פורום רפואת ילדים, מחלות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דנה
    27/05/2010

שלום רב,
    בתי בת 4 וחצי חודשים. במהלך בדיקה אצל רופא משפחה, רופא המשפחה הסתכל על איבר המין ואמר "זה ממש סגור" ובלי הודעה מוקדמת פתח עם אצבעותיו את השפתיים הפנימיות. כשהוא סיים הילדה צרחה מכאב. לאחר מכן כששאלתי, הוא אמר שהשפתיים היו דבוקות ומדי פעם צריך לפתוח אותם.
    השאלות שלי:
    1. האם זה משהו שבתחום רופא המשפחה?
    2. האם זה הטיפול בעצם?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' חיים ביבי
    27/05/2010

שפתיים סגורות נמצאות אצל חלק מהבנות. אם יש פתיחה בקלות ללא כאב אין בעיה.
    אם יש צורך בהפעלת כוח יש טיפול אחר הרבה פחות כואב. ככלל אין צורך בפתיחה בכוח.
    לדעתי רופא ילדים יוכל לענות טוב על הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן תפוחה
    דניאלה
    27/05/2010

בני בן שנה וחמישה חודשים
    משקל 11 ק"ג בערך גובה כ80 ס"מ
    לאחרונה שמתי לב שלעיתים ביטנו של בני תפוחה,בעיקר לאחר אכילה(מה שיוצר מראה "שמן")
    כמו כן היציאות שלו יחסית רכות,לעיתים רחוקות גם יש שלשול.
    עשינו תרבית שיצאה שלילית,
    דברתי עם רופא הילדים שאמר שנעקוב אחרי זה וכנראה שזה אויר שממלא את הבטן לאחר אכילה.
    אני מאוד מודאגת,
    כי למשל כשהוא קם בבןקר הבטן שלו במצב רגיל ואחרי שאוכל היא תפוחה,
    האם זה קשור לאלרגיה לחלב או לצליאק?
    מה לעשות הלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    בטן תפוחה

הוספת תגובה

• בטן

פרופ' חיים ביבי
    27/05/2010

יש צורך במעקב רופא מטפל. יש לבדוק ספיגה. יש כמה אפשרויות חוץ מצליאק ורגישות לחלב פרה ליציאה רכה ובטן תפוחה. יש לפנות לרופא המטפל לצורך בדיקה ואבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתי אונות במוח הקטן
    ליטל
    26/05/2010

האם תינוק בעל אונות קטנות במוח הקטן יהיה אוטיסט?
    האם טונוס שרירים נמוך זה תוצאה ישירה של מוח קטן מידי? או שזה עוד סימפטום של אוטיזם?

אנא הסבירו בבקשה קצת! אני מכיר תינוק כזה, טונוס שרירים נמוך, בגיל שנה ועשרה חודשים ועדיין לא הולך, לא מדבר, בקושי ממלמל... תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תתי אונות במוח הקטן

הוספת תגובה

• תתי

פרופ' חיים ביבי
    27/05/2010

יש המון סיבות לחולשת שרירים ופיגור פסיכומוטורי וזה לא בהכרת שמדובר באוטיזם.
    בחלק גדול הביטוי של האוטיזם מוםיע בגיל מאוחר יחסית.
    יש צורך בבדיקת נוריולוג ילדים טוב ומעקב במכון התפחות הילד. אני בטוח שבמסגרת זו תהיה אבחנה טיפול ומעקב הולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת צליאק לבני.
    רויטל
    26/05/2010

שלום רב!
    בני בן 4.5 עבר בדיקת דם לצליאק פעם שנייה וכרגעחלק מהתוצאות הן:
    CELIAC SCREEN 67.5 U/ml

T.TRANSGLUTAMINASE 0.90 EU/ml
    0.00
    0.90
    20.00

יש עוד שני מדדים שעדיין אין תשובה עליהם.
    רציתי לשאול מה זה אומר בינתיים, כיוון שהתוצאה הראשונה חורגת בהרבה מגבולות הנורמה.
    תודה רבה ,רויטל.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת צליאק לבני.

הוספת תגובה

• צליאק

פרופ' חיים ביבי
    27/05/2010

אם יש ספק רצוי בדיקה אצל רופא גסטרו ילדים שישקול ביופסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס שלשולים
    דפנה
    26/05/2010

שלום רב,
    בני בן 3, בריא בד"כ.
    אתמול היינו אצל רופא הילדים עקב חום גבוה ושלשולים. הרופא איבחן וירוס שיש אצל הרבה ילדים, והמליץ על אקמולי להורדת חום ושתיית מינרלי.
    היום, כבר אין לו חום, אך הוא ממשיך לשלשל (6 פעמים היום).
    השאלה הראשונה שלי היא לגבי כאבי הבטן שהוא מתלונן עליהם. האם יש משהו שניתן לעשות? לתת לו?
    שאלה שניה - מה מומלץ לתת לאכול?
    האם ניתן לתת מרק ירקות עם עוף טחון?
    האם ניתן לתת מוצרי חלב כגון גבינה, קוטג'?
    האם ניתן לתת לחם עם ממרח כלשהו? איזה?
    הוא לא מוכן לאכול אורז, ואינני יודעת מה לתת לו לאכול?

תודה רבה,
    דפנה ברנר שתיל

לקביעת תור
    סגירה
    וירוס שלשולים

הוספת תגובה

• וירוס

פרופ' חיים ביבי
    27/05/2010

כל זמן שיש כאב בטן יש צורך במעקב רופא.
    לגבי כלכלה - מומלץ לא שמן, מטוגן ולעיתים הפסקת שתית חלב והמהדרין טוענים גם מוצרי חלב. החשוב ביותר - שתיה עם סוכר ועם מעט מלח=מינרלי והקפדה על מתן שתן צלול ובהיר. ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    סיון
    26/05/2010

שלום,
    בני בן שנה ושלושה חודשים. בגיל 9 חודשים ( אוקטובר 2009) אובחן אצלו וירוס ה-CMV שהשאיר חותם בבדיקות הדם גם בבדיקות החוזרות שביצענו במרץ השנה כמו:
    GOT 62 כשהטווח 0-31
    LDH 840 כשהטווח 185-764
    CK 302 כשהטווח 20-200
    MONO.ABS 1.8 כשהטווח 0.2-1
    MONO% 14.6 כשהטווח 2-12
    RBC 4.11 כשהטווח 4.5-5.3
    HCT 34.2 כשהטווח 37-49

במאי השבוע ביצענו שוב בדיקות דם לבקשת הרופאה ושוב חלק מהבדיקות לא תקינות. התוצאות הללו הן (הטווחים אותן טווחים כמו למעלה):
    GOT 45
    MONO.ABS 1.2
    14.5 MONO%
    RBC 4.42
    HCT 35.6
    VITMIN B12 809 כשהטווח 156-672
    FERRITIN 18 כשהטווח 22-322

אציין שגם בבדיקות מרץ וגם במאי השנה לא נמצאו נוגדנים ל- EBV IGG, ו- EBV IGM.

מה משמעות הבדיקות? אני די בלחץ גם מהבדיקות שלא בטווח הנורמה וגם מהויטמין B12 שמעבר לטווח. מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות

פרופ' חיים ביבי
    26/05/2010

אין מקום לדאגה הבדיקות די קרובות לערכי הנורמה. יש שיפור קל לעומת אוקטובר.
    ויטמין B 12 גבוה לא מזיק... יש אולי חוסר ברזל קל ולכן יש צורך במעקב רופא ממטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה קלינית
    שואלת
    26/05/2010

מהי התמונה הקלינית , בחיי היומיום, האופיינית לתינוקות / פעוטות חולי CF?

באיזה גיל עפ"י רוב מופיעים הסימפטומים ראשונים אצל מי שחולה ב- CF
    האם נכון שכבר בינקות או בגיל חודשים ספורים?

לקביעת תור
    סגירה
    תמונה קלינית

הוספת תגובה

• תמונה

פרופ' חיים ביבי
    26/05/2010

התמונה הקלינית יכולה להופיע בכל גיל וכן בהרבה פנים באופן בולט.
    לפעמים התמונה היא של שיעול צפצופים דומה לאסטמה. ראיתי כבר אדם שאובחן בגיל 52 ש'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם סמוי בצואה חיובי
    שירי
    25/05/2010

שלום בתי בת שנתיים לפני חודש התקשרו מהגן שיש לילדה דם בחיתול הרופאה בדקה ולא ראתה פצע בפי הטבעת נלקחה תרבית שתו שיצאה תקינה וגם בדיקה לדם סמוי היום קיבלתי תשובה חיובית יש למשפחתי בעיות מעיים מה זה אומר האם זה מסוכן מה הבדיקות שצריך לעשות היא לא קונה מדי בשביל זה? תודה מודאגת מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    דם סמוי בצואה חיובי

הוספת תגובה

• דם סמוי

פרופ' חיים ביבי
    26/05/2010

אם יש דם סמוי חיובי בצואה יש צורך בבדיקת רופא ובירור אצל רופא גסטרו-ילדים.
    אם הדם הסמוי שלילי יש צורך במעקב רופא מטפל. יש הרבה סיבות לדם בטיטול ויש צורך במעקב צמוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצמוץ בעיניים עם עוית כאב קלה
    איציק
    25/05/2010

בתי בת ה-5 חודשים התחילה מהיום למצמץ בזמן שנשמעים קולות חדים ,למרות שהיא רגילה אליהם, כגון נביחת כלב או קולות גבוהים שאנו משמיעים. חשוב לציין שהמצמוץ נמשך מספר שניות והילדה מראה סימני כאב קלים.האם מדובר בבעית אזניים? תודה מראש!

הוספת תגובה

• מצמוץ

פרופ' חיים ביבי
    26/05/2010

יתכן והרעש מפריע . יש צורך בבדיקת רופא כולל בדיקת אזניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוו וירוס או אלרגיה
    מיכל
    25/05/2010

פרופ' שלום רב
    בתי בת 5. התעוררה ביום שישי האחרון עם לחיים אדומות. מכוון ולא ראיתי סימנים נוספים כגון חום,חולשה וכו' (גם לא היה לה חום בתקופה האחרונה, בכלל מדובר בילדה בריאה), שלחתי אותה לגן. לאחר מכן הפריחה התפשטה לכוון הסנטר (ללא אף ומצח). ביום שבת נסעתי איתה למוקד חירום מכוון ולא ראיתי שיפור. רופא הילדים שבדק אותה טען כי מדובר באלרגיה למשהו (מדובר ברופא ילדים-זיהומולוג). לשאלתי האם יתכן כי מדובר באדמת, מחלה חמישית וכו', פסל על הסף את חששותיי מכוון ואין חום וגם לא היה. לאחר יומיים (אתמול) ניגשתי לרופא הילדים בקופה משום שהפריחה עברה לזרועות ודי נעלמה מהפנים. הרופא טען כי יתכן מאוד שמדובר בפרוו וירוס למרות שאין חום. אמר שננסה לתת 15 טיפות פניסטיל באופן חד פעמי-אם מדובר באלרגיה, הפריחה תעלם באופן זמני- אם הפריחה לא נעלמת תוך שעה-לא מדובר באלרגיה. כמובן שלא היה שום שינוי בפריחה לאחר פניסטיל. בנוסף הרופא המליץ לבצע ס.ד+בדיקה לוירוס משום שהוירוס עלול לבצע שינויים בס.ד.
    היום ראיתי שהפריחה נעה לכוון הרגליים... הילדה מרגישה טוב,הולכת לגן. האם חובה לבצע ס.ד? מבחינתי מדובר בסיוט שכן הספירה כבר תהיה מהוריד ולא מהאצבע (עשינו לפני חודש ס.ד תקופתית אשר יצאה תקינה). כמה זמן עד שהפריחה נעלמת לגמרי?
    תודה
    רונית

לקביעת תור
    סגירה
    פרוו וירוס או אלרגיה

הוספת תגובה

• פריחה

פרופ' חיים ביבי
    26/05/2010

מאחר ומדובר במצב שאנחנו לא יודעים את הסיבה אז ודאי שלא אוכל לתת תאריך להבראה.
    אם הילדה מרגישה טוב אין מקום לדאגה. אבל, יש צורך במעקב רופא מטפל ואם הרופא המטפל
    מומחה במחלות זיהומיות את נמצאת בידיים הכי טובות שיש מבחינת מחלות וירליות.
    אין הרבה מה לעשות במידה ומדובר בוירוס (פרוו וירוס או כל וירוס אחר) האבחנה טובה למעקב בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס ?
    ליאת
    25/05/2010

שלום רב ד"ר,

בני בן ה - 3 שבועות הקיא כבר פעמיים, מיד שסיים את הארוחה, הוא אוכל כל 3-4 שעות בין 90 ל - 120 מבקבוק.
    לציין גם שהוא מצפצף בזמן האכלה (בעיקר).
    האם קיימת דרך טובה שבה ניתן לזהות ריפלוקס ?
    במידה וזה ריפלוקס, מה הטיפול ומה ניתן לעשות ?
    דבר נוסף, אשמח לדעת מה כדאי לי לנסות בכדי לשלול שזה נובע מריפלקוס ?
    סליחה על אורך וכמות השאלות.
    בתודה מראש האמא הדואגת.

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס ?

הוספת תגובה

• רפלוקס

פרופ' חיים ביבי
    25/05/2010

הקאה בגיל 3 שבועות יכולה להיות ביטוי לרפלוקס וגם עקב תופעות אחרות.
    רצוי להבדק על ידי רופא ילדים בהקדם במידה וההקאות נמשכות. ברוב המקרים מדובר בתהליכים הניתנים לריפוי וטיפול אבל יש צורך באבחנה. האבחנה נעשית בחלק מהמקרים בעזרת הדמיה
    US וצילומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריסת כף רגל- עזרה דחופה!!!!
    סיון
    25/05/2010

יש לי ילדה בת שנתיים (אחת מתאומות), נולדה בשבוע 28.
    הבחנתי בהליכתה שכפות רגליה אינן מונחות כפי שצריך ברצפה. פניתי באופן פרטי לפיזיותרפיה בתל השומר, שם היא אובחנה שהיא סובלת מקריסת כף רגל בשתי כפות רגליה. נאמר לי לקנות לה נעליים אורטופדיות, צעד ראשון, גבוהות שיקבעו את הרגל והדריכו אותי לעבוד איתה על כל מיני תרגילים.
    פניתי לרופא הילדים והראיתי לו את הדו"ח של תל השומר והוא בדק את הילדה וטען שאין לה כלום ושהכל יסתדר.
    על מנת להרגיע אותי הוא קבע לי פגישה עם אורתופד ילדים בכיר. אתמול הייתי אצלו והוא בחן את בתי. הוא אמר לי שהכל תקין אצל הילדה, שעד גיל 6 כף הרגל מתעצבת ושהוא מבטיח לי שהכל יהיה בסדר. הוא אמר לי לקנות לה כל נעל שאני חפצה בה ושעליי להסיר דאגה מליבי. היום בבוקר ראיתי ילדה בת 10 בערך שיש לה קריסת כף רגל. כל הנעל שלה מעוותת ומרוחה על הרצפה.
    כל כך כאב לי שראיתי את זה והרגשתי שזה סימן מאלוהים ושעליי לא להזניח את זה. אני לא רוצה שהבת שלי תסבול ושיכאבו לה הרגליים, וגם מבחינה אסתטית, זה ממש לא יפה. אני לא רוצה ל"דפוק" לה את כפות הרגליים ואני רוצה לדעת שבאמת הכל יהיה בסדר ואם לא אז לטפל בזה. מה עליי לעשות?
    אני ממש לא ישנה בלילות בגלל זה. נעשיתי גם אובססיבית לכפות רגליים, אני הולכת ברחוב ומחפשת לראות מי סובל מזה.
    קבעתי תור לראש מחלקת אורתופדית ילדים של איכילוב כבר בבוקר מרוב שאני דואגת.
    אנא עיזרו לי!!!!!!!

הוספת תגובה

• קריסת

פרופ' חיים ביבי
    25/05/2010

לדעתי אין מקום לדאגה ...ברוב המקרים הבעיה מסתדרת אני בטוח שהילדה האחרת שראית לא סבלה מבעיה דומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3.5
    דקלה
    25/05/2010

שלום רב,
    בני בן ה-3.5 החל באחרונה במנהגים קבועים ומוזרים: נוגע בחפצים וא"כ מלקק את ידיו, מכניס כל הזמן דברים לפה, מחטט באף וא"כ מכניס לפה (סליחה על התיאור....) וכד'. האם זוהי בעייה התנהגותית ( לא היו שינויים בבית או בגן) או שיכול לרמז על חסרים תזונתיים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3.5

הוספת תגובה

• 3.5

פרופ' חיים ביבי
    25/05/2010

בהחלט בעיה התנהגותית שיכולה להיות גם על רקע חסר תזונתי. יש צורך בפניה לרופא המטפל ובהמשך לאנשי מקצוע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום ילד בן 7
    מיכל
    24/05/2010

שלום רב, בגיל שנה בני חלה במחלות חום שונות במשך שלושה חודשים ויותר, ומאז במשך כמה שנים כמעט ולא היה חולה. החורף הזה עבר בשלום אך מאז חודש מרץ הוא חולה די הרבה - חום גבוה ללא סיבה למשך כמה ימים, דלקת גרון (סטרפטוקוקוס), שלשולים קשים עם חום והקאות, והיום שוב חום. בבדיקות דם סובל מחוסר ברזל (פריטין נמוך מאוד והמוגלובין 11.7) התחלתי לתת תוסף ברזל "יומי". בנוסף הספירה הלבנה נמוכה -4.2 והנוטרפילים כ-2000.
    האם יש לבצע בדיקות מקיפות?

לקביעת תור
    סגירה
    חום ילד בן 7

הוספת תגובה

• חום

פרופ' חיים ביבי
    25/05/2010

רצוי בדיקת רופא ילדים לצורך בדיקה אבחנה ומעקב. יש הרבה אפשרויות שחלקן אפשר לאבחן בבדיקות דם וחלק במעקב רשום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגןבה אלרגית
    קרן
    24/05/2010

הי, בני בן 8 ח', יונק ואוכל מוצקים (2 ארוחות ביום: ארוחת פירות וארוחת מרק ירקות +הודו)
    בגיל חודש אכל מס' פעמים סימילאק ללא בעיות מיוחדות.
    אתמול נתתי לו לטעום בפעם הראשונה (3 כפיות בערך) דיסת מטרנה לילה טוב (ע"ב אורז) שאותה הסמכתי עם דייסת סולת של מטרנה. במיידי הופיעו מס' פצעים סביב לפה, ומעט פצעים בפנים. אח"כ הופיעו עיניים אדומות, הוא התאונן מאוד ונראה סובל, השתעל קצת וגם הקיא כמות די גדולה. נתתי לו 8 טיפות פניסטיל (הוא שוקל 8.5 ק"ג) והתופעות חלפו.
    1) השאלה שלי אם יכול להיות שהוא אלרגי לגלוטן או לחלב?
    2) איך עליי לנהוג בהמשך הדרך - עד גיל שנה ואחרי גיל שנה?
    3) ממה להימנע? האם לתת לו תחליף ע"ב סויה אם אצטרך?
    4) האם אפשר לתת מעדני גבינה (גמדים) בגיל 9 ח'?
    5) האם יכול להיות שהוא אלרגי רק למטרנה ולא לסימילק? (יש דבר כזה בכלל?)
    6) האם לתת לו חלב בפעם הבאה (כמבן רק אחרי גיל שנה) רק בהשגחת רופא או במכון אלרגיה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תגןבה אלרגית

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

קרן
    24/05/2010

שהופיעו גם פצעונים אדומים בגב וברגליים אך הם חלפו לאחר שנתתי את הפניסטיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה

פרופ' חיים ביבי
    25/05/2010

רצוי שיגיע לרופא ילדים בהקדם יתכן שמדובר באלרגיה. יש צורך בהדרכה לכלכלה נכונה ומעקב צמוד. עלול להיות מסוכן ללא הכוונה מדוייקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה