מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא רואה טוב..יצחק אפר03/03/2009
עד בדיקת הראייה החרונה ראיתי מועלה, כעת כאשר עשיתי בדיקה נתגלתה לי בעיה שאני ממש לא רואה טוב בעין ימין ובעין שמאל רואה מצוין. בחיי היום יום אני כמעט לא מרגיש את זה ומסתדר יפה. אני לא רוצה משקפיים! רציתי לדעת, האם לדעתך יש אפשרות ללא משקפיים להמשיך כך, והאם יש אפשרות אחרת מלבד משקפיים או עשדות ולייזר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליצחק
ד``ר יורם שוחט03/03/2009אם הסיבה לראייה הלקויה בעין אחת היא רק עניין של מספר משקפיים, ובבדיקה לא נמצא כל ליקוי אחר בעיניים, תוכל להמשיך לתפקד בלי משקפיים. יחד עם זאת עליך להמשיך להיות במעקב של רופא עיניים. במקרים מסוימים הבדל בראייה בין העיניים עלול לגרום עם הזמן לפזילה.
אם טרם נבדקת על ידי רופא עיניים אתה חייב לגשת לבדיקה לברר את הסיבה לראייה הלקויה בעין אחת!
אמנם יש דיווחים על טיפולים אלטרנטיביים לביטול הצורך במשקפיים, אך באופן מעשי אדם שזקוק למשקפיים יוכל לראות טוב אם ירכיב משקפיים או עדשות מגע, או לאחר שיעבור ניתוח לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותגיה03/03/2009
בעלי הגיש בקשה לקבלת תעודת עיוור כתוצאה של איבוד ראייה עקב סכרת,בבדיקה היפנה אותו הרופא לבדיקה מיוחדת במעבדה לחקר השנה בבהח" רמבם. וזאת עמנ" לקבל מידע לצורך קביעת זכאות לתעודת עיוור. משהו שקשור להבזקים. הבדיקה נקראת pvep -fvep לשאלתי? מהי הבדיקה הזו מדוע יש צורך בה.? האם זה מחוייב המציאות? אפשר לקבל הסבר? תודה גיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיה
ד``ר יורם שוחט03/03/2009VEP היא בדיקה שנועדה לבדוק את העברת האות החשמלי, שנוצר בעקבות גרוי העין על ידי אור, אל האזור במוח שאחראי על הראייה. בבדיקה מצמידים אלקטרודות חיצוניות לראש (בדומה לאלה שמצמידים בא.ק.ג.), ומבקשים מהנבדק להתבונן בהבזקי אור. האלקטרודות בודקות את האות החשמלי המגיע לאזור הראייה במוח.
לא יודע לענות לך מדוע ביקשו בדיקה זו במקרה הספציפי של בעלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש אופטיותמאיה03/03/2009
ברצוני לדעת האם שימוש בעדשות אופטיות במשקפי שמש בהן העדשה גדולה משמעותית מעל ההממוצע עלול להזיק לעיניים או להביא לגידול במספר לאורך זמן? (כיום יש לי מספר של -0.75 עם צילנידר של רבע וחצי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
ד``ר יורם שוחט03/03/2009אם בהגדרה "עדשה גדולה" התכוונת לקוטר של העדשה, אין לכך כל חשיבות.
אם התכוונת לכך שהמספר גדול יותר מזה שאת זקוקה לו אז עלול להגרם נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציאלסביטון יהוית02/03/2009
שלום רב לפני כחודשים חטפתי את המחלה רופא העיניים נתן לי הוראות וטיפות עיניים ומשחה לעיניים . שאלתי היא כזו , האם ההחלמה היא איטית יותר בעין , כי בשאר הפנים המצב טוב אני מאוד מוטרדת העין מציקה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודית
ד``ר יורם שוחט03/03/2009בהחלט יש מצב שבו אזורים שונים המעוצבבים על ידי עצב הפנים יתאוששו בקצב שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזרמור02/03/2009
שלום רב השבוע קרה לי משהו ממש מוזר. קמתי באמצע הלילה ופתאום ראיתי את הכל בצורה גדולה כיאילו עשיתי זום בעיין. זה היה לשניה בערך אבל ממש מפחיד מה זה יכול להיות?? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/03/2009ייתכן מלחץ על העין נוצר שינוי בקמירות של הקרנית ולכן ראית יותר גדול . אם התופעה חוזרת ללכת לבדיקת רשתית העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעין שמאלתומר02/03/2009
שלום רב לפני 8 חודשים, כאשר טיילתי במזרח, קיבלתי מכה בעין שמאל מבקבוק שהוטח לעברי. הלכתי לרופא עיניים מקומי (המרפאה הייתה מרפאה מערבית לכל דבר) אשר בדק אותי. הוא רשם לי טיפות ואמר שזה יעבור. הכאבים העזים אכן עברו אך מידי פעם, בעיקר תו"כ שינה או בבוקר הייתי מרגיש כאבים. כשחזרתי לארץ הלכתי לרופא בקופת החולים שלי. הוא בדק את העין ואמר שהכל בסדר ואין כל פגיעה. למרות הזמן הארוך שעבר מאז המקרה אני עדיין קם לפעמים בבוקר עם כאבים בעין שמאל ואיני יודע אם עליי ללכת לרופא עוד פעם, או שזו תגובה נורמלית ובמשך הזמן זה יעבור תודה רבה תומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/03/2009מדובר בארוזיה חוזרת באפיתל קרנית. משמע פתיחה מחודשת של שכבה שטחית של קרנית. יש דרכים לפתור בעייה זו כקילוף אפיתל וצמיחה שלו מחדש ועוד . לפנות לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה עם סטרואידיםשיר02/03/2009
שלום, מאחר ואנ י סובלת מסבוריאה בעור העפעף, רופא עור רשם לי משחה עם סטרואידים. רציתי לדעת האם מריחה בעור העפעף יכולה לגרום נזק כלשהו לראיה בפרט ולעין בכלל? תודה שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
ד``ר יורם שוחט02/03/2009אם מדובר בעור העפעף בלבד, ואין חדירה של המשחה לעין, לא אמורה להיות בעייה. בכל מקרה, הטיפול אמור להיות לזמן מוגבל.
מכיוון שמדובר בבעייה בעפעפיים כדאי שתיבדקי גם ע"י רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בעיניים.תהילה01/03/2009
שלום רב. אבי חולה סכרת מסוג 2. עיניו נפגעו בעקבות סוכר בעיניים. אמרו לו שמצבו חמור והוא נימצא במצב שלפני עיוורון. כרע מתחילים לו טיפולי לייזר "בטיפול נמרץ" על-מנת למנעו הידרדרות. רציתי בבקשה לדעת. האם טיפולי הלייזר הימנעו הידרדרות בראייה שלו? האם לאחר הטיפול הוא יראה יותר טוב (נכון להיום הוא רואה קצת מטושטש)? האם יש אשפרות שהוא אכן יתעוור חס וחלילה בעתיד למרות טיפולי הלייזר? אני זקוקה לתשובות בדחיפות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסימה
ד``ר יורם שוחט02/03/20091. הטיפול בלייזר נועד בראש ובראשונה למנוע הדרדרות, ועצירת התקדמות המחלה בעיניים נחשבת הצלחה. כלומר, המטרה הראשונית היא שימור הראייה הקיימת ולא שיפור הראייה. יחד עם זאת, בחלק מהמקרים יש שיפור בראייה בעקבות הטיפול, כתוצאה מספיגה של בצקת ודימומים.
2. הטיפולים בתופעות סכרת בעיניים כוללים, בנוסף לייזר, גם זריקות לעיניים ולפעמים גם ניתוח. במרבית המקרים הטיפולים מצליחים לעצור את ההתקדמות או להאט אותה. כל מקרה הוא אינדיבידואלי, ותלוי בחומרת המצב בתחילת הטיפול ובתגובה של המטופל לטיפולים.
3. תאורטית קיימת בסכרת אפשרות לפגיעה ניכרת בראייה , ובמקרים מעטים אפילו אבדן ראייה, אך עם הטיפולים הקיימים כיום יש בהחלט סיכוי טוב לעצירת ההדרדרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר בעיינים
תהילה03/03/2009תודה רבהרבה רבה על התייחסותך לשאלותיי. ברצוני לשאול עוד מס' שאלות הנוגעות לטיפולי הלייזר. אבא שלי מוגדר כסובל "מרטינופתיה סוכרתית קשה". היום הוא קיבל טיפול לייזר ראשון. הייתי רוצה לדעת מה תופעות הלוואי שנגרמות לאחר הטיפול? הוא מתלונן שהוא רואה מטושטש אף ע"פ שעברו 7 שעות מתום הטיפול. בנוסף אמרו לו שהראייה בעקבות המשך הטיפולים תיפגע והוא לא יוכל לראות בזויות שבצידי העיניים שלו. האם אלו הם התוצאות של טיפולי הלייזר? האם יש סיכון נוסף בטיפוליי הלייזר? כרגע הוא "בטיפול נימרץ" של 8 טיפולים. (כיוון שמצבו דחוף ביותר) מה הטווח שמומלץ לחכות בין טיפול לטיפול במצב של אבי? אמרו לו שבעוד 10 ימים הוא יקבל טיפול בעין השניה שבה קיבל לבינתיים זריקה . אנו מודאגים שמצבו לא יחמיר עד לשבוע הבא בעין שלא קיבלה טיפול.האם אתה מציע לבקש שיזרזו את זה או שאין אפשרות "לדחוס" הרבה טיפולים בטווח קצר, כפי שאמרו לנו הרופאים? בתודה מראש ומקרב לב. סימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסימה
ד``ר יורם שוחט03/03/2009העלמות תופעות הסכרת בעין בעקבות טיפול בלייזר היא תהליך הדרגתי, שעלול לקחת שבועות ואפילו יותר. לכן אין לצפות לשינוי בראייה בתקופה הראשונה שלאחר הטיפול. לפעמים יש אפילו החמרה זמנית בהפרעות הראייה בתקופה הראשונה לאחר הטיפול.
הטיפול בלייזר מבוסס, בין השאר, על צריבת אזורים ברשתית ההיקפית, כדי לשמר את הרשתית המרכזית. מרכז הרשתית אחראי על חדות הראייה, בעוד שהקף הרשתית אחראי על הראייה המרחבית (שדה הראייה). לכן עלולה להיות הפרעה בשדה הראייה .
הרופאים יחליטו על תכיפות הטיפולים לפי מצב העיניים ולפי התגובה לטיפול. בעין השנייה הוא כן קיבל טיפול (זריקה). מהלך הטיפול כגון אופי הטיפול והתדירות הוא עצמאי בכל עין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר לעין תקינה יחידהטלי01/03/2009
שלום, אני בת 24 בילדותי, איבדתי את הראיה בעין שמאל בתאונה (פגיעה בעצב הראיה). בעין ימין יש לי מספר- לא גבוה- מינוס 2. מרכיבה עדשות מגע יומיות. גם עם תיקון (משקפים/עדשות) אני לא מגיעה לרמת ראיה 6/6. מעבר לכך, כל עניין הרכבת העדשות/משקפים הוא בבחינת נטל עבורי. שאלתי היא, האם יש אפשרות/האם נהוג, לעשות ניתוח לייזר לעין רואה, באם העין השנייה עיוורת.ואם כן- אשמח לקבל המלצה על רופא/מכון שמבצע את הניתוחים. בברכה, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד``ר יורם שוחט01/03/2009לדעתי במקרה שלך עדיף להמנע מניתוח לייזר מהסיבות הבאות:
1. מדובר בניתןח אלקטיבי, דהיינו ניתוח מתוך בחירה (ולא מתוך צורך לרפא את העין ממחלה). בכל ניתוח קיים סיכון מסוים. כל מועמד לניתוח, ובעיקר כשמדובר בניתוח אלקטיבי, מקבל הסבר על הסיכונים. כשיש רק עין אחת, אם חלילה חל סיבוך, אין עין נוספת!
2. מומלץ לכל האנשים בעלי עין יחידה להרכיב תמיד משקפיים מחוץ לבית, לצורך הגנה פיזית. חבלות לעיניים עלולות לקרות, כגון בתאונת דרכים, נפילה וכד', וחשוב שתהיה חציצה בין גורמי פגיעה פוטנציאליים לבין העין, כך שהמכה תבלם לפני שהעין נפגעת. המלצה זו תופסת גם כשהאדם אינו זקוק למספר במשקפיים, ורואה 6/6, ואז הוא מרכיב משקפיים ללא מספר. צבע המשקפיים אינו חשוב (יכול גם להיות שקוף). העיקר שהעדשות יהיו מחומר בלתי שביר ! יוצא מכך, שגם אם תעברי ניתוח לייזר ותראי היטב עדיין תהיה המלצה להסתובב עם משקפיים (ללא מספר).
3. עצם העובדה שגם עם משקפיים/עדשות מגע אינך מגיעה ל-6/6 יכולה להעיד על בעיה מסוימת כגון מבנה קרנית לא-תקני, או עין עצלה. זו עוד סיבה להמנע מניתוח.
4. בסה"כ המספר שלך נמוך יחסית, אמנם את זקוקה למשקפיים לראייה ברחוב, נהיגה, טלביזיה וכד', אך יש דברים רבים שאת מסוגלת לעשות ללא משקפיים כגון קריאה או מחשב, וגם ללא משקפיים את לא הולכת לאיבוד (בניגוד לאנשים שזקוקים למספר גבוה ומוצאים עצמם חסרי אונים ללא משקפיהם). אם לא היו הגורמים שציינתי למעלה, מספר 2 הוא בהחלט מצב שבו מנתחים. במקרה שלך, השילוב בין כל מה שציינתי למעלה עם העובדה שהמספר נמוך יחסית מהווה עוד סיבה להמנע מניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה לא חדה למרחק קצר אבלאבי28/02/2009
שלום, רכשתי לא מזמן משקפיים חדשות. בעיין אחת אני רואה לא חד כמו העיין השנייה, בעיקר במקומות ללא הרבה אור. אבל באותה עיין בעייתית, אני רואה חד יותר כשאני ברחוב ויש אור אז הראייה חדה יותר למרחקים. אני מרגיש גם כן כאילו הראש מעט כואב והעיניים מתעייפות. הייתי אצל האופטיקאי אבל הוא לא ידע בדיוק מה הבעיה, אני מתכנן ללכת שוב. אבקש את דעתכם לטיפים, האם ראייה חדה למרחקים כשיש אור, אבל במקביל במקום חשוך ולטווח קצר הראייה פחות חדה, האם זה יותר מסמל שהמספר חזק מידי ? המספר באותה עין עלה לפי האופטיקאי בחצי מספר אני חושב. אני פשוט רוצה ללכת לאופטיקאי עם קצת מושג. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד``ר יורם שוחט28/02/2009סביר להניח שהבעיה היא בקביעת מספר המשקפיים, או באופן שבו המשקפיים בוצעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות חלב בעפעפייםגב' גרוס27/02/2009
אני מרכיבה עדשות מגע חודשיות מזה כ8 שנים. למרות שמדובר בעדשות מגע חודשיות, אני חוטאת ומרכיבה אותם גם מעבר לחודש המוקצב.. לאחרונה אני סובלת מעיניים אדומות, לאחר ביקור אצל רופא עיניים הוסבר לי שבלוטות החלב שבעפעפיים שלי לא "עובדות".. והרופא נתן לי טיפול אנטיביוטי וטיפות עיניים (אנטיביוטיקה: דוקסילין, וטיפות עיניים: בלפמיד). טיפול בערך של 3 שבועות. ברצוני לדעת האם השימוש בעדשות החודשיות מעבר לחודש הן שגרמו לתופעה של אי תפקוד החלב? האם הטיפול שהרופא נתן לי הוא טוב ויעיל?? אבקש תשובה דחופה בנושא הזה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגב' גרוס
ד``ר יורם שוחט28/02/2009הרופא איבחן דלקת עפעפיים והטיפול שקיבלת הוא הטיפול המקובל למצב זה. אין קשר לעדשות המגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעין ותחושת נמלולמירב26/02/2009
שלום! לפני מספר חודשים סבלתי מתחושת נימול בצד ימין של הפנים ובעקבות כך ביצעתי בדיקת סי.טי שיצאה תקינה. לתקופה תחושה זו נעלמה , אך לאחרונה אני שוב חשה נמלול קל בצד ימין של הפנים וכאב בעין ימין. יש לציין שהכאב נסבל ולא קבוע , כמו כן חשוב לי לציין שאני מרכיבה משקפיים מספר שנים ולאחרונה עברתי בדיקת ראייה והמספר לא גדל. למי עלי לפנות ? אילו בדיקות חשוב לעשות ? מודאגת ומצפה לתשובתכם. תודה , מירב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
ד``ר יורם שוחט26/02/2009עקב תחושת הנמלול בפנים עלייך לפנות לנוירולוג. הוא זה שיחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות ויכוון אותך בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי כימותרפיה ורפרקציהאורית26/02/2009
שלום, אני אופטמטריסטית צעירה ובשבוע האחרון הגיעו לחנות בה אני עובדת שתי נשים שעוברות כעת טיפולי כימותרפיה. הן נשלחו ע"י הרופאים המטפלים שלהן ע"מ לשנות את מרשם המשקפיים. בנוסף הן ציינו כי נאמר להן ע"י הרופאים שהמרשם במשקפיים לא יציב בתקופת הטיפולים. הייתי שמחה לדעת פרטים נוספים על הקשר שבין טיפולים אילו לרפרקציה ולעיניים בכלל... האם אני צריכה להפנות שאלות אילו לאונקולוגים?? תודה רבה אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד``ר יורם שוחט26/02/2009לא ידוע לי על שינויי רפרקציה בעקבות טיפול כמותרפי. יש בהחלט מקום לשאול את האונקולוגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש מעיניים?נונו26/02/2009
אני סובלת מזה חודש מכאבי ראש במצח, מאחורה ובאמצע. הכאבים באים והולכים ..עשיתי אנטגן פנים וצוואר..תקין ועשיתי בדיקות דם גם תקין..האם יבעיות בעיניים יכולות לגרום לכאבי ראש? אני לא מרגישה בעיות בראיה ולא טשטוש ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנונו
ד``ר יורם שוחט26/02/2009במסגרת הברור הרפואי לאבחון הסיבה לכאבי ראש יש צורך לבדוק גם את העיניים. יש מצבים בעיניים שיכולים לגרום לכאב ראש. כמו כן, לפעמים יש ממצאים בקרקעית העיניים שקשורים לכאבי הראש.
לכן עליך לפנות לבדיקה של רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עיניאלי26/02/2009
שלום רב. בן 30, סטודנט, בריא בדר"כ, ללא מחלות קודמות, ללא טיפול תרופתי קבוע. גלאקומה במשפחה. לפני כחודש, בבוקר, הופיע לראשונה, מאחורי עין שמאל, כאב לוחץ, מציק, המופיע לפרקים. הכאב נמשך כשבוע בעוצמות משתנות. נבדקתי באותו היום ע"י ר.עיניים,כולל הרחבת אישונים, בדק גם לחץ תוך עיני שהיה תקין (דגש גלאקומה במשפחה). ביצעתי מעקב לח"ד, ונבדקתי גם ע"י נוירולוג בקהילה, ללא ממצאים. הנוירולוג סבר שהתיאור (כאב תוך עיני) מתאים למגרנה חדשה. מזה חודש ללא תסמינים, וללא כל טיפול תרופתי . לפני 3 ימים חזרה של הכאב, באופן דומה. הלילה אף הכאב התחזק, וללא ת"ל נוספות. 1.האם עלי לקבל את זה שמדובר במגרנה, או שמע עלי להמשיך בירור עיני? 2. האם התיאור מתאים לגלאקומה התקפית?
ד''ר יובל דומניץ26/02/2009ממליץ בדיקה עינית על ידי רופא אחר. התיאור לא מתאים להתקף גלאוקומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)