מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סולאר קרטוזהמור12/08/2014
אני סובל מפצעים בקרקרפת יש לצין ראשי קירח נאמר עלידי רופאת עור שזה סולאר וצריך לחיות עם זה זה תשובה מיאשת אני רוצה פיתרון לבעיה הקרחת שורפת לי וזה מרגיז אותי אני מיואש מה עושים? מלבד לחנקן נוזלי ומשחת חורף האם יש פיתרון ללא צלקות אני מעונין בעור חלק כמו תינוק כפי שהיה לי עד לא מזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סולאר קרטוזה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/08/2014קרטוזות סולאר - משמש המופיעות על הקרקפת מעידות שרמת הקרינה משמש בעבר ואולי עתה גדולה מאד.
יצירה של נגעים על הקרקפת הן ביטוי לנזק שהעור לא יודע לתקן את עצמו והנגעים האלו גם עשויים להיות דלקתיים ואפילו טרום סרטניים .
קרחת חלקה כמו תינוק זה מושג שקשה להבטיח אבל אולי לשמוע עוד עצה מרופא נוסף ,
חשובה זהירות מאד גדולה כמו מסנן קרינה כל זמן כל שעתיים בחוץ , כובע .
יש משחה שנקרת סאנאקטיק שיכולה להוריד קרטזות ולשפר את העור ללא קשר לחורף שאל את הרופא שלך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקרקפתאור12/08/2014
שלום אני בן 23 לפני שנתיים כשהשתחררתי מהצבא גיליתי שהשער שלי מתחיל לנשור בקצב מאד הדרגתי היום הוא נושר בצורה מחרידה..הוא נהיה שומני תוך מספר שעות אחרי המקלחת ומלא בגושי קרקפת קשקשים..זה מאד פוגע בי ובאסתטיקה שלי.. הייתי אצל רופא עור מכללית בעיר שלי 4 פעמים כל פעם הוא הביא לי סבון שונה נגד סבוריאה או קשקשים.. שום דבר לא עוזר.. השיעור שלי שומני מלא בקשקשים ונהיה דליל מיום ליום. ובנוסף גם הקרקפת מגרדת מאד.. אני חושב שזה משהו מעבר לנשירת שער.. אולי יש רופא מומחה בצפון שמטפל בזה,? אשמח לקבל עזרה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בקרקפת - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/08/2014ממליצה לפנות לעוד רופא עור לקבל חוות דעת נוספת , בינתיים להחליף שמפו , לשים לב לתזונה שלך זה גם משפיע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה לא סימטריתהדס12/08/2014
לאחרונה נדמה לי שיש לי הזעה לא שווה מתחת לבית השחי.בסהכ אני כמעט לא מזיעה אבל בכל זאת אני שמה לב שמצד אחד אני מזיעה יותר.אני בת 45 בריאה
האם זה מראה על משהו מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה לא סימטרית - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/08/2014לא קשור לגיל ולא למחלה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי שינוי לאחר שני טיפוליםהילה12/08/2014
שלום,
אני מוטרדת מאוד,עברתי שני טיפולים לצלקות אקנה שקועות בגלי רדיו ובשילוב של לייזר על הצלקות.
אני לא רואה אף לא שינוי קטן..אני באמצע התהליך עוד אבל מטריד אותי מאוד שלאחר שני טיפולים אין שום שינוי...
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי שינוי לאחר שני טיפולים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/08/2014תתייעצי שוב עם הצוות המטפל אולי מוקדם מדי לקבל תוצאה , ויש צורך בסבלנות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום רואקטןמושיק12/08/2014
סיימתי טיפול ברואקטן של 9 חודשים תוך כמה זמן ניתן לחזור לספורט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום רואקטן - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/08/2014שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מוניקה - צלקות אקנהליגל11/08/2014
שלום ד"ר עשיתי עד כה 4 טיפולים באמצעות גלי רדיו במכשיר שנקרא אנדימד ל3 צלקות אקנה מטרידות שיש לי בלחי. עוד לא קיבלתי את התוצאה הרצויה. כמה טיפולים צריך על מנת להגיע לטשטוש מקסימלי? האם כל טיפול עוזר או שבשלב מסויים אין טעם להמשיך? האם לאחר 10 טיפולים למשל יהיה שיפור גדול יותר לעומת 6 טיפולים? ובכלל למה זה מוגבל? תמיד רושמים ארבע טיפולים בממוצע? ברצינות למה לא לעשות 20 טיפולים אפילו? בהחלט נראה לי הגיוני שאם כל טיפול עוזר ולו במעט אז 20 טיפולים ויותר יניבו תוצאה של טשטוש מלא.. אני טועה? מדוע אתם לא ממליצים על כך?
שאלנה נוספת - האם כדאי לעבור למכשיר אחר? האם טכנולוגיית לייזר co2 למשל יעילה יותר? מה המכשיר הכי עוצמתי וטוב?
השאלות האלה נורא חשובות לי. בבקשה עזרי לי בתשובתייך, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות מצויינות.. אלייך
הילה12/08/2014ממש מחכה גם לתשובה לשאלתך...גם אני עברתי שני טיפולים בלי שום שינוי וזה מתחיל ממש להלחיץ כבר..יש לך איזה שהוא שינוי אחרי ארבעה טיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מוניקה - צלקות אקנה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/08/2014שלום ליגל
צלקות אקנה הן תגובה לדלקת עמוקה של העור , עומק הצלקת הוא אישי ויכולת הריפוי גם כן.
הטיפול בלייזרים רשתיים . או גלי רדיו רשתיים , מאפשר חימום עמוק של העור עם גירוי ליצירת קולגן בבסיס הצלקת ושיפור הצלקת - לא העלמות
מספר הטיפולים הנדרש הוא בממוצע 5 טיפולים אחת לחודש , העור מתחדש אחת לחודש לכן יש צורך בבניית תהליך פנים עורי של תשתית חדשה לצלקת הפנים עורית .
אין טעם לעשות טיפולים רבים העור מגיב לתוכניות עבודה נבנות לפי אופי הבעיה . למשך בהסרת שיער יכול להיות גם 30 טיפולים זה לא אותו הדבר בעור .
אני חושבת שכדאי לבדוק מול הרופא המטפל שלך ותקבלי תשובות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת מהסרת נקודת חןטלי11/08/2014
שלום רב
לפני חצי שנה עברתי ניתוח להסרת נקודת חן מסיבות רפואיות.הצלקת שנשארה ממש לא אסתטית (נראית כמו שומה בצבע ורוד).ברור שהצלקת עדיפה על נקודת חן מסוכנת,השאלה שלי היא האם יש תקווה שאחרי חצי שנה הצלקת תשתנה ותראה יותר טוב?מה דעתך על המשחות השונות שמבטיחות להעלים צלקות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
טלי11/08/2014הצלקת נמצאת על עצם האגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקת מהסרת נקודת חן - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/08/2014המשחות עוזרות תנסי קלוקוט ל6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חן בעורף ובגבשרון10/08/2014
שלום,
1. יש לי שתי נקודות חן בולטות בעורף שאני עומדת להסירן, האם יש חשש שלאחר ההסרה הן יגדלו פנימה בתוך הגוף ולכן לא כדאי להסירן? ובאופן כללי, האם יש תופעה כזו של גדילת נקודות חן פנימה בתוך הגוף לאחר הסרה?
2. בנוסף, אני עומדת להסיר עוד נקודת חן בגב סמוך לעמוד השידרה, האם הזרקת חומר הרדמה לפני ההסרה ליד עמוד השידרה היא מסוכנת? האם עקב המיקום צריך להזריק מעט חומר הרדמה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודות חן בעורף ובגב - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/08/2014אין כל קשר , ניתן להסיר שומה בכל מקום , תישאר צלקת בכל מצב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכבה לבנה בשפתייםיעל10/08/2014
שלום,
מדי פעם קורה לי שמופיעה שכבה לבנה על החלק הפנימי של השפה התחתונה בפה. מה זה יכול להיות והאם פטריה? כיצד ניתן לטפל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכבה לבנה בשפתיים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/08/2014יכול להיות פטרת כדאי לבדוק פני לרופא עור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבון רחצה לגוףיעל08/08/2014
שלום,
מתלבטת אם להשקיע בסבון רחצה כמו:
לאוקסיטן חמאת שיאה שנחשב לסבון מעולה אך יקר,
אשמח לקבל המלצה לסבונים טובים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבון רחצה לגוף - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן10/08/2014סבון זה נסוי תהייה וריח זה מאד אישי, לא רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה סבון עדיף מבחינה בריאותית
יעל10/08/2014השאלה שלי מתייחסת בהיבט הרפואי, מבחינה בריאותית איזה סבון עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה סבון עדיף מבחינה בריאותית - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/08/2014אין כל קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן פגומהבובי08/08/2014
מזה מספר שנים הציפורן שלי בבוהן "חצויה ל-2" ובאופן כללי נראית לא בריאה.
אציין כי בעבר הייתה לי פטרת בציפורניים אך היא טופלה. בדיקות הראו כי אין מעורבות של פטרת בציפורן הנ"ל.
מה ניתן לעשות בנידון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורן פגומה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן08/08/2014בדיקה למעבדה לפטריות .עם התשובה יגיע הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפורן פגומה
בובי09/08/2014כפי שכתבתי בהודעה במקורית, אין מעורבות פטרייתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקתאלעד08/08/2014
שלום רב,
נשארה לי צלקת/סימן כתוצאה מחבלה באף לפני מספר שנים.
זה מעין כתם ששונה בצבעו משאר העור שמסביב, הצבע הוא לבן-צהבהב כמו שטף דם שלא נספג לגמרי
האם ישנו טיפול כלשהו שקיים כיום להעלמה או טשטוש של סימנים אלה מבחינה אסתטית?
מעבר לכך, גם מסביב לסימן ישנם נימים בולטים אולי זה כתוצאה מהחבלה?
אשמח לקבל הפנייה לרופא/מכון שיוכל לעזור לי עם העניין. מצורפות תמונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן08/08/2014יש לפנות למומחה עור או פלסטיקאי לאבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בפניםאור08/08/2014
שלום בת 34 4 חודשים לאחר לידה שהיה כבר במהלך ההריון הראשון לפני 4 שנים נוצר לי כתם גדול חום כמעט על כל המצח הייתי אצל רופא עור שנתן לי משחה שלא עזרה... אני מאוד מאוד בהירה ממש לבנה וזה ממש מפריע לי מה עוד ניתן לעשות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בפנים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן08/08/2014לחזור להתייעצות לקבל טיפול , הכתם עשוי להתבהר גם אם לא יעלם לכן זה הזמן לטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערה מתחת לעורעדי07/08/2014
מה עושים עם שערה מתחת לעור שצמחה בלחי? :/ היא תצא לבד? אין לי מושג איך הגיעה לשם..היא יצאה מנקודת חן ופתאום שמתי לב שהיא צמחה לתוך העור, אני בדרך כלל מוציאה אותה בפינצטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שערה מתחת לעור - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן08/08/2014כדאי לנסות אפילציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
עדי09/08/2014יש עוד אופציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים בעורףבובי07/08/2014
היי,
מדי מספר שבועות מופיעים לי מספר פצעים בעורף, כאשר לאחרונה זה החמיר.
ממה נגרמים הפצעים הנ"ל וכיצד אפשר לטפל\למנוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים בעורף - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן08/08/2014ממליצה בדיקה פרטנית יש מספר אפשרויות כמו דלקת של זקיק השיער, אקנה , ציסטות דלקתיות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)