מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרכבת עדשות מעבר למותר והנזקמיכל26/02/2009
שלום, אני בת 25, משתמשת בעדשות מגע קרוב לעשר שנים, ובשנים האחרונות בעדשות חודשיות, כרגע מסוג Acuvue Oasys של ג'ונסון & ג'ונסון. אני נוטה לחטוא בהרכבת העדשות החודשיות מעבר לזמן המותר, אפילו כחודשיים, ונאמר לי לאחרונה שמדובר בפגיעה חמורה ומתמשכת בקרנית כיוון שהעדשה הופכת לבלתי עבירה לחמצן, במיוחד בעדשות אואזיס אלו. כרגע עוד לא נתקלתי באף סימפטום חריג (פרט לרגישות שיש לי מאז ומתמיד ועבורה אני שמה טיפות כשצריך). שאלתי היא - גם אם אקפיד מעתה על שימוש של חודש לכל היותר ועל מתן מנוחה לעיניים מהעדשות גם במהלך היום, האם בכל זאת הנזק שנוצר עד כה הוא בלתי הפיך ועשוי להוביל לסיבוכים ולחוסר יכולת להרכיב עדשות מגע בהמשך? אציין שאינני ישנה עם העדשות, אם כי מרכיבה אותן רוב שעות היום. נלחצתי מאד כשהבנתי כי ייתכן וגרמתי לעיניי נזק חמור ובלתי הפיך, אשמח לתשובתך, בתודה, מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ26/02/2009שימוש בעדשות מגע לאורך זמן מסוכן לעיניים וכתבתי על כך מאמר שהתפרסם באינטרנט. מומלץ להמעיט בזמן ההרכבה. דרך אגב יש פיתרון אחר והוא ניתוח לייזר להסרת משקפיים. את מוזמנת להגיע לבדיקה אצלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאין "הבהוב" בעיןאלונה25/02/2009
היי, יש לי תחושה מוזרה לפעמים שהולכת ובאה תחושה דומה ל: כאשר בנאדם פותח סוגר את העיניים הוא רואה מז\ר רק שאני רואה את זה גם בלי לפתוח ולסגור את העיניים כאשר אני נמצאת בחדר עם אור חזק. במידה והאור מכובה - התופעה נעלךמת לי. יש לציי שהייתי בבדיקה לפני כ-2 ח' ועשיתי הרחבת אישון ושדה ראיה שיצא תקין לחלוטין . גם ספירת דם וכימיה יצאו תקינים לפני יומיים. האם עלי לפחד??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ26/02/2009אני ממליץ על בדיקת עיניים מחודשת לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת כבדות בעין לאחר טיפול.חיילת בת 2025/02/2009
שלום רב! הנני חילת בת 20, לפני כשבוע וחצי הוציא לי הרופא גוף זר מהעין . נאמר לי שהגוף הזר גרם לשריטה בקרנית ועלי לקחת טיפות אנטיביוטיות. למרות הטיפול, הכאב החריף ובמרפאת החירום נאמר לי שיש לי דלקת קלה בלחמית ונפיחות בעפעף. במשך 5 ימים לקחתי טיפות אנטיביוטיות חזקות יותר + משחה. לאחר 3 ימים נבדקתי שוב ע"י הרופא שטען כי אינו מבחין בשריטה או בדלקת. אתמול (לאחר 5 ימי טיפול.) שוב העפעף התנפח ויש לי תחושת כבדות בעין ומעין בצקת. שאלותי הן: 1. מה עושים? 2. האם תחושת הכבדות בעפעף יכולה להיגרם מהטיפות או מהמשחה האנטיביוטית? 3. האם כדאי להמשיך בטיפול? אודה על תשובות, חיילת
ד''ר יובל דומניץ26/02/2009ייתכן ויש זיהום בעפעפיים או בקרנית או ארוזיה בקרנית דרושה בדיקת עינייים מיידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישון מוגדל לאחר פגיעהאלי25/02/2009
נפגעתי לפני כ-5 שנים בעין ובעקבות הפגיעה התפתח לי קטרקט האישון הוגדל והיו כמה קרעים. כשהלכתי לעשות את הניתוח הגעתי לפרופסור בעל שם שהוא חוץ מהקטרקט תפר את הקרעים והקטין לי את האישון, (הבנתי שזה נקרא: mac callen suture ) הבנתי שזה אומנות ולא פשוט בכלל כי רוב הרופאים לא רצו לגעת. הבעיה שלי שהאישון עדיין יותר גדול (4 מ"מ)מהרגיל והוא גם לא פועל הצורה מלאה (ובגלל זה אין לי מיקוד ואני מסתנוור), כשאני הולך לבדיקה ושמים לי טיפות להרחוות האישון הוא מתרחב. הבנתי שיש טיפות להקטנת האישון השאלות שלי הם: 1.האם זה יכול לפגוע בתפר אם אני ינסה דברים כאלה של הרחבה והקטנה של האישון? 2.אם האישון שלי מתרחב זה אומר ששריר ההגדלה עובד? ובמקרה שהוא יקטן עם הטיפות אז הוא גם יתרחב בלי? 3.האם טיפות ההקטנה (שלפי מה שהבנתי זה:פילוקארפין) פשוט יתקנו את השריר לטווח הארוך? בגלל שהם מפעילות את השריר. 4.במקרה שאצתרך לקחת תמיד את התרופה קראתי עליה שהגוף מתרגל אליה וההשפעה שלה תקטן, מה אפשר לעשות? 5.יכול להיות שזה מאוחר מדי והשריר כבר התנוון ואם הייתי מנסה את זה יותר מוקדם זה היה יותר יעיל? אשמח לעזרה תודה מראש על הכל אלי .
ד''ר יובל דומניץ25/02/2009אתה יכול לנסות טיפות פילוקרפין שמכווצות אישון אך הסיכוי שיעבדו במצבך קלוש כנראה הייתה פגיעה בשריר הספינקטר שלח האישון. פרט לכך רק משקפי שמש יכולים לעזור ולעיתים ניתוח קטרקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 13 מצמוצים בדקה?ניר25/02/2009
אני לא ממצמץ 13 מצמוצים אפילו בשעה מה זה אומר?
ד''ר יובל דומניץ25/02/2009ייתכן ועתה סובל מבעייה נוירולוגית או שמדובר בבעיית דלקת לחמיות או יובש בעיניים לפנות לבדיקה לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זבובים בעינייםליאת24/02/2009
אמא שלי הלכה למכון עיניים בתל אביב וגילו לה שיש לה סתימה מאחורי הרשתית. בנתיים סוחבים אותה מרופא לבדיקות דם . אך אני חושבת שזה די רציני וצריך לטפל בנושא בהקדם כי אמרו לה שיש לה מזל שזה בחצי העין ולכן היא לא התעוורה. אני מראשון בבקשה אם יש לך רופא שיכול לעזור לי
ד''ר יובל דומניץ25/02/2009צריך בדיקת רופא כלי דם בנוסף לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלטל24/02/2009
שלום רב התחילה לי שעורה בעין (נקודה לבנה בעין) וכאבים היה לי משחה maxitrol כתוב בעלון שאסור להשתמש במשחה אחרי חודש מהפתיחה האם באמת כך הדבר? מסוכן? תודה
ד''ר יובל דומניץ25/02/2009אסור להשתמש בטיפות או משחה שנפתחו חודש אחרי פתיחתם החומר לא סטרילי יותר ויכול להיווצר נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה /עיקצוץ בעין ימיןמאיר24/02/2009
שלום הרגשתי אתמול והיום מין דקירה או עיקצוץ כזה בעין שחלף בין רגע אין לי משהו בעיין או דמעות וכאלה יש לציין שהייתי אצל רופא עניים לפני המקרה הזה לבדיקה שיגרתית ולא היה כלום האם אני צריך ללכת שוב תודה
ד''ר יובל דומניץ25/02/2009ייתכן ויש דלקת לחמיות לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פטריגיום-המלצה על מנתחאזולפה23/02/2009
שלום למומחים, זקוקה מכם להמלצה על רופא/ה עיניים שמנתח/ת פטריגיום באזור המרכז שעובד עם קופ"ח כללית תודה רבה על העזרה אזולפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאזולפה
ד``ר יורם שוחט23/02/2009לא נהוג להמליץ במסגרת זו על מנתחים ספציפיים. אני בטוח שבקופת החולים יוכלו לכוון אותך לרופא המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.זקוקה להתייעצות דחופהדבורה23/02/2009
שלום,אני בת 60 ולפני ניתוח השתלת קרנית. רציתי לשוחח עם מישהו שסובל מאותוהדבר וצריך לעבור ניתוח דומה אני סובלת ממחלה ניוונית.. אם יש פה מישהו כזה אחרי או לפני ניתוח אשמח להתייעץ איתו ולשאול שאלות חשובות תודה דבורה 0525780924
ד''ר יובל דומניץ23/02/2009לא לפחד מהניתוח הוא יחסית פשוט לא כואב וגם בהחלמה יכולה לחזור די מיידית לתפקוד רגיל. רק סבלנות מבחינת ראייה איכותית תהליך של שנתיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפה ארובת העיןרוני23/02/2009
זה הרבה זמן שיש לי תחושה של לחץ בעיניים, אתמול חשתי בבלוטה מעל עין ימין ממש על ארובת העין שאמנם זהה אבל די גדולה, ייתכן שהיא גורמצת את התחושה לללחץ בעיניים/ראייה? מה עליי לעשות (גודלה כסנטימטר)
ד''ר יובל דומניץ23/02/2009לפנות בדחיפות לבדיקת רופא עיניים ייתכן ומדובר באבצס או ממצאים נוספים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש אחרי ניתוח הוצאת סיליקוןאינה22/02/2009
שלום, ושבוע טוב. אני אחרי ניתוח הוצאת סיליקון - כעשרה ימים. הרשתית צמודה, את הטיפות אני מפסיקה עוד יומיים בהוראת רופא. אבל יש לי כאב ראש בצד העין המנותחת, כמו מיגרנה, בצד ימין. אדויל לא ממש עוזר. האם זה שכיח אחרי הניתוח שעברתי? אחרי הניתוח הראשון לא היו כאבי ראש בכלל. בתודה על התשובה, אינה.
ד''ר יובל דומניץ23/02/2009לא אמור להיות כאב ראש. צריך לבדוק ולראות אולי עליית לחץ תוך עיני או שכאבי ראש לא מהעיניים מוירוס או בעייה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים אוביאיטיסשלומית עזר22/02/2009
אני בחורה עיוורת הסובלת מזה 5 שנים מכאבי עיניים. לפני חודשיים אבחנו את הדלקת כאוביאיטיס. קיבלתי טיפות המכילות סטרואידים. אני לא מרגישה בשינוי ועדיין יש לי כאבים חזקים בעיניים ומתחת לעיניים האם יש עוד טיפול היכול לעזור לי.תודה שלומית.
ד''ר יובל דומניץ23/02/2009יש דרכים להפחית כאבים כזריקות אלכהול לעצב ראייה לעיניים עיורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהרחל22/02/2009
שלום. יש לאחותי הגדולה alternating exotropia . מתי מחליטים שיש צורך לנתח? האם בכל מקרה האבחנה הזאת דורשת ניעתוח בגיל שלה(בעין אחת יש לה את זה הרבה שנים) או רק לפי התלונות שלה? תודה.
ד''ר יובל דומניץ23/02/2009לרוב עם משקפיים עם פריזמות ותרגילי מיקוד ראייה ניתן להתגבר על הבעייה אלא אם הפזילה מאוד גדולה ואז יש לשקול ניתוח ואת זה רק אחרי בדיקה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפזילה
רחל23/02/2009הניתוח קוסמטי או צורך רפואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב בקרניתשיר מאירוביץ22/02/2009
אני סובלת מהרפס בעין אחת במשך שנים, ומחכה להשתלת קרנית. לצערי הטיפול הממושך בסטרואידים יצר גם קטרקט. לפני כשבועיים נוצר כיב בקרנית. הטיפול אותו אני מקבלת הוא טיפות סרום כל שעה וחבישה של העין. בינתיים לאחר שבועיים לא חל כל שינוי. האם ישנו טיפול נוסף?
ד''ר יובל דומניץ23/02/2009לפעמים גם השמת עדשת מגע עוזרת ואף סגירת עפעף תלוי בחומרת המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)