מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודה שחורה צפה בשדה הראיהאפרת18/02/2009
שלום רב בחודש האחרון אני מבחינה בנקודה שחורה שנודדת בשדה הראיה שלי, קשה לי אפילו להבין אם היא בעין שמאל או בימין, להרגשתי היא כנראה בעין שמאל. זוהי תופעה אשר נתקלתי בה בעבר, אך היא היתה נדירה והופיעה רק שהייתי ממש עייפה, או סבלתי מסינוזיטיס קשה (פעם בשנה-שנתיים). איני מרכיבה משקפיים ולפי בדיקת רופאת עיניים מלפני שבועיים, אני רואה 6/6, לטענת הרופאה, זהו מצב מולד, כיוון שעצבי הראיה שלי אינם סימטריים ולכן אני רואה את הנקודה הזו ואין לכך פתרון. לא יתכן שזה משהו שהפך להיות קבוע בחודש האחרון, אם זה דבר מולד. אני מתלבטת האם ללכת לרופאת עיניים המתמחה ברשתית או לרופאת עיניים המתמחה בניורולוגיה, מה דעתכם? תודה מראש, אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/02/2009הנקודה השחורה נובעת משינויים בנוזל זגוגית העין שקורה עם הגיל והוא לא מולד. אין טיפול לכך אם נותרים עוד נקודות או מופיעים ברקים בעיניים לפנות מיידית לבדיקת עיניים לשלול קרע ברשתית. הרופאה כנראה התכוונה למבנה עצבי ראייה שהוא מולד ולא נרכש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לך טיפול?
אפרת19/02/2009הבנתי, אך לא יתכן שבימינו אין לכך טיפול, אין אפשרות להחליף את הנוזל? לסנן אותו או לעשות איתו משהו? אני מאוד מתקשר עם הנקודה השחורה, היא במרכז שדה הראיה, כל הזמן זזה ולכן אני מתקשה לפקס את הראיה שלי על חפץ או אדם שעומדים מולי. מדוע בעצם הרופאה יחסה את זה לעצביי ראייה לא סימטרים? והאם כדאי לי בכל זאת ללכת לרופא, אם כן, האם לרופא עיניים המתמחה ברשתית/קרנית או רופא עיניים המתמחה בניורולוגיה. תודה, אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למספר במשקפייםרוני17/02/2009
שלום, אני מרכיבה את אותם משקפיים כבר שלוש שנים, בבדיקה אצל רופא עיניים התגלה שבעין אחת המספר עלה במקצת ובעין שנייה המספר נשאר אותו דבר, אולם בטופס שמסר לי הרופא לאופטיקה הוא כתב שהמספר עלה בשתי העיניים, השאלה שלי היא מדוע הוא רשם זאת, הרי בעין אחת ראיתי טוב ואילו רק בעין השנייה עלה לי המספר.. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד``ר יורם שוחט18/02/2009אני חושב שהיחיד שיכול לענות על שאלתך הוא הרופא שנתן את המרשם. מדוע לא תפני את השאלה אליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מנתח לניתוח קטרקטרובי בראון17/02/2009
אני צריך לעבור ניתוח קטרקט בעין אחת. הומלץ לי על רופא שאני מכיר, נפגשתי איתו, והוא נראה כמו רופא מקצועי מנוסה רציני ואחראי, והבנתי שזהו התחום שבו הוא מתעסק וכי הוא עושה הרבה ניתוחים כאלו. לעומת זאת, אני לא יודע האם הוא הרופא בטופ שבטופ לניתוח הזה, ואם אין רופאים אחרים שאולי יותר מנוסים או יותר מוצלחים. נפגשתי עם רופא אחר שהמליצו לי עליו והרופא הזה היה מבוגר יותר, והעדפתי על פניו את הרופא הראשון. השאלה שלי היא האם בניתוח קטרקט כדאי לחפש עוד עד שאני ימצא את הרופא שבטופ שבטופ, או שאם מצאתי רופא מקצועי שאני סומך עליו כדאי ללכת עליו וזהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרובי
ד``ר יורם שוחט18/02/2009בשנה האחרונה בוצעו בארץ קרוב ל-50,000 ניתוחי קטרקט. מדובר בניתוח נפוץ ורוב המנתחים מיומנים בביצועו.
ההחלטה אם לפנות ל"טופ שבטופ" (כהגדרתך) תלויה רק בך. אם יש לך אמון ברופא מסוים, ושמעת עליו דברים טובים מאנשים שנותחו על ידו או מאנשי מקצוע, אתה תצטרך להחליט אם זה מספק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי-איזון בין עיניים שלא ניתן לתיקוןתאודור17/02/2009
אני סובל מבצקת כרונית של המקולה בעין אחד כאשר העין השניה תקינה. למרות שהראיה שלי היא 6/8.5, הדוק שנוצר על המקולה של העין החולה גורם לערפול הראיה בעין זו. האיזון בין שתי העיניים הופר בדרגה כזו שאין אפשרות לתקנו ע"י משקפיים. אני מטופל ע"י ד,ר מחלין (שגם גילה את המחלה לצערי מאוחר מדי לטיפול באוסטין) ובהשגחת פרופ. מילר (רמב"ם) שאישר שאין תקנה למחלה במקרה שלי. עברתי ניתוח קטרקט לפני 3.5 שנים באותה עין אך התופאות התחילו לפני זה כחצי שנה. למעשה כנראה שלא היה צורך בניתוח אבל הרופה שטיפלה בי באותו זמן לא חשבה על בצקת והמליצה על הניתוח וגם ביצעה. יתכן שהניתוח רק החריף את המצב. הבעיה חמורה במיוחד בקריאה (אני מסוגל לנהוג במכונית די בחופשיות) וזה בגלל מקצועי שדורשת קריאה מרובה וגם מבחינה פרטית. לפני מספר שנים שווק לוח מיוחד, נייד, שהיה מגדיל את האותיות ומאפשר קריאה די נוחה. לצערי השיווק של אותו ציוד הופסק ואינני ידע על תחליף. ניסיתי להיעזר בזכוכית מגדלת אך זה לא נוח לקריאה ארוכה. אודה לכם באם תוכלו להמליץ על ציוד להקלת הקריאה מלבד משקפיים וזכוכית מגדלת, הקיים בשוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתאודור
ד``ר יורם שוחט18/02/2009קיימים מכשירים של טלביזיה במעגל סגור (טמ"ס) ניידים, שמניחים על החומר הכתוב ואפשר לשלוט במידת ההגדלה ובפרמטרים נוספים. מדובר במכשירים קומפקטיים, עם מסך LCD בגודל החל מ-9 ס"מ. ישנם מכשירים כאלה ב"תשר געש", תוכל לקרוא עליהם באתר שלהם. אני מניח שמכשירים דומים קיימים גם במכונים האחרים המספקים פתרונות לכבדי ראייה, כגון מגדלור, אך רצוי שתבדוק איתם. יש כמובן גם מכשירים גדולים (טמ"ס שולחני).
הערה: אם הראייה בעין השניה תקינה, והמצב הוא שעין אחת מפריעה לשניה, אפשר לנסות להתגבר על הבעייה באמצעות טשטוש מכוון של העין הפגועה ע"י משקפיים באותם מצבים שבהם ההפרעה מורגשת (בקריאה, במקרה שלך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוץ בעניייםטלי17/02/2009
שלום. לפני כשבוע היה לי הרפס על השפתיים (יש לי מאז שאני ילדה קטנה). בזמן ההתקף אני שומרת על הגיינה מוחלטת- לא נוגעת עם הידיים, שוטפת ידיים וכו" יום אחרי שההרפס עבר התחלתי להרגיש עקצוץ בעין ימין- בחלק התחתון של העין רק בזמן שאני ממצמצת. כשבדקתי את העין לא ראיתי כלום..האם זה חס וחלילה יכול להעיד על משהו? אני מאד חוששת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה
ד``ר יורם שוחט17/02/2009כשיש הרפס בעין יש דלקת. מכיוון שאינך רואה של שינוי בעין סביר להניח שאין מדובר בהרפס.
יחד עם זאת, אי אפשר כמובן לאבחן במה מדובר ללא בדיקה. לכן, מכיוון שמשהו מציק לך בעין, כדאי שתפני לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורהדנה16/02/2009
שלום כבר יותר משבוע יש לי כנראה שעורה בעין - החלק התחתון אדום וזה רק הולך ומתגבר וכעת צמחה לי גם מעין ג'ולה. מרחתי מספר ימים סינטומיצין שהיה לי בבית על דעת עצמי אך זה לא עזר. מה זה יכול להיות? והאם אני יכול לעשות משהו ללא פניה לרופא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לערן
ד``ר יורם שוחט16/02/2009אני מבין שהאודם והנפיחות הם בעפעף ולא בעין עצמה.
הטיפול בשעורה הוא חימום המקום על ידי קומפרסים חמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחק ראייהעינת15/02/2009
שלום, בבדיקה אצל רופא עיניים מומחה לידים אובחן לביתי בת ה-שש וחצי רוחק ראיה גבוה: 6.75+ ו-5.75+ +צילינדרים ומרשם למשקפיים בהתאם(שני מספרים פחות מתוצאות הבדיקה). בהתיעצות עם הרופא נאמר לי שביתי צריכה להיום כל הזמן עם המשקפיים ובמידה שתוריד את המשקפיים, עלולה להיווצר אצלה פזילה מאחר שלאחר שתקבל את המספרים המתאימים, שרירי העיניים שלה יחלשו. רציתי לשאול עד כמה רגיש העיניין של הפזילה שעלולה להופיע: מכיוון שבחוגי התעמלות ובריכה למשל, היא תצטרך להיות ללא המשקפיים. אם לדוגמא ייצא לה בין שעה לשעתיים ביום להיות ללא המשקפיים, זה כבר מספיק זמן על מנת לפתח פזילה? או שזה משהו שנגרם רק אם לא שמים לכמה ימים. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשחר
ד``ר יורם שוחט15/02/2009אנא הפנה שאלתך לפורום העוסק ברפואת עיניים בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימה/תזוזה מתחת לעיןשרון14/02/2009
שלום רב, כבר למעלה משבוע ימין, יש לי מתחת לעין שמאל (איפה שיש סימנים שחורים מתחת לעין), מעין פעימה של נים או תזוזה קלה ביותר של עצב באופן בלתי פוסק. אני לא מרגישה שום דבר (זה לא כמו תיק בעפעף) אבל אני רואה את זה. זה מדאיג אותי כיוון שזה כל הזמן, גם אחרי לילה, זה עדיין קיים. ממה זה נובע? האם יש צורך ללכת לרופא עיניים או רופא אחר? כמה זמן זה יכול להימשך?! מה ניתן לעשות? אודה על תשובה בהקדם. תודה רבה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר יורם שוחט14/02/2009מדובר בתופעה נפוצה מאד של התכווצוית בלתי רצוניות עדינות של שריר העפעף. ברוב המכריע של המקרים זה חולף מעצמו תוך זמן קצר (ימים עד שבועות).
אם לא יחלוף, או יחמיר, או יתלוו תופעות אחרות יהיה עלייך לפנות לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עינייםיערה13/02/2009
לרופאים שלום רב, ביום שלישי החל לי כאב קל בעין ימין (תחתונה). ביום רביעי החלה לי בליטה קטנה באזור, הנחתי שזו שעורה, ולכן עשיתי קומפרסים ע"י תיון תה. ביום חמישי החלה נפיחות קלה, ולכן המשכתי עם הקומפרסים. היום התעוררתי עם עין נפוחה (גם למעלה וגם למטה), העין "התקטנה", בנוסף בבוקר היו לי המון לכלוכים על העין, ויש לי מעין תחושה שהעין "נדבקת", לעיתים העין דומעת, ויש לי תחושה של מעין צריבה/כאב קל בזוית העין התחתונה, בנוסף אני מרגישה כי אני רואה פחות טוב בעין זו (אני מרכיבה משקפיים אם זה משנה). לא יודעת אם זה קשור אך לפני כשבוע חליתי בשפעת. מכיוון שהיום יום שישי ואין לי למי לפנות, האם יש המלצות כלשהן לעזור לעין להתרפא, או לפחות להקל על הכאב? ברור לי שלא ניתן לעשות אבחנה ורטאלית, אך כמו מה זה נשמע? (שעורה?, דלקת?) ושאלה אחרונה במידה ועד יום א' זה לא עובר האם מומלץ לפנות לרופא משפחה? (כי לפנות לרופא/ה עיניים לקוחת זמן, ועד שיהיה לי תור, כבר הכל יהיה מאחורי), תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
יערה13/02/2009רציתי להוסיף כי אני חשה בנוסף גם משהו ש"תקוע" לי בעין, אך לא ראיתי גוף זר בתוך העין. וכן אין לי בעיות עיניים כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאל
ד``ר יורם שוחט14/02/2009על סמך התאור קשה לומר אם מדובר בשעורה או דלקת בין עצמה.
בכל מקרה של דלקת יש לפנות לבדיקהעל ידי רופא עיניים. במקרים רבים גם רופא המשפחה יוכל לאבחן ולהמליץ על טיפול, אך אם זה לא עוזר חובה לפנות לרופא העיניים.
לא ברורה לי הערתך כי ביום ששי אין למי לפנות. לכל קופת חולים יש מוקד עם רופאים, ואם שם לא ידעו כיצד לטפל יפנו אותך בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסלולים נוירונאלייםדינה13/02/2009
אני לא יודעת אם זה המקום המתאים, ואם לא, אשמח אם תפנו אותי למקום מתאים :) רציתי לשאול, האם מישהו שהיה עיוור לגמרי (לא בגלל בעיה שקשורה למח), וחזר פתאום לראות (אחרי ניתוח), יוכל לזהות אובייקטים? ויוכל להבחין בין קוביה לבין כדור? קראתי שדבר זה לא ניתן לבדיקה אמפירית, כיוון שההתפתחות של מערכת הראייה תלויה ביצירה של מערכות נוירונאליות בשלב מוקדם מאד של החיים, ולכן אם התפקוד של העין לא היה תקין בשלב מוקדם, זה יהיה בלתי-אפשרי עבור החולה לראות בכלל (גם אם העין עצמה תירפא/תתוקן). בכל אופן, נשמע לי מוזר, שהרי למה שלא יתפתחו מסלולים נוירונאליים אחרי שהעין תוקנה? האם יש תקופה קריטית להתפתחות של מסלולים אלו? תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
ד``ר יורם שוחט14/02/2009בהעדר גרוי תחושתי (ראייה, במקרה זה), המסלולים העצביים המיועדים להעביר את התחושה למוח מתנוונים. בשנות החיים הראשונות המערכת עדיין גמישה ויכולה להשתקם. ככל שהמחסום לגרוי התחושתי מוסר בגיל צעיר יותר, משתפר הסיכוי לשיקום המערכת. לאחר גיל מסוים, גם אם יבוטל המצב הגורם להעדר ראייה, הראייה תשאר לקויה מאד. מכאן החשיבות הגדולה של איתור בעיות ופתרונן בגיל צעיר ככל שניתן.
המצב שבו הראייה לקויה עקב הפרעה בקבלת תמונה חדה בגיל הרך, למרות תקינות אנטומית של גלגל העין, מוגדר כעין עצלה. מידה הליקוי בראייה תלויה במידת ההפרעה הראשונית מצד אחד, ובטיפול ועיתויו מצד שני. לכן יש מצב של עין עצלה שמבדילה רק בצללים, ולעומת זאת יש עין עצלה שרואה רק שורה או שתיים פחות בלוח הראייה בהשוואה לעין בריאה.
ילדים שמרכיבים רטייה לפני עין אחת מרכיבים אותה לפני העין הטובה על מנת "ללמד" את העין העצלה לתפקד. כפי שצויין, הטיפול יעיל יותר ככל שהוא ניתן בגיל צעיר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT ארובות עיניים...שמשון13/02/2009
שלום,להלן התוצאות... -הצללה חלקית בתאום אתמואידלים דו צדדית, -חוסר הדגמת העורק הוורטברלי השמאלי מעל לגובה הפורמן מגנים, -עיבוי רירית במצח מימין ומשמאל וינכה בליזה קטנה מוצללת מימין. אם אפשר בבקשה לפרש לי מזה אומר, ומה אפשר לעשות לגביי זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמשון
ד``ר יורם שוחט14/02/2009כדי להבין משמעות של בדיקת הדמייה יש צורך לעשות קורלציה עם הממצאים הקליניים, כלומר לבחון את ההתאמה בין הממצאים בבדיקות השונות לממצאי הסי.טי. את זה הרופא שלך יודע ואמור לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח הסרת סיליקוןאינה12/02/2009
שלום. אני בת 33, עברתי הסרת סיליקון כשלושה חודשים אחרי הניתוח לקרע והיפרדות רשתית. אני לא רואה כמעט כלום, המוןן נקודות שחורות ושקופות,והכל מטושטש . אפילו לא את המספרים הכי גדולים, רק אצבעות. בבדיקה הרשתית צמודה, ואמרו לי שאחרי חודש אפשר להתאים משקפיים / עדשות מגע. האם תוך חודש יחול שיפור בראיה? לפני הכל היה לי מינוס 12, ייתכן שעכשיו זה יהיה עוד יותר גבוהה? תודה על התשובה מראש, אינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאינה
ד``ר יורם שוחט14/02/2009חזרת הראייה אחרי ניתוח מהסוג שעברת היא הדרגתית ויכולה לארוך זמן רב (אפילו חודשים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס אדום בעיןאורנה12/02/2009
אני בת 34.התעוררתי הבוקר וראיתי בעין שמאל פס אדום בחלק הלבן קרוב מאוד לאישון.אין הפרשה,אין כאבים.לפני כחודש נבדקתי אצל רופאת עיניים ,שמצאה דלקת בעין השניה.הבדיקה בוצעה עם טיפות הרחבה.מה הגורם?האם עלי לפנות לרופא עיניים בדחיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנה
ד``ר יורם שוחט12/02/2009אם מדובר באודם בלבד, אשר מכסה רק חלק מלובן העין, עם גבול ברור בין האדום ללבן, ובהעדר כאב, הפרשה, נפיחות או שינוי בראיה, אזי מדובר בדמם שטחי תחת לחמית העין (הלחמית היא מעין קרום שקוף הנמצא מעל לובן העין). לדמם כזה אין כל משמעות והוא אמור להספג תוך מספר ימים ללא צורך בטיפול רפואי כלשהו.
כל סימפטום נוסף, מסוג אלה שהוזכרו, או אחר, מצריך פניה לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך על התשובה המהירה
אורנה12/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בזמן מצמוץנעמה09/02/2009
שלום לפני מספר חודשים התחלתי לראות "זבובים" בעיניים והלכתי להיבדק אצל רופא עיניים. הרופא המליץ שאגיע שוב במידה ויש שינוי או ירידה בראייה. שלשום התחלתי לראות בזמן שאני ממצמצת עיגול שחור (כשאני מול רקע לבן) או לבן (כשאני מול רקע שחור), אני לא רואה את העיגול על רקע צבעוני וגם לא בזמן שהעיניים פקוחות, ואין לי ירידה בראייה. האם זה מסוכן? ממה יכולה לנבוע תופעה כזו? האם זו יכולה להיות הינתקות רשתית? עליי לפנות למיון? אני די בלחץ. לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ10/02/2009צריך לפנות בדחיפות לבדיקת קרקעיות עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאחר בדיקה
נעמה10/02/2009תודה על התשובה הקודמת פניתי למיון והרופא ערך בדיקות הוא אמר שעין ימין תקינה ובעין שמאל הוא רואה מעין התרוממות קטנה של הרשתית או ציסטה באזור המקולה. עליי לחזור לצילום מחר. הרופא רשם בהבחנות חשד לבצקת במקולה (אדמה), אולם אמר שאינו בטוח אני צעירה, ללא סוכרת, האם זה הגיוני? מה הטיפול במקרה שזו אכן בצקת? כדורים/ניתוח? כרגע הראייה שלי בסדר גמור, רק העיגול הכהה בזמן מצמוץ מטריד אותי. האם זה מסוכן? קראתי שאחת התופעות בהיפרדות זגוגית (מה שיש לי) היא גם ראייה של טבעות, אולי זה שייך לזה? תודה וסליחה על האורך נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ישלי בעיה חמורה123308/02/2009
התחיל לגרד לי בעיניים מאוד בזמן האחרון וגירדתי וגירדתי ואז פתאום מצאתי מן חיה קצת כמו כינה בתוך העיניים שלי וראיתי שיש לי המון ביצים על העיניים התחילו לבקוע ונהיו לי המון חיות בתוך העיניים ואני מוציאה אותן כל הזמן עם פינצטה אבל פוצעת את העיניים שלי מה קורה בבקשה תעזרו לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-1233
ד``ר יורם שוחט08/02/2009נראה שיש לך כינים על הריסים.
עליך לפנות לרופא עיניים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)