מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היבהובי אורלי27/10/2009
שמי לי בת 28
מסיבה לא ברורה אחת לכמה זמן (יכול להיות כל 10 דק' או כל שעתיים זה לא תמיד עקבי) האור נחשך לי מול העיניים פתאום אני רואה כאילו מישהו עימעם את האור עם דימר , עימעם והחזיר לקדמותו.
לעיתים פשוט נחשך לי כל האור להבזק של שניה וחוזר. - כמו היבהוב
גם באור יום וגם באור מלאכותי
התופעה נמשכת כבר 4 חודשים. - במקביל הופיע לי "זבוב" שמפריע בראייה בעין שמאל
הייתי אצל 3 מומחי עיניים שונים - שידעו על ה"זבוב" שזה נובע משינויים בנוזל העין אבל אין להם תשובות על ה"היבהובים"
עשיתי בדיקות עיניים מקיפות שיצאו תקינות
הייתי אצל נוירולוג
עשיתי EEG שיצא תקין
אצל נויראופטומולוג
מומחים
ואף אחד לא יודע מה זאת התופעה הזאת
אני מרגישה מצויין, בדיקות דם תקינות, נוטלת אלקטרוסין לתת פעילות בלוטת התריס
נוטלת דיאנה
מצב רוח טוב ויציב
עבודה טובה, חיים סה"כ ממש טובים
וכשזה קורה הלב שלי יורד לתחתונים כל פעם מחדש - ואני נכנסת לחרדות
למה אף אחד לא יודע מה זה ?
אולי תוכל לעזור לי בבקשה
אשמח על כל תשובה
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/10/2009מדובר כנראה בהפרעה לזרימת דם לעיניים לפנות לבירור רופא כלי דם רופא עיניים ופנימאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה שוב רוןרון27/10/2009
רציתי להגיד שיכול להיות שהעניים שלי כאילו נכנסות אחורה כאילו משהו כזה כי אני מחייך שמצלמים אותי ואני לא יוצא יפה העניים כאילו למטה וסגורות עצובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/10/2009כנראה מבנה מולד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת משקפייםג'ינה27/10/2009
שלום
לאחרונה החלה בעיית ראיה לקרוב שמצריך משקפיים לקריאה (לקרוב) השאלה שלי האם ניתן לבצע ניתוח על מנת שלא ארכיב משקפיים לקרוב?
אשמח לקבל תשובה
תודה
ד''ר יובל דומניץ28/10/2009אין ניתוחים לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העניים עיפותרון26/10/2009
שלום אני בן 13 והמספר במשקפים שלי הוא 2וחצי ולא הרכבתי הרבה זמן כאילו מרכיב לפעמים שאני צריך אבל לא הרבה ואני שם לב שאני מחייך פתאום העניים שלי נראות עייפות כאלה נפולות האם זה בגלל שלא הרכבתי המון זמן ואני צריך להרכיב וואם אני ארכיב שום הם יסתדרו לרגיל הם כאלה נפולותזה נראה כאילו אני עצוב תודה.
ד''ר יובל דומניץ26/10/2009צריך בדיקה נוירולוגית אין לכך קשר לאי הרכבת עדשות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרכיבה משקפייםענבל26/10/2009
היי קוראים לי ענבל בת 18 מהיותי בת שנה אפילו פחות טופלתי לפזילה בעין ושמתי עדשות מולטיפוקל לשתי העדשות קרוב רחוק נראה לי.
שנה שעברה הרגשתי משהו שונה בראייה כאילו אני מרגישה לא אותו דבר כשיצאתי לבחוץ וגם בבית ובכל דבר שעשיתי ולא ידעתי אם זה קשור לראייה לכן הלכתי לרופא עיניים לאחר שבועיים בערך והחלפתי משקפיים עקב כך.
אחרי שהחלפתי הרגשתי שינוי שאני מרגישה יותר טוב ושכל מה שהרגשתי היה רק בגלל המשקפיים.
זאת היתה הרגשה ממש כמו ניתוק, כמו בעיית דה פרסונליזציה.
לאחר שנה שהרגשתי מצויין הרגשתי שוב את אותה ההרגשה בראייה, כולל תחושת ניתוק.
יש לי כאבי עיניים גם עכשיו בשתי העיניים ואני מרגישה עייפה וחולשה.
עברתי גם התקף חרדה שהוביל לבית חולים ואני מטופלת כרגע דרך הומיאופתיה.
רציתי לדעת אם יש מצב שתחושת הניתוק קשורה לבעיית הראייה שלי.
אודה לך אם תעזור לי,
בתודה ענבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ26/10/2009אין קשר בין תחושת הניתוק לעיניים. מומלץ בדיקה של ארטרופטיסטית לבירור תפקודי מיקוד ראייה דרך קופת חולים. ההפנייה מרופא עיניים. יש סיכוי טוב שיעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטוקונוס gpc וטיפול בקרוס לינקיןג'וניניו25/10/2009
שלום וברכה
אני בחור בן 27 סובל מקרטוקונוס וחובש עדשות קשות כבר 7 שנים במצטבר לפני כשנתיים התווסף לכל החגיגה גם gpc- ולכן עברתי לעשות מגע סקלריות, היה לי שקט של חצי שנה ומאז הסיוט הזה שנקרא gpc חזר ומשבש לי את אורח החיים לגמרי.
לאחרונה אני שומע יותר ויותר על טיפול קרוס לינקין, ששאלתי את הרופא שלי לקרנית בקשר לעניין הוא אמר שאינני זקוק עדיין ושכרגע אין מה לעשות ושעליי לסבול בשקט
אני לא מקבל את זה ולכן התחלתי לחפש פיתרון
מה דעתכם על טיפול קרוס לינקין? או השתלת טבעות? יש לציין שהקרטוקונס שלי יציב
יש סיוכי שזה ישפר את ראייתי? אוכל לחבוש עם זה משקפיים?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ26/10/2009טיפול הקרוס לינקינג עוזר בדינמיות שינויי מספר בעין. לרוב בגילך כבר לא יעיל. לנסות אולי התאמת עדשות חוזרת ואם לא אולי השתלת קרנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'י פי סי ועיניים יבשותשנית25/10/2009
בס"ד
שלום וברכה!
מזה כחמש שנים אני סובלת מבעיה של GPC ועיניים יבשות מאוד, בתחילת השימוש בעדשות הכל היה בסדר לאחר שנה וחצי התחילו הבעיות.. ניסיתי קשות,ויומיות. בשימוש של יומיות העיניים מקבלות את העדשות לכמה שעות ואח"כ מתחילות לגרד, העפעפים העליונות מתנפחות, וGPC שוב נהיה יותר מוגדל,והעיניים דומעות ונהיות אדומות, האם יש פתרון לזה? ויש לזה סוף מתישהו? האם יש תרופה טבעית שיכולה לרפא לגמרי את הGPC?או עדשות מיוחדות שיכולות לעזור לי?
או תרגילי ראיה? אשמח לקבל מידע על כל הנושא של GPC (הפניה לאתר שעוסק בזה וכו')..
ד.א לצערי גם הראיה שלי הדרדרה ממש ,ובשנתיים האחרונות בעיקר (אני בת 25) זה אמור לעצור בגיל מסויים??
תודה רבה ! ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ26/10/2009ראשיתכל את חייבת להפסיק שימוש בעדשות מגע למשך מספר חודשים לפחות. נוסף טיפול עם סוגי טיפות שונים יטבו את המצב. הגעת לסוף הדרך מבחינת הרכבת עדשות מגע והאופציות הן משקפיים או ניתוח לייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעיןרותי23/10/2009
שלום לך
מאתמול בלילה החלו להופיע לי דקירות בעין הימנית... זה מאוד מאוד מציק. אני מרכיבה משקפיים.
אני לוקחת טיפות ליובש בעיניים, המשכתי לשים טיפות עיניים, אך כלום לא עוזר...
להיפך כששמתי טיפות עיניים, זה אפילו הוסיף לכאב בעין..
חיפשתי לראות אם יש לי גוף זר בעין או משהו דומה... אך התחושה היא לא גוף זר בעין.. אלא דקירות, שגורמות לי לעצום את העין... בתקווה שזה יעזור... נוסף לכך יש לי כאבי ראש, האם יש קשר בין הדברים?
אני לא יודעת אם יש קשר בין הדברים. אך לאבא שלי ולאחותי יש גלאוקומה בעיניים.
האם יש קשר בין הדברים...
מה עליי לעשות, ולמי לפנות לרופא עיניים או לרופאת משפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותי
ד``ר יורם שוחט25/10/2009עליך לפנות לרופא עיניים לבדיקה.
אין קשר בין תחושת דקירות בעין לכאבי ראש.
אין כל קשר לגלאוקומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוסעדי22/10/2009
שלום,מה זה אומר שיש מינוס במספר במשקפיים?למשל -3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד``ר יורם שוחט23/10/2009מינוס זה קוצר ראיה (עדשה קעורה).
פלוס זה רוחק ראיה (עדשה קמורה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירהצופית22/10/2009
שלום רב אני בת 44 ללא בעיות ראיה ולאחרונה יש לי מן תופעה מוזרה של מעין דקירה כמו של קוץ בתוך העין הימנית באזור שליד שק הדמעות. היום זה קרה לי המון פעמים אודה לך מאוד אם תייעץ לי תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצופית
ד``ר יורם שוחט22/10/2009יתכן שיש ריס שנוגע בעין. יתכן גם שהבעיה היא יובש. בדיקת עיניים פשוטה אמורה לאבחן את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- exudateמינה22/10/2009
שלום,
אני סטודנטית שנה ד' לאופטומטריה.
אני צריכה לכתוב עבודה עלexudate ברשתית(פירוש,מיקום,סוגים שונים ומחלות)
רציתי בבבקשה אם תוכלו להפנות אותי למאגרי מידע מתאימים (ספרים,אתרי אינטרט וכדו').תודה רבה! מינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למינה
ד``ר יורם שוחט22/10/2009חפשי בגוגל תחת retinal exudates. תמצאי שם הרבה חומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- -4 ומעלהעדי21/10/2009
האם 1.25 במשקפיים בלי צילינדר זה מעל -4??
עוד שאלה,כרגע אני מרכיבה משקפים אך הן לא קבועות,כפי שציינתי אין לי צילנדר וזה רק לרחוק.אם אני אתחיל להרכיב עדשות באופן קבוע ביום יום(אף ע"פ שלא כ"כ נוח לי לקרוא עם המשקפים אך איני רואה מרחוק טוב בכלל) המספר יעלה לי??או שיהיה לי צילנדר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד``ר יורם שוחט21/10/2009לצערי לא הבנתי את שאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה מעורפלת באור יוםדורון21/10/2009
מזה כחודש שמתי לב שככל שהתאורה הסביבתית חזקה יותר כך חדות הראיה בעיני הימנית מתערפלת. התופעה אינה מתקיימת בעיין השמאלית ...
בתאורה חלשה עיני הימנית חדה אף יותר מהשמאלית.
בן 49 ומעולם לא נזקקתי למשקפיים כלשהם ..
מה יכול להיות הסיבה לתופעה זו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורון
ד``ר יורם שוחט21/10/2009ייתכן שמדובר בקטרקט. פנה לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכולה להיווצר עין עצלה בגיל 26דניאל20/10/2009
שלום, החלמתי מדלקת עיניים לפני 4 חודשים שסבלתי ממנה במשך חצי שנה. מאז שמתי לב שמדי פעם אני רואה נקודה לבנה כאילו שלשנייה עין שמאל שלי לא מתואמת עם עין ימין, לרוב זה כשאני עייף. כמו-כן, אני מרגיש שיש לי קצת קושי להתמקד על טקסט למרות שרוב הזמן אני מצליח.
אופטומטריסט שהייתי אצלו אמר שייתכן שיש לי פזילה סמויה, הוא הקריב עט לעיני ואמר לי לסגור כל פעם עין אחרת וראיתי שהעט כאילו זזה. השאלה שלי היא האם ייתכן שכתוצאה מחוסר היכולת שלי להתמקד (שייתכן שזה פסיכולוגי כי במשך החודשים האחרונים עבדתי באופן מאוד אינטנסיבי) האם יכולה להתפתח אצלי עין עצלה?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד``ר יורם שוחט21/10/2009עין עצלה יכולה להתפתח רק בגיל הילדות ואין אפשרות להתפתחות עין עצלה במבוגר.
עליך לפנות לרופא עיניים לאבחון הבעייה ולקביעת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ענייםפאני19/10/2009
שלום רב,
לבעלי יש סכרת כבר 10 שנים לפני כחצי שנה החלו לו בעיות בעניים ונשלח לצילומי עניים
תוצאות הבדיקה:
עין ימין- מודגמת בצקת ציסואידית של הרשתית הנוירוסנסורית עם איבוד הקונטור במקולרי. זגוגית אחוזה למרכז המקולה. עובי מרכז המקולה לפי המפה 688 מיקרון, עיבוי של 454 מיקרון לעומת בדיקה קודמת ב 1/2008.
עין שמאל- מודגמת בצקת ציסואידית של הרשתית הנוירוסנסורית עם איבוד הקונטור במקולרי, עובי מרכז המקולה לפי המפה 437 מיקרון, עיבוי של 234 מיקרון לעומת בדיקה קודמת ב 1/2008.
בעלי כבר עשה 4 טיפולי לייזר ועדיין יש לו כאבי עניים והראייה שלו חלשה, האם יש צורך בהתחלת טיפול בזריקות באחת העניים או שניהם ע"פ תוצאות הבדיקה? או שאפשר עוד להמתין ולהמשיך רק בטיפולי לייזר וכמה טיפולי לייזר הוא צריך לעשות?
תודה מראש,
פאני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפאני
ד``ר יורם שוחט21/10/2009הזריקות עוזרות במצב של בצקת המקולה (=הרשתית) ובאופן כללי ניתן לומר שאם לייזר לא עזר יש מקום לשקול הזרקה. יחד עם זאת, כל מקרה הוא שונה ואי אפשר לתת תשובה מדוייקת לגבי מקרה ספציפי זה או אחר. כל אדם מגיב שונה לטיפולים השונים. אי אפשר גם לומר לכמה טיפולי לייזר יזדקק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)