מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- AMD - עצירת התדרדרות/האם גנטי?סמדר18/12/2008
שלום, אובחנה אצל אבי (בן 78) מחלת AMD. כיצד ניתן לעצור את ההתדרדות במצבו? בנוסף, רציתי לדעת האם המחלה גנטית והאם גם אני (בת 52) בסיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ21/12/2008צריך לברר איזה סוג של AMD יש לאביך רטוב או יבש. טיפול אפשרי הוא מתן ויטמינים בכדורים על ידי רופא עיניים ובדיקות תקופתיות. יש מחקרים שמראים שויטמינים מאיטים הידרדרות. במקרים של מצב רטוב יש טיפולים נוספים. לגבייך רצוי מעקב שנתי של העיניים. יש לכך בסיס כולשהו גנטי אך בעיקר בסיס של גיל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין עישון לבין AMDסמדר18/12/2008
שלום, רציתי לדעת האם עישון מגדיל את הסיכון לחלות ב-AMD? ומהם הטיפולים המומלצים? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ21/12/2008עישון מגדיל סיכויים לחלות בהרבה מחלות ובינהם מגדיל סיכון ל AMD לכן הטיפול המומלץ הפסקת עישון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליז עזרה,נואשת מהעיניים כבר!!!angel17/12/2008
היי אני מרכיבה משקפיים מאז שאני זוכרת את עצמי, אני בת 27 כיום עברתי בילדותי ניתוח פזילה (הפזילה כיום לא נראית לעין ממש היא יותר כמו פזילת חן ולא כל כך מורגשת, אבל מבחינה אסטתית והרגשה כללית שלי, האם מומלץ לי לעשות ניתוח חוזר של פזילה ולנסות למרכז את העין במרכז האישון, או לעזוב את זה ככה בלי לגעת) מאז אני מרכיבה משקפיים....(פחות בילדות בגלל עיניין הבושה הידוע לכולם) ניסיתי את מזלי בכמה מכונים לגבי ניתוח לייזר ונמצאתי לא מתאימה בכולם (הדסה,רואים 6/6 ואמריקן לייזר) קרנית דקה, או איזהשהיא סוג של מחלה בעין, לא ממש הבנתי, רק הבנתי שעין אחת רואה יותר טוב מהשניה בהרבה ולכן אי אפשר לנתח ולקחת את הסיכון הזה אחרי אין ספור ימים של בכי ודיכאון כי נמצאתי לא מתאימה,החלטתי לנסות עדשות....מעבר למשקפיים שאני מרכיבה הלכתי על עדשות חד פעמיות בטענה שאשתמש בהם רק לצורכי אירועים, מסיבות וכו'... לא ליום יום אך ממש קשה לי עם זה, אני די דיסלקטית בכל מה שקשור בלשים אותם בעיניים...פשוט ככה... לאחרונה יצא לי לשמוע על דבר חדשני שאומר עדשות ששמים אותם בלילה וקמים בבוקר ורואים טוב לאיזה 16 שעות בערך, הבנתי שהם מאד יקרות...משהו כמו 3000/4000 ש'ח הייתי שמחה לדעת ואולי להיות בציפיה שאולי יום אחד יישתלם לי לעבור לעדשות אלו... ואני בטוחה שלעוד אנשים כמוני שמתקשים בלשים עדשות מגע, ונרתעים קצת מהמשקפיים השאלה היא אם זה בטוח, אם כדאי לנסות בכלל....אמממ מה אומרים המומחים, שווה לא שווה את המחיר, מסכן לא מסכן את הבריאות? אני ממש אשמח לשמוע מכם, זה מאד יעזור לי...אני די נואשת בקטע של העיניים.... תודה רבה לכם ויום מקסים angel
ד''ר יובל דומניץ18/12/2008קשה להעריך את הצורך בניתוח נוסף וסיכוייו כלי בדיקת מידת הפזילה קלינית. יש לפנות למומחה לפזילה לבדיקה ואז ניתן להעריך את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוורון אצל ילדיםאולה16/12/2008
שלום, קרובת משפחה שלי (בת שנה) אשר חיה בחו"ל, הובחנה שם ע"י מומחים שקבעו את הדיאגנוזה הבאה: De morsier syndrome optic Nerves Hypolasia Nystagmus Strabismus רציתי לשאול מה זה אומר בעצם? והאם בארץ ישנו טיפול לבעיה הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאולה
ד``ר יורם שוחט17/12/2008אנא הפני את השאלה לפורום העוסק בבעיות עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח ראשתיתאינה16/12/2008
שלום. שמי אינה, בת 33. תודה רבה על התשובה המהירה בפעם הקודמת. עברתי ניתוח לאחר קרע והיפרדטת רשתית. כעת עם סיליקון בעין. בביקורת שגרתית ראו פיברוזיס שהגיע כמעט עד הצלקת, ועשו לייזר מניעתי. האם יש סיבה לתופעה? הבנתי שזה לא קשור להרמת הבן שלי . שכחתי לציין שאני לוקחת כשבוע ימים אטופן לטיפול בכאבי גב תחתון. האם יש קשר לתרופה? האם אני יכולה להמשיך לקחת את התרופה או להתייעץ עם רופא? תודה רבה על ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאינה
ד``ר יורם שוחט17/12/2008פיברוזיס היא חלק מתהליך הריפוי, מעין צלקת. אין קשר לתרופה או להרמת הבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת מאוד :(דלית16/12/2008
צהרים טובים, לפני כחצי שנה התלוננתי על קושי בראיה והופניתי לבדיקות מטעם הצבא, ביצעו מיפוי קרנית, ואובחן קרטוקונוס, ונאמר לי שהטיפול אך ורק בעזרת עדשות קשות, ניסיתי להרכיב אותן מספר פעמים ללא הצלחה, ונוסף לכך שיניתי מספר במשקפים הכי קרוב שאפשר,(לדברי האופטיקאי או המומחה קרטוקונוס של האופטיקה). למרות שאני יודעת שזה אינו פיתרון והבנתי שאין אפשרות לליזר. בימים האחרונים בדקתי באופטיקה הקרובה למקום מגוריי, ונאמר לי שאפשר לעשות עדשות רכות לקרטוקונוס, שזה אפשרי ונעשה כבר, האם זה נכון? אפשרי? והתועלת אותה תועלת כמו להרכיב עדשות קשות? ואם כבר אפשר עדשות רכות, אולי אפשר לטפל בזה עם ליזר? אני מילדות עם משקפיים, ולאחרונה למרות ההרגל, אני מרגישה סבל איתם! תודה דלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדלית
ד``ר יורם שוחט17/12/2008אכן קיימות עדשות רכות לקרטוקונוס. במקרים רבים האפקט דומה לעדשות קשות.
אי אפשר לטפל בקרטוקונוס באמצעות לייזר, ואין לכך כך קשר לסוג עדשת המגע.
קיים כיום טיפול המסוגל לבלום את הדרדרות הקרטוקונוס. הטיפול נקרא קרוס-לינקינג. דברי עם רופא העיניים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדלית
יפעת26/04/2009שלום דלית
אומנם הודעתך מזמן ואני מקווה שמצאת את הדרך הנוחה והטובה לך לטיפול בקרטוקונוס.
בכל מקרה אשמח לעזור לך ולתרום מנסיוני.
שמי יפעת ואני אובחנתי כחולת קרטוקונוס לפני 20 שנה בערך. סובלת בשתי הענים ובעיקר בעין שמאל.
אשמח להמליץ לך על אופטמריסט מדהים המומחה בעדשות ובטיפול בקרטוקונוס. כמו כן, אשמח להמליץ לך על רופא מדהים ומקצועי ביותר.
בהזדמנות זו אני שמחה לספר לך שבימים אלה מתארגנת קבוצה להקמת עמותה וקבוצת תמיכה.
באם זה מעניין אותך אשמח לספר לך עוד, אנחנו זקוקים לכל עזרה שתתקבל ולהרבה תמיכה.
שלחי לי מייל עם הכותרת - עמותה לכתובת הנ"ל.
יום נעים וטוב
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה שבורהשרון16/12/2008
שלום, לפני כשנה וחצי אחי שהוא בן 37 "חטף" דלקת במוח, הדלקת היתה חריפה הוא לא זיהה אף אחד וממש לא תקשר עם הסביבה, גם כשבא אמבולנס הוא התנגד ממש שיגעו בו הוא אושפז למשך שבוע שבועיים לאחר מכן חטף גל נוסף אך עדין יותר. הוא סיפר לנו שכל זה התחיל לו כמו ראייה בקליידוסקופ, עכשיו הוא טוען שכבר קרה לו כמה פעמים רהוא רואה כמו זכוכית שבורה או כאילו אחרי ששמש סינוורה אותו. האם זה קשור לראייה או למה שקרה לו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר יורם שוחט17/12/2008התופעות הויזואליות שהיו לאחיך בזמן שחלה בדלקת המוח נבעו מהבעיה המוחית ולא מהעינים. אם הוא שוב מרגיש בתופעות דומות, עליו לדווח לנוירולוג או לרופא המשפחה. הם גם אלה שיחליטו אם יש צורך בבדיקת רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיה לצהוב בלבן בעינייםגלאם15/12/2008
הלבן שבעיניי נוטה יותר לצהבהב, הוא אינו לבן, כתוצאה ממה זה, האם זה בסדר והאם ניתן לטפל בזה, אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלאם
ד``ר יורם שוחט17/12/2008אם הכוונה היא אזורים צהובים בלובן העיניים (בדרך כלל בצדדים) מדובר בתופעה שכיחה הנקראת פינגואקולה. אם הצבע הצהוב הוא בכל שטח הלובן יתכן שמדובר בבעייה גופנית כגון צהבת. פנה לרופא העיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמ15/12/2008
שום ד'ר. רציתי לדעת האם להיות קרוב לאש יכול לפגוע בעיניים ולגרום לליקוי ? לדוגמא מצית דלוקה מול הפנים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למארק
ד``ר יורם שוחט17/12/2008חשיפה לאש לתקופה ממושכת עלולה לגרום נזק. חשיפה קצרה כגון מצית קרוב לעין אינה מסוכנת בתנאי שהאש לא קרובה מדי לעין. ואגב, איזו סיבה יש לקרוב מצית לעיניים?......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פונדוסעדי14/12/2008
שלום.יש לי הפנייה לבדיקת פונדוס עקב סכרת.כמו כן,אני סובלת מדלקת כרונית אלרגית בלחמית ומטופלת בטיפות עינים הבאות:וולטרן אופטה,אופטריל ואופטילסט. שאלתי היא האם הטיפות עינים משפיעות על התוצאה של הבדיקה ואם כן האם כדאי להפסיק אותם זמן מסוים לפני הבדיקה? והאם יש כדורים שצריך גם כן להפסיק לפני הבדיקה(אני לוקחת הרבה כדורים-פרדניזון ועוד..) בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע
ד``ר יורם שוחט14/12/2008אין כל צורך להפסיק טיפול תרופתי, בין אם בטיפות או בכדורים, לקראת בדיקה של קרקעית העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - רואה צללים או חוריםקרן14/12/2008
השאלה אינה עבורי. קרובת משפחה שלי, גברת כבת 65 עם בריאות תקינה, החלה לראות לסירוגין דמויות מעורפלות, כמו צללים, וכן, לעיתים היא רואה אנשים עם "חורים" במקום לראות את העיניים שלהם. לפני כחודשיים היא עשתה בדיקת עיניים לצורך נהיגה, והכל היה תקין. אשמח לשמוע האם התופעה ידועה? במה מדובר? על מנת לקבל קצת מידע לפני שהיא ניגשת לרופא עיניים לבדיקה מקיפה. ואלו בדיקות כדאי שתבקש מהרופא חוץ מהרחבת אישונים סטנדרטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר יורם שוחט14/12/2008כל שינוי בראייה מחייב פנייה לרופא עיניים! סיבות שונות יכולות לגרום לסימפטומים.
אין כל קשר לעובדה שנבדקה לפני חודשיים. מדובר בתופעה חדשה ולכן עליה לפנות לבדיקה.
היא לא צריכה לבקש מהרופא בדיקה ספציפית. הרופא אמור לדעת אילו בדיקות עליו לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שוחט
קרן15/12/2008תודה על תשובתך, אשמח אם תוכל לפרט בפניי אלו סיבות אפשריות יכולות לגרום לתסמינים הנ"ל על מנת לקבל איזושהי תמונה לפני שהיא ניגשת לרופא, על מנת להקל על החששות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
ד``ר יורם שוחט15/12/2008בד"כ מדובר בשינויים בזגוגית העין או ברשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדה ראיהמיכל14/12/2008
מהם היתרונות והחסרונות של בדיקת SWAP בהשוואה לבדיקת 120P?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד``ר יורם שוחט14/12/2008בדיקת שדה ראייה ב-swap בודקת את שדה הראייה בצבע שונה מאשר בדיקה רגילה הנעשית באמצעות צבע לבן. הבדיקה יכולה לגלות נזק בשדה הראייה בשלב מוקדם יותר מזה שמתגלה בבדיקה עם אור לבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין מרצדתמור14/12/2008
בעלי עובר כרגע סדרה של טיפולי שניים בכל הפה כולל השתלות שניים במהלך הטיפול הרופא עקר לו את כל הלסת העליונה, כיום בהמשך הטיפולים בעלי מרגיש כי העין הימנית שלו מרצדת למשך זמן רב והחשש שלנו כי לא נגרם לו נזק דרך עצב האם יכול להיות שיש קשר בין שני האירועים? לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למור
ד``ר יורם שוחט14/12/2008האם העפעף "מרצד", דהיינו התכווצויות מהירות בלתי רצוניות של העפעף, או שהראייה מרצדת?
תאורטית יכול להיות קשר בין הארועים. פנו לרופא עיניים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך
מור14/12/2008הכוונה היא לשריר שמתחת לעין מעל ללחי האם יש עדיין קשר בין שני המקרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמור
ד``ר יורם שוחט14/12/2008התכווצויות מהירות ובלתי רצוניות של שריר זה הן תופעה נפוצה למדי, ויש שקושרים בינה לבין מתח נפשי. לא נראה לי שזה קשור לפגיעה בעקבות טיפול השיניים. מכל מקום כדאי לדווח על כך לרופא השיניים שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיןבן ציון14/12/2008
בס"ד שלום אני סובל מיובש בעין אחת. הלכתי לרופא עיניים, והוא טען שזה לא רציני, אבל נתן לי טיפות עיניים מסוג "לקרימול". נדמה לי שהמצב של העין נהיה יותר גרוע. האם זה נןבע מזה שפעם אחת לקחתי את הטיפות ממש לפני השינה, דבר שאולי גרם לזה שבמקום שהעין תפריש את הדמעות, הן נשארות בעין ומציקות, או שפשוט הטיפות לא עושות לי טוב? בנוסף, נדמה לי שהעין שלי קצת דביקה. מה עלי לעשות? להמשיך עם הטיפות או להפסיק? האם עלי לפנות שוב לרופא? אשמח אם תוכלו לעזור לי. בן ציון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן ציון
ד``ר יורם שוחט14/12/2008קיימים בשוק תכשירים רבים לטיפול ביובש בעיניים, ואם סוג מסוים לא משפיע כמצופה אפשר להשתמש בסוג אחר.
אין כל קשר לכך שנטלת הטיפות לפני השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש בעין - המשך
בן ציון28/12/2008בס"ד שלום ניסיתי לקחת טיפות עיניים מסוג "רפרש" ואחרי כמעט שבוע של שימוש יש שיפור מסוים במצב העין אבל העין עדיין מציקה. אני חושד שהעין שלי קצת אלרגית גם ללקרימול וגם לרפרש. (אני לא בטוח, ואולי הטיפות פשוט לא עוזרות). מה עלי לעשות? האם עלי להמשיך עם הרפרש או להפסיק ולתת לעין להירגע לבד? האם עלי לנסות טיפותאחרות? אשמח אם תוכלו להמליץ לי על סוג. בנוסף, ברצוני לדעת באם המצב של העין לא ישתפר, האם זה עלול להפריע לי לעשות ניתוח לייזר? אשמח שם תוכלו לעזור לי. חודש טוב בן ציון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבן ציון
ד``ר יורם שוחט28/12/2008אין כל כך חשיבות לסוג הטיפות, כל זמן שאתה מרגיש שהן עוזרות. אפשר גם לקחת פסק זמן מהטיפות.
במצבים של יובש ניכר עלולה להיות בעייה עם נתוח לייזר להסרת משקפיים, אך במצבים קלים לא אמורה להיות מניעה לנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדות ראיה לאחר אירוע מוחי קלרונית ינקוביץ14/12/2008
שלום רב, אני בת 59(5) לאחר אירוע וסקולרי מוחי ובעקבותיו : 1. עין שמאל - הצד שנפגע, גדולה מעין ימין. 2. פגיעה בחדות הראיה דווקא בעין ימין. הייתכן ? מאד מחכה לתשובתכם. תוד, רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד``ר יורם שוחט14/12/2008אין פרטים כגון אופי הארוע, מיקומו והיקפו, מה הממצאים בעיניים ובשדה הראייה. אי אפשר לענות לך ללא בדיקה יסודית של העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)