מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 3 רופאים 3 דעות 3 מרשמיםאני08/06/2010
בני בן 5. גילינו כי אינו רואה טוב מרחוק. הבעיה היא ש - 3 רופאים קבעו 3 אסטרטגיות שונות ונתנו 3 מרשמים שונים למשקפיים.
רופא מס. 1 נתן טיפול של סגירות + משקפים וייעץ להמשיך במשך חודשים. כשלא חל כל שינוי פנינו לרופא מספר 2 - שנתן מרשם (אחר) למשקפים בלבד, ולרופא מספר 3 שייעץ להמתין ולא לעשות דבר ביינתים.
הדבר היחיד ששלושתם הסכימו היה שיש לילד צילינדר, אך כאמור כל אחד קבע מרשם שונה לגמרי למשקפים.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
ד``ר יורם שוחט09/06/2010אנא הפני שאלתך לפורום העוסק בבעיות עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה.....חן08/06/2010
יש לי ניתוח קטנטן ממש ( יש לי שעורה פנימית בעין אחת הבלוטות נסתמה ) ויש לי השבוע תניתוח לזה רציתי לדעת אחרי שישימו לי איזה תחבושת להגנה על העין עם כבר יום אחרי אני יכולה להוציא את זה ולצאת לרחוב ...
אודה עם תענו לי במהרה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/06/2010למחרת מתפקדים מלא בלי תחבושות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דםאור07/06/2010
שלום,
אני בת62 ובחודשים האחרונים, קורא שנוצרים לי שטפי דם בעיין ימין. שמתי לב כי לאחר
בילוי בחוץ בערבים במקומות פתוחים, בבוקר שלאחרי אני קמה עם שטףדם בעיקר בעיין
הימנית. פניתי לרופא עיניים והוא אמר שאין מה לעשות שזה עובר כעבור מספר ימים. חוץ
מזה שהבעיה היא גם אסטטית ברצוני לדעת אם יש לעשות משהו נוסף.
תודה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/06/2010בירור תפקודי קרישה יתר לחץ דם ולחץ תוך עיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך קוראים...ל07/06/2010
איך קוראים לתחום של ספיגת רקמת השומן בעין/במח לאחר דימום שנוצר בעקבות מכה? אני רוצה לשאול שאלות פרטניות על אפשרויות שיקום, שכרגע לא נראות באופק, או אבחון, אצל מי שמתמחה בזה. כמו כן אני רוצה לשאול על האופציות שיש לי להסביר את המצב הזה בקופת חולים, שכן רופא המשפחה שלי לא מפנה אותי אף פעם לרופא/ת עיניים, ומבחינתו מה שיש לי בעין שייך למח, כי הוא לא מבין כלום בעיניים וכלום במח, וניתוח שעברתי לפני 21 שנים בעין עשיתי במסגרת פרטית, כי אבא שלי לא סמך על רופא העיניים בביילינסון והייתי קטינה אז, ושליש מהפגיעה שלי היה במח (רופא נוירולוג בקופת חולים כתב שהשתקמתי לחלוטין בלי להתייחס לעין, אבל רופא המשפחה סירב להתייחס גם לזה) בדרך כלל רופאים נוירולוגים שרופא המשפחה שולח אותי אליהם חושבים שאני מבולבלת כשאני מנסה להסביר שיש לי רק מסמך ישן מרופא עיינים לא של קופת חולים, ובו כתוב שרקמת השומן בעין נספגה. כותבים לי "נראה כמו..." נזק מוחי כזה או אחר, וואני נעשית יותר חסרת מילים, נמוכה מושפלת ומושתקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/06/2010לפנות לנוירואופטלמולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות OCTחיה - אשדוד07/06/2010
שלום! בבדיקת OCT שביצעתי כתוב: בעין שמאל: נראה ישור קונטר מקולרי ע"י ERM, נראים קפלים ב ILM, עובי מרכזי 338 מיקרו עובי רשתית 335 מיקרון, נראים פני זגוגית ללא משיכת זגוגית.
RETINAL MAP ANALYSIS ללא קונטר מרכזי.
בעין ימין: נראה קונטר מקולרי תקין. עובי מרכזי 230 מיקרון עובי רשתית 284 מיקרון. לא נראים פני זגוגית ללא משיכת זגוגית. RETINAL MAP ANALYSIS ללא קונטר מרכזי.
אני בת 61. ברצוני לדעת מה הבעיה? האם עלי לעבור ניתוח? תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ07/06/2010בימין יש ממברנה על מרכז ראייה (מקולה) לפנות למומחה לרשתית בשאלה אם לעקוב או לנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר מרצד+חולשה בעין ימיןא.07/06/2010
לאחרונה התחלתי טיפולי פוריות (איקקלומין+אוביטרל) ובמקביל התחלתי להרגיש חולשה בעין ימין הכוללת ריצוד העפעף ,תחושת חושלה בעין ולעיתים טשטוש ראיה.
האם יש קשר בין תרופות לפוריות לבעיות עיניים??
האם זו יכולה להיות תופעות לוואי של התרופותשאני נוטלת?
אף פעם לא היתה לי תחושה דומה לזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-א.
ד``ר יורם שוחט07/06/2010לא ידוע לי על קשר לטיפול, אך רופא הנשים שלך בודאי בקי בתופעות הלואי של התרופות. מציע שתשאלי אותו אם יש קשר.
ריצוד עפעף הוא תופעה נפוצה, ואמור להעלם מעצמו תוך זמן קצר. אם לא יחלוף רצוי לגשת לבדיקה.
לגבי תחושת ה"חולשה" וטשטוש ראיה - אי אפשר לענות ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין עצלה / פזילהana07/06/2010
בת 40. סובלת מעין עצלה מילדות. לאחר ניתוח לייזר שכשל לתיקון ראיה , עין שמאל נוטה פנימה גם עם משקפיים.
החמרה בפזילה הגוררת אי נוחות פיזית ואסטטית.
האם ניתן לתיקון / הקלה. ו(במיוחד בגילי המופלג) אם כן כיצד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
ד``ר יורם שוחט07/06/2010גיל אינו מהווה שיקול בתיקון פזילה. האפשרויות השונות תלויות בממצאי הבדיקה.
אנא פני לרופא העוסק בפזילה לצורך בדיקה וחוות דעת לגבי האפשרויות במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בעיןיעלי06/06/2010
נשרטתי הבוקר מעלה של צמח בגינה
העין דומעת כל הזמן וכואבת - הייתי אצל רופאת עיניים ששמה לי סינטומיצין ואמרה
לכסות בפד עד מחר , מה שקורה זה שבינתיים אין שינוי זה כואב נורא
אני לא יכולה לסגור אותה כי כך זה הכי כואב- לא יכולה לישון כי כשהיא סגורה
זה כואב. גם כשיש דמעות זה כואב ושורף.
מצורף מכתב הרופאה - מה אני עושה בינתיים ? זה ממש נורא
וגם נפוח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעלי
ד``ר יורם שוחט06/06/2010פני למיון.
שם יוכלו לחבוש את העין בצורה שתפחית את הכאב ותעזור לריפוי. תאורטית קיימת גם אפשרות לעדשת מגע טיפולית (מותנה במצב העין).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות וקווים בעינים ואולי הבזק אורשחר06/06/2010
שלום,
מזה כ - 4 חודשים אני רואה מול העיניים מן נקודות וקווים, הרופאה אמרה שמדובר בסינרזיס (?) וציינה שהכל בסדר, שאין קרעים ברשתית. כמו כן, אמרה כי במקרה של ראיית ברקים או הבזקי אור מיד לפנות לרופא.
זה היה לפני שבועיים והיום אני חוששת שראיתי מין ברק קטנטן, זה טרם חזר על עצמו.
האם זו סיבה לבדיקה דחופה או נוספת או כדאי לחכות עם זה קצת? אני מלחיצה את עצמי סתם?
מה הכוונה בראיית ברקים אם כך- באיזו מידה\תדירות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלכס
ד``ר יורם שוחט06/06/2010מדובר בשינויים בג'ל שבתוך גלגל העין (הזגוגית).
כל החמרה במצב הקיים כגון ראית ברקים (לא מדובר על על "ברק קטנטן" בודד) או החמרה של תופעת הקווים והנקודות מחייבת בדיקה חוזרת. אם מה שראית היום הוא ארוע חד פעמי, ולפי תאורך "קטנטן", נראה לי שאין סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקי אור / פעילות ספורטיבית ?ריקי06/06/2010
ד"ר שלום
הייתי אצל רופא עיניים אין קרע ברשתית .
שאלתי האם מאמץ כל שהוא יכול להזיק כגון פעילות ספורטיבית.
בברכה
ויום טוב
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריקי
ד``ר יורם שוחט06/06/2010מכיון שלא מדובר בתופעה חדשה, ולאור העובדה שבבדיקה לא נמצא כל ממצא חריג בקרקעית העיניים, אין לדעתי מניעה ממאמץ גופני, אך יש להמנע מפעילות הכרוכה בטלטולים של הגף והראש כגון קפיצות או ריצה. בכל מקרה, אם תחושי שפעילות מסוימת מגבירה את התופעה יש להמנע ממנה. כמו כן, כל החמרה במצב כגון עלייה בעוצמה או בתדירות ההבזקים, או הופעה של נקודות שחורות בשדה הראיה, דורשת פניה מיידית לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יכולת לראות תלת מימדטל06/06/2010
שלום,
שמתי לב כי בכל סרט המוקרן בתלת מימד וכולל צפייה במשקפיים עם עדשות בצבע כחול ואדום,
איני מצליחה לראות כתלת מימד ואני רואה רגיל, כאילו אני צופה בסרט רגיל ללא המשקפיים לתלת מימד.
האם יתכן שזה מצביע על בעייה עמוקה יותר בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/06/2010יש אנשים עם בעיית ראיית עומק. אין טיפול לכף. יכולה לפנות לרופא עיניים לבירור העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בעינייםזהבה06/06/2010
מתי המחלה מדבקת יותר. האם לאחר שהשלפוחות יצאו. כמה זמן מאותו רגע ועד להחלמה.
האם מגע קרב יכול להדביק, גם אם שוטפים ידיים
האם אדם שהיה לו סרטן, פגיע יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/06/2010בזמן השלפוחיות המחלה מדבקת. ההדבקה ממגע. בזמן טיפולים במחלת סרטן כשהחיסון של הגוף פוחת סיכון רב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקי אורריקי04/06/2010
לד"ר שלום
זה מספר חודשים שיש לי קורים בעין וכן הבזקי אור .
שאלתי היא האם אני צרכה להפסיק פעילות שהיא? ספורטיבית .
נאמר לי שאסור לעסוק בשום מאמץ
בברכה
ותודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/06/2010לפנות מיידית לבדיקת עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת קורניה דקונוסתמרהNNN04/06/2010
שלום
מספר המשקפיים שלי עולה בצורה מטורפת בבדיקה נאמר לי שיש לי קורניה דקונוס
רציתי לקבל פטים על זה
1, מה זה אומר
2, כיצד אפשר לטפל בזה
אני בת 34* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/06/2010זה שינוי במבנה קרניות. הן מדקקות באזור מסוים ומתעוותות. לפנות לרופא עיניים לאבחנה וטיפול. לרוב בגילך אין כמעט סיכוי להגיע להשתלת קרנית ועדשות מגע קשות נותנות איכות ראייה טובה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר מרצד ללא הפסקה ליד העיןמיכל03/06/2010
שלום רב, אני בת 44 סובלת ממגרנות כל חיי.השבוע תקפה אותי מגרנה קשה במיוחד ויומיים אחכ התחיל לרצד לי שריר בצד שמאל של עין שמאל (לא בעפעף). אני מאד לחוצה מזה ומודאגת. במגרנה גם היו לי כאבים בכל הראש ובפנים.
האם יש קשר בין הדברים? האם זה יחלוף? יש לציין שלפני שבוע בערך או שבועיים ריצד לי אותו שריר וזה עבר.
אנא תשובתכם באם יש סיבה לדאגה או שזה בר חלוף?
תודה רבה
המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/06/2010אין קשר למיגרנה הריצוד חולף בלי טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)