פורום בריאות העין, מחלות עיניים, בעיות ראיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי ניתוח קטרקט
    ר.ט
    13/11/2008

אבי ביצע ניתוח קטרקט. ימים לאחר הניתוח הוא התלונן כי אינו רואה גבולות ברור, אין פוקוס, למשל אם ישנה ספרה הוא רואה אותה מרוחה (בלי פוקוס,מטושטשת) .הוא התלונן על כך לרופא בבדיקה לאחר הניתוח, הרופא אמר שלא יכול להיות מצב כזה. אך דבר זה מפריע, איזו הסבר יש לתופעה ומה ניתן לעשות? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי ניתוח קטרקט

הוספת תגובה

• לר.ט.

ד``ר יורם שוחט
    13/11/2008

בתקופה הראשונה אחרי נתוח קטרקט בהחלט אפשרי שהראייה עדיין לא חדה. סיבות אפשריות הן שנויים בקרנית, שינויים ברשתית, הצורך במשקפיים במספר שונה מזה שהיה לפני הנתוח, ועוד. בדיקת העין על ידי הרופא אמורה לגלות את הסיבה לטשטוש הראייה. לפי הממצא ייקבע הרופא אם יש צורך בשנוי הטפול או בהתאמת משקפיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופא עיניים:
    עדי
    13/11/2008

שאלה לרופא עיניים: מדוע רופאי עיניים אינם משחררים מרשמים ומה קובע החוק לגבי זה? איך זה ש אדם שמשלם עבור בדיקת עיניים אינו יכול לקחת הביתה את תוצאות הבדיקה/מרשם? אני שואלת מכיוון שאני מעוניינת להזמין עדשות מגע מחו"ל דרך האינטרנט. את המספר, BC ו- DIA אני יודעת, כמו כן נבדקתי בשבוע האחרון אצל רופא עיניים ובריאות העיין שלי טובה מאוד. בנוסף אישר הרופא כי המרשם שלי לא השתנה. אם זאת, אינו מוכן "לשחרר" את המרשם שלי על מנת שאוכל להזמין את העדשות באופן עצמאי. אתרי האינטרנט מבקשים לפקסס מרשם רשמי מרופא עיניים לפני שהם מספקים את העדשות. המניעים הכספיים של הרופא ברורים לי (עדיף לו שאזמין דרכו) אך האם לפי חוק הוא יכול לסרב לתת לי את המרשם למרות ששילמתי עבור הבדיקה? יש לציין כי את העדשות הספציפיות שאני לובשת כבר 10 שנים לא ניתן להזמין בארץ, ולכן אני מעוניינת להזמינם מחו"ל.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופא עיניים:

הוספת תגובה

• לעדי

ד``ר יורם שוחט
    13/11/2008

הבעיה אינה מוכרת לי. כל נבדק רשאי לקבל את ממצאי בדיקת העיניים.
    למיטב ידיעתי כל אחד זכאי לקבל את האבחנה וממצאי הבדיקות שעבר, על פי חוק זכויות החולה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי בעין
    בן ציון
    13/11/2008

בס"ד שלום לפני כמה ימים התחלתי להרכיב עדשות מגע. בזמן ההרכבה, התחילה אחת העיניים להציק לי. הגירוי נמשך כבר כמה ימים, ולפעמים נדמה לי שיש איזה גוף זר בעין. בינתיים אני לא משתמש בעדשות. הלכתי לרופא עיניים, והוא טען שיש לי אלרגיה בעין. הוא נתן לי טיפות עיניים מסוג "אופטריל". העין שלי ממשיכה להציק לי, גם אחרי שלקחתי את הטיפות, ונדמה לי שהיא מציקה אפילו יותר. מצד שני, אני חושש שלפעמים שמתי יותר מדי מהטיפות. א. האם בטוח שיש לי אלרגיה? אולי יש לי יובש בעין? ב. מה עלי לעשות? אשמח אם תוכלו לעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה
    גירוי בעין

הוספת תגובה

• לבן ציון

ד``ר יורם שוחט
    13/11/2008

לא סביר שהתפתחה אלרגיה תוך מספר ימים. לא סביר גם שאלרגיה תתבטא בעין אחת בלבד.

הסיבות השכיחות לתלונתך הן בעיה בהתאמת העדשה לעין ו/או יובש. שני גורמים אלה מתגלים בבדיקה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

בן ציון
    16/11/2008

בס"ד שלום תודה על התשובה המהירה. בתשובתך טענת שלא סביר שתתפתח אלרגיה תוך כמה ימים ורק בעין אחת. רציתי לציין שבזמן הרכבת אחת העדשות היא נפלה לי, ואולי התלכלכה. אמנם ניקיתי אותה, אבל אני ממש לא בטוח שניקיתי אות כמו שצריך. האם זה לא משהו שיכול לגרום לאלרגיה? בנוסף, העין השנייה גם הציקה לי קצת בימים האחרונים. היום ראיתי 2 נקודות כהות קטנות (לא יותר ממילימטר) אחת מעל השניה ב2 העיניים. ממה זה נובע? האם זה נורמלי או שזה מצביע על איזושהי בעיה? אשמח אם תוכלו לעזור לי. בן ציון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבן ציון

ד``ר יורם שוחט
    16/11/2008

אפשרות אחת היא שהעדשות הספציפיות האלה לא הותאמו טוב, וצריך סוג אחר או קימור שונה. אפשרות אחרת היא שקיבלת הדרכה לקויה או שלא קיבלת כל הדרכה על עדשות מגע.

עליך לפנות לבעל מקצוע שמומחה בהתאמת עדשות מגע. עליך לזכור שהרכבת עדשות מגע דורשת הקפדה קפדנית על הכללים, ואי הקפדה על הכללים עלול לגרום לנזק קשה לעיניים. יש בארץ לא מעט אנשים שאיבדו עין עקב סיבוך של עדשות מגע!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלוקומה
    נסה
    12/11/2008

אביו של בעלי סבל שנים רבות מגלוקומה (שגרמה לעיוורון עם השנים). לפני כשנה התברר שגם אימו סובלת מגלוקומה. בעלי מאד מודאג שהואו עצמו נושא הכפלה של גן הגורם לגלוקומה. הוא מסתובב בתחושה שדינו נחרץ - הוא בהכרח יסבול מגלוקומה בשלב כלשהו במהלך חייו. ברצוני לשאול 1. האם יש מידע סטטיסטי לגבי הסיכוי שלו לחלות מגלוקומה במצב בו יש תורשה משני ההורים. 2. האם גלוקומה הוא בהכרח תוצאה של גן אחד מסויים או שמא יתכן ולכל הורה יש גן אחר הגורם לתוצאות דומות של גלוקומה ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גלוקומה

הוספת תגובה

• לנסה

ד``ר יורם שוחט
    12/11/2008

בגלאוקומה יכול להיות אלמנט תורשתי. זוהו מספר גנים הקשורים לגלאוקומה אך מנגנון התורשה המדויק אינו ידוע. חשוב לזכור שקיימים סוגים שונים של גלאוקומה. אם אדם סובל מגלאוקומה קיימת הסתברות מוגברת שאנשים נוספים במשפחה סובלים או יסבלו מהמחלה. לכן אדם אשר במשפחתו גלאוקומה חייב להיות תחת מעקב צמוד.

הטפולים הקיימים כיום (תרופות, לייזר, נתוחים) יעילים הרבה יותר מהטפולים שהיו בעבר.
    אבחון מוקדם וטפול יכולים למנוע עוורון!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ על עצב הראייה
    מאיה
    12/11/2008

שלום, אני בת 19 והגעתי אתמול לחדר מיון לאחר 4-5 ימים של כאבי ראש חזקים ממוקדים בצד ימין. בין יתר הבדיקות, נשלחתי לבדיקת עיניים בה נבדקתי לאחר הרחבת אישונים. הרופא טען כי אין ממצא המעיד על סיבה לכאבי הראש, אך הסביר לי כי יש ממצא אחר שהוא לחץ על עצבי הראיה. הוא הסביר שהסיבה לכך יכולה להיות משקעים מולדים על עצבי הראיה, ובנוסף בדק גם את אבא שלי כדי לבדוק אם גם לו יש את המשקעים האלה (שלילי). הרופא הפנה אותי לאולטרסאונד בעוד שבועיים כדי לבדוק את הענין, ואמר שאם אלו אכן משקעים אז אין סיבה לדאגה, אך אם זה לא משקעים יש לבצע בירור ממה נובע הלחץ על עצבי הראיה. האם תוכל להסביר לי מה משמעות הדבר והאם יש קשר לכאבי הראש? יש לציין כי לאחר מכן באותו יום ביצעתי סי-טי מוח ללא ממצא. תודה רבה, מאיה.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ על עצב הראייה

הוספת תגובה

• למאיה

ד``ר יורם שוחט
    12/11/2008

קרוב לוודאי שרופא העיניים ראה בבדיקת קרקעית העיניים נפיחות של ראש עצב הראייה. מצב זה יכול להיות קשור ללחץ תוך גולגלתי מוגבר. מצב זה יכול להיות קשור לכאבי הראש. יש גם מצבים ה"מחקים" מראה של נפיחות ראש העצב כגון אותם משקעים שהזכרת. הסי-טי התקין הוא בשורה טובה. צריך להמשיך לערוך בדיקות כדי לדעת במה בדיוק מדובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אבל

מאיה
    13/11/2008

לא בדיוק הבנתי לאיזה בדיקות נוספות אתה מתכוון? בבית החולים נערכו לי בדיקות דם, עיניים וסיטי מוח. מה עוד צריך לבדוק? ולמי עליי לפנות בעניין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאיה

ד``ר יורם שוחט
    13/11/2008

הרופא שלך הוא שיחליט על פי הממצאים, אם יש צורך בבדיקות נוספות, כגון בדיקת שדה ראייה או מדידת לחץ נוזל השדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ראייה
    ערן
    12/11/2008

שלום לכולם ברצוני לקבל דעת ממוחה לגבי בדיקה ראיה הייתי אצל רופא עיניים ונקבע לי מספר 1.5- בעין ימין ו-.5- בעין שמאל אולם אמרתי לרופא שבשעות הבוקר הראייה שלי טובה ובשעות אחר הצהריים והלילה ישנה ירידה משמעותית בראיה.השאלה שלי היא כזאת האם כאשר אני פונה לאופטימטריס לקביעה סופית של המספר אני צריך לפנות אליו בשעות הבוקר או בשעות אחר הצהריים

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ראייה

הוספת תגובה

• לערן

ד``ר יורם שוחט
    12/11/2008

ההבדל בראייה בין הבוקר לערב נובע מתנאי התאורה השונים בחוץ. אין כל חשיבות לשעת הבדיקה, שכן הבדיקה נעשית בחדר בתאורה מבוקרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש ראיה זמני
    בתיה
    11/11/2008

היום בבוקר, אחרי שלקחתי את הילד למטפלת ישבתי על ספסל ופתאום חלק משדה הראיה שלי הפך להיות מטושטש. כל פעם באיזור אחר ולעיתים במספר מוקדים יחד. זה הפסיק בהדרגה כעבור פחות מ10 דקות. לאחר מכן, הרגשתי כרגיל ואירוע זה לא חזר. יש לציין כי אני בהריון בשבוע 15. האם יש צורך לבדוק אתזה? מה זה עשוי להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    טשטוש ראיה זמני

הוספת תגובה

• לבתיה

ד``ר יורם שוחט
    12/11/2008

כמו בכל תופעה חדשה, יש לדווח לרופא המשפחה.

ייתכן מאד שמדובר בסוג של מיגרנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פינגוקולה וחשיפה לפורמלין
    רן
    11/11/2008

שלום, אני סטודנט שנה א' לרפואה ובעוד שבועיים מתחיל את הדיסקציות. אני אצטרך לשהות בחלל עם הרבה פורמלין והיות והעיניים שלי רגישות ונוטות לדמוע אני קצת חושש. יש לי פינגוקולות בשתי העיניים (יכול להיות שבגלל זה הרגישות) ורציתי לשאול האם חשיפה לפורמלין יכולה להחמיר את מצבן?

הוספת תגובה

• לרן

ד``ר יורם שוחט
    12/11/2008

החשיפה לפורמלין יכולה להגביר את הדמעת ותחושת הצריבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אני מתאר לעצמי אבל

רן
    12/11/2008

האם זה יכול לגרום להחמרת הפינגוקולות או שזו סתם תחושה מציקה שצריך להתמודד איתה ואין סכנה להחמרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרן

ד``ר יורם שוחט
    12/11/2008

לא אמור להחמיר את מצב הפינגואקולות.

בהצלחה!!!
    (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אויסרציה
    דנה
    11/11/2008

שלום, אבי עם עין ימנית שמוגדרת עיוורת כואבת כתוצאה מסיבוכי סכרת וניתוח קטרקט שככל הנראה זירז לחץ תוך עיני מוגבר עד למצב של עיוורון. כיום סובל בעין לעיתים מלחץ מוגבר, אודם ודמע וכן דלקת בקרנית . זה גורם לו לכאבים מאוד קשים. כיום מועמד לניתוח אויסרציה בעין הזו לפתור את הכאבים הבלתי נסבלים . השאלה שלי: האם יש פתרון נוסף, מלבד הפתרון הסופי והלא נעים של הוצאת העין , למנוע את הכאבים (ומלבד משכחי כאבים שלא עוזרים לו...)???? שמעתי פעם משהו בקשר לניתוק העצב? האם זה יכול להעלים את הכאבים ? הציעו לנו הזרקת אלכוהול אך הבנתי שיש לכך תופעות לוואי כמו אפשרות של צניחת עפעף ואבי לא מעוניין בכך. שאלה נוספת: האם העין התותבת היא קבועה או שמא יש להוציאה ולטפל בה/לנקות אותה מידי פעם? אודה לכם מאוד על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אויסרציה

הוספת תגובה

• לדנה

ד``ר יורם שוחט
    11/11/2008

המשמעות של "blind painful eye" היא שלא די שהעין איבדה את יכולתה לראות, היא גורמת סבל לחולה. במצב כזה קיימות שתי אפשרויות כדי להפסיק את הסבל: הזרקת אלכוהול מאחורי גלגל העין כדי לשתק את העצב, או ניתוח שבו מוציאים את העין. לא ידוע לי על "ניתוק העצב".
    לגבי תותבת - קיימים סוגים שונים. אנא התייעצו עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרטוקונוס
    Daan
    10/11/2008

יש לי קרטוקונוס אפשר לשאול בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    קרטוקונוס

הוספת תגובה

• לדאן

ד``ר יורם שוחט
    11/11/2008

1. מה השאלה?

2. בגוגל יש המון חומר על קרטוקונוס (תקליד בעברית, כמו שזה כתוב כאן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מעניינת וקשה!!
    אלחנן
    09/11/2008

שלום! אני בחור בן 24 בריא בד"כ. מזה כ 5 שנים אני סובל מכאבי עיניים חזקים מאד בגיל 19 בבדיקת עיניים נמצא: בעיין ימין : 4+ עם 2.25 צילינדר.ובעין שמאל 2.25-. הוסבר לי שבגלל ההפרש בין המספרים בעיניים לא אוכל להרכיב משקפיים ואפשר לתקן את הראיה רק ע"י עדשות. התחלתי להרכיב עדשות מגע רכות. אחרי כחצי שנה התחילו לי כאבי עיניים ועיניים אדומות ושורפות.בבדיקה אצל רופא . דלקת אלרגית כרונית טופלתי ע"י טיפות במשך כשנה+ (אולטראקורטנול, אופטילסט, ובלפמיד) במשך כל הזמן הזה היו לי כאבים לא כל הזמן אבל לפי תקופות עם הפסקות. הכאבים היו מופיעים כשהייתי קורא, בהתחלה זה היה מתחיל רק אחרי כמה שעות קריאה.. ובמשך הזמן הכאבים הופיעו יותר מהר. היום המצב שאחרי כמה דקות שאני קורא מתחילים הכאבים, אם אני מפסיק את הקריאה הם נשארים חלשים ואם אני בכל זאת ממשיך הכאב נהיה חזקק ביותר! הכאב הוא כמו לחץ בגלגל העיין (או מאחוריו) בנוסף מופיע לי פצעונים על שפת העפעף (רופא הסביר שזה מחלבונים או משו כזה) אבל אני ראיתי קשר מובהק למאמץ בקריאה (תקופות שלא הגעתי לקריאה ארוכה לא הופיעו לי, ויום שהייתי ממשיך לקרוא היה מופיע מיד) גורם מחמיר: כשאני מחפש איזה קטע בספר, או ספר בארון מלא ספרים ,, הכאב מופיע מהר מאדדד. גורם מקל : כשאני שוכב על הגב וקורא בשכיבה כשהספר מול העיניים אני מצליח לקרוא לזמן ארוך. במשך השנים הייתי אצל כמה רופאי עיניים. אובחנו: דלקת אלרגית כרונית, עיניים יבשות, והפצעים בעפעף. כמה אמרו שהכאב הוא בגלל הדלקת. וכמה היו בדעה שבגלל שעד גיל 19 לא היה לי משקפיים וכל עיין עבדה לבד. ואחרי התיקון ע"י עדשות התחילו לראות שניהם גם לרחוק וגם לקרוב והם לא יודעות ויכולות לעבוד ביחד בגלל ההפרש בין העיניים.(בעיית מיקוד ועבודה בין העיניים) ניסיתי שיטה שמלמדת ע"י תוכנת מחשב ועוד תרגילים ואימונים לעבוד עם 2 העיניים ביחד, הגעתי לתוצאות מעולות אך ללא שינוי בפועל. גם ניסיתי כמה חודשים משקפיים ללא המספר המלא עם הפרש יותר קטן ולא עזר. וגם לא עזר כשניסיתי עדשה רק בעיין אחת. או לקרוא רק בעיין אחת. הייתי גם כמה חודשים ללא עדשות או משקפיים וללא שינוי, ניסיתי גם כ4 חודשים לשמור על דייאטה מהדברים שגורמים לי לאלרגיה ( דברים שאובחנו ע"י מטפלת מומחית מהתחום) ניסיתי גם כמה חודשים טיפול אצל אוסטיאופט לשחרור לחץ מהצואר והשרירים מסביב. ולא עזר. רציתי לשאול: 1. אם מישו שמע על כזאת בעיה או נתקל בבעיה כזאת? 2.האם למישו יש אולי אבחנה אחרת? או כיוון לפתרון. 3. איזה עוד כיוון אפשר לנסות? 4. האם ניתוח לייזר להורדת המספריים יעזור. ב2, העיניים או לפחות בעיין אחת? 5. האם יש רופא שזה התחום שלו. (אולי זה קשור לעצבי העיין או משו כזה)? תורה רבה! [email protected]

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מעניינת וקשה!!

הוספת תגובה

• לאלחנן

ד``ר יורם שוחט
    10/11/2008

1. יתכן שהבעיה נובעת מהפרעה בתאום פעולת שרירי העיניים. רצוי לפנות לרופא המתמחה בתחום הפזילה כדי לבדוק נושא זה.

2. נתוח לייזר לא יעזר. מבחינת ראייה האפקט של נתוח כזה דומה לאפקט של עדשות מגע, ומכיוון שאתה סובל מהתופעה גם כשאתה מרכיב עדשות הנתוח לא יעזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראייה נחלשה
    שרית
    09/11/2008

אני בת 53, מרכיבה משקפיים למקרוב, ז"א: לקריאה, ליד המחשב וגם רחיצת כילים,. לאחרונה, איני יודעת מה קרה, אני לא יכולה להסתדר בלי המשקפיים, אני פתאום רואה קצת מטושטש, ולמרחק אני מסתדרת,. המספר שלי הוא 1. לפני בערך שנה וחצי הייתי בבדיקת עינים שיגרתית אצל רופאת עינים, אמרה שיש לי יובש לא נורמלי בעינים, אני לפעמים כשנזכרת מטפטפת טיפות לתחליף לדמעות, ואמרה שיש לי ממש התחלה של קאטרקט. האם יתכן שראייתי לאחרונה נחלשה בגלל קאטרקט?, ושאלה שנייה: האם אפשר לעשות בגילי ניתוח לייזר להסרת משקפיים וזה לכל החיים במקום שאני אתחיל להרכיב משקפיים לקרוב ולמרחק ואז אהיה תלותית בו לכל חיי. ולא משועבדת לו. תודה על העזרה וסליחה כל האריכות.

לקביעת תור
    סגירה
    ראייה נחלשה

הוספת תגובה

• ל-

ד``ר יורם שוחט
    09/11/2008

יובש קיצוני וקטרקט הם שני מצבים שבהם אסור לבצע נתוח לייזר להסרת משקפיים.

מכיוון שראייתך נחלשה לאחרונה, וגם מכיוון שזמן רב לא נבדקת ע"י רופא עיניים, עליך לגשת לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו מציק בתוך העין.
    מרקוס
    09/11/2008

שלוב רב, אני בן 22, אתמול חזרתי מהעבודה בצהוריים ונרדמתי בערך שעתיים, אחרי שקמתי הרגשתי שיש לי בתוך העיין ריס או גרגר של משהו, אבל אחרי שבדקתי טוב טוב ראיתי שאין כלום. אני מרגיש שמשהו פיצי תקוע לי בעיין כשאני עוצם אותה ופותח בחזרה, יש לי את זה כבר יומיים ואני לא יודע כבר מה לעשות. זה בא משום מקום והחליט להישאר, אין לי כאבים ואי אפשר לראות משהו מוזר שמסתכלים על העין. במה מדובר לפי דעתך? חשבתי ששינה טובה תעזור, אבל לא. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    משהו מציק בתוך העין.

הוספת תגובה

• למרקוס

ד``ר יורם שוחט
    09/11/2008

יתכן שגוף זר נמצא בקרנית או מתחת לעפעף.
    עליך לפנות לרופא עיניים לבדיקה בהקדם האפשרי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילינדר לאחר לייזר
    ariel
    09/11/2008

עברתי ניתוח לייזר לפני שנה וחצי עם +3.5 וצילינדר ולפני שבועיים חזר לי מעט צילינדר בעין ימין ויש לי מעט פזילה עקב זה אני דואגת שהמצב יתדרדר עוד, הרופא אמר שניתן לעשות ניתוח תיקון האם זה לא מסוכן לעשות ניתוח נוסף ולהפחית עוד מהקרנית? כיצד אדע שהמצב לא יתדרדר לאחר התיקון שוב?

לקביעת תור
    סגירה
    צילינדר לאחר לייזר

הוספת תגובה

• לאריאל

ד``ר יורם שוחט
    09/11/2008

החלטה על ניתוח תיקון יכולה להתקבל רק לאחר שישנה התייצבות במספר. מכיוון שהצילינדר נמצא רק לאחרונה צריך להמתין ולראות אם ישתנה עוד.
    לגבי הסיכון בניתוח חוזר - זה מותנה בגורמים שונים כגון מיפוי הקרנית, העובי ועוד..

אין קשר בין צילינדר לפזילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mooren ulcer
    אלי
    08/11/2008

שלום דוקטור
    שמי אלי ואני סובל כבר מזה 3 שנים ממחלת מורן אלצר.
    אני נמצא גם במעקב קבוע בבי"ח ורק לפני כחודש נודע לי ולרופיאם גם שזאת המחלה שיש לי
    לפני כן חשבו על כיוון של פסאודופטריגיום והטיפול היה ע"י FML וסינטו (היו גם מס' של תרופות אחרות
    שונות שניסיתי אך ללא שום שיפור אלא להיפך החמרה) כאשר במהלך 3 שנים אלו אושפזתי פעמיים
    בגלל אבצס בעין.
    היום משתמש בפרדניזון 5 מ"ג (ירדתי בהדרגתיות מ 60 מ"ג)

הייתי רוצה לשאול שאלה כזו :
    האם ידוע לרפואה דרך לריפוי מלא של המחלה ולא רק "להרגיע או לדכא" את המחלה
    במידה וידועות לך דרכים כאלו אבקש שתשתף אותי בהם כי
    באינטרנט קשה מאוד למצוא אינפורמציה למחלה זו.

מודה מראש אלי

לקביעת תור
    סגירה
    mooren ulcer

הוספת תגובה

• לאלי

ד``ר יורם שוחט
    09/11/2008

התופעה ממנה אתה סובל נדירה. הסיבה המדויקת אינה ידועה, אך נראה שמדובר במחלה אוטואימונית. מטרת הטפול לעצור את התקדמות המחלה ולהביא לכיסוי הכיב בקרנית ע"י תאי אפיטל. מכיוון שמדובר בתגובה של מערכת החיסון הטפול מבוסס על תכשירים סטרואידליים או תכשירים אחרים המשפיעים על המערכת החיסונית, בין אם טפול סיסטמי (דהיינו טבליות) ובין אם טפול מקומי בעין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mooren

אלי
    09/11/2008

שלום מה לגבי התערבות כירורגית??? כי בסופו של דבר אני אולי אשאר עם עין חולה אבל בנוסף לכך עם איברים שונים אחרים שיפגעו כתוצאה מלקיחת התרופות. אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלי

ד``ר יורם שוחט
    10/11/2008

1. נהוג להתערב כירורגית רק אם המחלה מתקדמת למרות הטפול התרופתי.
    2. את הטפול התרופתי יש להמשיך גם אם יש התערבות כירורגית.
    3. תתייעץ עם הרופא שלך ספציפית בקשר למצבך. יש בהחלט מקום לפנות לרופא שתחום התמחותו מחלות קרנית לקבלת דעה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה