מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה..מעיין03/06/2010
אם המספר שלי הוא 1/2 בשתי העיניים..וגיליתי את זה רק בשבוע האחרון.. יכול להיות שאם אני אשים משקפיים המספר שלי יגדל.? או ההפך?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/06/2010המספר יכול לגדול בין אם תרכיבי ובין אם לא תרכיבי משקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב פתאומי בעייןדני03/06/2010
צהריים טובים
אתמול הייתי עם ידידה שלי
לפתע היא התלוננה על מין לחץ .כאב
בתוך העיין
היא תיארה את זה בתור משהו פנימי מאוד כזה
מין גל של לחץ כאב פנימי כזה בעיין
אלה היו 2 גלים כאלה די קצרים, שחלפו די מהר
מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/06/2010דלקת בלחמית נוירולוגי לא קשור לעיניים ועוד אבחנות רבות לפנות לבדיקת עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי בודקים עין עצלה בתינוקות?טלי03/06/2010
שלום,
הבנתי שבמקרה של הסטוריה של אין עצלה במשפחה כדאי שהתינוק ייבדק מוקדם יחסית אצל רופא עיניים כדי לשלול או לאבחן בהקדם מצב דומה אצל התינוק עצמו.
הבת שלי בת 4 חודשים ולאביה היתה עין עצלה בילדותו.
מתי להגיע איתה לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/06/2010ממליץ מגיל 6 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס אדנו ועדשות מגע...אירה03/06/2010
אובחנתי השבוע כסובלת מוירוס אדנו בעיניים ואני מטופלת עם שני סוגי טיפות: סטרודקס וטוברקס.
שאלתי היא - האם ניתן להשתמש בעדשות מגע בזמן הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/06/2010לא מומלץ ואסור לפחות 3 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאוקומהליהי02/06/2010
שלום..... האם צבע צהוב בזוית העין הפנימית זהו אחד מהתסמינים של גלאוקומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/06/2010התסמינים שלך הם שינויי לחמית מחשיפה לשמש. תסמיני גלאוקומה נזק לשדה ראייה ולחץ בעיניים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אחרי לידהרינת02/06/2010
שלום,
אני חודשיים אחרי לידה שנייה ולאחרונה התחלתי לראות כתמים שחורים לסירוגין.
האם זה תקין אחרי לידה או שיש מקום להיבדק?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/06/2010חייבים בדיקה לשלול בעיות ברשתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר ליובש בעינייםנטלי גולן01/06/2010
שלום!
יש לי 2 שאלות:
1: אני מרכיבה עדשות מגע חודשיות,אולם בכל פעם שאני מרכיבה בחנות
למדוד משקפי שמש ,הדבר גורם לי לכאבי עיניים ומצח ,רציתי לדעת ממה זה נובע..?
האם זה קשור בגלל שאני עם עדשות?וכיצד אפשר לטפל בזה?
2: כשאני מסתכלת במחשב יש לי יובש בעיניים חזק מאוד וגם בכללי עיניי יבשו מאוד
אפילו אפשר להגיד שיתקטנו לי.
ממה זה נובע?וכיצד אפשר לטפל בזה?
תודה רבה
אשמח לקבל תשובות ל2 השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/06/2010הסיבות ייתכן ומשקפי השמש לוחצות או בעיות יובש מעדשות מגע ולכן צריך בדיקת רופא עיניים.ץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרהל01/06/2010
הנוירואופתלמולוג שהלכתי אליו לא עובד עם קופת חולים כללית אלא באסף הרופא ופרטי.
אין לי מושג מי בקופת חולים ואיך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/06/2010תבררי בקופה בכל קופה יש נוירואופטלמולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד דבר שמכשיל אותיל01/06/2010
זה העפעף בעין הזאת שהוא קצת מאוד נראה כאילו הוא סגור/צונח, וזה לא נכון. הנוירואופטלמולוג אמר שהתאים התרחבו מהמכה ובגלל זה הוא יותר גדול ואין שום צניחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/06/2010צריך בדיקת עיניים כדי לענות לשאלותייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וגםל01/06/2010
הנוירואופתלמולוג שהוא רופא עיניים גם, כתב שאין בעיה של לחץ תוך עיני.
ד''ר יובל דומניץ03/06/2010צריך בדיקת עיניים מקיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להשיג אבחנה בקופת חוליםל01/06/2010
חודש וחצי לפני גיל 13 נפגעתי בשנת 87 מעל העין ונהיתה לי פזילה שתוקנה באופן פרטי בשנת 89 ע"י פרופסור כי אבא שלי לא הסכים שהרופא מבילינסון ינתח אותי. וחוץ מזה נספג לי חלק מרקמת השומן בעין ואת זה כתב הפרופסור שניתח אותי אז באופן פרטי . הייתי מאז שנים באופן פרטי גם אצל הנוירולוג שהכרנו בביילינסון עד שהוא אמר שלא יהיה שיפור. המידע הישן לא קיים בקופת חולים ולא מסתכלים שם על מידע שהוא לא אקטואלי ומאבחנים אותי רע יותר ממה שאני כל פעם מחדש. הלכתי לפני שנה או שנתיים לנוירואופטלמולוג שהסכים לקרוא מסמכים ישנים ואובחנתי נכון , ושנה אחרי זה נוירולוכגית בקופת חולים לא הסכימה להתייחס, ונוירולוג אחר בקופת חולים הסכים וכתב שהשתקמתי לחלוטין במח ,אבל רופא המשפחה הרבה זמן אחר כך לא הסכים להכניס את המידע הזה כי אמר שהוא לא מבין בנוירולוגיה ושזה לא התחום שלו. אני בחרדות כל פעם שאני הולכת לרופאים מזה שיאבחנו אותי לא נכון, ורוצה אבחנה שתתייחס לדברים הנכונים ותירשם בכרטיס קופת חולים. תודה
ד''ר יובל דומניץ03/06/2010לא צריכים להיות חרדים מהאבחנות ואם את רוצה תגיעי לדיעה נוספת לרופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במספררועי01/06/2010
שלום רב!
אני בן 26 ומרכיב משקפיים מילדות. בשנתיים האחרונות המספר חזר לגדול בקביעות ובמקביל
התחלתי לסבול מיובש קשה בעין שעבורו אני מבצע בדיקות כעת. שאלתי היא האם יש קשר בין גדילת המספר (היום 7-) לבין היובש שהופך למעיק מאד בזמן קריאה? איזה שינוי פיזולוגי בעין בגילי יכול להביא לידי גדילת המספר? באיזה גיל ניתן להעריך שהמספר יעצר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרועי
ד``ר יורם שוחט01/06/2010לדעתי אין כל קשר בין היובש לשינוי המספר.
העליה במספר יכולה לנבוע מקריאה ממושכת ללא הפסקות או מעבודה ממושכת המחשב ללא הפסקות. זה מצב שכיח אצל אנשים שהחלו לימודים או עבודה שבה הם נדרשים לקרוא חומר רב (מודפס או מהמחשב).
אם זה המצב אצלך, פנה לרופא העיניים או האופטומטריסט ובקש בדיקה שנקראת ציקלופלגיה. הם גם יוכלו להדריך אותך על אופן השמוש הנכון בעיניים.
ייתכנו כמובן גם שינויים בעיניים העלולים לגרום לעלייה במספר. שינויים כאלה אמורים להתגלות בבדיקת העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הג'ל הפך למיםמזל01/06/2010
מה הכוונה שהג'ל שבעין הפך למים ובגלל זה רואים כמו קורי עכביש בתוך העין? האם יש טיפול לבעיה? מדובר בגבר בן 43
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למזל
ד``ר יורם שוחט01/06/2010הזגוגית היא הג'ל שממלא את גלגל העין. הזגוגית עוברת שינויים המהלך השנים. יש אנשים שהזגוגית שלהם יותר נוזלית (הג'ל פחות סמיך). מצב זה נפוץ יותר באנשים קצרי ראיה.
כעקרון ברוב המכריע של המקרים מדובר בשינויים נורמליים מבלי שזה מעיד על מחלה. אין טיפול היכול למנוע את ראיית ה"זבובים" או "קורי העכביש", אך מצד שני הם לא מעידים על סכנה לעין ויש להתייחס אליהם כמטרד בלבד.
בכל מקרה, רצוי לעבור בדיקה תקופתית על ידי רופא עיניים. אם חל שינוי בתופעה, כגון הופעה של "קורים" נוספים, הבזקי אור או כל תופעה חדשה יש לפנות מיד לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש בבקשה עזרה בקשר למיפוי קרניתאלכס31/05/2010
שלום קוראים לי אלכס ויש לי כמה שאלות
כשהתגייסתי שמתי לב במטווחים שבעין ימין אני קצת פחות עם הזמן לאחר השחרור שנתיים וחצי ירדה לי הראיה בעין ימים מ -0.25 ל-1.5 ביקרתי עצ רופא עיניים ששלח אותו למיפוי קרנית כי הוא אמר שיש כנראה קמירות בקרנית קיבלתי תשובה מהבדיקה:
עין ימין-בסקלה אבסולוטית ניתן לראות קמירות ממוצעת מקסימלית של הקרנית 41.34 D אסטיגמציה: 0.05D
עין שמאל-כנ"ל 40.48D אסטיגמציה: 1.12 D
הערות: "בשתי עיניים קמירות מקסימלית של הקרנית נמוכה מן הרגיל
בשתי עיניים קיים בלט קל תחתון יתכן עקב שינויים מעשדות מגע? או דמעת?
עקב קמירות נמוכה מאוד,לא מתאים למחלה קטטית"
עכשיו אני רוצה רק להבין זה אומר כשנראה אין מחלה קטטית אבל אני מרגיש שהראייה יורת עכשיו גם בעין שמאל וזה משהו מורגש מה עוד יכולה להיות הסיבה שהקמירות עולה אם זה לא מחלה ואם אפשר לטפל בכך?
אני ממש מקווה שתוכל לעזור לי מחכה לתשובה, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלכס
ד``ר יורם שוחט01/06/2010על פי פענוח הבדיקה מיפוי הקרניות נראה תקין (אין אפשרות לחוות דעה על מיפוי מבלי לראות את המפות עצמן).
על פי הבדיקה הקמירות לא עולה.
קרוב לודאי שמדובר פשוט בצורך להחליף משקפיים. חזור לרופא שלך לבדיקה והמלצה על משקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות משטח עינייםליאת30/05/2010
שלום רב,
אשמח לקבל הסבר על התוצאות הבאות, תינוק בן שבוע וחצי, נלקח בעקבות הפרשות חוזרות ונשנות
.
עין שמאל - תרבית שלילית.
עין ימין - צמיחה של .. vardian group streptococcus sp.
Chloramphenicol - S
Gentamicin - S
Sulfisoxazole - S
Ploymyxin - R
Tetracycline - R
Neomycin - S
אשמח לקבל תשובה בהקדם ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד``ר יורם שוחט31/05/2010משמעות התשובה היא שבתרבית שנלקחה מעין ימין צמח חיידק ממשפחת הסטרפטוקוקוס.
למטה מצוינים סוגי האנטיביוטיקה שלהם החיידק רגיש.
S = sensitive
R = resistant* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, זה אומר ש ..
ליאת31/05/2010הילד צריך לקבל טיפול ?
היינו אצל רופא המשפחה שלו ונאמר לנו שלשים לו רק קומפרסים של מים חמים.
לציין רק ששתי העיניים נגועות מאז.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
ד``ר יורם שוחט31/05/2010על פניו נראה שיש מקום לטפל, אך מציע שתפני את השאלה לפורום העוסק בבעיות עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, זה אומר ש ..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, זה אומר ש ..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)