מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיקים בעיניים ורטליןג'ולי16/05/2010
שלום,
בני בן 12 , בשנה שחלפה נטל רטלין שגרם לו להגברת התיקים בעיניים , כיום הוא אינו נוטל רטלין מס' חודשים אך התיקים לא עברו
שאלותי הן:
א. כיצד ניתן למגר את התיקים
ב. איזה טיפול חלופי ניתן לקבל כתחליף לרטלין (קראתי בפורומים על סטאטרה אך שמעתי שיש בו סיכון ללב ומחירו יקר מאד?)
תודה .
ג'ולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקים
פרופ' חיים ביבי23/05/2010ממליץ בחום להגיע לנוירולוג ילדים טוב שינסה לטפל ולהסביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים בטוסיקמיכל13/05/2010
לבתי בת השנתיים יש תולעים בטוסיק.
הרופא נתן לה ורמוקס, ואמר לקחת את זה בהפרש של 10 ימים.
הוא גם אמר שיום-יומיים מהמנה הראשונה - יפסיק לכאוב לה.
עברו שלושה ימים (מהמנה הראשונה ) ואני עדיין רואה את התולעים...
מה עושים?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורמוקס
פרופ' חיים ביבי23/05/2010זה המינון המקובל. יש לברר אצל הרופא מתן 3 ימים רצופים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת לשון12313/05/2010
הבת שלי בת 10 חודשים, יונקת ואוכלת
ביומיים-שלושה האחרונים מוציאה הרבה את הלשון, משחקת ומחזיקה בה.
יכול להיות שיש לה משהו ?
הסתכלתי ולא ראיתי סימנים לפטריה ובדקו לה בלידה בלוטת תריס (מכיוון שלי יש תת פעילות) ויצא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 123
פרופ' חיים ביבי23/05/2010אם בדיקת הלוע תקינה אין מקום לדאגה אבל יש צורך במעקב רופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינריןקרן13/05/2010
הי,לאחר הצלחה מסויימת בטיפול במינרין בהרטבת לילה של בני בן 9, החלטנו על הפסקת הטיפול עקב כך שחזר להרטיב למרות הטיפול. (לוקח את המינרין 3 ח' ובחודש האחרון חזר להרטיב למרות התרופה) שאלתי היא האם ההפסקה בתרופה יכולה להיעשות מיידית או שיש צורך ב"גמילה הדרגתית" מהתרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינירין
פרופ' חיים ביבי23/05/2010אפשר להפסיק מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנה לאשכיםרעות13/05/2010
בני בן 9, בגלל בעיה בגפיים הופנה לסדרה של צילומים בעמוד השדרה התחתון שכללו גם קרינה לאשכים (ללא המגן) הוא צולם 5 פעמים באותו יום. (לא נמצאו ממצאים).
הוא נלקח לצילומים על-ידי אשתי, בלא ידיעתי, רק אח"כ נודע לי על הקרינה לאזור הרגיש מרופא אחר שבדק אותו ואמר שחבל על כל הקרינה שהילד ספג, ועוד ללא שום הצדקה. (הרופא היה די המום מכמות הצילומים ומהקרינה).
מאז אני לא מוצא מנוח, ומפחד מההשלכות העתידיות שיכולות להיות על הקרנת רנטגן לאזור זה.
ברור שעכשיו אני כבר לא יכול לעשות דבר, אבל אני מעוניין לדעת האם יש בסיס לחששות שלי, האם יתכן ויכולת הפוריות שלו בעתיד תיפגע כתוצאה מכך.
מה אני יכול לעשות (יש בכלל משהו ?)
אנא ענה לי או הפנה אותי לגורם מקצועי מתאים.
אני לחוץ מאד והמחשבה הזו לא נותנת לי מנוח.
תודה, אבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלכות נוספות ?
רעות13/05/2010האם יש גם השלכות נוספות שיכולות להיות בעתיד כמו סרטן האשכים ?
ענה לי במהרה בבקשה, האבא המודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה...גם אני מאוד מוטרדת
קרן13/05/2010שלום
בני בן 5 צולם ברנטגן מחשש לשבר בקרסול ובכף הרגל (מס' צילומים) ללא מגן לאשכים
אני מאוד מוטרדת שמא הקרינה הזיקה לו, אשמח להרגעה ואני לא מבינה איך זה נותנים לדבר כזה לקרות!!!!! הילד הלך עם אביו ולא איתי והזדעזעתי לשמוע שלא שמו לו מגן לאשכים בזמן הקרינה מהרנטגן
תודה רבה ואשמח להרגעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
פרופ' חיים ביבי23/05/2010יש להתייעץ עם רופא רנטגן....למרות שהסיכוי לנזק הוא קטן מאד ....אם אין קרינה רבה על בסיס יומי או CT ...מספר רב של פעמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת פרטים....קרן13/05/2010
הי, רציתי להוסיף פרטים: בני בן ה 9 חוסן נגד אבעבועות רוח כשהיה בן שנה, כמו כן הוא ממש בריא ולא מרגיש חולה כלל (גם בשאר הפעמים כשיוצאים לו השלפחויות הוא מרגיש טוב וגם השלפחיות לא כואבות לו) כמו כן התינוק שלי בן ה 8 ח' יונק. בבקשה תרגיע אותי, אני ממש לחוצה....תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים
פרופ' חיים ביבי23/05/2010אם אין מגע הסיכוי להדבקה קטן ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ראות פעוט בן שנה וחציאני13/05/2010
שלום רב,
לפני כשלושה שבועות , לאחר שבוע של חום גבוה (שהגיע בשיאו ל- 40.9) נעשה צילום חזה ונתגלתה דלקת ריאות : "תסנין באונה הימנית העליונה". קיבל 10 CC מוקסיפן פעמיים ביום 10 ימים.
אתמול, שלושה שבועות לאחר הדלקת הקודמת, היה אתמול יום אחד בלבד של חום שהגיע ל- 40.3 ,נעשה צילום חזה ונמצאה דלקת ראות בחלק האמצעי של האונה הימנית (במקום בו היתה הדלקת לפני 3 שבועות, ניתן לומר שאין דלקת. נרשם: ללא ניפוח יתר או תמט. הודגם תסנים עגול בשדה האמצעי ראה ימנית ורושם לתסנין קטן יותר בשדה תחתון מימין. ללא תפליט. צל קרדיותימי תקין. מבנה גרמי תקין".
ניתנה לו כבר אתמול מיד לאחר הצילום, זריקה בירך נגד הדלקת ראות וגם טיפול אנטיביוטי שהתחיל אתמול AZITHROMYCIN
3 CC פעם ביום לחמישה ימים.
השאלות:
1) האם בני (בן שנה וחצי) שהינו ילד בריא בדרך כלל וללא מחלות ידועות, בלע/שאף גוף זר? מה הסבירות לכך? (אין שיעול טורדני ולא היה גם בפעם הקודמת. יש שיעול מידי פעם לא אינטנסיבי.
איך מגלים בוודאות אם אכן בלע או לא בלע או לא שאף גוף זר (אם חלילה כן שאף , איך זה יוצא מהגוף?
2) האם הדלקת (התסנין) שנמצא אתמול הוא דלקת ראות "חדשה" נפרדת לחלוטין מזו שהיתה באונה הימנית העליונה לפני שלושה שבועות? האם ניתן לומר, לאור המיקום השונה של התסנין, כי הדלקת הקודמת נרפאה, וזו הנוכחית היא דלקת חדשה ? או שמדובר באי הכחדה של הדלקת הקודמת?
3) אם אכן מדובר בדלקת "חדשה" ונפרדת - האם זה מעיד משהו העובדה שבני נדבק בשתי דלקות במהלך חודש אחד? האם יש לו חס וחלילה בעיה במערכת החיסון או CF או דיסאוטונומיה (קראתי מילים אלה באחת מתשובותיך לפונה בפורום)
אנא דעתך. מה לעשות? האם זה נפוץ אצל ילדים בגילו של בני שיש דלקת ראות "חוזרת"?
אגב, מאז שנולד (הריון תקין לידה תקינה לחלוטין. לא ידוע על מחלות כגון הנ"ל או אחרות. בני ילד שמח ומידי יום בגן 10 שעות מ- 7 בבוקר עד 17 אחר הצהריים. נמצא בגןן מגיל 3 חודשים. זו הפעם הראשונה, בגיל חצי שנה שיש לו דלקת ראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה לשאלה - פעוט בן שנה וחצ
שואלת13/05/2010רציתי שתדע:
לבני בן השנה וחצי - אין בעיות עיכול
בני - מתפתח מכל בחינה כראוי (הוא בן שנה וחצי ושוקל 12 ק"ג וחצי בקירוב.
אין שיעול טורדני
גם כשנמצאה דלקת ראות - אין שיעול טורדני, יש שיעול אחת לזמן ארוך יכול להיות גם אחת לשעה-שעתיים, שיעול קצר. ממש לא קוצר נשימה, ולא ליחה.
אני ממוצא מזרחי, ביצעתי לפני ההריון בדיקות גנטיות, גם לדיסאוטונומיה וגם ל- CF ונמצא שאני לא נשאית לאף אחת מן המחלות שבדקו, כולל CF.
מה הסבירות שבני חולה חס וחלילה ב CF בהינתן כל העובדות הנ"ל: שבני בריא בדרך כלל, לא היתה לו שום בעיה בלתי שגרתית או מחלות או דלקת ראות מאז שנולד אלא רק כיום כשהוא בן שנה וחצי היתה דלקת ראות אולי פעמיים לכל היותר בחודש האחרון,
וכן לאור העובדה שאני לא נשאית ל CF ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת ריאות
פרופ' חיים ביבי23/05/2010אם הדלקת קבועה באותו המקום יש לחשוד דם בתהליך חוסם גוף זר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסקרן13/05/2010
הי, לבן הגדול שלי בן 9 יצא פצע הרפס בשפתיים (זה קורה לו מידי פעם) הוא ללא חום ומרגיש מצויין. הוא שיחק ונישק את אחיו התנוק ה 8 ח'. מה הסיכוי שהתינוק יידבק ממנו? ו האם זה עלול לגרום לתינוק למחלה כלשהי? תודה רבה אני מודאגת מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
פרופ' חיים ביבי23/05/2010יש סיכוי להדבקה אבל עם שמירה ממגע לא תהיה הדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת פורמולהיונית12/05/2010
שלום רב
בני בן 3 שבועות.ומקבל אך ורק פורמולה.בבית חולים נתנו לו מטרנה ובבית המשכנו עם סימילאק אדוונס היות והיינו מרוצים מהסימילאק עם הבת .
החל מגיל שבועיים נראה כי הוא סובל מגזים ואינו רגוע במהלך שעות הערב.
האם כדאי לנסות מטרנה עבורו ?אולי יעכל יותר טוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת פורמולה
פרופ' חיים ביבי12/05/2010כל החלפה רצוי שתהיה בפיקוח רופא מטפל.
קחו בחשבון שהתופעה חולפת בגיל 3 חודשים לערך למרות כל הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשאורית12/05/2010
שלום רב,
התינוק שלי נחנק מדי פעם מפליטות שעולות לו במהלך השינה. בדקו לו ריפלוקס - אין לו.
בזמן ההחנקות יש מעט שינוי צבע. כמו כן - בגלל הבעיה הזו הוא מקבל אינפמיל.
רציתי לשאול: א. האם אצל תינוקות שנחנקים מאוכל תמיד יש שינוי צבע? ב. שמתי לב שזה קורה בעיקר אחרי הנקה. בנוסף - היות והתינוק משלשל בזמן האחרון חשבו להחליף לו את התזונה לנוטרומיגן שהוא אוכל פחות סמיך מאינפמיל. האם מומלץ לאור הבעיה שלו עם דלילות המזון? ג. האם הארועים הללו של החנקות יכולים להשפיע לרעה על ההתפתחות של התינוק ? (הכוונה לחוסר חמצן למוח)
אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק
פרופ' חיים ביבי12/05/2010מדובר במקרה המחייב מעקב רופא מטפל הדרכה להשגחה וטיפול במקרה חנק. כמו כן בירור נוסף אצל גסטרו ילדים לשלילת רפלוקס.
אישור אבחנה של רפלוקס לא פשוט למרות שלפי הסיפור אני בטוח שיש לו גם רפלוקס.
לפעמים יש צורך בניטור מיוחד והדרכה להחייאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חודש
אורית13/05/2010תודה על תשובתך.
רציתי שוב לשאול לגבי הארועים - האם יתכן מצב של חוסר חמצן למוח ונזק לטווח רחוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחודש
פרופ' חיים ביבי13/05/2010בהחלט כן...אם מדובר באירועים חריגים וקשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר באינזים g6pdהילי11/05/2010
היי,
בני בן השנה עם חום גבוה כבר 3 ימים והרופאה אמרה שיש לו קצת דלקת אוזניים- היא נתנה לנו אוטידין-טיפות אוזניים, ואמרה לשים לו כל הזמן שמתלונן
לפי הרשימה שלי אחד החומרים שם (antipyrine) נמצא ברשימה של החומרים שאסור לתת בריכוז גבוה
שכחתי לציין בפני הרופא שיש לו g6pd.. האם כדאי להמשיך עם הטיפות ?
ובכלל.. מה הם התרופות שלא רצוי לתת שיש את החוסר ב-G6PD ? כי שמעתי שגם פולידין לא רצוי למרוח.. כל פעם אני שומעת על משהו אחר..
עוד שאלה בקשר לזה- אמרו לי שגן מסוכן להריח פול.. האם נכון ?
תודה רבה,
הילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר G6PD
פרופ' חיים ביבי23/05/2010צריך ללמוד את רשימת התרופות ולתת בהתאם.
יש מצב נדיר של הרחת פול והרס דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת פורמולהגאיה11/05/2010
האם ניתן "לגוון" לתינוק את הפורמולות אותן הוא אוכל (תקופה מסויימת מטרנה ואח"כ סימילאק וחוזר חלילה) או שעדיף לדבוק בפורמולה אחת?
התינוקת שלי מגיבה להחלפה בצורה די טובה, אבל הבנתי שישנם רופאי ילדים המסתייגים מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה ההחלפה?
11/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סיבה מיוחדת
גאיה11/05/2010אין סיבה מיוחדת. הרעיון הוא לא להסתמך רק על יצרן אחד.
כרגע נראה שהתינוקת מסתדרת טוב יותר עם סימילאק - פולטת פחות והיציאות שלה יותר סדירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש סוס מנצח למה להחליף?
12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום גבוה שעולה בזמן פעילותרוני11/05/2010שלום רב ותודה מראש על תשובתכם המהירה,
בני היום בן שנתיים מגיל שנה+4 חודשים בגן,
מאז חולה כמעט כל שבועיים בדר"כ חום שיעול, נזלת וכדומה,
הוא מטופל אצל רופא משפחה והוא במעקב,
מה שכן מפריע לי שגם שהוא בריא ואינו חולה כלל והוא משחק עם אביו או עם חבר, כלומר-רצים, קופצים בקיצור משתוללים, אני נוגעת בו ובודקת את החום ויש לו קרוב ל-38.2 ומעלה, לאחר רגיעה של 15 ד' בערך החום יורד ל37.5, לי נראה קצת תמוה העניין הזה במיוחד שהוא בריא
האם יש בעיה עם וויסות חום גופו? האם זה משהו שקיים בילדים בגיל הזה?
האם זה ישתנה עם הגיל? האם זה נורמלי? האם זה משהו גנטי?
אני אוצה להוסיף רק שהבדיקות תקינות וגם בדיקות מקיפות שעשו לו כמו cmv ומחלת הנשיקה לא הראה משהו לא תקין.
אשמח לתשובתכם המהירה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכיצד נמדד החום?
11/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שנה ו-4 חודשיםאמא10/05/2010שלום
יש לי תינוק בן שנה ו-4 חודשים השוהה במשפחתון.
הוא ילד פעיל והתפתחותו תקינה.הוא אוכל את כל סוגי המזון (אוהב לאכול)כמויות סבירות לגילו.
הבעיה היא שמשקלו רק 8.900 קילו.הוא לא עולה הרבה במשקל.גובהו והיקף הראש תקינים לגילו.בטיפת חלב מלחיצים אותי מאוד לגביי משקלו ואומרים לי שעליי לעשות בירור מדוע אינו עולה יותר במשקל.מה עליי לעשות?ספירת הדם תקינה.אני מודאגת מאוד כשהוא לא אוכל טוב בתקופה זו של צמיחת השיניים.אודה לעזרתכם
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפנות לרופא/ת הילדים
11/05/2010לא ניתן לטפל בילד דרך האינטרנט
וספירת דם אינה הברור לחוסר עליה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזה גיל הגיוני להכניס תינוקה.10/05/2010מאיזה גיל הגיוני להכניס תינוק לבריכה ציבורית?
מה הדעה האישית שלכם בעניין גם מבחינה רפואית וגם מבחינות אחרות (אם יש...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשכחתי לציין שהבריכה מחוממת.
ה.10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל גיל ובהשגחה מירבית ובתנאי ש...
11/05/2010הבריכה מטופלת בהתאם לנהלים.
כמובן להקפיד על לבוש, שעות הכניסה וההגנה מפני חשיפת יתר לשמש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)