פורום רפואת ילדים, מחלות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 4 חוד'
    קרן
    17/05/2010

בני בן ה-4 חודשיים נראה שסובל מכאבי של הוצאת שיניים,
    השאלה שלי האם להוצאת שיניים יש קשר לחום נמוך של עד 37.8- פשוט רוב הזמן יש לו חום נמוך ובדקתי אותו מס' פעמיים אצל הרופא וגם הוא עשה ספירת דם ואמרו שתקין.
    כמו כן יתכן שהכאביים כ"כ חזקיים שגורמים לו לבכות ולהתעורר משינה מס' רב של פעמיים?
    לפני 5 ימים היתה לו דלקת אוזניים והוא לוקח אנטיביוטיקה וכבר לא נראה לי שצריך להיות לו חום.
    מה גם שהחום הנמוך הוא כבר קרוב לחודש וחצי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 4 חוד'

הוספת תגובה

• חום

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

צמיחת שיניים יכולה לגרום לכל התופעות אבל יש טעם בבדיקות מעבדה שתן וספירת דם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Shigella sonnei לבת שנתיים
    ק
    17/05/2010

שלום ד"ר!
    לפני שבוע ויומיים ביתי בת השנתיים קיבלה חום גבוה(40+) ושלשולים קשים, היא קיבלה את זה קשה משהיא קבלת מחלות בדר"כ אז הלכתי למחרת לרופא הילדים שלה שטען שזה ויראלי, התעקשתי על בדיקת מעבדה וקיבלתי. החום עבר לה אחרי יום.
    השלשול שלה המשיך, אבל נעשה פחות חריף. אחרי כ5 ימים נראה כי היא מחלימה, אבל ביום שישי בבוקר(שבוע אחרי שהיא קיבלה את המחלה) נכנסתי לאתר האינטרנט של הקופה וראיתי שהחיידק הנ"ל (Shigella sonnei ) צמח בתרבית. באותו יום התחלתי גם אני לסבול מכאבי בטן קשים, עוויתות כואבות בבטן, שלשולים קשים, צמרמורות, כאבי גוף ממש חזקים וחום מאד גבוה(40+ שלא ירד עם 3 אקמולים ואני לא מפתחת חום כמעט ובחיים לא הגעתי ל40) ממש הגעתי למצב התייבשות (כל כוס מים שהכנסתי יצאה החוצה, סליחה על הביטוח) כי התעלפתי. עברו כמעט 4 ימים, החום עבר לי אחרי יומיים, אבל השלשולים נשארו-אמנם לא כמו שהיו, אבל בכל זאת תכופים מימיים וכואבים. לפני יומיים שמתי לב שהשילשולים של הילדה לא נגמרו ויש לה פה ושם שלשול.
    מה הכי מפחיד אותי? יש לי תינוקת בת חודש בבית ואני מיניקה אותה(הנקה מלאה-והמחלה גם פוגעת לי ביצור החלב) אני ממש פוחדת עליה והיום יצא מצב שהשתעלתי כשהינקתי וכיסיתי את הפה עם היד ובהיסח דעת נגעתי לה בפהוהרוק שלי הגיע אליה- האם החיידק עובר ברוק? אני בהסטריה כי נראה לי שגם בעלי נדבק והוא נישק את התינוקת אתמול.
    אני שוטפת ידיים כל פעם שאני יוצאת מהשרותים ומנקה באלכוג'ל. האם גם לי יש את החיידק?
    מה לעשות עם הבת הגדולה? לחזור לרופא לאנטיביוטיקה?
    איך לשמור על התינוקת? על מה עלי להקפיד? אני ממש פוחדת כי בחיים לא חליתי במשהו נוראי כזה ואקמול תמיד עובד עלי וכאן לא עבד כלום...
    מה בנוגע לכביסה של הבת הגדולה? כשהשלשול בורח לבגדים?נראה לי שהטעות הייתה לשים את הכביסה עם הכביסה שלנו ואנחנו מכבסים ב30 מעלות ואולי ככה נדבקנו?
    סליחה על האורך אני פשוט מאד מודאגת ויש תור לרופא הילדים רק בעוד 4 ימים.
    תודה ויום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    Shigella sonnei לבת שנתיים

הוספת תגובה

• תלוי במצב הילדה

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

בשיגלה בדרך כלל ....לא נותנים טיפול אלא במקרה של מחלה קשה או בגיל הצעיר מאד.
    אם התינוקת חמרגישה בטוב אין מה לדאוג. אם יש שלשול יש מצב לבדיקת רופא בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם הסימפטומים?
    שואלת
    17/05/2010

קראתי שיש דבר כזה הנקרא: כשל חיסוני (מולד ונרכש).

שאלתי נוגעת לכשל חיסוני מולד, בעיקר -

1) האמנם כשל חיסוני הוא נדיר?

2) מהם הסימפטומים המעוררים חשד לכשל חיסוני אצל פעוט?

3) האם התפתחותו הפיזית, גובה , משקל וכדומה של מי שיש לו כשל חיסוני היא תקינה?

4) האם ילד חזק גופנית, בעל משקל תקין לחלוטין (אפילו קצת יותר לגילו 12ק"ג לגיל שנה וחצי) מאוד פעיל, נמרץ, קופץ, מטפס, אקטיבי ושמח - מה הסבירות שיש לו כשל חיסוני - האם ילד עם כשל חיסוני מתנהג כך ומתפתח כך, כלומר באופן תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    מהם הסימפטומים?

הוספת תגובה

• כשל חיסוני

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

הסימנים הם זיהומים חוזרים חוסר עליה במשקל שלשולים וכד'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיבה לדאגה?
    אמא בוגרת
    17/05/2010

שלום,

בתנו בת 11.5 חודשים, ילדה בריאה ושמחה, שמתפתחת טוב. היא עדיין ישנה עם מכשיר בייבי סנס, בגלל שאנחנו (בעיקר אני) "היסטריים", לא בגלל המלצה רפואית.

הלילה המכשיר פעל פעמיים, בכל פעם חצי שעה - 45 דקות בערך אחרי שהשכבנו אותה לישון. אציין שהילדה ישנה על מזרן אייר נטרס. בכל פעם הצפצופים של המכשיר לא העירו אותה משנתה. אנחנו ניגשנו, בדקנו שהכל בסדר והשכבנו אותה בחזרה לישון. אחרי הפעם השנייה שזה ציפצף, הזזנו את הפלטה קצת, והמכשיר לא צפצף יותר (חלק מיתרת הלילה היא ישנה איתנו). נדמה לנו, שכשלקחנו אותה מהיטה, היא אולי נשמה קצת פחות חזק מהרגיל, למרות שזה יכול להיות בגלל שהיינו לחוצים.

היו לנו אתרעות שווא כאלה בעבר, לפני הרבה זמן, כשהיא הייתה בת 3.5 חודשים בערך בפעם האחרונה, ומאז זה לא קרה, עד אתמול.

האם זו תקלה טכנית במכשיר, או שיש מקום לדאגה? ולמה המכשיר לא העיר אותה משנתה, כשלפעמים רעש קטן מעיר אותה.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש סיבה לדאגה?

הוספת תגובה

• סיבה

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

בייבי סנס מכשיר מאד לא אמין. אם המכשיר השמיע אזעקה והילדה נראתה טוב ללא שינוי צבע או שיוני במצב הנשימה אין מקום לדאגה. בכל זאת יש צורך בבדיקת רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גרון לבן 3.5
    ליז אזולאי
    17/05/2010

שלום ד"ר,

הבן שלי הוא בן 3.5 וביום חמישי התקשרו מהגן שהוא עם חום 38.5 ולא אוכל.

ניגשתי לרופאת ילדים והיא איבחנה אודם בגרון בשקדים. היא המליצה לבצע בדיקות דם וכן צילום רנטגן ולגשת למומחה אף אוזן גרון, כי התופעה של דלקות גרון חוזרות כל מס' חודשים. וכן גם לביתי לפני כשבועיים היה דלקת בגרון.

שישי שבת לא היה לו חום וביום ראשון בבוקר החום עלה לכמעט 40. הרופאה ביקשה להתחיל לתת לו אנטיביוטיקה מוקסיפן 250 תרחיף 10 CC פעמיים ביום.

הוא שוקל כ- 16 קילו.

אתמול בלילה היה לו חום מאוד גבוה, והוא הקיא מים.

איך נמנעים מדלקות הגרון החוזרות ונישנות, האם אפשר לחזק את מערכת החיסונית? אני גם חוששת מהדבקה לביתי בת השנתיים וחצי.

תודה, ליז

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גרון לבן 3.5

הוספת תגובה

• דלקת גרון

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

אין אפשרות למנוע הדבקה בחיידק הסטרפטוקוקוס. בכל קמרה רצוי לקחת משטח גרון אם יש חשד כי יש צורך בטיפול אנטיביוטי במידה וצומח חיידק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק מערכת חיסונית

איריס שמואל
    23/05/2010

ליז שלום
    אני יכולה להבין אותך ואת דאגתך לבנך בשל דלקות גרון חוזרות מהן הוא סובל.
    אכן יש מענה לדלקות גרון חוזרות בהומאופתיה. ידוע הוא שחיידקים ווירוסים "מסתובבים ביננו כל הזמן ובכל זאת רוב האוכלוסיה בריאה בדרך כלל מאחר והגוף שלנו מצליח "להילחם " כנגד אותם וירוסים וחיידקים.
    מה שקורה עם בנך לפי הראייה הרפואה ההומאופתית היא שמערכת החיסונית של גופו נחלש ולכן לא מסוגל להדוף את חיידק הסטרופטוקוקוס ששב ותוקף את גופו.
    טיפול הומאופתי מחזק את מערכת החיסונית בדרך טבעית ללא שום תופעות לוואי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    לי
    17/05/2010

בתי בת 3 לא גמולה מטיטולים , עד לא מזמן היה צריך להחליף לה טיטול בערך כל שעתיים מכיוון שהטיטול היה ספוג בשתן כל הזמן במשך שבוע הטיטול שלה יבש כל היום היא לא נותנת שתן וקמה בבוקר עם טיטול יבש למעט פעם אחת ביום בשעות הערב וגם אז בעיקר צואה ,היינו אצל הרופא והוא אומר שהכל בסדר ואין לה דלקת ,היא שותה המון במשך היום האם זה מצב נורמלי? היא לא נפוחה ואין לה בצקות (שמעידות על בעייה בכליות לדברי הרופא)
    לאן הולך השתן ? ומה אפשר לעשות?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

אם בדיקת השתן ותפקודי כליה תקינים אין מקום לדאגה אך יש צורך במעקב רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה של סחרחורות וכאבי ראש
    נעה
    16/05/2010

אני בת 14 ואני במהלך השנתיים האחרונות סובלת ממעיין בלאק-אוטים הנמשכים כ- 10-5 שניות במהלך הבלאק אוט אני חשה סחרחורת ואיבוד שיווי משקל ואני נזקקת לאחוז במשהו אם לא ישנה תחושה של כובד ושאני עלולה ליפול.
    ישנן פעמים שהתופעה מלווה בכאבי ראש וכאבים בצלעות.
    אני בתווך המשקל הנכון למידותי אך יש לי לחץ דם נמוך יחסית וכשאני עומדת הוא צונח.
    הייתי שמחה לדעת מהי התופעה ,אם היא מסוכנת ואם ישנה דרך לטפל בה.

מקווה לקבל תשובה
    תודה מראש
    נעה

הוספת תגובה

• סחרחרות

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

נעה שלום עליך להבדק בהקדם אצל הרופא המטפל יש צורך בבדיקת נוירולוג ילדים ואולי גם קרדיולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגותי עקב מחלה
    אילנה
    16/05/2010

שלום,
    בני, בן שנה, קיבל לפני שבועיים חיסונים לגיל שנה בטיפת חלב.
    במקביל הוא נדבק בוירוס רוטה, כך שהוא סבל משלשולים למעלה משבוע וחום שהגיע ל-41 מעלות.
    הילד טופל בחדר מיון בעירוי בלבד ולא אושפז.
    כעת הוא עדיין סובל משלשולים אך החום ירד.

אני מאוד מודאגת מהשינוי ההתנהגותי שחל מאז המחלה: הילד מחייך הרבה פחות, בוכה לפעמים גם על הידיים ולא מעסיק את עצמו לבד. הדוגמה הכי טובה היא האמבטיה שפעם הייתה לו החלק הכי כיף ביום, ובשבוע האחרון הוא צורח ללא הפסקה מרגע הכניסה למים.

מדובר בילד ראשון, וקרוב לוודאי שאני מגזימה בדאגות, אך מצד שני אני קוראת על הקשר בין חיסונים לאוטיזם ונבהלת, גם אם רוב המחקרים סותרים קשר זה.

האם זה נראה כאילו יש בעיה שדורשת טיפול? למי עליי לפנות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי התנהגותי עקב מחלה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

רצוי להיות במעקב רופא מטפל. אם הבעיה לא תחלוף יש צורך בבירור ובדיקת רופא מקצועי.
    יתכן שינוי התנהגות עקב מחלה קשה והזמן כאן הוא המרכיב החשוב ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצף מהפה בזמן שינה
    קרן
    16/05/2010

שלום, בני בן 5 , כשישן שמתי לב שיוצא לו קצף מהפה (במיוחד בשעה הראשונה לשינה) כמו כן הוא גם נוחר (כנראה יש לו אדנאיד מוגדל. אנחנו לא מטפלים בזה בינתיים בהתיעצות עם הרופא), רציתי לדעת אם התופעה מוכרת (של קצף מהפה) והאם דרוש ברור
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קצף מהפה בזמן שינה

הוספת תגובה

• קצף

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

קצף מהפה דורש בדיקת רופא. אם הילד נוחר בדיקת אאג ובדיקת רופא ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה תשובה דחופה
    הילה בהריאן
    16/05/2010

בני הוא תינוק שנולד בשבוע 29 כיום הוא כרונולוגי כמעט 9 חודשים ומתוקן כ - 6 חודשים . קיבל שני חיסונים נגד שעלת . באיזור שלנו כנראה יש כמה וכמה ילדים עם שעלת . בני כבר כמה ימים עם חום בינוני שיעול יבש אף נוזל וגודש באף , על פניו זה יכול להיות גם שיניים (יוצאות לו שתיים ראשונות למטה)כמו כן סובל מחוסר תאבון קל . האם גם אחרי 2 חיסונים ניתן לחלות במחלה ? האם ישנם סימנים שאני צריכה לשים את ליבי לגביהם?אני יודעת שפורום זה אינו תחליף לרופא אבל יש לי תור רק אחר הצהרים ואני ממש בלחץ

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה תשובה דחופה

הוספת תגובה

• חיסון

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

2 חיסונים נותנים הגנה סבירה. קרוב לודאי שהיית כבר הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיאבון וכאבי בטן
    אלונה
    16/05/2010

בני בן חודשיים.
    אני מגלה כי יש לו כאבי בטן די רבים אם כי איני יודעת להבדילם האם זה גזים וזהו.
    מדובר בכאבי בטן לאורך היום ובעיקר לפנות בוקר (ב-4 בבוקר קבוע).
    נותן יציאה אחת ליום-יומיים.
    אני רואה שבעת האכלה הוא מתקפל ומפסיק לאכול.
    למזלי ניתן להרגיעו יחסית בקלות.
    כיצד אדע האם מדובר בכאב קוליק ולא משו אחר?
    מתי נותנים סימילאק צמחי והאם כדאי?
    מתי נותנים נוטרמיגן ועל סמך מה בעצם רופא קובע אם כן או לא
    לציין הרופא שלו לא נתן לנו עיצה ממשית וטען כי מדובר בניסוי וטעיה ולרוב אין אלרגיה בגיל זה
    מה דעתך?
    אגב.אם וכאשר אכן חלילה יש לו רגישות כלשהיא ואיני מבצעת עבורו כל שינוי האם יתכן ואני פוגעת בו או במערכת העיכול שלו
    הוא נולד במשקל 3.200 וכעבור חודש עלה ל4.300
    אם וכאשר ממשיך לעלות במשקל אעזוב את העניין וזהו.
    כיצד אדע מה לעשות?
    אגב הוא אינו אוכל מספיק לדעתי.
    בקבוק של 20-60 זה בד"כ הכמות שמסוגל לאכול עד שמפסיק לרוב בשל כאבי בטן!
    המקסימום ביום =400
    האם יתכן וחוסר התיאבון הוא אכן בשל כך?
    אגב לדוג' אתמול אכל 40 בשבע בערב וקם רק ב1:30 אכל כ-80
    ב-5 בבוקר שוב כ-40
    האם נורמלי?
    האם יתכן תינוק ללא תיאבון ??
    נא עזרתך בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    תיאבון וכאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

הסיכוי שמדובר בקוליקס גבוה. לגבי החלפת חלב -כאן המקום של הרופא המטפל.
    יש צורך לשלול גורמים אחרים:בדיקת רופא מטפל.
    אם מדובר בקוליקס מעט סבלנות יעבור עוד מעט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא עובר...
    מירי
    16/05/2010

התניוק שלי בן 9 חודשים משאני זוכרת היו לו מאחורי האוזניים כמו חתכים כלה שמלווים בדם וגם יובש נתנו לי משחות לטיפול שיש בהם סטרואידים המשחות עזרו בדיוק לכמה ימים וזהו וזה עדיין לא עובר לו .....האם זה עובר לבד ...מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה
    זה לא עובר...

הוספת תגובה

• לא עובר

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

רצוי שרופא עור ילדים יראה ויטפל. יתכן ומדובר באלרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן ויטמין D
    דקלה
    16/05/2010

שלום,
    בני בן 3.5, ממעט לאכול דברי חלב אך שותה עדיין תמ"ל. הגן שלו מוצל ברובו והוא אינו נחשף הרבה לשמש. האם מותר לתת לו ויטמין D בטיפות ללא חשש לרעילות? מהו המינון המומלץ? האם קודם צריך לעשות לו בדיקהכ לויטמין D והאם כשייחשף לשמש בקיץ יש להפחית מינון או להפסיק טיפול?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתן ויטמין D

הוספת תגובה

• ויטמין D

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל. לא מקובל לתת ויטמין D בגיל הזה ללא בעיה ברורה וחריגה ברוב המקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק צורח בלילה
    מלי
    16/05/2010

בני, בן 6 חודשים כמעט, מתעורר בערך כל שעתיים בלילה ופעם אחת בלילה גם לא חוזר לישון כשאני מנסה להרדים אותו במשך כשעתיים כאשר רוב הזמן הוא צורח. עד לפני שבוע הייתי נותנת לו בקבוק כל התעוררות ולפני שבוע הפסקתי, לפעמים אני נותנת לו מים אבל בכל מקרה שום דבר לא ממש עוזר. גם בקבוק של תחליף חלב לא עזר.
    הילד יונק במשך היום ומקבל תוספת של תחליף חלב אחרי כל ארוחה. בלילה הפסקתי להניק מזמן כדי לראות כמה הוא אוכל ולנסות להוריד את זה. מסתבר שהוא לא ממש צריך את האוכל בלילה כי גם כשאני נותנת בקבוק הוא לא באמת אוכל ארוחה, אולי חצי.
    כשהוא מתעורר וצורח, לעיתים רחוקות אני נכנעת ונותנת ציצי וככה הוא נרדם מהר.
    המצב נמשך כבר כחודשיים.
    בהתחלה היה צורח מגזים וכשנגמרו הגזים היו כמה לילות ספורים סבירים שהוא רק אכל ונרדם והחזיק 5,6 ואפילו 7 שעות בלי לאכול, רק על החלב שלי בסביבות גיל חודשיים שלושה ואחרי זה התחיל המצב המתואר לעיל.
    מה עושים? אני ובעלי כבר בחוסר שינה נוראי...

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק צורח בלילה

הוספת תגובה

• תינוק

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

בדיקת רופא שחובה כאן יתכן ומדובר בצמיחת שיניים או דלקת אזניים או תהליכים אחרים שבדיקת רופא תעזור באבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על חום לתינוק
    123
    16/05/2010

1. מאיזה חום כדאי להתחיל להוריד עם תרופות להורדת חום (לפני גיל שנה) וכמובן במידה והילד מתפקד

2. מה לעשות בלילה, אם נתתי אקמולי לפני השינה בחום גבוה, האם להעיר בלילה לתת עוד נר או שאם התינוק ישן ולא קם לתת לו לישון עד הבוקר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על חום לתינוק

הוספת תגובה

• חום

פרופ' חיים ביבי
    23/05/2010

בדרך כלל מקובל מעל 38.5
    אם מרגיש טוב והחום לא גבוה מאד (מעל 40) אפשר לעקוב בלבד בלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה