מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עינים יבשותגיל07/12/2008
מה עדיף כתכשיר לעיניים יבשות, טיפות או ג'ל? האם אחד מהם שורד יותר זמן או יותר חזק מהשני? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ07/12/2008טיפות ליובש קל יותר לשימוש ביום. גל נוח רק בלילה עקב הצמיגות ואי נוחות בהשמתו. ככלל טיפול ליובש בלי חומר משמר כהילו קומוד או רפרש טירס או גנטיל עדיפות על התרופות עם חומר משמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומותרחל06/12/2008
יש לי בעיה של עיניים אדומות מזה כחצי שנה {מאז אירוע מוחי קל} לאחר שינה .זה לא משנה אם אני ישנה שעה או יותר אני קמה עם עיניים אדומות זה נמשך לי כשעה התופעה הזאת ואחר כך עובר.יש לציין שבנוסף יש לי הרגשה של משהו כבד שיושב על העפעף כחלק מהתופעה .אני סובלת מלחץ דם גבוה מאוז+בלות התריס מאוזנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
ד``ר יורם שוחט06/12/2008אודם בעיניים לאחר שינה יכול לנבוע מדלקת עפעפיים או מיובש. פני לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות כרוניתגיל06/12/2008
שלום, אני סובל מספר שנים מעייפות קיצונית שגורמת לי להרבה מגבלות בחיי. עשיתי בירור יסודי במישורים אחרים כגון אנדוקריני, נורולוגי, פסיכולוגי וכו' ללא ממצא. בזמן האחרון הובא לידיעתי שעייפות יכולה לנבוע מבעיות בעיניים. האם זה נכון? ואם כן איזה מן בעיות הן? הייתי אצל רופא עיניים אחד אבל הוא רק בדק אותי במכונה ואמר שהכל תקין חוץ מיובש קל ונתן לי טיפות. אך זה לא עזר מבחינת העייפות. לכן רציתי לשאול אותכם אם יש משהו אחר שיכול להיות גורם לעייפות. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיל
ד``ר יורם שוחט06/12/2008קיימות בעיות עיניים רבות שיכולות לגרום לעייפות כגון צורך במשקפיים, הרכבת משקפיים במספר לא מדויק, משקפיים שהוכנו בצורה לא נכונה, פזילה סמויה, בעיות בעפעפיים, יובש ועוד. דרושה בדיקה יסודית כדי לברר האם העייפות שלך נובעת מבעית עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בעיןנורית05/12/2008
לבני (בן 7) שטף דם בקרקעית העין, אחרי שנזרק עליו משהו ופצע אותו. בדיקת ראיה תקינה, אבל הרופאה בבי"ח לא הצליחה לראות כמו שצריך בגלל הדם. היא ויתרה לנו על אשפוז והגבילה אותו לשכיבה בלבד (עם ראש מוגבה) ולא לאמץ את העין עד הביקורת ביום ראשון. מאוד יהיה לו קשה להעביר את מחר בלי לעשות כלום- רק לשכב. רציתי לשאול- במידה ואני שמה לא משקפיים ללא עדשות ומכסה לו את הצד הפגוע, כך שהוא לא יוכל לראות עם העין הזו. האם הוא יוכל לראות טלויזיה? לתשובתך המהירה אודה. נורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
ד``ר יורם שוחט06/12/2008מכיוון ששתי העיניים פועלות בצורה זהה ומתואמת, גם אם עין אחת תוסתר היא תפעל בדיוק כמו העין השנייה, גם מתחת לכיסוי. לכן אין לדעתי כל צורך להסתיר עין אחת.
לדעתי לא צריכה להיות מניעה מצפיה בטלביזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח OCTדליה רול04/12/2008
שלום, תוצאות הבדיקה אומרות ש"בעין שמאל מבנה הרשתית וצורתה שמורים אם כי יש אטרופיה של שכבותיה הפנימיות והשטחת השקע המקולרי אי סדירות של הRPE עם איזורי חסר בשכבת הרשתית החיצונית, השקע המקולרי שטוח ומורחב. עובי הרשתית מגיע ל150 מיקרון. ברצוני לציין שעברתי לפני 3 חודשים טפול בלייזר בגלל לחץ תוך עיני וכן שיש לי AMD יבש בשלב התחלתי. שאלתי מה אומרות תוצאות הבדיקה?, האם יש צורך בטפול כלשהו בעקבותיה מלבד מעקב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדליה
ד``ר יורם שוחט05/12/2008פענוח הבדיקה מתאים לשנויי AMD.
האבחנה וההחלטה על טפול או מעקב מתבססת על מכלול שיקולים, שבדיקות ההדמיה מהוות רק חלק מהם. לכן אין אפשרות לענות על שאלתך על סמך תוצאות ההדמיה בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים דומעותנאוה04/12/2008
אני בת 52 באזור ירושלים - כבר כמה ימים אני סובלת מעיניים שדומעות ללא הפסקה. מה הסיבה - האם יתכן בגלל שהחלפתי עפרון עיניים בצבע שחור או בגלל שיש הרבה יובש באויר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ04/12/2008יש סבירות שמדובר בדלקת לחמיות אלרגית או יובש בעיניים. סיבות לאלרגיה יכולות להיות וירוסים מוצרי איפור ועוד. ממליץ בדיקת עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מסוכן ללבוש רטייה על עין בריאה?הפיראט04/12/2008
המקצוע שלי דורש ממני לעבוד הרבה עם עין אחת, ולהחזיק את השניה סגורה. לעיתים זה נמשך לסרוגין עד שלוש שעות. אחרי זמן מה, העין העצומה מתחילה להתעייף,לדמוע וקשה להחזיק אותה סגורה. חשבתי ללבוש רטייה על העין הלא פעילה, להשאיר אותה פתוחה וכך לחסוך ממנה את העומס. האם זה עלול לפגוע לי בראיה באחת העיניים? האם זה עדיף על החזקת העין סגורה במאמץ? (ולפני שאתם מציעים, החלפת עיניים היא בעייתית ביותר, על עין ימין להיות פתוחה, ושמאל סגורה)
ד''ר יובל דומניץ04/12/2008בגילך אין שום בעייה עם רטייה על עין אפילו ל24 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים בגדלים שונים - עזרה דחופה!בת 1703/12/2008
אני בת 17 ובעיקרון מרכיבה משקפיים רק שלאחרונה הפסקתי להרכיב אותם אני לא יודעת אם זה קשור אבל גם בזמן האחרון שמתי לב שאישון אחד גדול מהשני, ורק אחד מהם ביום קטן ובלילה שניהם גדולים. התייעצתי בפורום אחר ואמרו לי משהו על אנאיזוקוריה.. אין לי כאבים או יובש. האם צדקו במה שאמרו לי? מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת 17
ד``ר יורם שוחט03/12/2008אנאיזוקוריה הוא המונח הלטיני המציין אי שוויון של האישונים.
במקרים רבים אי השוויון הוא נורמלי ואינו קשור לבעיה כלשהי. לפעמים יש סיבה רפואית להבדל ביניהם. לכן עלייך לפנות לרופא עיניים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ליצור פוקוס בעין אחתיסמין03/12/2008
יש לי בעיית ראיה של עין עצלה (הימנית) ואני מרכיבה משקפים (יש לי 6.5- בעין ימין פלוס צילנדר ו3- בעין שמאל). בדרך כלל אנני מרכיבה עדשות (כולל היום) ואני בת 27. היום הופיע לי תופעה שמדאיגה אותי. ישנתי בצהריים וכשקמתי גילתי שעין שמאל (כביכול העין הטובה יותר שלי) מתקשה ליצור תמונה חדה. כל פעם שאני ממצמצת החדות יורדת ולוקח לי זמן מה ליצור חדות שוב. בתחילה (10 דקות ראשונות) התקשתי מאוד ליצור את הפוקוס ועכשיו (30 דקות יותר מאוחר) המצב משתפר אצלי. עלי לציין שלא נראה לי כי יש לי דלקת (אין הפרשות וצבע הלחמית זהה לעין ימין). רציתי לברר האם זה משהו שצריך להדאיג אותי, והאם יש הסבר מדוע זה קרה? (נראה לי שזה קשור בשרירים של העדשה.... כי כשבחנתי את תגובת האישון לאור הוא היה די תקין ולא זהה למשך הזמן שלוקח לי ליצור חדות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסמין
ד``ר יורם שוחט03/12/2008הפרעה בראייה שמשתנה עם כל מצמוץ מעידה בדרך כלל על שכבת דמעות מעובה או על שכבה דקיקה של הפרשה על העין (ללא קשר לדלקת). הזלפת טיפות לחות ("דמעות מלאכותיות") או שטיפה במים עוזרים בד"כ. יש גם סיכוי גבוה שהתופעה תחלוף מאליה תוך זמן קצר.
אם לא יסתדר, פני לרופא עיניים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להשתלת קרניתחדווה חגאי01/12/2008
שלום אני בת 48 המועמדת להשתלת קרנית בבית החולים תל- השומר, דיי חוששת ואף לא יודעת מי בכלל יהיה זה הרופא שיינתח אותי..... אשמח באם מישהו בפורום יעזור לי.. תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחדווה
ד``ר יורם שוחט01/12/2008הרופאים העוסקים בהשתלת קרנית במחלקת העיניים בשיבא מצוינים ומיומנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עניים אדומותטלי01/12/2008
ברצוני לדעת איזה טיפות עניים טובות לעניים אדומות כדי שאני יואכל להתאפר מדי פעם מכוון שזה ממש לא ניראה טוב להתאפר כאשר העניים אדומות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד``ר יורם שוחט01/12/2008קיימים מספר תכשירים לטיפול באודם בעיניים.
לפני שנוטלים טיפות להלבנת העיניים, חשוב להבדק על ידי רופא עיניים לאבחון הסיבה לאודם (לדוגמא: יובש, אלרגייה ועוד). הרבה יותר הגיוני ונכון לטפל בגורם לאודם מאשר באודם עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי30/11/2008
האם שימוש קבוע במשקפיים עם עדשות שרוטות עושה נזק לעיניים? אם כן, איזה נזק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד``ר יורם שוחט30/11/2008לא עושה נזק. את פשוט רואה פחות חד ממה שהיית מסוגלת לראות.
תשובה זו אינה מתייחסת לילדים שמרכיבים משקפיים !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעה של יתוש מעופף בשדה הראיהאביבה26/11/2008
מזה כמה שעות יש לי תחושה שמשהו כמו יתוש מעופף לי בשדה הראיה בקצה הימני של העין. האם יש לך הסבר לתופעה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביבה
ד``ר יורם שוחט26/11/2008מדובר בתופעה נפוצה מאד, אשר מקורה בעכירויות זעירות בג'ל הממלא את גלגל העין (ואשר נקרא זגוגית העין). ברוב המכריע של המקרים אין לתופעה כל משמעות, אך במקרים מסוימים התופעה קשורה להווצרות של חור או קרע ברשתית. לכן הופעת ה"יתוש" בשדה הראיה מחייבת פניה לרופא עיניים בהקדם לצורך בדיקת הרשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע והיפרדות רשתית - אחרי הניתוחאינה26/11/2008
שלום. שמי אינה, בת 33, אמא לילד בן שנה ותשעה חודשים. עברתי ניתוח לטיפול בקרע והיפרדות ברשתית בעין ימנית, לפני כחודש. נמצאת במעקב במרפאת עיניים. לפני הניתוח ראיתי בשמאל 6/12 ו6/15בימין . עכשיו עם הסיליקון בעין ימין רואה 6/30. אמורה לעבור ניתוח שני להוצאת הסיליקון עוד כארבעה חודשים. יש לי כמה שאלות ששאלתי גם במרפאה, אבל רציתי לשמוע כמה דעות: 1. לאחר הניתוח נמנע ממני להרים יותר מ-2 קילו. נזהרתי עד עכשיו, אבל הבן שלי היה רגיל שאמא נושאת אותו על הידיים מדי פעם, ועכשיו הוא "ברוגז" איתי. אני מאד רוצה להרים אותו (12 קילו), אבל מפחדת להזיק לעיניים. האם בכל זאת מותר לי? מדובר בילד עם קוים אוטיסטיים וכל הסיפור הזה עם העיניים מאד פוגע בתקשורת ביננו. 2. כרגע אני מרכיבה משקפיים או עדשת מגע על העין הבריאה. העבודה שלי קשורה במחשב, עד כמה זה יכול להזיק? עוד שבועיים יתאימו לי משקפיים לעין המנותחת. האם אוכל להרכיב רק עדשה אחת על העין הבריאה עד הניתוח הבא? האם יהיה יותר לחץ על העין הבריאה, ואז אראה בה פחות טוב? האם אחרי הניתוח השני אוכל להרכיב עדשות על שתי העיניים? 3. מה הסיכוי שאראה כמו שראיתי לאחר הוצאת הסיליקון? 4. בעין הבריאה עברתי לייזר מניעתי, האם נשאר סיכון שהרשתית תקרע? תודה רבה מראש, בברכה, אינה.
ד''ר יובל דומניץ26/11/2008הרמת משקלים מאוד לא מומלצת.
עדשות מגע את יכולה לשים בשתי העיניים. הראייה אחרי הוצאת הסיליקון תשתפר מאוד אם לא הייתה פגיעה במרכז ראייה יש סבירות טובה לחזרה לראייה כפע שהיית רגילה לה. יש להיות במעקבים פעם בחצי שנה אחרי טיפול לייזר לראות שאין שינויים ברשתיות חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוותי ראיה - הילות וכתמי אוראביבית26/11/2008
שמי אביבית, בת 28. מרכיבה משקפיים מגיל 15, כיום במספר 2.15- . מזה כשש שנים אני סובלת מקרנית אלרגית (לא ידוע למה). האלרגיה מתבטאת בעיקר בגירוד/עיקצוץ בצד הפנימי של העין, ולכן אני משפשפת את העיניים לעיתים קרובות. פחות או יותר באותה התקופה שבה הופיעה האלרגיה, התחלתי לראות הילות דקות ובד"כ נטולות צבע מסביב לאובייקטים שהיו בהירים יותר מהרקע. בנוסף, כאשר אני מביטה אל מקור אור צבעוני (רמזורים או שלטי חוצות למשל), ההילה גדולה במיוחד, ומשתנה לפי הצבע (צהובים "נמרחים" יותר מאדומים) והזווית שבה האובייקט נמצא ביחס אליי. כמו כן, כשאני מנסה להתמקד במשטח גדול שצבעו והטקסטורה שלו אחידים יחסית, אני רואה כתמים זוהרים ו"שלג" צבעוני - אלו דינאמיים ונעים לאורך ולרוחב שדה הראיה. בבדיקות רופאי עיניים שעברתי לא נמצאו פגיעות ברשתית, העדשה צלולה, והקרנית עבה. לאחרונה זיהתה אצלי אופטימטריסטית, לאחר בדיקת מיפוי קרנית, שהקרנית נורמלית במרכזה, אך מעוותת מעט דווקא בפריפריה. האישון שלי גדול יחסית ולכן היא טוענת שיתכן ועיוותי הראיה נובעים מכך שגודלו של האישון מאפשר לאור פריפריאלי להיכנס לרשתית וכך נגרמים העיוותים. הפתרון שהוצע לי הוא שימוש בעדשות מגע יקרות במיוחד. שאלותי הן: 1. האם ידוע מצב פתולוגי הגורם לעיוות בחלק הפריפריאלי של הקרנית? האם עליי לחשוש מקיומו של מצב פרוגרסיבי? כמו כן, האם יתכן קשר בין שפשוף העיניים לתופעות שתיארתי? 2. האם ההסבר שהציעה האופטומטריסטית נשמע סביר? 3. היה לי ניסיון קצר ולא מוצלח עם עדשות מגע חד פעמיות. האם, לנוכח האלרגיה כדאי להסתכן ולהוציא אלפי שקלים על עדשות ראיה במצב הנוכחי? 4. האם יש מומחה בארץ לבעיות מהסוג שלי, שמתמחה גם בקריאת מיפוי קרנית, ומכיר היטב את הנורמות? אשמח להמלצה. תודה רבה מאוד על הסבלנות, אביבית.
ד''ר יובל דומניץ26/11/2008רוב הסיכויים שהתלונות שחל נובעות מיובש עקב פיזור לא תקין של דמעות על קרניות יש לטפל ביובש ובדלקת האלרגית ואז הסימפטומים ייעלמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביבית
ד``ר יורם שוחט26/11/20081. יש מצב פתולוגי הגורם לעיוות בהקף הקרנית, הנקרא קרטוקונוס.
2. יש קשר בין מצבים אלרגיים ושפשוף עיניים לקרטוקונוס.
3. אפשר לדעת אם מצב פרוגרסיבי או יציב אם רואים שינוי מבדיקה לבדיקה, ולא די בבדיקה אחת.
4. לפני התאמת עדשות המגע פני לרופא עיניים כדי לאבחן את מצבך במדויק ולקבוע האם אכן מדובר בקרטוקונוס.
5. יש מומחים לכך, גם ב"עין טל".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרטוקונוס
אביבית30/11/2008ראשית - תודה רבה על המענה. בבדיקת מיפוי הקרנית נשלל מצב של קרוטוקונוס. נאמר לי שאם בכלל - אז הקרנית שלי שטוחה מעט ביחס למצב הנפוץ, ושהעיוותים בה נראים נורמליים. מצירוף המידע בתשובתך ובתשובתו של ד"ר דומניץ אני מבינה שכדי לפתור את הבעיה עליי לראות רופא עיניים שמתמחה באלרגיה. זו בעיה משום שאני מנסה לעשות זו מזה זמן רב ומעלה חרס: אני סובלת מאלרגיה בעור (Contact-Dermatitis) מהילדות המוקדמת, אך האלרגיה בעיניים התפרצה אצלי לראשונה רק לפני כשש שנים. מאז אני מחפשת פתרון לבעיה, וראיתי ארבעה רופאי עיניים שונים. איש מהם לא ידע לסייע לי. לעיתים אני משתמשת ב"כרומופטיק" שמקל על הגירוי באופן זמני ביותר (כמה שעות) ולא יותר מזה. סטילה עוזרת באותה מידה, אם לא יותר (אבל אני לא משתמשת בה משום שידוע לי שתרופה זו ממכרת בשימוש כרוני). גם שטיפת העיניים במי ברז עוזרת בדרך כלל. אנטי-היסטמינים כגון לורסטין לא עזרו לי (לא לעור ולא לעיניים), וגרמו לי לעייפות קיצונית ועל כן אני לא משתמשת בהם. כשפניתי לאלרגולוגית, נאמר לי שאי אפשר לטפל בי כל עוד האלרגיה פעילה. לצערי, האלרגיה תמיד פעילה (יש ימים פחות גרועים, אבל תמיד מגרד לי ברמה כזו או אחרת) ולכן די התייאשתי מהכיוון הזה של טיפול בבעיה. לכן אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי לאתר מומחה לאלרגיה של העיניים. בתודה רבה מאוד, אביבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביבית
ד``ר יורם שוחט30/11/2008איני יכול להמליץ על רופא ספציפי במסגרת הפורום. אני מניח שבקופת החולים שלך יוכלו לכוון אותך לרופא מסוים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)