותך המליץ על טיפול, שמע לעצתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער ועינייםדימה17/05/2010
שלום רב
יש לי שאלה.. יש לי שיער ארוך אשר מגיע לי לגובה העיניים..כמו כן אני מרכיב משקפיים.. אנשים תמיד מעירים לי על זה ואומרים שזה יגרום לי לפזילה/עין עצלה/ראיה פחות טובה
השיער כאמור נכנס לי לתוך העיניים או מתאסף למן קווצת שיער בין העיניים..
אני אודה אם תמנה איזה בעיות יכולות להופיע בגלל מצב זה..מספיק גם בעיות תיאורטיות כאלו ואחרות
תודה מראש
דימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדימה
ד``ר יורם שוחט19/05/2010מה שאומרים לך אינו נכון (בהנחה שגילך מעל 6 שנים...).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקים בצד העיןרחל17/05/2010
שלום רב,
אתמול בשעות הערב הופיו לי הבזקים כסופים בזוית העין, כמו גל שהופיע בעיקר עם תנועת העין. התופעה חלפה שעה לאחר שקמתי בבוקר. בעבר לפני מספר שנים היתה תופעה של הבזקים רבים מול העיניים שהפריעו לראיה ,נמשכו כשעה וחלפו. ברצוני לדעת האם זה יכול להיות סימן להפרדות רשתית או משהו רציני אחר ועלי לרוץ מיד לרופא או שאני יכולה לחכות עד אחרי החג. נמצאת בבקורת קבועה אצל רופא העיניים אחת לשנה או שנתיים.
תודה וחג שמח, רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
ד``ר יורם שוחט19/05/2010תופעה כזו מחייבת פניה מיידית לבדיקה. רק באחוז קטן מהמקרים מתגלה הפרדות רשתית, אך במקרה זה יש חשיבות לאבחן מוקדם ככל האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרדות הרשתית
רחל20/05/2010תודה לדר' שוחט. אכן היתה הפרדות הרשתית באותה העין ובעבר גם בעין השניה. ההפרדות היתה ללא קרעים ברשתית ועקב כך אין צורך בשום טיפול.רציתי לשאול האם תתכן תופעה של כתם בהיר (שהופיע יום לאחר הארוע ) העובר מידי פעם מול העיניים כתופעת לוואי או תופעה שאינה קשורה.האם אני צפויה לבעיות מיוחדות עקב הפרדות הרשתית ?
תודה, רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרחל
ד``ר יורם שוחט20/05/2010אני מניח שהתכוונת להפרדות זגוגית ולא להפרדות רשתית. אלה מצבים שונים לחלוטין. הפרדות זגוגית לא מהווה סכנה לראיה.
בהחלט יתכן מצב שבו את רואה כתם חולף בשדה הראיה.
כל שינוי לרעה או תופעה חדשה מחייבים פניה לרופא העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ppa טמפורלי בעין שמאלשושנה כרמונה17/05/2010
אבקש לדעת מה הכוונה ל - ppa טמפורלי בעין שמאל.
מה זה אומר? האם זה בעיה בראיה? בבדיקה הראיה שלי 6.5/6 .
אני בת 62 .
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושנה
ד``ר יורם שוחט19/05/2010מדובר בממצא נפוץ בבדיקת קרקעית העיניים, ללא קשר לראיה ובד"כ ללא משמעות קלינית. הממצא נפוץ יותר אצל קצרי ראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמדיהדניאל16/05/2010
שלום רב,
ברצוני לשאול מה זה חידק כלמדיה בעין?
האם זה גורם למשהו?
בתודה דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד``ר יורם שוחט19/05/2010כלמידיה הוא מיקרואורגניזם שיכול לגרום דלקת בעיניים. תוכל למצוא חומר רב בגוגל בעברית ובאנגלית (chlamydia).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דניאל19/05/2010קודם כל תודה על התשובה המהירה.
יש לי עוד כמה שאלות אני אשמח אם תוכל לענות גם עליהם.
במידה ויש אותו איך מטפלים?
באמצעות איזה בדיקות ניתן לגלות את זה?
משום שהרופא שלח אותי לבצע תרבית+משטח של החיידק הזה. האם זה מספיק?
האם לוקחים תרבית כמו שלוקחים תרבית רגילה או שלוקחים תתרבית של החיידק הזה בצורה שונה??
האם הוא גורם נזק כלשהו לעין?
איזה סימפטומים מראים שאכן מדובר בחיידק הזה?
סליחה על כמות השאלות פשוט יש לי דלקת כבר כמעט שנה ולא ממש יודעים מה הבעיה וחושבים שמדובר בחיידק הזה.
שוב תודה רבה דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאל
ד``ר יורם שוחט20/05/2010הטיפול באמצעות אנטיביוטיקה.
מאובחן באמצעות משטח, תרבית, בדיקות סרולוגיות.
עלול לגרום נזק לעין.
אין סימפטומים מיוחדים המבדילים בין כלמידיה לזיהומים על ידי גורמים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבחור עם האיריטיסאבי15/05/2010
שלום,
לאחר ביקור אצל רופא העיניים שובת הוא ראה את הדלקת פעילה בעין ולכן שינה לי את הטיפול ל- PRED FORTE שש פעמים ביום למשך שבוע ומרחיב אישונים Cyclo.... שלוש פעמים ביום למשך 10 ימים.
כמו-כן הוא אמר שהוא מעוניין להתחיל בבירור עם צילומים ובדיקות דם ושאל אם נבדקתי פעם ל- HLA-B27.
שאלותיי:
* האם הטיפול שנרשם לי נחשב מקובל או אגרסיבי ?
* אני רואה ברוב היום מטושטש בעין המודלקת והאור דרכה נראה מאוד מאוד חזק ומפריע - האם אלו תופעות הלוואי של מרחיב האישונים ? האם זה ייפסק לאחר שאפסיק לשים אותו ?
* האם איריטיס ברמה כזו יכולה לגרום לגדילת קישריות לימפה בצד המדובר ?
* אם ביצעתי כבר את בדיקת ה- HLA-B27 שיצאה שלילית לפני כ-10 שנים, האם יש צורך לחזור עליה או שזו בדיקה חד-פעמית ?
* אילו בדיקות ולאילו כיוונים לדעתך הוא מנסה לבדוק ועל אילו כיוונים אתה חושב לאור סיפורי. (כאמור כ-3-4 התקפים במשך 7-8 שנים אחרונות כאשר זו הגיעה לאחר כמעט שנתיים שקטות).
* אילו סיכונים ומהי הפרוגנוזה למצבים כאלה ?
המון תודות על כל סיוע והכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד``ר יורם שוחט16/05/20101. הטיפול מקובל בשלב החריף של האיריטיס.
2. הטשטוש יכול להגרם הן מהאיריטיס והן מהאישון המורחב.
3. HLA B27 לא משתנה.
4. יש קשר בין סאקרו-אילאיטיס לבין איריטיס.
5. לגבי הפרוגנוזה - שונה בהתאם למקרה ולממצאים בעין, ואי אפשר לענות ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר קטנטן
אבי16/05/2010מזה זמן לא קצר אני סובל מהתקפי שיעול שמופיעים אחת למספר ימים, התקפים שנמשכים כשעה במהלכם שיעול חזק כאילו נסיון לפלוט משהו, עם עיניים דומעות (כנראה בגלל המאמץ) ולרוב פליטה, חלקה קצף וחלקה ליחה מאוד צמיגה שקופה ברובה.
רציתי לדעת האם יתכן קשר בין הדברים, האם הגורם לאיריטיס יכול לגרום גם לתופעה זו שפרטתי ? או שכמו שמעתי מישהו שאומר - יש לי גם כינים וגם פישפשים !
המון תודות על ההתייחסות והתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
ד``ר יורם שוחט19/05/2010יש מצבים של קשר בין בעיה ריאתית לאיריטיס. דווח לרופא שלך, ייתכן שימליץ על ברור ריאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודבר באמת אחרון
אבי16/05/2010האם שלילת HLA-B27 בעבר שולל את רוב הסיבות לאיריטיס? או שיש עוד ארסנל שלם של בדיקות לביצוע ?
אם כן אילו עוד בד'יקות יש לבצע !?
שוב, המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
ד``ר יורם שוחט19/05/2010לאדם עם HLA B27 הסתברות גבוהה יותר למחלות אוטואימוניות (הפרעה במערכת החיסונית). קיימות סיבות רבות אחרות לאיריטיס שכלל אינן קשורות ל-HLA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביום תקין - בלילה סבל נוראישוש ד.15/05/2010
אני בת 59, בריאה, מזה כארבעה חודשים יש לי תחושה כאילו העין נסגרת מעצמה בשעות הערב המאוחרות. הבעיה חוזרת כל ערב, לאחרונה גם במהלך הלילה, בשינה, אני מרגישה אי נוחות בעין, ומתקשה לפתוח אותה בשניות הראשונות כשמתעוררת.התופעה חמורה יותר בעין שמאל, אך מופיעה גם בימין. רופאת עיניים אמרה שמדובר בהתחלה של קטרקט ונתנה טיפות עינים להקלה (ג'נטיל), עברתי צילום עיניים, בדיקות ראיה, בדיקות לחץ תוך עיני- והכל תקין. האבחנה - יובש בעיניים - קבלתי משחת ויט-א-פוס שלא עוזרת. הופנתי לנוירולוג ששלח אותי לבדיקה דם achr.ab שיצאה תקינה. אנא, המלצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוש
ד``ר יורם שוחט16/05/2010קטרקט לא גורם כאב או אי נוחות.
לפי התאור שלך יש סבירות גבוהה שמדובר ביובש. קיימים תכשירים רבים לטיפול ביובש, ולא כל המטופלים מגיבים להם בצורה שווה. לכן ייתכן ששינוי הטיפול עשוי לעזור.
יחד עם זאת, אי אפשר לענות לך ללא בדיקה, ובעיקר לאור העובדה שהרופא שלך ראה לנכון להפנות אותך לבדיקות עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)