מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מסויים לאחר ניתוח להסרת משקפייםמיכאל30/10/2008
שלום רב, עברתי לפני 18 יום ניתוח להסרת משקפיים מסוג LASEK היה לי מינוס 6, כמה ימים לאחר הניתוח ראייתי החלה להשתפר בצורה טובה אך עם עליות וירידות כלומר הראייה לפעמים היתה פחות טובה מיום קודם (ואולי גם לפני שעות קודמות). כך זה היה במשך שבוע/שבוע וחצי, לאחר מכן הפסקתי לראות שינוי משמעותי כלפי מעלה ורק תזוזות לפה ולשם. ראייה לקרוב אולי קצת משתפרת בצעדים קטנים (אני מתקשה במחשב ולקרוא אבל מסוגל לזה די בסדר) והראייה לרחוק כגון כתוביות בטלויזיה אני מרגיש שיש ירידה. הלכתי לבדיקה אצל הרופא המנתח שבועיים לאחר הניתוח והוא בדק אותי ומצא שהכל בסדר גמור, הוא גם אמר לי שכנראה אני מאלה שאצלם הריפוי הוא איטי יותר אבל עוד שבועיים כלומר חודש מהניתוח הכל יהיה בסדר! מאז הבדיקה עברו עוד 4 ימים ואני לא מרגיש שינוי לטובה בקצב הזה לאחר חודש אני בטוח לא יראה טוב מאוד כמו שהבטיחו לי ואולי... השאלה שלי היא האם יש לי ממה לדאוג או שיש מטופלים כמוני שזה באמת כך איתם, בכל מקרה אני מודאג מאוד כי אני מתחיל ללמוד עוד 3 ימים ואני צריך את העיניים שלי בחזרה! מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכאל
ד``ר יורם שוחט02/11/2008ההחלמה אחרי LASEK יכולה לקחת גם חודשיים או שלושה, ובמקרים נדירים אף יותר. עיקר השפור מורגש בתקופה הראשונה, ואחר כך קצב השפור איטי יותר. אם בבדיקה לא נמצא לקוי בעיניים פשוט תתאזר בסבלנות ותמתין לשפור בראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טיפול כלשהו לעיוורון צבעיםאליהו30/10/2008
ואני מדבר על כל דבר,מניתוח עד לכל אפשרות,הכל בגלל שגיליתי היום שאני לא יכול להיות טייס גם העיוורון צבעים שלי,שהוא ממש קל ורק קצת אדום-ירוק כלומר אני יכול לראות אדום ולהגיד חום,אבל אם אני אראה אדום לביד חום אני יכול להבדיל....אני חייב עזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאליהו
ד``ר יורם שוחט02/11/2008עוורון צבעים הוא תופעה נפוצה מאד, ו-8% מהגברים סובלים מעוורון צבעים. ברוב המכריע של המקרים מדובר בליקוי קל מאד, ואין לכך כל השפעה על החיים, מלבד אותם מקצועות נדירים בהם יש חשיבות לראיית צבעים מושלמת. מדובר במצב מולד שאינו ניתן לתיקון, אך מצד שני זה מצב קבוע ויציב ללא החמרה עם השנים. לאור הדברים האלה אין לך סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק ליעוץויקטור29/10/2008
היי, אני בן 23. הראיה שלי אף פעם לא הייתה טובה במיוחד, אך לא ברמה שהפריעה לי או הצריכה משקפיים. לקראת הצבא חשתי שהמצב החמיר קלות, ולאחרונה אף הרגשתי במאט אי נוכות על הכביש בשעות הלילה. כאשר השוותי את עצמי עם חברי, גיליתי שהם יכולים לראות ולקרוא שלטים במצבים שבהם אני רואה טישטוש במקרה הטוב. נבדקתי אצל רופא ואופטימיטריסט, ונקבע לי מינוס של שלושה רבעים. השאלה היא כזו: האם להרכיב משקפיים? כרגע אני עוד יכול להסתדר בלי, אך סביר שיהיה לי נוח יותר איתם, לפחות בזמן הנהיגה. אם לא ארכיב משקפיים, האם המאמץ שאפעיל על העיניים בעקבות הליקוי יגרום להחמרה ולהגדלת המספר? ולחילופין - האם המנעות ממשקפיים כעת, כשאני עוד לא זקוק להם נואשות, יתן לי עוד זמן ויאיט את ההדרדרות במצב הראיה שלי? אודה לתשובות, אני מאט מבולבל.. ויקטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקטור
ד``ר יורם שוחט30/10/2008בניגוד להרבה אמונות, המנעות מהרכבת השקפיים לא תביא להאטה בקצב שנוי המספר, ומצד שני הרכבת המשקפיים לא תביא להדרדרות במספר. כך שתעשה מה שנוח לך. רצוי מאד שתרכיב המשקפים בנהיגה, ואתה תהנה מהם גם בהרצאות, בקולנוע וכו'. בקריאה או מול המחשב אין צורך להרכיב משקפיים במספר כזה.
לפעמים עליה במספר המשקפים נובעת מהתכווצות השריר הפנימי בעין שאחראי על המיקוד. תבקש מהאופטומטריסט או מרופא העיניים לעשות בדיקה עם ציקלופלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב AMDזהבה28/10/2008
אמא שלי אובחנה בAMD בעין אחת בצורה היבשה ובשניה רטובה, במצב קל ומאוד קטן, הרופא המליץ על הזרקה לתוך העין, אנחנו מאוד מתלבטים : 1. בגלל הסיכונים. 2. האם כדי לחכות ולראות לאן זה מתקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהבה
ד``ר יורם שוחט28/10/2008הצורה הרטובה של ניוון המקולה מתקדמת וגורמת לירידה פרוגרסיבית בראייה. לפעמים התהליך מהיר. לכן אין טעם לחכות כדי לראות לאן זה יתקדם. הטפול בהזרקה לעין מקובל כיום במצבים אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עפעפיים כרוניתחסוי28/10/2008
יש לי דלקת עפעפיים כרונית.בנפרד יש מיגרנות מדי פעם מאז שאני צעירה. לאחרונה אני סובלת ממיגרנות שהולכות ומתחזקות, כאבי ראש. האם זה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט חשוב נוסף כהמשך
חסוי28/10/2008לא ציינתי שיש לי סכרת (מגיל 50)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי
ד``ר יורם שוחט28/10/2008אין קשר בין דלקת עפעפיים למיגרנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות "ליליות"יעל28/10/2008
שלום, נודע לי כי ישנן עדשות המרכיבים אותן במשך הלילה וכך במשך היום הראייה חדה. רופא עיניים (המתפרנס מניתוחים להסרת משקפיים......) אמר לי ששומר נפשו ירחק. מהי עמדתכם בעניין? תודה רבה וכל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר יורם שוחט28/10/2008יש אכן סיכון בהרכבת עדשות מגע בזמן השינה, ויש דיווחים על מקרים קשים של זהום בקרנית.
אין כל קשר לעובדה שהרופא שאמר לך את הדברים מבצע ניתוחי לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת משקפייםיעל28/10/2008
שלום, מה צריכים להיות השיקולים להחלטה האם לעשות את הניתוח? מה משך התק' של יציבות המס' המעיד על כך שסטטיסטית לא יהיו שינויים במס' בעתיד? אם לאחר בדיקת התאמה נא' לי ששתי הטכנולוגיות פתוחות בפניי (PRK והשניה ששמה אינו זכור לי)- מה עדיף? אם הרכבת עדשות מגע גורמת לי בד"כ לאדמומיות, צריבה ושאר תענוגות- האם יש לכך השלכות לגבי הניתוח? העיניים עלולות להגיב ברגישות גם לניתוח עצמו או שאין קשר בין השניים? האם התיאוריה לפיה הריונות ולידות גורמות לעלייה במס' לאחר הניתוח יש בהן מן האמת? האם כדאי להמנע מניתוח אם מדובר במס' נמוך? (2) רב תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר יורם שוחט28/10/20081. השיקול שלך אם לנתח נובע מאי שביעות רצונך מהמצב בו את נמצאת כרגע (תלות במשקפיים או עדשות וכל מה שכרוך בכך) מצד אחד, והנכונות שלך לעבור ניתוח מצד שני (בכל תהליך ניתוחי יש סיכון מסוים). מחובתו של הרופא להסביר לך על הסיכונים, ואז תוכלי להחליט.
השיקול של הרופא מבוסס על גורמים רביםכגון מצב העיניים, עובי הקרניות וצורתן, יציבות המספר, הגיל ועוד.
2. אם במשך חצי שנה לא השתנה המספר זה נחשב יציב.
3. שיטת הניתוח נקבעת על ידי הרופא בהתאם לנתוני העין, ובשיתוף פעולה עם המטופל. על הרופא להסביר לך את היתרונות והחסרונות של כל שיטה (כאשר המטופל מתאים לשתי השיטות) ולמטופל יש בהחלט זכות בחירה.
4. אין השלכה לנושא הרגישות לעדשות מגע. אחד המניעים להחלטה לנתח הוא אי-סבילות לעדשות מגע.
5. אחרי הניתוח תתכן רגישות לזמן מה.
6. עצם הניתוח אינו מעלה את ההסתברות לשינוי המספר בהריון.
7. המספר אינו קובע לגבי ההחלטה לנתח - ראי בסעיף הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעיעל27/10/2008
שלום, אבקש לדעת אם יתכן ששימוש בעדשות מגע יגרום למיגרנה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/10/2008לא ידוע לי על קשר בין עדשות מגע למיגרנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בפנים העפעף התחתוןמאור27/10/2008
לפני מספר ימים התחלתי להרכיב עדשות מגע ולאחר תחושה של גרגרי אבק בעיניים גילתי שעל גבי העפעפיים התחתונים בשתי העיניים (אך לא באותו המקום) מופיע נקודה אדומה הנראית מוגלתית. כשאני מרכיב אצת העדשות אני מרגיש גירוי והעדשה מאיימת "לקפוץ" החוצה. לאחרונה, שיפשפתי את העין והעדשה אכן נפלטה מחוץ לעין יבשה לחלוטין. כאשר עברתי בדיקה, דווח לי שהעדשות "יושבות" כראוי בשתי העיניים ואין שום מניעה שאמשיך להשתמש בהן. בעבר סבלתי משעורות חוזרות בשתי העיניים (באחת מהן לא בעפעף התחתון אלא בעליון בלבד). האם יתכן שאלו "שאריות" של השעורות? או שאני סובל מבלפריטיס? או אולי זו אלרגיה (באם היא פורצת לאחר שימוש של כשבוע וחצי בעדשות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/10/2008יש סיכוי טוב שמדובר בדלקת עפעפיים או שעורה ממוקדת אין קשר לעדשות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בראייה ויובש בעיניםמרים27/10/2008
בני נמצא בחול, לפני כשבועיים התחילה ירידה חדה בראייה, ויובש בעינים מה יכולה להיות הבעיה האם הוא חייב לחזור מיד לארץ לאיזה רופא הוא אמור לגשת (רופא עינים או נאורולוג) ואיזה בדיקות יש לעשות אני מאד מודעגת ,אשמח אם תוכל לענות לי בהקדם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרים
ד``ר יורם שוחט27/10/2008שיגש לרופא עיניים לשם אבחון הבעיה, והוא זה שימליץ על טפול, בדיקות או כל צעד נדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מרים27/10/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע ואודם בעינייםאהרן26/10/2008
אני כבן 40 מרכיב משקפיים מס' 7 מינוס ורגיש מאוד לעיניים אדומות לרוב מפני עייפות. ומעוניין מאוד לעשות עדשות מגע. ושאלתי האם זה אפשרי אם מפני הגיל שצריך אולי צילינדר לקריאה ואם מפני האדממיות. הייתי אצל רופא עיניים ואמר לי שעייני כשירות וצריך לנסות את העדשות בפועל. אשמח לשמוע הארות או הערות בנושא. בתודה מראש אהרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאהרן
ד``ר יורם שוחט27/10/2008אם אתה סובל מעיניים רגישות יתכן שעדשות מגע אינן בשבילך. העובדה שהעיניים מתעיפות מהר ומאדימות בקלות יכולה לרמז על בעית יובש.
אם העיניים נמצאו בריאות בבדיקה אין מניעה לנסות להתאים עדשות מגע, אך יש אפשרות סבירה שתתקשה להרכיב אותן. אם יהיו בעיות, עדיף לוותר, שכן עלולים להגרם סבוכים מהרכבת עדשות כשהתנאים בעיניים לא מתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
אהרן29/10/2008חן חן על הפורום הנהדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל בצבא לחולי קרטוקונוסאהרן26/10/2008
האם מגייסים חולי קרטוקונוס לצבא וכמה זה מוריד מהפרופיל ?
ד''ר יובל דומניץ26/10/2008לא יודע בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרן
ד``ר יורם שוחט30/10/2008למיטב ידיעתי הפרופיל לסובלים מקרטוקונוס נקבע על סמך מספר המשקפים ועל סמך חדות הראייה שאליה אתה מגיע, כפי שנקבע לכל מי שזקוק למשקפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרטקונוס מוריד ל82
יותם29/12/2014אני יודע מניסיון אישי לי יש קרטקונוס והורידו ל82
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרטקונוס מוריד ל82 - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/01/2015סוג הבריאות נקבע על פי המספר, הצילינדר וחדות הראיה, וזה שונה מאדם לאדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פפילרית בלחמית כתוצאה מאלרגיהרותם שמעוני26/10/2008
בצעתי טסטים ונודע לי שאני אלרגי לקרדית הבית(אבק הבית) , ולצמחים הפורחים באביב האלרגיה מתבטאת אך ורק בעיניים אבל בצורה כרונית וקשה מציקה ומשבשת את איכות החיים כבר היה חשד בעבר לדלקת אלרגית וקבלתי טיפות חזקות מאוד כוללים סטרואידים (PRED FORTE) וזה לא עזר השאלות שלי הן : 1. האם יש דרך להפתר מהדבר המציק הזה בעיניים , אני מניח שחייב להיות כי זה סבל שאי אפשר לחיות איתו זה כמו גודש כזה בעיניים תחושת גירוי כזאת , האם יש תרופות שרופאי עיניים נותנים ? או איזה טיפול אחר , כי הטיפות לא עזרו. 2. האם במצב שגיליתי שזוהי דלקת על רקע אלרגי הטיפול יהיה יותר קל ? והאם אני יפתר מזה אני פשוט מתגייס בחודש הקרוב. 3. יש לי תופעה שהורידים בעין ניהיים ממש אדומים אבל ממה כאילו רק בצד הקרוב לאף וזה ממש מפחיד ומדאיג אותי תודה על כל יעוץ ועזרה באמת מקרב לב!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותם
ד``ר יורם שוחט26/10/20081. יש דרכים להפחית את החשיפה לקרדית. בגוגל תמצא חומר רב בנושא (חפש לפי קרדית הבית).
2. ברגע שיש אבחנה הטיפול יותר ממוקד. יש טיפול בטיפות, בכדורים או בשילוב. יש גם מקום להתייעץ עם רופא מומחה לאלרגיה.
3. הגודש בוורידי העיניים קשור לאלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר
רותם שמעוני27/10/2008תראה אני חושב שיש לי דלקת ממש קשה מהתיאורים שאני קורא באינטרנט הדלקת האלרגית מתבטאת בכך שהעיניים אדומות ומגרדות אבל אצלי הם אדומות אולי קצת מגרדות אבל הבעיה היא הגירוי כל פעם שאני עוצם את העין אני מרגיש אותו (בוקר צהריים ערב - כל הזמן) זה משנה לי את המבט לגמרי ממש מראה עייף כל הזמן וזה באמת מה שמפריע לי כל לילה מחדש יש לי רגישות לאור וכך גם לשמש ממש נאבק עם העיניים מה אתה אומר על זה? האם יש דרך לטפל בבעיה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרותם
ד``ר יורם שוחט27/10/2008אי אפשר לענות על שאלות כל כך פרטניות במסגרת התכתבות בפורום, ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פפילרית בלחמיתרותם שמעוני24/10/2008
יש לי דלקת פפילרית בלחמית שאני שותף את הפנים זה עוזר לי אבל זה גורם לי לקילוף של העור בפנים השאלה אם זה אלרגיה או וירוס מה לדעתכם הסיכויים שזה אלרגיה? ושמעתי על אלרגיה אטופית שזה קשור לעיניים ויש קשר האם אפשר למצוא את זה אצל אולרולוג? והאם הוא יכול לעזור לי בבעיה? כי העיניים שלי ממש מגורות
ד''ר יובל דומניץ24/10/2008דלקת פפילרית יכולה להיות מאלרגיה וגם מוירוס. לפי מה שאתה מתאר מדובר כנראה בדלקת אלרגית.. הטיפול לעיניים לא על ידי אלרגולוג אלא על ידי רופא עיניים בלבד. לרוב לא מוצאים את הסיבה לדלקת בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה@אושי24/10/2008
הייתי בסופר קודם ושאלתי את השומר מתי הם פותחיל מחר. הוא הרים את ידו שהחזיקה את המכשיר הזה שבודק כלי נשק ודברים מתכתיים (המכשיר שיש לכל מאבטח) ישר מול עיני וסימן לי לשאול בקופה הראשית. אני מנסה לבדוק האם המכשיר הזה עובד ע"י לחיצה על כפתור והאם הוא מזיק לעיניים במידה והוא מולן. ניסיתי לחפש במקשורים מאבטחים לשאול אותם אך איני מוצאת... מה לעשות? תודה רבה
ד''ר יובל דומניץ24/10/2008אין לכך שום קשר לעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)