מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימני מתיחה1234513/12/2014
שלום אני שם לב שמופיעים לי סימני מתיחה חדשים ויש לציין שהורדתי בחצי שנה האחרונה 13 קילו ואני ממשיך להוריד אז אין לי מושג למה זה ממשיך להופיע...
מה יש לעשות?
ואיזה רשתות נותנות טיפולים פלסטיים/כירורגיים לסימני המתיחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן14/12/2014שימני מתיחה הם תגובה עורית נורמלית ,, גנטית .
גם בירידה במשקל יש שינויים שחלים בעור , כל הטיפולים החל ממשחות על המדף ועד טיפול בגלי רדיו , מיצוק משפרים אך לא מעלמים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקטן וניתוחאבי13/12/2014
שלום באוגוסט סיימתי טיפול ברואקטן. אני צריך לעבור ניתוח לתיקון פריקות כתף שכרוך כמובן בחתכים וצלקות. רציתי לשאול לאחר כמה זמן מסיום התרופה ניתן לבצע את הניתוח בלי חשש לצלקות מוגזמות מהרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקטן וניתוח - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן14/12/2014צלקת מוגזמת לעתים היא נטייה גנטית .
5-6 חודשים מגמר טיפול ברואקוטאן ניראה מספיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם חום בבוהןרועי09/12/2014
בוקר טוב, מזה חודשים הבחנתי בכתם חום עם פס חור בבוהן שמאל. לא נראה שהכתם מתקדם למעלה. הייתי אצל רופאת עור שבדקה עם דרמטוסקופ וטענה שאין מקום לחשש. ביקשה שאמרח משחה לחודש ואבוא שוב בעוד חודשיים. עם זאת, עדיין חרד ואבקש חוות דעת נוספת. מצ"ב תמונה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם חום בבוהן - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן10/12/2014להמשיך בירור ,אולי מדובר במכה ואו הופעה של פטרת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנט עור באזור העיןאורלי08/12/2014
שלום
אני אחרי לידה כבר 7 חודשים יצא לי לא מזמן "פיגמנט של עור מתחת לעין בשקע עצמו
אך ניתן לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנט עור באזור העין - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן10/12/2014צריך לראות אם זה פיגמנט או חלק מהצל שיוצר השקע מסביב לעין פני לרופא עור לאבחון . ואז להחליט מה הטיפול המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות1234507/12/2014
שאלה ראשונה
אחרי כמה זמן שאני שם את הרט אויט אפשר לשים חולצה (אני תמיד מחכה איזה שעה כי אני מפחד שזה עוד לא נכנס לעור והחולצה תנגב את זה)
שאלה שניה :בדקתי עם כללית אסתטיקה בקשר לטיפול לסימני מתיחה והם אמרו שהם עושים טיפול לזה רק בפתח תקווה כי רק שם יש את המכונה
חוץ מכללית אסתטיקה איפה עוד אפשר לפנות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן08/12/2014מריחה של המשחה צריכה להיות עדינה ולא יותר מדי, לאחר כמה דקות אפשר לשים חולצה , להקפיד על טריקו .
כדאי לבדוק מה משמעות של הטיפול , משך הטיפול, טיפולי שימור, תיאום ציפיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת07/12/2014
שלום,
יש לי על הפנים כתמים חומים כהים בעקבות הסרת שיער בשעווה ובחוט, באיזור השפם ומעל הגבות ובלחיים אייך אוכל להסירם ?
כרגע אני מנסה תכשירים על בסיס של הפרי אתרוג, מה דעתכם?
תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר07/12/2014מכיון שאת מגיבה בכתמים, כל זמן שתמשיכי עם שעוה או חוט לא תוכלי להיפטר מהכתמים. עדיף לך להסיר שיער בלייזר או IPL . לא מכירה תכשירים של אתרוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן ובדיקות דםלירון04/12/2014
שלום ! אני בת 18 וחצי.. ואני נוטלת רואקוטן כמעט שנה במינון של 20 מ״ג ליום . אני מסיימת עוד שבוכ בערך את הכדורים , והרופא אמר לי שאני לא צריכה לעשות יוד בדיקת דם .. והשאלה שלי היא אם כדאי לוותר על הבדיקת דם הזאת ? כי בכל מקרה אני עוד נוטלת כדורים והוא מתכוון להפסיק את המעקב . (לא עדיתי בדיקת דם כבר חודשיים) כדאי לי לעשות בדיקת דם דרך רופא המשפחה בכל אופן ליתר ביטחטן כדי לראות שהגל בסדר ? ומתי אני יכולה לחזור לעשות שעווה בגוף ולעשות פעיחות ספורטיבית ?ואפשר לשתות אלכוהול כרגיל אם בדיקות הכבד שלי הם תקינות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן ובדיקות דם - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/12/2014כדאי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמישהי04/12/2014
שלום,
בעבר נהגתי לגלח שיער מבית השחי,כיום אני משתמשת בשעווה. הבעיה היא שנראה כאילו בתי השחי שחורים אף על פי שאין שיער כלל. מה ניתן לעשות ?איך ניתן להבהיר או להעלים את צבעם הכהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/12/2014ממליצה לפני הבהרה פני לרופא עור לבדוק אם סיבה לפיגמנטציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאה ונימי דם על האףדני02/12/2014
בוקר טוב
האם סבוריאה שלא מטופלת
יכולה לגרום לנימי דם או אנגיומה בצידי האף.
יש לי סבוריאה ולא תמיד אני מטפל פה
ולפעמים מחכה שזה יסתדר לבד. כי זה עולה ויורד כזה.
שאלה שניה ברשותך.
האם משקפיים על האף מהידיות יכול לגרום לאנגיומה או למיני דם?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה ונימי דם על האף - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן03/12/2014סבוריאה היא סוג של דלקת כרונית של העור ברמות חומרה שונות לכן כדאי ליצור שיגרת טיפול , קרם ייעודי לכך ורק במקרים חריפים משחות טיפוליות. אין קשר למשקפיים וכלי דם . { במשקפות שחייה עקב הוואקום כן יש קשר } .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטיםא01/12/2014
שלום
באיזה גיל מתחילים להופיע קמטים/חריצים מעל השפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/12/2014משנות ה30 תלוי במימיקה ,מבנה הפנים , מידת החשיפה לשמש וגנטיקה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחריצים
קרן03/12/2014תודה,
חריצים מעל השפתיים לא אמורים להופיע אחרי גיל 45?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחריצים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן08/12/2014חריצים = קמטים הם בעצם כיווץ של שריר עם הרבה תנועה .
יש קמטים שנראים כמו חריצים ומתחילים בגיל צעיר בעקבות מימיקה רבה , עם השנים בעקבות רפיון של שריר ואיבוד נפח המצב מחמיר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה קשה בציפורנייםזהר29/11/2014
לפני שנה וחצי ציפורן הזרת בכף היד הפכה במחציתה ללבנה והתנתקה מבסיסה. ביצעתי בדיקת מעבדה לפטרת אך התוצאה היתה שלילית. מכאן התופעה התפשטה לעוד מספר אצבעות ובחלקן התופעה אף כואבת ממש.
רופא עור שהלכתי אליו לאחרונה לא ידע מה זה ושיער שזה או פסוריאזיס של הציפורניים או תופעה שנובעת מבעיה בבלוטת התריס שממנה אני באמת סובלת ומטופלת (אני כבר מאוזנת)
מצרפת תמונות.
מישהו ראה תופעה שכזו? מה הטיפול? אני ממש נואשת שרופאים לא מבינים מה הבעיה.
כל השערה תתקבל בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה קשה בציפורניים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן29/11/2014ממליצה לבדוק בדיקה לפטריות מציפורני רגלים שוב , לא להסתפק בבדיקה אחת
לעתים יש להתחיל טיפול משולב כדורים ומשחותל לפי הקליניקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם חתכים בשפתיםאבי28/11/2014
בן 28 כבר שנתים סובל מיובש וחתכים בזווית השפתים. נשלחתי לבדיקות דם על ידי הרופאת עור b12 יצא 225 במסגרת אבלironיצא נמוך 56 שזה מתחיל מ70הנורמה. האם זה קשור ואם כן מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם חתכים בשפתים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן29/11/2014לעתים יובש של השפתיים נובע גם מפטרת של הפה כדאי לפנות גם לאף אוזן גרון , .
ומשטח לפטריות מהפה. טיפול אצל שיננית מומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזומד ורטאויטראובן28/11/2014
יש לי כתם חום חלש קטן בעור הפנים ואני מעוניין להבהירו האם אפשר להשתמש באיזומד ג'ל 4% ורטאוויט בו זמנית? כיצד להשתמש? למרוח מה קודם? אחד על השני? הפרש של שעות? איך? תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזומד ורטאויט - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן29/11/2014בהחלט את השניים ביחד בערב בשכבה דקה מאד 4 פעמים בשבוע , למשך 4 חודשים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער שמןגיטה27/11/2014
שלום. כבר תקופה ארוכה (להערכתי כשנתיים לפחות) השיער שלי הפך לשומני במידה שעליי לחפןף את השיער יום יום. ביום החפיפה הוא נראה נפלא ולמוחורת כבר שמן. התייעצתי לאחרונה עם רופא עור, שמבלי להביט על הראש שלי מייד קבע שישי לי בעיה ,שאיני זוכרת את שמה ,ורשם לי שמפו "סבוסל". לפני שאשתמש רציתי לשמוע עוד מה יכול להיות ההסבר לתופעה וכן מעט הסבר על התרחיף שנשמע לי מעט מאיים. תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער שמן - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן29/11/2014שיער הקרקפת בכל עת יכול להפריש הפרשה יתר של חלב { חומר הסיכה המופרש מבלוטת החלב שחובקת את השערה בדרכה לעור} , שינוי זה לעתים הוא הורמונלי, מטבולי , וגם מזג אויר , מתח ,כדאי לבדוק מספר שמונים ביניהם גם סבובל .
הסיבות לא תמיד ידועות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שחופפים יותר ככה השיער יותר שומ
אסתי23/04/2015שומני....תנסי להפחית את כמות החפיפות בהדרגה בשמפו בליsls וזה תורם קצת לתופעת השומניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפעת24/11/2014
אם פעם אחת ניקו לי עם אפר של סיגריות האם זה יכול להשאיר כתם על העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן24/11/2014לפעמים כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)