מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה לגבי קטרקטאלעד30/01/2009
שלום רב סבי מעל גיל 70 , עיוור בעין אחת מגיל צעיר עקב קטרקט מולד וניתוח כושל להסרתו , ובעין השניה כבד ראיה על פי הנתונים הבאים: (axis 10 ,sph - 13, cyl – 1.50 (6/36 , מתקשה קלות בתפקוד , מסוגל לקרוא רק כאשר מצמיד את הטקסט צמוד לאפו ללא המשקפיים .. כמו כן הוא סובל מקטרקט בעין הלא-עיוורת מזה שנים רבות עם הידרדרות מתמשכת לאורך הזמן השאלה היא מה הסיכוי לאבד את הראיה במהלך ניתוח קטרקט בעין היחידה שרואה, מסיבות מובנות הוא חושש מאד מתוצאה כזו שתותיר אותו עיוור לחלוטין. אשמח להסבר על הסיכונים וההסתברויות בניתוח עבורו... בתודה מראש וכל טוב אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלעד
ד``ר יורם שוחט31/01/2009בכל ניתוח, בכל איבר בגוף, יש סיכון מסוים. בניתוח קטרקט הסיכון נמוך. אצל אדם הסובל מקוצר ראייה גבוה הסיכון מוגבר מעט בהשוואה לאדם ללא קוצר ראייה. ניתוח בעין יחידה לא מגביר את הסיכון הניתוחי עצמו, אך אם חלילה קורה משהו אזי הפגיעה היא בעין היחידה על כל המשתמע מכך.
כאשר מדובר על שיקולים לניתוח, יש תמיד לקחת בחשבון את מידת הפגיעה באיכות החיים במצב הקיים (אי יכולת לקרוא, לצפות בטלביזיה, לזהות אנשים, לתפקד ביום יום) מצד אחד, ואת החשש מסיבוכים מצד שני. אצל כל אדם נקודת האיזון בין השיקולים בעד ונגד תהיה שונה. כלומר, שני אנשים עם קטרקט זהה עשויים להגיע כל אחד להחלטה שונה לגבי ניתוח. זה אמור גם במקרה שלאדם שתי עיניים, קל וחומר כאשר מדובר בעין אחת.
לכן ההחלטה על ניתוח היא החלטה לא קלה, ונתונה בידי המטופל עצמו, עפ"י הקווים המנחים שצוינו לעיל. כמובן שיש מקום להתייעץ עם רופא העיניים. מיותר לומר שבמקרה כזה אין להתפשר על איכות המנתח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
אלעד31/01/2009המידע חשוב לנו מאד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהבר29/01/2009
שלשום שמתי לב שבעין ימין שלי הופיעה נקודה אדומה. הנקודה היא בגודל קטן, כמו שתי נקודות שיש במקלדת (..) האם זה מסוכן? צריך ללכת לרופא עיניים לבדוק? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
ד``ר יורם שוחט30/01/2009אם מדובר בנקודה זעירה על החלק הלבן של העין, ואין כל הפרעות אחרות כגון כאב, הפרשה או שנוי בראייה קרוב לוודאי שאין לתופעה כל חשיבות קלינית, והיא אמורה להעלם תוך מספר ימים.
אם יש תופעות נוספות או שהממצא לא נעלם, רצוי לפנות לרופא העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים ראשונים- שאלהעמית ג.29/01/2009
שלום רב, לאחרונה (בגיל 28) נוכחתי שראייתי למרחק איננה עוד כשם שהייתה בעבר. לאחר בדיקה נמצא שאני צריך משקפיים- במספרים קטנים (מינוס רבע על חצי בעין אחת, מינוס חצי על חצי עין שנייה). נוכחותם של המשקפיים מקלה עלי מאוד. שמעתי טענה (מהדיוטות) לפיה מומלץ להרכיב את המשקפיים אך ורק למרחק, ולא להשתמש בהם מלבד בפעמים אלו- שכן הרכבתם לטווחים קצרים עשויה להזיק. שאלתי האם נכונה הטענה? לא כ"כ נוח לי להסיר את המשקפיים בכל פעם שיש אובייקט קרוב. סה"כ הרכבתם מקלה עלי מאוד, גם אם לעצמים קרובים איני נזקק להם כל כך. שלא לדבר על זה ושסרתם מעוררת בי סחרחורת ומדגישה את הטשטוש שבלעדיהן (אע"פ שמדובר במספרים קטנים). אודה על תשובה! עמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושסרתם=שהסרתם
עמית ג.29/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמית
ד``ר יורם שוחט30/01/2009הופעה של צורך במשקפיים בגיל 28 אינה שכיחה, ותאורטית עלולה לנבוע מאימוץ יתר של העיניים כגון קריאה ממושכת ללא הפסקה. בדיקה הנקראת ציקלופלגיה יכולה לוודא אם זו אכן הסיבה להזדקקות למשקפיים. במקרה כזה שנוי הרגלי העבודה ותרגילי הרפייה לעיניים עשויים לבטל את הצורך במשקפיים. לכן רצוי מאד שתפנה לבדיקה כזאת.
בכל מקרה, תשתדל להרכיב את המשקפיים רק למרחק כגון נהיגה, הרצאות, מופעים, טלביזיה וכד' ולהמנע מהרכבתם במצבים אחרים. אינך זקוק להם בקריאה ובמחשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
עמית ג.30/01/2009מעניין. לא ידעתי על קיומה של בדיקה שכזו. מודה לך בחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בעינייםגל שמש28/01/2009
ד"ר שלום, שמי גל אני בן 20, לא מעשן , ללא בעיות בריאותיות מוכרות. בשנה האחרונה החלה להופיע נקודה אדומה בעין שמאל, שאינה הפריעה מלבד אסטיות נקודה זו הייתה מופיעה ונעלמת לסירוגין. לאחרונה המצב החמיר ועין שמאל כמעט תמיד אדומה ויש תחושה של לכלוך בעין ומעט שריפה. איני יודע לקשר בין הדברים אבל כעת אני מקורר ושתי עיניי ממש אדומות במלואן והדבר מפריע גם פיזית תחושת שריפה ולכלוך בעין וגם אסטית, מה עליי לעשות??? שאלה נוספת, אזור העין נוטה להתנפח ולהשחיר כאשר העין נעשית אדומה וככלל האזור די שחור אצלי, האם יש קשר ומה ניתן לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ד``ר יורם שוחט28/01/2009עליך לפנות לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cataract ולקיחת/אי לקיחת CARTIAאריק27/01/2009
אימי בת ה- 74 צריכה לעבור ניתוח Cataract היא לאחר צינטור ולוקחת תרופות בין היתר גם CARTIA שאלותי: 1-כמה זמן מרגע הפסקת ה-CARTIA הגוף נקי/מתנקה מ-התרופה 2- משיחות עם מומחי עיניים : חלק מהרופאים ביקשו להפסיק את ה-CARTIA שבוע לפני הניתוח ומומחה אחר אמר שמכיוון שה- CARTIA מרגע הפסקת לקיחתה עוברים שבועים עד שהגוף מתנקה מהתרופה אין צורך להפסיק ת'תרופה הנ"ל והניתוח יתבצע כאשר המנותח לוקח ת'CARTIA באופן רציף ללא הפסקה מה דעתך בנושא? בתודה מראש אריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריק
ד``ר יורם שוחט27/01/2009אין הוכחה לכך שניתוח קטרקט בזמן נטילת קרטייה כרוך ביותר סיבוכים.
ב"עין טל" לא מורים להפסיק את נטילת הקרטייה לפני ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחה בעין אחת לאחר ניתוח לייזרמשה27/01/2009
שלום, לאחר ניתוח לייזר אני רואה 6/6 אולם עם מריחה בעין אחת של הדמות כלפי מטה. הניתוח היה לפני כחצי שנה. הדבר גורם לעומס על העין ומטריד מאד במיוחד בלילה. במרפאה בה נותחתי לא עולים על הבעיה אשמח לקבל ייעוץ או האם מישהו נתקל בבעיה דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד``ר יורם שוחט27/01/2009את הסיבה לתופעה שאתה מתאר אפשר בד"כ לגלות באמצעות מיפוי הקרנית או בבדיקה מסוג wave front (גם סוג של מיפוי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
משה31/01/2009תודה רבה :) עזרת לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה מלאכותיתחיים26/01/2009
הנני לפני נתוח קטרקט שאלתי היא האם יש הבדל משמעותי בעדשה מלאכותית, באם היא תוצרת הארץ או תוצרת חוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ26/01/2009העדשות מהארץ שמיוצרות בחברת חניתה הם מצוינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקטסיגל25/01/2009
בחודש ספטמבר 2008 עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין+שמאל. בעין ימין המספר לפני הניתוח היה 12- ואחרי הניתוח 1.5- עם צילינדר. בעין שמאל: לפני 9- ואחרי 1- עם צילינדר. בחודש דצמבר נכנסתי להריון לא רצוי. בתחילת חודש ינואר עברתי הפלה עם מיפגין. במהלך ההריון הקצר הרגשתי שהראיה שלי נחלשת. היום (25.1.09) ביקרתי אצל רופא העיניים שניתח אותי. בבדיקה התגלה קטרקט משני ושבעין ימין המספר הוא 1.75- +צילינדר ועין שמאל 1.25- +צילינדר. נקבע לי טיפול בלייזר לעובד חודש בדיוק. שאלותי הן: האם הקטרקט המשני והידרדרות הראיה נגרמו בגלל ההריון? האם הראיה תחזור להיות כמו לפני ההריון אחרי הטיפול בלייזר? שהרי אני כבר לא בהריון. ואחרונה: האם יש אפשרות לעשות ניתוח קטרקט חוזר כדי לשפר יותר את הראיה? תודה רבה למענה על השאלות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ26/01/2009לא בצעים ניתוח קטרקט חוזר. קטרקט משני מתפתח במעל50% מהמנותחים ואין לו קשר להיריון או טיפות ומטפלים בו עם לייזר. ההידרדרות בראייה אם ישנה מעבר לקטרקט המשני יכולה להיות משינויים הורמונליים בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין ימין אדומהטירנה25/01/2009
אחת לחודשיים קרנית העין מאדימה וכואבת ל3 עד 4 ימים וזה חולף כלא היה , הפעם העין התנפחה לי טיפה ובנגיעה בעפעפיים יש קילוף קטן(כמו חיספוס) יש מין הרגשה של הפרשות ואין , בעבר הייתי אצל רופא עיניים והוא לא ראה כלום. התופעה חוזרת על עצמה והפעם זה קצת מלחיץ יותר . האם תופעה זו מוכרת לך , מה אני צריכה לעשות. אני בת 40 ועובדת מול מסך רוב שעות היום כ 15 שנה. טירנה
ד''ר יובל דומניץ26/01/2009יתכן יובש בעיניים וייתכן תגובה אלרגית. לדעתי ניתן לטיפול יש לפנות לבדיקה וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ניתוח להוצאת סיליקוןאינה24/01/2009
שלום ותודה מראש על התשובה. לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח לאחר קרע והיפרדות רשתית. כעת אני עומדת לעבור ניתוח להוצאת סיליקון. מה קורה לאחר הניתוח? האם יש אותן מגבלות כמו לאחר הניתוח הראשון? יש לי ילד שאני לוקחת אותו על הידיים, ואני צריכה להיערך לעזרה בבית. האם אם הכל תקין חוזרים לשגרה או שיש תקופת החלמה ארוכה כמו לאחר הניתוח הראשון? מתי אוכל להתאים משקפיים או עדשות מגע לעין המנותחת? תודה על ההתייחסות ושבוע טוב, אינה.
ד''ר יובל דומניץ25/01/2009יש פחות הגבלות . תוכלי לקחת את ילדך על הידיים וחודש לאחר ההוצאה יכולה להתאים עדשות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות ונפיחות מתחת לעיןאורלי24/01/2009
שלום, בעלי בן 32, מטופל בסימבקור עקב היפרכולסטרולמיה. לפני יומיים, ללא סיבה ידועה, הופיע פס אדום מתחת לעין עם מעט נפיחות. יום למחרת אדמומיות ונפיחות ירדו כמעט לנורמה. לאחר יום נוסף הוא התעורר עם כתם אדום מתחת לעין ושוב נפיחות גדולה עוד יותר, מלווה בגרד קל. מה זה יכול להיות? האם לדעתך זה דורש טיפול מיידי או שניתן לחכות למחר? תודה.
ד''ר יובל דומניץ24/01/2009יש סבירות גדולה לבלפריטיס . דלקת עפעפיים לא להילחץ מספיק בדיקה ביום ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה!
אורלי24/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוח בדיקהאביבה23/01/2009
היכן ניתן לרכוש לוח בדיקה כזה של מספרים שיש אצל רופא עיניים על הקיר?
ד''ר יובל דומניץ24/01/2009בכל חברת ציוד רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בארובת העיןשרון23/01/2009
שלום לפני 4 חודשים נכנס לי עצם זר לעין ולאחר שהוציאו אותו עדיין ישנה בעיה. יש לי דלקות עיניים חוזרות וטופלתי בסינטומיצין וטיפות שעזרו לדלקת והיא חלפה. בבדיקות נוספות הרופאה אמרה שזה ריס ששורט את הקרנית מעל שק הדמעות אבל שבאו להוציא אותו באפילציה (קופ"ח כללית) התגלה שהוא לא שם. אני סובלת מכאב בעין למעלה פנימה עד העצם של הגבה והאף כבר המון זמן ויש תחושה שמשהו בתוך העין למעלה בפינה עמוק. הרופאים הציעו שאפנה לאף אוזן גרון לבדוק אולי משהו נמצא על הסינוס אבל אני סובלת מכאב שכבר נהיה כרוני ולוחץ על העין ואני מאוד מודאגת ולא יודעת מה לעשות. אנא עזרתכם או השערתכם מה כדאי לעשות או לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר יורם שוחט23/01/2009אם מדובר כאב בעצמות שסביב העין (כמו שציינת, בגשר האף ובשולי בארובה למעלה) יש בהחלט צורך להבדק על ידי רופא א.א.ג. אני מניח שהוא גם יפנה אותך לצלום ארובות העיניים והסינוסים. כמו כן, יש רופאי עיניים שהתמחותם בתופעות הקשורות לארובות העיניים (אוקולו-פלסטיקאים). אפשר לשקול גם פנייה לרופא כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש הבדל בין מנתחים בניתוח הסרת משקפרונית כץ23/01/2009
אני רוצה לעשות ניתןח לייזר להסרת משקפיים. הומלץ לי ניתוח PRK ביררתי אצל 2 רופאים ולגבי אותו ניתוח באותה מכונה המחיר שונה. שאלתי היא בכלל האם יש הבדל בין המנתחים מאחר והניתוח נעשה ע"י מכונה? האם ההבדל הוא רק ברמת האבחון או שמא הוא אף בהזנת הנתונים למכונה? האים הם יכולים להזין נתונים אחרים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד``ר יורם שוחט23/01/2009ישנה חשיבות רבה למנתח.
ראשית כל הוא חייב לוודא שהמטופל אכן מתאים לניתוח. ישנם גורמים רבים ושונים שעל פיהם נקבע מי מתאים לעבור ניתוח להסרת משקפיים. ככל שהמנתח מנוסה יותר קיימת סבירות גבוהה יותר שהוא יאתר גורמי סיכון בבדיקה לפני הניתוח.
המנתח אחראי גם לקבוע איזה נתונים להכניס למחשב הלייזר. לא מקלידים את מספר המשקפיים כפי שהוא, אלא לוקחים בחשבון גורמים נוספים כגון גיל המטופל, מידת האסטיגמטיזם (אם יש), שיטת הניתוח ועוד. המנתח גם יכול לבחור בתוכנת המחשב לטיפול. גם כאן יש משמעות לנסיונו של המנתח.
גם בעת הניתוח יש חשיבות רבה למנתח. אין זה נכון שהלייזר הוא שעושה את העבודה. המנתח אחראי למרכוז העין מול מכשיר הלייזר, להכנת הקרנית לשיוף הלייזר, לוודא שהטיפול ייעשה בדיוק במקום שבו הוא צריך להעשות על הקרנית, ועוד.
ולבסוף, המנתח הוא זה שמחליט על הטיפול בטיפות אחרי הניתוח, משנה את המינון לפי התקדמות תהליך הריפוי, עליו לאתר סיבוכים באופן מיידי ולדעת לטפל בהם, וכו'.
לאור כל הדברים האלה ברור שיש חשיבות רבה למנתח, לידע שלו ולנסיונו.
את השאלה שלך האם יש הבדל בין מנתחים המשתמשים באותו מכשיר אפשר להשוות לשאלה האם יש הבדל בין שני נהגים הנוהגים באותו רכב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ERMמישהו22/01/2009
שלום, אני בן 23, נבדקתי ע"י רופאת עיניים בשל ירידה קלה בראיה בעין ימין. בבדיקה: עין ימין ראיה 6/10. מלבד זאת ללא קשר לקוצר הראיה ERM עדינה ללא משיכות או חור. בעקבות כך הופניתי לOCT עין ימין. להלן הפענוח: "הודגם מבנה מקולרי שמור. כמו כן הודגמה ממברנה אפירטינלית עדינה ללא עיבוי וללא משיכות ויטראורטינליות. עובי מרכז המקולה לפי מפה : 218 מיקרון". האם נשמע תקין? עפ"י הסיפור הקליני ותוצאות הבדיקה, למה לדעתך עליי לצפות מבחינת המשך בירור ו/או טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהו
ד``ר יורם שוחט23/01/2009מהנתונים שציטטת עולה כי הממברנה האפי רטינלית (ERM) לא גורמת לעיוות הרשתית או התעבות הרשתית. במצב כזה צריך פשוט להמשיך במעקב סדיר אצל רופא העיניים. כמובן שכל שינוי בראייה דורש פנייה לרופא.
רצוי לבדוק אם אפשר לשפר את הראייה בעין ימין באמצעות משקפיים. במקרים רבים ממברנה עדינה כמו במקרה שלך לא משפיעה על הראייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)