מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנאיזוקוריהרונית04/01/2009
מה אומרת הופעה של אנאיזוקוריה פתאומית? האם לפנות לרופא עיניים או נוירואופטלמולוג? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד``ר יורם שוחט04/01/2009הופעה פתאומית של אנאיזוקוריה (כלומר, אי שוויון האישונים) עלולה להעיד על בעיה נוירולוגית, אם כי התופעה יכולה להגרם גם על ידי הפרעה מקומית בעין. נראה שיש מקום להתייעץ עם נוירואופטלמולוג, אך רוב הסיכויים הם שגם רופא העיניים יוכל לאבחן את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נגע בקרניתלימור04/01/2009
שלום רב, האם תוכל לפרט מהוא נגע בקרנית ומה הם הסיכונים הטמונים באי הסרתו כמו כן מהם הסיכונים בהסרתו. בברכה,לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד``ר יורם שוחט04/01/2009נגע בקרנית יכול להיות מסוגים שונים, כגון קרום המכסה את הקרנית, זיהום, ובמקרים נדירים אפילו תהליך גידולי.
אם הרופא החליט להמליץ על הסרת הנגע הוא עשה זאת מתוך מחשבה שאי הסרתו עלולה לפגוע בראייה או לגרום נזק לגלגל העין.
הסבוכים העלולים לנבוע מהסרת הנגע כוללים בין השאר זיהום, הצטלקות הקרנית או הדקקות הקרנית.
אם אינך שקטה לגבי ההחלטה להסיר הנגע פני לעוד רופא לקבלת דעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת שק דמעותרותי03/01/2009
בעלי, בן 40, דומע לאחרונה בעין ימין,לעתים עם דלקת. רופא עיניים אחד נתן לו טיפות, וזה לא עזר. ופלסטיקאי המליץ לו על ניתוח בהרדמה מלאה לאחר שעשה שטיפה וזה לא עזר. אנחנו לא חובבי התערבות כירורגית. יש סיכוי שהתופעה תעבור לבד מתישהו או בעזרת שימוש בטיפות/משחה מסוימות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותי
ד``ר יורם שוחט03/01/2009אם שטיפת צנור הדמעות הראתה שיש חסימה מכנית, לא סביר שתהיה פתיחה ספונטנית או בעקבות טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני03/01/2009
שלום אני בחורה בת 21 סובלת כבר כחודש מכאבים בעין ימין,יש הבדלי גודל בין העינים פניתי לרופא לפני כשבועיים הוא ביקש לראות תמונה מילדות כדי לבחון אם הבדלי העינים היו כבר מגיל צעיר,לדעתו יש.אני מעולם לא הבחנתי בכך וגם לאחר שהוא אמר לא ראיתי את זה.הכאבים בעין התחילו רק לאחרונה העין נפוחה יותר מהשנייה יש פעמים שאני רואה בעין קצת מטושטש ומה שמפריע לי בעיקר שזה מלווה בכאבי ראש חזקים,קשה לי להרדם בלילה(לא מהכאבים הסיבה לנידודי שינה לא ברורים לי) האם הנידודי שינה והכאבי ראש באמת קשורים לכאבים בעין?או שזאת יכולה להיות בעיה אחרת? מה זה יכול להיות?יש לי הפניה לסיטי והבנתי שעדיף להימנע מה לעשות? זאת תופעה מוכרת? תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאני
ד``ר יורם שוחט03/01/2009המצב שאת מתארת דורש ברור, ובדיקת סי טי היא חלק חשוב מהברור. לא ברור ממה הבנת שעדיף להמנע מבדיקת סיטי. הבדיקה נועדה לסייע באבחון הבעייה.
פני לבדיקת סי טי כפי שהרופא שלך המליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי במספר בעקבות סוכרת?ד03/01/2009
שלום, אני בן 31, אני חובש משקפיים מגיל 10 ויש לי צילינדר. במהלך החודשיים האחרונים ירד לי המספר במשקפיים מ -4.5 ל-3 התחלתי לקבל טיפול לסוכרת סוג 2 לפני שבועיים, ומאז המספר המשיך לרדת, והיום איני זקוק כלל למשקפי ראייה. - מה יכול לגרום לשינוי? - האם השינוי יכול להיות קבוע? - האם ישנה סכנה לראייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד
ד``ר יורם שוחט03/01/2009אי אפשר לענות על שאלתך בלי בדיקה יסודית של העיניים.
סכרת יכולה לגרום לשנוי במספר המשקפיים במקרים נדירים, בהם יש עלייה חדה ברמת הסוכר.
עליך לגשת לרופא עיניים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ תוך עיני מוגברדניאל02/01/2009
שלום, החלמתי לפני כחודש מדלקת עיניים שכללה תסנינים ששיבשו את ראייתי ובחודש האחרון נהניתי מראיה תקינה לחלוטין. בשבוע האחרון התחלתי לראות הילות סביב אורות בשעות החשיכה ופניתי לרופא בשל כך, הרופא אמר שיש לי לחץ תוך עיני מוגבר ונתן לי טיפות לחות ג'נטיל (3 פעמים ביום) + ויטמין E (פעמיים ביום). מאז הראיה שלי התדרדרה לכל שעות היום. רציתי לדעת אם יש חשש לפגיעה כרונית בראיה והאם שימוש בטיפות לחות הם הפיתרון לתופעת הלחץ בעין? יתר על-כן, יש לי תור נוסף ב-14 לחודש ורציתי לדעת אם להמתין שבועיים במצבי יכול להחמיר את הבעיה. בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד``ר יורם שוחט02/01/2009האם הרופא שאליו פנית הוא רופא עיניים?
הטיפול שאתה מקבל אינו מיועד להפחתת הלחץ התוך עיני. אם טשטוש הראייה אכן נגרם כתוצאה מלחץ מוגבר, דרוש טיפול שונה לחלוטין ובהקדם!
קרוב לוודאי שמדובר בתסנינים בקרנית, שהם תופעה ידועה בעקבות דלקת עיניים ויראלית, ויכולים להופיע שוב אחרי שנעלמו. גם במקרה זה הטיפול שונה מהטיפול שקיבלת. אם זו הבעיה, אין חשש לפגיעה כרונית בראייה (למעט במקרים נדירים).
אנא פנה לרופא עיניים לאבחנה ולטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא היה אכן רופא עיניים.
דניאל02/01/2009מה עלי לעשות? הוא גם לא אמר לי לבוא אליו לביקורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאל
ד``ר יורם שוחט02/01/2009תפנה ביום ראשון לבדיקה חוזרת. תבקש מהרופא שיסביר לך מה בדיוק הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דניאל02/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע לעיןמור01/01/2009
שלום רב, בטעות הכנסתי אצבע לעין. הציפורן פגעה בעין, בחלקה העליון, מתחת לעפעף. ניתן לראות פגיעה אדומה. העין כואבת, המקום כואב כאשר אני מרימה את העפעף לצפות בפגיעה. העין כואבת כל הזמן. לעיתים מעין תחושה של חול ודקירות. מה הן ההשלכות לפגיעה כזו? האם זה קרע בקרנית? מהו הטיפול? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/01/2009ייתכן פגיעה שטחית בקרנית שמתרפא תוך יום יומיים. לפנות לרופא עיניים לבדיקה וכיסוי אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישטושאסתר31/12/2008
אני בת 38 ואני עובדת מול מחשב במשך 7 שעות ביום מידי פעם היה לי מין טישטוש קל בזמן וחוסר פוקוס מול המחשב אבל היום עשיתי ספורט במשך שעה בערך אז היה טישטוש רציני בפתאומיות כאילו אני רואה ים זז בעיניים מממש יותר בצדדים של העיניים במשך לפחות 5 דקות להיות שמתי שקיות תה על העיניים וזה קצת עבר ונהיה לי לחץ באוזניים וכאבים בגב העליון ובצוואר מה זה יכול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/01/2009אני ממליץ על בדיקת עיניים מיידית ייתכן ומדובר בדלקת בעיניים או בעיית אספקת דם לעיניים או לחץ תוך עיני מוגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות קורטיזון אסטרואידיםמזל30/12/2008
שלום יש לי דלקת כרונית עם הרבה הרבה דמעות כמו חולות בתוך העין קעבלתי לאחרונה טיפול של טיפות קורטיזון אסטרואידים ועוד סוג של טיפות של דלקת אלרגית שלא זכור לי את שמה עכשיו יש הקלה משמעותית. מצד שני שמעתי שהטיפות אסטרואידים מזיקים לעין מה הם בכלל הטיפות אסטרואידים והאם זה באמת מזיק? ומה אתה ממליץ לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למזל
ד``ר יורם שוחט31/12/2008כל טיפול אשר נלקח במידה ועל פי הוראת רופא ובהשגחתו מיועד לעזור, ועובדה שאת חשה שיפור.
כל תרופה הנלקחת ללא הוראת רופא וללא השגחה עלולה להזיק.
לכן, את יכולה להיות שקטה כל זמן שאת פועלת על פי הנחיות הרופא ונמצאת בהשגחתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוווף ביותרליאור29/12/2008
היי עברתי השתלת קרנית בעין ימין לפני 4 ימים אני חייב לקנות משקפי שמש אני מסתנוור מהאור מאוד. בבקשה תמליצו לי על סוג או חברה או מה צריך לדעת בשביל לבחור באופן בהול. תודה ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור
ד``ר יורם שוחט29/12/2008אין ממש חשיבות לסוג המשקפיים. אתה צריך לגשת לחנות אופטיקה שמחזיקה מבחר גדול ולראות מה הכי נוח לך.
יש סוג משקפיים שסוגר גם מהצדדים ומלמעלה, ואפשר להרכיב אותם גם מעל משקפיים אופטיים. הסוג הזה נקרא NOIR או UV SHIELD.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר יובלאושי28/12/2008
לפני 3 שנים ביצעתי במכונך ניתוח לייזר להסרת משקפיים. במרץ האחרון, לאחר שהייתי אצל רופאת העיניים שלי, ניגשתי אל הרופאה המנתחת במכון, זו שניתחה אותי בעיניים. הגשתי לה פתק ממכונה מיוחדת שמראה כי עלה לי המספר. היא אמרה שאין לשים לב למכונה הזו כי היא אינה רואה שעברתי ניתוח ושהיא מתפלאת שבכלל יצא לי מספר כל כך קטן כי לאחרים היא מראה מספרים גדולים יותר. (עומד על מינוס 1.25) זאת אומרת שבמכון שלך הרופאה אומרת כי המכשירים שבודקים ראייה אינם מבחינים בניתוח ואין להסתמך עליהם. שאלתי שאלה בפורום אחר וזאת התשובה שלום רב, לפי תאורך- אני מניח כי מדובר במכשיר האוטרפקטומטר- המודד את כח תישבורת העין. באופן עקרוני העובדה שעברת את הניתוח כלל אינה רלוונטית- המכשיר בודק כח תשבורת כללי- אם או בלי ניתוח. הקריאה של המכשיר ( אם המכשיר תקין) נכונה. מהי דעתך בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/12/2008האוטורפרקטומטר הוא לא מדד למספר בעיניים לאחר ניתוח לייזר עקב שינויים בשבירת קרני האור. לכן צריכה להיות בדיקת אופטמטריסט לקביעת המספר. לכן קביעת הרופאה אצלינו במכון ובלי קשר לאצלינו נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורה בעייןשירי28/12/2008
שלום רב, שאלה: לפני יומיים הרגשתי כאילו פס כמו שערה הופיע בזמן ראיה בעין ימין נסתי להוריד ולא היה דבר!!! לא הבנתי הפס השחור הפריע לי , לאחר כמה שניות הופיעו לי פסים לבנים כמו זכוכית, סגרתי את העיין ועשיתי עיסוי קל חשבתי שאולי זה סינוור? התופעה חלפה לאחר כעשר דקות,אבל הופיע לחץ בתוך העיין עד אזור הרקה, (בערב שבת) הפריע לי מאוד!!! מאז ישנה לי נקודה שחורה גדולה כמו זבוב שמפריעה לי בראייה,ממש במרכז העיין!!! לציין אני בת 67 מטופלת בטמבוקור מזה כחודש ימים להפרעות קצב,ובקומדין, לי לא נראה שישנה תופעת לואי של התרופה לאירוע המטריד הזה!!! בעבר הקרוב בלילה בעת כיבוי האור היתה לי תופעה של ניצוצות אור בעיניים.האם יש קשר? פונה אליכם לשאול סיבת האירוע,כי רק מחר ישנו אצלינו רופא עיניים.אשמח לקבל את חוות דעתכם.תודה מקרב לב. שירי
ד''ר יובל דומניץ28/12/2008מדובר בשינויים בזגוגית העין אין לכך טיפול . דרושה בדיקת קרקעיות עיניים לשלילת חורים ברשתית אצל רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה למענה בדחיפותחנה27/12/2008
אמש פניתי לרופא בשל דלקת בעיניים וניתן לי תרוצידין D, טיפה בכל עין למשך שבועיים. מספר שעות לאחר שחזרתי הביתה הבחנתי כי נדבקתי בשעורה בעין. האם להמשיך בטיפול הטיפות? והאם ייתכן כי באמת נדבקתי אצל הרופא? (לא היה שום מקור אחר להידבקות מלבד זה) תודה רבה מראש,
ד"ר דומניץ27/12/2008השעורה יכולה להיות רק נפיחות עפעף מהדלקת להמשיך בטיפול כרגיל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתכן ואני סובלת מתגובה אלרגית?
חנה27/12/2008אני חשה גירוי בעין, אדמומיות ויש לי נפיחות בחלקה התחתון של העין (בעפעף התחתון). ייתכן וזו תגובה אלרגית לטיפות הנ"ל? אני שמה קומפרסים חמים על העין עם צמר גפן ואני מרגישה כי הנפיחות יורדת, מה זה יכול להיות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ29/12/2008ייתכן ומדובר בדלקת לחמית אלרגית צריך טיפול תרופתי בטיפות לפנות לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמ26/12/2008
שלום ד'ר. רציתי לדעת האם חשיפה לנורה דולקת שקרובה לעיניים עלולה לגרום לבעיות ? הכוונה לחשיפה קצרה. תודה.
ד"ר דומניץ27/12/2008לא אמור להיווצר נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשmeni26/12/2008
שלום, קניתי לאחרונה 2 זוגות משקפיים עם אותו המספר של הזוג הקיים ברשותי. מסתבר שבעין אחת [זו עם הצילינדר] אינני מצליח "להתרגל". כלומר, המספר תקין , אני רואה מצויין, אולם אחרי מספר שעות אני מרגיש כאבים חזקים באזור הרקה. 2 האופטומטריסטים שמהם קניתי עשו הכל כדי להתאים את הזוויות, ליישר, לסדר וכו'. כל אופטומטריסט בדק והתאים את הנתונים של המשקפיים החדשים לאלו הישנים. ועדיין אינני יכול לשים את המשקפיים לאורך זמן. מעולם לא קרה לי דבר שכזה [כבר 17 שנה אני עם משקפיים]. מדובר על מסגרת ניילון חצי מסגרת]. אודה לעזרתכם!
ד"ר דומניץ27/12/2008סימן שהמשקפיים לא מותאמות טוב. צריך לפנות לאופטמטריסט אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)