מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עין יבשה ושעות שינהמירל01/11/2009
שלום רב.
אני בן 35 ובריא באופן כללי.
בתקופה האחרונה יש לי יובש רב בעיינים.
טיפות הרטבה לא ממש עוזרות לי (עוזרות לדקה בדיוק..).
שמתי לב שכאשר אני מרבה בשינה בלילה (9 שעות ויותר) אז אין לי יובש ביום שאחרי ולעומת זאת אם אני ישן "רק" 7-8 שעות אז יש לי יובש נוראי. כמו"כ היובש מתחיל בצהרים ומתגבר עד שבערב העיינים יבשות מאד, עייפות ועם עיגולים שחורים מסביב.
אציין עוד שבעבר (עד לפני חצי שנה) הרכבתי עדשות מגע חד-יומיות (דוקא היה בסדר בגדול) ואולם כיום אני מרכיב משקפיים.
שאלותי הן:
1. האם "תופעת השינה" מוכרת לך ? האם היא יכולה לרמז על מקור הבעיה שלי ?
2. מה לעשות ? האם פשוט לישון הרבה או שיש פתרון אחר ?
תודה,
מירל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ01/11/2009יש צורך בבירור רופא עיניים ליובש ושימוש רב בתחליפי דמעות בטיפות ומשחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחלק העליון של גלגל העיןאורנה01/11/2009
שלום.כבר שבוע מדי יום מופיע אצלי כאב קל בחלק העליון של גלגל העין.הכאב מתחיל כשעתיים לאחר ההתעוררות ומטריד אותי כל היום עד השינה.תחושה של עין מתאמצת.אני בת 35,מרכיבה משקפיים מגיל 15.לפני 10 חודשים נבדקתי אצל רופאת עיניים [עם טיפות הרחבה] והמספר בעין שמאל ירד ברבע מספר.עדשת המשקפיים הוחלפה בזמנו במספר החדש.
מה יכולות להיות הסיבות?האם עלי להבדק אצל רופא עיניים\אופטומטריסט?מה רמת הדחיפות?תודה.שבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לרשום שהכאב מופיע ב-2 העיניים
אורנה01/11/2009בו זמנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ01/11/2009צריך בדיקת רופא עיניים האפשרויות רבןת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםzahava01/11/2009
אני סובלת מקדחת השחת בכל מקום מדברים על אף, אף אחד לא מתייחס במאמרין על העין,הסבל הוא פשוט נורא, מקבלת משחות שלא עוזרות, הגירודים לא עוזבים אותי וכן כמו לכלוכים בתוך העין,מה עושים?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ01/11/2009יש מעורבות עיניים לטיפול לפנות לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחרונה גילו אצלי שטפי דם ברישתית .חנה31/10/2009
בעקבות ראיית הבזקים ;זיגזגים~אורות צבעוניים פניתי לרופא עיניים במרפאת ריש של קופת חולים במקום מגורי בחיפה.ברופא בצע בדיקה ראיה רגילה ואחר כך בדיקת שדה ראייה.הוא אמר לי שיש שיטפי דם ברישתית וכי עלי לחכות עד שהם יספגו.אני מאוד מוטרדת בגין הדיאגנוזה.יש לי קשיים רציניים בראיה בעין שמאל ולעיתים אנירואה כתמים שחורים בנוסף למב שציינתי קודם. בבקשה!!!! תציעו לי דרך טיפולית ופניה לחוות דעת נוםפת חרופא או מרפאה העוסקים בבעיות של פגמים או שינויים ברישתית.אגב אני מרכיהב משקפיים מזה שנים רבות ולאחרונב גם מקרוב.אני בת 58 ואין לנו הסטוריה משפחתית בתחום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ01/11/2009את יכולה לנות למומחה לרשתית לחוות דעת. לא מפרסמים זאת אצלינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניםללי31/10/2009
שלום.עברתי בדיקת עינים(סובלץ מדלקת אלרגית של הלחמית)רציתי לדעת מה פשר התוצאות ואם אני צריכה משקפים:
visual Acuity:בשתי העינים
SC -6/30
CC-לציין קושי בבדיקה עקב דמעת
PH-6/12 בעין ימין.6/15-בעין שמאל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ01/11/2009את צריכה להתאים משקפיים ולבדוק מדוע ראייה ירודה אולי קטרקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורית02/03/2010סליחה שאני שואלת רק עכשיו(לא היה לי מחשב).
רשמו לי מרשם למשקפים מינוס אחד וחצי בשני העינים.
איך בודקים קטרקט?הייתי באשפוז במחלקת עינים ועשו לי המון בדיקות.אז יתכן שעשו לי את הבדיקה הזאת כבר?
אני מרגישה שהירידה בראייה זה בגלל הדמעות מהדלקת-הדמעות לא מפסיקות לרדת ולהסתיר לי את הראייה.(אני נעזרת באחותי למשל כדי לרשום את ההודעה)
מה דעתך?
ושאלה אחרונה-מה זה בכלל PH?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/03/2010בכל מדיקת עיניים רואים אם יש קטרקט.
PH זו בדיקת ראייה דרך חריר לאבחן את הראייה המקסימלית שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בעיןאורנה31/10/2009
לפני כ-7 חודשים הבת שלי הכניסה את אצבעותיה לתוך עיני השמאלית, מאז אני סובלת מכאבים חזקים בעין, דלקות חוזרות שמתבטאות בצריבה, אודם נפיחות וכאבים. כל פעם אני מקבלת מהרופא טיפולים אנטיביוטיים. כעת אני בתחילת ההיריון ושוב יש נפיחות וכאבים חזקים בעין . חשוב לציין שרופא שבדק את העין אמר שיש עדיין פצע בעין. איזה טיפול מותר בהריון? כמה זמן לוקח לפצע כזה להבריא או שיש צורך בהתערבות כירורגית?
תודה רבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנה
ד``ר יורם שוחט31/10/2009לפי התאור שלך נראה שאת סובלת מקילוף חוזר של אפיטל הקרנית. תוכלי לחפש בגוגל לפי recurrent corneal erosion. הבעיה היא שהקילוף ("הפצע") מבריא בכל פעם אך מופיע שוב ושוב.
הטיפולים כוללים סיכוך אינטנסיבי של העין באמצעות משחה וג'ל, עדשת מגע טיפולית, דיקור הקרנית או טיפול בלייזר (טיפול PTK).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקמת שומן ספיגה השתלהli sa ל.31/10/2009
באיחור רב הוסבר לי באופן מוסמך שמה שנראה כפזילה קלה החוצה בעיקר בראי הוא מדומה בגלל ספיגה ישנה של רקמת שומן בעקבות חבטה ושטף דם. עברתי לפני 20 שנים ניתוח לתיקון פזילה לא מדומה בעקבות המכה הזאת אצל פרופסור שמסתבר שכבר אינו איתנו יותר . הבנתי שלתיקון המצב צריך להשתיל שם רקמת שומן. אני חושבת שזה מאוד חשוב בשבילי ויתרום הרבה לדימוי העצמי ולבטחון שלי, אבל אני רוצה לדעת כמה זה נחשב מסוכן , איך זה נעשה והאם כדאי לעבור ניתוח כזה בהתחשב בסיכונים או שעדיף לא להסתכן. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלה
ד``ר יורם שוחט31/10/2009אנא הפני שאלתך לפורום העוסק בניתוחי עיניים ועפעפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אני מאוד פוחדת ש
ל07/01/2010שינתחו לי את העפעף שהתאים בו התנפחו אך השריר שלו לא נפגע, כי כל הרופאים שמתעסקים באוקולופלסטיקה ורקמת שומן מתעסקים למעשה בעפעפיים ואצלי יש ספיגת שומן לא בעפעפיים אלא בעין וזה משפיע על האישון ואני לא יודעת איך למצוא רופא ולהיות בטוחה שהוא לא ינסה לטפל לי בעפעף. חוץ מזה אני לא יודעת את מי לשאול איך מודדים את רקמת השומן ואיך מודדים שהאישון השמאלי יהיה שוב סימטרי לאישון השני במבט קדימה ושמאלה. אם אני ממקדת את הראיה בעין ימין אני בכלל לא פוזלת אבל , ורק השנה גיליתי את זה, בגלל ספיגת השומן , מאיזה מקום באמצע , עד המבט הכי שמאלה יש לי אי סימטריה שהולכת וגדלה. היה לי דימום בגלל המכה בצד שמאל לפני 22 שנים ו11 חודשים פלוס. אני יודעת שזה לא תחום ההתמחות שלך ואאכן פניתי לפורום שאמרת לי, וביררתי על רופאים שמתמחים בזה, אחד שעובד באסותא ואחד שעובד פרטי ובתל השומר ונח לי לפנות אליו אבל אני כל כך פוחדת שהוא ינתח לי את העפעף במקום, שאני לא עושה עוד כלום. בפורום אמרו לי שבגלל שעבר הרבה זמן יש שינויים, אבל אף אחד אף פעם לא מדד לי את השומן בעין כך ששינווים שקרו לא ממש משנים לדעתי. אני ממש אומללה כי למרות שאחרי כשלוש שנים מאז התאונה תקנו לי את הפזילה בניתוח, מאז ועד עכשיו, שזה 20 שנים, יש לי פזילה במבט שמאלה, ובבדיקה נוירולוגית שעשו לי בקופת חולים הנוירולוגית כתבה שיש לי פרופטוזיס ואז רצתי לנוירואופתלמולוג והבאתי הוכחות שאין לי ובבדיקה חוזרת שעשיתי אצל נוירולוג אחר בקופת חולים לא הסתכלתי שמאלה בשביל שהוא לא יראה את זה ואחר כך הייתי צריכה להסביר לו שיש לי טווח ראיה מלא ולהראות לו בשביל שהוא לא יחשוב שיש לי מגבלה בתנועת העין, ומה שהוא רשם זה שיש לי מגבלה בעין. איך אני מוצאת רופא אוקולופלסטיקאי בלי לפחד שהוא יטפל לי בעפעף? בקופת חולים הרוםא משפחה שולח אותי לנוירולוגים כל פעם שהוא לא יודע או שאני צריכה אישור שאני בסדר והחלק מהנוירולוגים בקופת חולים עושים לי פאדיחות לא נכונות. נניח יש לי בליטה קטנה בעצם מעל העין והנוירולוגית אמרה שיש לי שבר, והנוירואופתלמולוג הפרטי שהייתי אצלו אמר שאין לי שבר ויש עצם שהתנפחה מהמכה. המזל שלי זה שיש לי את המכתב מהנוירואופתלמולוג ושהנוירולוג בקופת חולים קרא אותו, לעומת הנוירולוגית הקודמת שלא רצתה להתעניין בו. כמעט 20 שנים אני מסתובבת עם חרדות ממה שאני רואה בראי מתי שאני מסתרקת ומצחצחת שיניים ומזיזה את הפנים בכל מיני זוויות ויודעת שקיים, למרות שכולם אומרים לי שאני נראית 100%. אין לי מושג לפי לפנות שמתמחה בזה יותר מאשר התמחות בעפעפיים. יש לי מכתבים ישנים וההויים שחלק מהמילים שלהם נמחקו , ואין לי מכתבים רבים, שמעידים על מה שקרה פעם, אבל בדרך כלל לא מסתכלים עליהם כי הם יותר מדי ישנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי שאלה
li sa ל.25/01/2010הלכתי וביררתי וניסיתי. אין לי פזילה אבל אם אני מסתכלת שמאלה בעין שמאל שאז הראיה היא לא דו עינית ,זה נראה כמו פזילה למטה ואולי קצת מאוד החוצה בגלל שהשומן שם נספג ביחד עם הדימום. אני תמיד חוששת מלהראות פגועה מאוד במח ככה ומשתדלת לא להסתכל לשם. אחרי שהייתי אצל נוירואופתלמולוג הייתי אצל רופא שמתמחה בניתוחי ארובה לבדיקה-יעוץ. מה שהוא אמר לי זה בערך שהשתלת שומן עושים רק אם העין לא רואה, כי השומן יכול ללחוץ על עצב הראיה ולפגוע בה במידה שאי אפשר לחזות מראש ואפילו לגרום לעיוורון. הוא אמר גם שלוקח כמה חודשים אחרי הניתוח עד שהוא מתרפא והשומן שוקע והעין מקבלת מראה רגיל. לא אכפת לי לחכות כמה חודשים אבל אני ממש לא רוצה לפגוע בראיה.מה שמעצבן אותי זה 1)שאני רוצה לברר מה כן אפשר לעשות למרות הכל 2) שהמון שנים ה20% נכות שיש לי בעין מזה נחשבו לנכות מוחית וכך נחשבתי לפגועת מח פי 3 יותר . בביטוח לאומי אני ככה וזה כבר לא משנה אבל הייתי יכולה להשיג שיקומים הרבה יותר טובים ורלוונטיים פעם והיו פוגעים לי בבטחון העצמי הרבה פחות. 3)במחשבה בדיעבד אני רוצה לשאול אם אין שום דרך, מתי שיש דימום בעין, למנוע את ספיגת השומן וממתי הדרך הזאת קייימת, אם היא קיימת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם הצילינדרעמרי30/10/2009
קיבלתי לפני כשבוע את המשקפיים שלי לטלוויזיה, מספר קטן -0.75 ו0.5 צילנדר..
לפי מה שאני הבנתי, מה שגורם לי לראות הילות מסביב לדברים מוארים ואת הכתוביות בטלויזיה פעמיים זה הצילינדר המעצבן הזה..
הבעיה שאני שם את המשקפיים לטלוויזיה, אני רואה חד וברור אבל רק חצי מהצילינדר נעלם..
זאת אומרת שהכתב נמתח לצדדים פחות אבל הוא עדיין נפתח.. ועדיין יש הילות וכל זה.. כאילו המספר של הצילינדר במשקפיים נמוך ממה שיש לי.
הלכתי לרופא אחרי שבוע שאין שיפור, והוא אומר שאני צריך להתרגל ושזה יקח חודש..
אני לא יודע למה אבל לא נראלי שזה ככה.. לדעתי יש טעות במספר צילינדר.
מה דעתך?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמרי
ד``ר יורם שוחט31/10/2009ייתכנו סיבות אחרות לראיית הילה ולכפילות ראייה. אם לדעתך המספר שקיבלת אינו נכון פנה לאופטומטריסט אחר לבדיקה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי עצבי הראיהמיכל30/10/2009
בת 44. באולטרה סאונד נמדד ב- AMODE עובי העצב בעין ימין 4.12 מ"מ ושמאל 3.68 מ"מ , ללא נוזלים. האם יש לכך משמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד``ר יורם שוחט31/10/2009תוצאות של בדיקות הדמייה יש לנתח בצמוד לסימפטומים ולממצאים הקליניים בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובאיטיס בהריוןמיכל30/10/2009
שלום רב,
האם התרופה פרד פורטה לטיפול באובאיטיס בטוחה לנשים בהריון?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
ד``ר יורם שוחט30/10/2009אנא הפני השאלה לרופא הנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר בשיטת PRKיעל28/10/2009
שלום רב, עשיתי בדיקת התאמה לניתוח לייזר, הומלץ לי על שיטת PRK, בבדיקה נאמר לי כי עובי הקרנית שלי היא 460, מס' הדיאופטריות הוא 6, כאשר הוא עלה ב-1 בשנה האחרונה. האם יש לי סיכון מיוחד בביצוע הניתוח בגלל עובי הקרנית?
לתשובתך אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר יורם שוחט29/10/2009מכיוון שהמספר שלך טרם התייצב (שינוי של מספר בשנה הוא משמעותי) יש להמנע מטיפול בלייזר להסרת משקפיים.
כאשר המספר יתייצב אפשר יהיה לדון בהתאמתך לניתוח. פרט לעובי הקרנית צריך לקחת בחשבון נתונים נוספים כגון מיפוי הקרנית, גודל אישונים ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יעל30/10/2009קודם כל תודה על תשובתך המהירה!!! ובהמשך לשאלתי - האם יש אפשרות לבצע בדיקה מקדימה אצל רופא עיניים מומחה דרך הקופ"ח, הכוללת בדיקה מקיפה של מיפוי קרנית וכו'? אם כן - במה זה כרוך? וכמה זה בערך עולה? אני מפחדת נורא לסמוך על המכונים השונים המבצעים את הניתוחים שיש להם אינטרס ברור להכניס אותי לניתוח. וכמו כן, האם יש הבדל בביצוע הניתוח דרך בי"ח או מכון פרטי?
אודה לתשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
ד``ר יורם שוחט31/10/20091. אפשר לבצע מיפוי קרנית בקופ"ח. מדובר בסוג של צלום.
2. ניתוחי לייזר להסרת משקפיים מבוצעים רק במסגרת פרטית.
3. אנא תני לרופאים קצת קרדיט. המכונים לא מבצעים ניתוחים בכל מחיר, ואחוז ניכר מהפונים לבדיקה נמצאים לא מתאימים לניתוח. בכל מקרה לא מנתחים כל עוד המספר לא התייצב. מומלץ גם להמנע מניתוח לפני גיל 20.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותעמרי28/10/2009
דבר ראשון אני בן 15 וחצי..
הלכתי לבדיקת ראייה לאחר שהיה לי קשה לראות בטלוויזיה ויצא לי ככה:
בלי משקפיים - ראייה למרחק:
שמאל: 6/10
ימין: 6/20
מספרים בעיניים:
עין ימין: -0.75
עין שמאל: -1
צילינדר: 0.5 בכל עין
שאלות:
רציתי לדעת עד כמה זה גרוע? כי זה ממש לא מציק לי ואני ממש שונא משקפיים..
אני רוצה עדשות, זה יכול לגרום לכך שאני לא יוכל לעשות ניתוח להסרת משקפיים בעתיד?
יחסית לנתונים, יש לי סיכויים טובים לעשות ניתוח לייזר בעתיד?
מה הסיכויים שיחזור לי המספר אחרי כמה שנים שעשיתי ניתוח? אם לא יחזור אני יצטרך משקפיים בגיל 45 ככה?
לאחרונה התעניינתי העדשות ללילה, שנונתים ראייה 6/6 לכמה ימים.. זה אותו דבר כמו עדשות רגילות או שזה הורס את העין ויגרום לכך שאני לא יוכל לעשות ניתוח בעתיד?
יש שיטה שעולה 4800 שקל, שיטת נירוויזן שאורכה כ10 שבועות שעושים תרגילים מול המחשב והם מתחייבים להסרת משקפיים באופן טבעי לחלוטין.. למספרים קטנים מ -1.5 (אני מתאים). זה בלוף?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/10/2009המספר נמוך כעת מומלץ משקפיים או עדשות מגע ניתוח לייזר לא לפני גיל 18. יש סיכוי לשינויים במספר בעתיד ולכן נותנים אחריות כך שתיקונים נכללים במחיר הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות לילה
עמרי29/10/2009ומה בנוגע לעדשות לילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/10/2009מסוכן לעיניים לא ממליץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםגיל28/10/2009
אני בת 23 יש לי מספרים של פלוסים בעינים מדובר במספר 1+ ו1.75+
בעין אחת ש צילינדר
רציתי לדעת ממה נדגרם צילינדר ככה באמצע החיים? ואם הוא יכול לגרום לכאבים במידה ולא מרכיבים את המשקף תמידית
כי הכאב מורגש בעין הזו ספציפית
ואשמח לדעת אם מספרים כמו שלי זה דיי גבוה לגילי
כי אני יודעת שמדובר בילדים בני חמש עם בעית פלוסים(היפרים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/10/2009מדובר במספר לא גדול. צילינדרים נוצרים לרוב גנטית. הכאבים לא מהמספר או צילינדר לפנות לרופא עיניים לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גיל29/10/2009למספרים שכאלה אפשרי ללכת תמידית רק עם עדשות כדי לא להביא למאמץ וכאבים של עפות?
כי אני לא אוהבת הרכבת משקפים כל היום(במחשב אני איתן אבל חוץ מזה מעדיפה שלא)
זה לא גורם לעינים למשחק שפעם אני עם ופעם בלי..?
ועוד שאלה..
העינים לא מתרגלות לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/10/2009יכולה להרכיב עדשות מגע כל היום. צריך לבדוק שמספרים נכונים אולי כאבי ראש מכך שמספר לא מדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת משקפייםעומרי27/10/2009
שלום.
יש לי ביטוח מגן זהב במכבי שירותי בריאות, ורציתי לדעת האם קופת החולים מבטחת ניתוח להסרת משקפיים.
ואם כן אם אפשר לבצע את הניתוח בבית חולים אסותא.
בתודה מראש עומרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/10/2009כל הניתוחים פרטיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיון
חסוי03/11/2009איזה סוג סטרואידים מדובר?
למה לא ניתן למגר את המחלה עד לאפס?
האם יש טיפול כלשהו למחלה בחו"ל(תרופה מסויימת,או ניתוח) ואם כן באיזה מקום,וכמה זה עולה בערך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה למחלת איוןחסוי27/10/2009
היי,
שלום אבא שלי חולה מזה כ8 שנים בערך במחלת האיון ורצה לדעה אם יש איזושהי תרופה מנצחת למחלה הזאת,ארצה לדעת בנוסף עוד שיטות למגר את המחלה עד לאפס
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ28/10/2009הטיפול בסוג מסוים הוא סטרואידים ולסוג האחר אין טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)