מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוםגל06/05/2010
שלום רב
בתי בת שנה וחמש עם חום גבוהה מיום שני בבוקר אני מורדיה לה את החום על ידי נרות כל 6 שעות ואם אפשר מגדילה את הטווח (אני לא יכולה לת ת לה דרך הפה כי היא מקיאה את זה ולא רוצה).
הייתי איתה היום אצל הרופא לא מצא שום דבר אמר שזה אולי וירוס ושאני יחכה ליום ראשון לראות אם אין שיפור להגיע (נתתי היום בדיקת שתן - אין תוצאות כנראה ביום ראשון).
עד עכשיו היא קיבלה 9 נרות כלומר מיום שני ועד היום, השאלה שלי האם זה בסדר להמשיך לתת אקמול דרך הטוסיק (נר) במידה ואני אצטרך עד הטווח של יום א במידה והחום נשאר.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
פרופ' חיים ביבי06/05/2010אם החום ממשיך יש צורך בבדיקת רופא מחר. אם יש הרעה במצב-שינוי במצב ההכרה, חום גבוה שלא יורד יש להגיע לרופא דחוף יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לשאלה הנ"ל
גל07/05/2010עשיתי לה בדיקת שתן וזו התוצאה האם תקין
היום אין חום כבר
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תקין
גל09/05/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתן..
פרופ' חיים ביבי09/05/2010יש צורך בבדיקת שתן לתרבית ובדיקת הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם אצל ילד בן 4.5ענבל05/05/2010
שלום רב
לאחרונה בני בן 4.5 עייף ולא מרגיש טוב (נראה חלש)
בבדיקת דם כלליות היו ארבעה פרמטרים שהיו לא בטווח הנורמה
להלן הפרמטרים:
HB 12.6 טווח הנורמה 12-16
HCT 37.5% טווח הנורמה 42-54
EOS 7.6% טווח הנורמה 4.0
LYMP. abs4.0 טווח הנורמה 6-9
אולי כדאי לציין כי בשבוע שעבר היה לו כנראה וירוס בקיבה. במשך שבוע שלשל והקיא
כמו כן, התגלה אצל אחיו תולעים בקיבה (תולעי סיכה) וכל המשפחה טופלה בורמוקס
אודה לכם על תשובתכם
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרוף שאר הערכים
ענבל05/05/2010אני מצרפת את הערכים של שאר הבדיקה
WBC 7.6 K/µ טווח הנורמה 5-15
RBC 4.92 M/µl טווח הנורמה 4.6-6
HCT/HGB Ratio 3.0 טווח הנורמה 2.7-3.3
MCV 76.2fl טווח הנורמה 75-87
MCH 25.7 pg טווח הנורמה 24-30
MCHC 33.7 g/dl טווח הנורמה 31-37
RDW 12.9% טווח הנורמה 11-15
MPV 8.1 fl טווח הנורמה 7.1-11.1
PDW 16.2% טווח הנורמה 10-80
PLT 297.0 K/µl טווח 200-450
NEUT % 34.2% טווח הנורמה 20-76
LYM% 52.7% טווח הנורמה 20-65
MONO% 5.2 % טווח הנורמה 0-13
BASOֵ 0.3% טווח הנורמה 0-2
NEUT aBS 2.6 K/µl טווח הנורמה 1.5-8
MONOabs 0.40 K/µl טווח הנורמה 0.2-1
EOS abs0.6K/µl טווח הנורמה 0.1-1
BASO 0.00K/µl טווחח 0-0.16
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהס.דם
פרופ' חיים ביבי06/05/2010יתכן ומדובר באלרגיה או תולעים לגבי השאר יש להראות לרופא המטפל, אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ומניעה של פצעוני רוק על הסנטרנעמי05/05/2010
שלום,
לבן שלי בן השנתיים יש פצעוני רוק על הסנטר. (משתמש הרבה במוצץ).
איזן משחה אפשר למרוח כדי להקל על הגירוד ולגרום לזה לעבור? כל קרם לחות לפנים? שמעתי על משחה בשם דרמקול. האם זו תרופה או שאפשר למרוח אותה באופן יומיומי?
תודה רבה,
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
פרופ' חיים ביבי06/05/2010רצוי שרופא יבדוק ויראה על מה מדובר. יתכן ומדובר בפטריה או בגרוי עורי אחר. לפי האבחנה יקבע הטיפול. לגבי דרמקול לא יכול להזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיו בן שנה וחודשורד05/05/2010
בוקר טוב. זיו נולד בשבוע 32 ואובחן לפני כ-4 חודשים כאסמתי. מזה כשלושה ימים הוא בהתקף נשימתי ואני לא מצליחה לאזן אותו. הוא מצפצף ומחרחר בלי סוף וזאת לאחר שנתתי בהנחיית רופא כמובן כדור בטניזול אחת ליום וכ-3 פעמים ביום אנהלציות של ונטולין וגם פניסטיל דרך הפה פעם ביום. קבעתי אומנם תור לרופא ריאות וזאת מאחר והילד לא מתאושש , הוא מתנשם, משתעל מאוד ומקיא. האם יש בהמלצתך טיפול נוסף שעליי לבקש מהרופא כי לפי מה שנמסר אני עושה את המקסימום אך לא מצליחה לאזן אותו...
אודה מאוד על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיו
פרופ' חיים ביבי06/05/2010יש צורך בביקורת רופא צמודה. לפעמים הטיפול בבית לא מספיק ויש צורך בעזרה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס זוסטר ותינוקיפית04/05/2010
שלום,
יש לי תינוק בן 3 חודשים (לא יונק) שלסבתו אובחן הרפס זוסטר. המגע אינו קרוב אך היה מגע. בכל מקרה לא היה מגע ישיר עם הנגעים.
א. מה הסיכוי שיידבק?
ב. במידה ונדבק באבעבועות רוח בגיל זה - האם זה מסוכן?
ג. יש סיכוי שעדיין יש לו נוגדנים ממני?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוסטר
פרופ' חיים ביבי06/05/2010
א. מה הסיכוי שיידבק?
יש סיכוי אבל קטן מאד.
ב. במידה ונדבק באבעבועות רוח בגיל זה - האם זה מסוכן?
לא בהכרח.בגיל צעיר יותר יש בעיה בגיל 3 חודשים כבר לא. במקרה הגרוע לא יפתח חיסון טוב.
ג. יש סיכוי שעדיין יש לו נוגדנים ממני?
בגיל 3 חודשים עדיין יש סיכוי לנוגדנים מימך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםשרה04/05/2010
שלום.
בספירת דם לתינוק בן שנה נתגלו החריגות הבאות:
HCT - 36% (ערכי הנורמה - 37%-49%)
MCV - 75fL (ערכי הנורמה - 78-98fL)
NEUT - 19.6% (ערכי הנורמה - 30%-50%)
EOS% - 8.8% (ערכי הנורמה - 0%-7%)
EOS.abs - 0.8K/ul (ערכי הנורמה - 0-0.6K/ul)
האם חריגות אלו מצביעות על זיהום כלשהו? מה עוד ניתן להסיק מהחריגות הללו?מה פשר החריגה המשמעותית ברמת הטויטרופילים? ומה מומלץ לעשות בנדון? אודה מאוד לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ס.דם
פרופ' חיים ביבי04/05/2010רצוי שהרופא המטפל יראה את הבדיקה. תלוי בגיל הילד.
יש אפשרות גם לאלרגיה או טפילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה !!!
שרית04/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד בן שנה בדיוק
שרה04/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה, הפסקת טיפול ועודשרית04/05/2010
ביתי בת 2.4. היתה עם חום גבוה וחרחורים מהאף, אובחנה לפני שבוע וחצי ע"י רופא ילדים במוקד חירום עם דלקת סינפונות. קיבלה מוקסיפן 5 סיסי שלוש פעמים ביום למשך 7 ימים. לאחר 6 ימים פנינו לרופא הילדים שלה (שהוא גם רופא המשפחה שלי) לקבלת אישור חזרה לגן והרופא אמר שניתן להפסיק את הטיפול באנטיביוטיקה ומכיוון שיש עדיין נוזלים באוזן לתת לה נוסידקס למשך 6 ימים.
במקביל אני אובחנתי עם דלקת בגרון ונרשם לי גם אנטיביוטיקה מוקסיוין ל- 7 ימים.
שאלותי הן:
האם מקובל לתת אנטיביוטיקה ל 7 ימים בלבד.
האם מותר להפסיק טיפול יום לפני הסוף.
האם מותר לתת אנטיביוטיקה כל 7 שעות (נניח ב 7 ב 14 וב 21 ואז הפסקה של 10 שעות) במקום כל 8 שעות ואז להעיר את הילד ב- 11 בלילה. האם זה כל כך קריטי???
לביתי היה חום גבוה במשך 3 ימים וחצי רצופים וכל 4-6 שעות נתנו לה אקמול או נורופן. האם זה לא מזיק לגוף. האם ניתן לעשות משהו אחר להוריד את החום.
מה ניתן לעשות כדי לשמור עליה מפני הידבקויות נוספות בעתיד. והאם שבוע ימים שהיתה בבית הינו מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד
פרופ' חיים ביבי04/05/2010האם מקובל לתת אנטיביוטיקה ל 7 ימים בלבד. ?
תשובה:כן...
האם מותר להפסיק טיפול יום לפני הסוף.?
תשובה:אפשר אבל לא רצויי
האם מותר לתת אנטיביוטיקה כל 7 שעות (נניח ב 7 ב 14 וב 21 ואז הפסקה של 10 שעות) במקום כל 8 שעות ואז להעיר את הילד ב- 11 בלילה. האם זה כל כך קריטי???
תשובה:אפשר גם פעמיים ביום חלוקת המינון ל 2
לביתי היה חום גבוה במשך 3 ימים וחצי רצופים וכל 4-6 שעות נתנו לה אקמול או נורופן. האם זה לא מזיק לגוף. האם ניתן לעשות משהו אחר להוריד את החום.
תשובה: אן יש צורך נותנים ..על מנת שהילד ירגיש טוב ולא יסבול.
מה ניתן לעשות כדי לשמור עליה מפני הידבקויות נוספות בעתיד. והאם שבוע ימים שהיתה בבית הינו מספיק.
תשובה: אי אפשר למנוע..כל מחלה מחזקת את החיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה !!!
שרית04/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורופן לא לאחר אוכללילך03/05/2010
שלום,
האם ניתן לתת נורופן לילדים (לבת שנה וחצי) לא לאחר האוכל ? האם ניתן לתת בלילה למרות שהארוחה האחרונה של הקטנה היתה בסביבות 19:30 ? כמובן שהמינון הוא בהתאם למשקל גופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורופן
פרופ' חיים ביבי03/05/2010כמובן שאפשר. רצוי אחרי אוכל אבל לא חייב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון בחוץקרן03/05/2010
הי, תינוקי המתוק בן 7 וחצי ח' . מגיל 4 ח' מוציא את הלשון החוצה מידי פעם (הוא נראה ממש מתוק ככה ונראה מחוייך כשעושה זאת)
חמתי ("היקרה") אמרה שאולי יש לו בעיות בבלוטת התריס ובגלל זה הוא מוציא לשון
אני חשבתי שזה שלב התפתחותי אך בכל זאת אני שואלת אותך...
האם עליי לדאוג? ואם זה באמת נכון, האם כאשר יש בעיות בבלוטת התריס יש עוד סימנים מחשידים חוץ מהוצאת לשון?
תודה על העזרה...
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל התשובות נכונות
03/05/2010איני רואה את הילד ולכן לא אוכל לענות
אבל אם הילד לא כל הזמן עם הלשון בחוץ ומתפתח תקין הסיכון קטן
יש עוד מגוון סימנים
אני ממליץ לפנות לרופא/ה מטפלים לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש-מעקבגלי03/05/2010בני בן 3 חודשים והוא נולד פג בשבוע 35 - בלידה רגילה ותקינה, הוא נולד במשקל 2800 ק"ג, ואנחנו במעקב של טיפת חלב ורופא לגבי צמיחה מהירה מעט של היקף ראש...
נולד עם היקף 34 ס"מ
בתחילת מרץ היה - 3945 ק"ג 53 ס"מ גובה והיקף ראש 37
6.4 - 5455 ק"ג 57.5 ק"ג ו -39.5 ס"מ ראש
21.4 - 6045 ק"ג 59 ס"מ ו - 40.7 ס"מ ראש
היום 3.5- 41.2 ס"מ היקף הראש (שבועיים מהמדידה האחרונה)
האם המדדים כבר "בסדר"?
במדידה של היום לא בדקו בטיפת חלב לא משקל ולא גובה - זה בסדר? האם מעקב של "ראש גדול" לא צריך להיות ביחס למשקל וגובה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיקף ראש
פרופ' חיים ביבי03/05/2010המספרים לא אומרים הרבה. יש צורך בבדיקת העקומה שנמצאת בטיפת חלב. אם הצמיחה בהתאם לאחוזון - אין בעיה אם הצמיחה יוצאת מהאחוזון יש צורך במעקב צמוד ובדיקות נוספות.
העובדה שהוא נמצא במעקב ויודעים שיש צורך במעקב - צריכה להרגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוםדנה02/05/2010הילד שלי בן שנתיים, משלשל כבר שבוע וקצת, הרופאה הפנתה לבדיקת צואה ואנחנו מחכים לתשובות, בנתיים נתנה לנו גם קל בטן- היום כי היא לא אוהבת להשתמש בתרופות באופן מידי.
השאלה שלי היא כזאת.
הופיעו לו נקודות אדומות בכל הגוף , וגם בפנים, זה נראה כמו חררה, ויש לו מעין כמו כתם אדום מתחת לעין , בשקית של העין.
האם זה מעיד על משהו מיוחד, שמצריך בדיקה דחופה? דיברתי עם הרופאה על כך היא אמרה שנחכה לבדיקות צואה ולאחר מכן נבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבלי לראות לא אוכל לענות
03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעור בבית השחי אצל ילדה בת 9אורטל02/05/2010שלום,
לביתי בת ה-9 ישנו שיעור בבית השחי והיא במעקב אצל אנדוקרינולוג. השיעור מתגבר מחודש לחודש. מאחר והקיץ בפתח, רציתי לדעת האם ניתן להסיר את השיער לצמיתות אצל קוסמטיקאית גם בגיל זה או שקיים בכך סיכון כלשהו מפאת הגיל הצעיר. אשמח לעצתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהסרת שיער
פרופ' חיים ביבי03/05/2010אפשר להסיר שיער בבכל גיל. אבל כמובן באישור אנדוקרינולוג. יש לקחת בחשבון שהסרת השיער תפחית את היכולת לעקוב אחר הופעת שיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה- לא שותה מים/ישיבה על הרגליהילי02/05/2010היי,
בני בן שנה וחודש והוא כמעט ולא שותה מים- אולי כמה שלוקים ביום אם אני דוחפת לו..
בגלל סיבה זו נתתי לו מטרנה גם באמצע ביום (חוץ מבוקר וערב),
נכנס היום למשפחתון והגננת אמרה לי לא לתת לו את המטרנה של אמצע היום.. הוא באמת שתה קצת יותר אבל לא יותר מ50 CC .. האם לא יכול להתייבש? (שאר האוכל הוא מוצק-אפילו לא מרקי..) האם כדאי להמשיך לתת לו מטרנה גם באמצע היום אם רוצה ?
ועוד משהו חשוב.. לגבי ישיבה נכונה-
הוא עומד כבר מגיל 8 חודשים לפני שהתיישב.. ועכשיו הוא יושב כמעט כל הזמן על הברכיים והתחת (כלומר שהרגליים מקופלות אחורה ויושב עליהם לא כמו ישיבה רגילה שהרגליים קדימה..) אמרו לי שיכול להיות שיש אם זה בעיה- האם נכון ? כי הוא עוד מעט הולך אבל על כסא ובכלל נראה שלא יושב יציב..
אשמח לחוות דעת ועצה..
תודה רבה!
הילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרישיבת "W"
03/05/2010לגבי התייבשות עקבי אחר התנהגותו ומתן השתן
לגבי ישיבת ה-"W" ממליץ להיבדק ע"י פיזיתרפיסט/ית המומחים לנושא התפתחות הילד ויש כאלו בכל קופת חולים
לרוב מעט תרגול משפר מאוד את המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים12302/05/2010התינוק שלי בן 10 חודשים כמעט שותה המון מים בתחילת שנת הלילה, ממש כמעט כוס מים, יותר ממה שהוא שותה ביומיים במשך היום...
מה זה אומר ? ומה אפשר לעשות ?
זה מפריע כי הוא קם המון פעמים רק בשביל המים ולא יודע להחזיק לבד את הכוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא הבנתי
02/05/2010כמה סה"כ הילד שותה, האם משתין מעבר לרגיל? האם משתמש במוצץ? האם יורד במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות לגבי שאלת המים
12302/05/2010כמה סה"כ הילד שותה, האם משתין מעבר לרגיל? האם משתמש במוצץ? האם יורד במשקל?
סה"כ הילד שותה בערך חצי כוס במשך היום וכמעט כוס בלילה, בעיקר בתחילת הלילה, בזמן ההרדמות.
אנחנו מציעים לו לשתות במשך היום כמה שהוא רוצה
לא משתין מעבר לרגיל
משתמש במוצץ
לא יורד במשקל
הבעיה שקם הרבה כדי לשתות ואני לא מבינה למה. אם זה התמכרות למים ? כי זה התחיל כשהפסקתי להניק בלילה ונתתי את המים במקום או משהו בריאותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה כוחו של הרגל
03/05/2010הוא משתמש במים כחלק מתהליך ההרדמות כי לזה הורגל
מהמעט שקראתי לא נראה שיש כאן בעיה בריאותית כלשהיא
חש דרכים ןשיטות לעיצוב התנהגות
ניתן להץייעץ עם רופא הילדים המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיק'ת EBV Abשואלת02/05/2010שלום, בני בן שנה וחצי ,
בבדיקת דם נמצא (בין יתר הבדיקות) נעשתה בדיקת EBV Ab :
VCA IgM חיובי
VCA IgG חיובי
EBNA ab גבולי
מה המשמעות של התןצאות הנ"ל? האם בני חולה במשהו מסוכן?
האם דרוש טיפול?
(כמו כן, נמצא שבני חלה בעבר ב CMV ולגבי igm כתוב: חיובי חלש).
מציינת שכל הבדיקות נעשו בשל חום גבוה שנמשך כשבוע ימים ומעלה. חוץ מהבדיקות ובמקביל הופנה לצילום ריאות ונמצאה דלקת ראות ומטופל במוקסיפן ומצבו טוב.
אך בשל כך שנעשו כבר הבדיקות הדם בטרם תוצאת צילום החזה,
אני שואלת לגבי משמעות התוצאות.
האם קשור לדלקת ראות?
האם דרוש טיפול בגין תוצאות בדיקות דם אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחלה במחלת הנשיקה
02/05/2010קרוב לוודאי שבנך חלה במחלת הנשיקה
מכיוון שלא ראיתי את הצילום לא אוכל להתייחס אליו
בכל מקרה מחלת הנשיקה חולפת ברוב הגדול של הילדים ללא בעיות
אין שום צורך בשום טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם יש לכם ביטחון עצמי?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)