מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפחתת ייצור חלברפאל07/08/2014
שלום,
רציתי לדעת האם ניתן בדרך טבעית, להפחית את ייצור החלב בעור שומני, ובכך להפחית ככל שניתן את הופעת הפצעונים. אין לי הרבה פצעונים, אך מדי פעם צצים כמה נקודתיים.
יש אולי משהו במזון שרצוי להימנע ממנו?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת ייצור חלב - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן08/08/2014מזון שמן מטובל , טיפול קוסמטי מדי מספר חודשים ,ורטין A למרוח מאוקטובר עד יוני של כל שנה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיורטן שינוי מינוןרוני06/08/2014
שלום.
אני לוקח קיורטן כבר 8 חודשים, התחלתי 4 חודשים 20 מ"ג ועוד 4 חודשים 40 מ"ג , נשארו לי חודשיים של 40 מ"ג כל חודש. השאלה שלי האם אני יכול לקצר את הטיפול בכך שאני אקח את התרופה במקום 40 מ"ג ביום ל80 מ"ג בארוחה או בפיצול לשתי ארוחות 40 ו 40 בכדי לקצר לחודש.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיורטן שינוי מינון - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/08/2014לא להמשיך את ה40 כמות כפולה לא מומלצת וגם אינה מזרזת ריפוי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
רוני07/08/2014תודה על התשובה יש לי עוד שאלה.
האם שימוש במניקוסידל כדי לזרז גדילת זקן דליל בפנים פוגעת בהשפעת של התרופה קיורטם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן08/08/2014בזקן לא ניראה שיעזור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתמיטל05/08/2014
שלום,
בת 25, בעלת עור כהה וסובלת כבר שנים מפיגמנטציה קשה בירכיים הפנימיות ובבית השחי, העור שלי ממש ממש כהה באיזורים האלה ובנוסף העור שלי ממש רגיש כל שיפשוף או בגד שלוחץ על העור יותר מפעם אחת משאיר כתמים כהים שלא נעלמים כלל. כל רופאי העור שהייתי אצלם המליצו לי על אזומד, אבל אני משתמשת בו כבר כמה חודשים ואין שום שינוי... אני ממש נואשת ומתביישת ללכת עם מכנסיים קצרות או עם גופיות כי הכתמים ממש ממש כהים. הם לא כתמים בודדים אלא נראים כמו כתם אחד גדול וכהה מאוד...
האם יש פיתרון לבעיה ואיך אני יכולה למנוע את הפיגמנטציה כתוצאה מבגדים לוחצים/שיפשופים?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/08/2014אכן בעיה , אבל ייאוש לא יעזור , בשלב ראשון להפסיק אזומד, לבדוק אם אין פטרת פעילה עי בדיקת מעבדה לפטריות בקופה .
ממש להימנע משפשוף של מכנסיים לוחצות , להימנע מכל שימוש בליפה או סבונים מגורגרים או פילינג למיניהם שיכולים לגרום להחמרה של המצב .
לבדוק אנמיה .
למנוע פיגמנטציה היא חלק מהבדיקות האלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדם ויובש בפניםיעלה05/08/2014
מזה כחודש סובלת מכתם אדום ועור יבש {באזור הכתם} בצד האף מתחת לעין ימין. רופא המשפחה נתן לי בטנובט קרם. התור לרופא עור רק בעוד כשבועיים. מזה יכול להיות? האם הטיפול שרופא המשפחה נתן יכול להזיק? האם יש דחיפות במקרה כזה או שאפשר להמתין לתור שנקבע? {אני יודעת שהשאלות כלליות ורופא צריך לראות... אך בכל זאת} תןדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אדם ויובש בפנים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/08/2014בטנובט יכול לעזור , ניתן להמתין לרופא עור לתור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לתשובתך גבותצ׳ילה03/08/2014
האם יש משחה שמצמיחה גבות? גבות מדוללות עקב מריטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתשובתך גבות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן05/08/2014יש משחות על בסיס של קורטיזון או הזרקה מקומית תתייעצי עם רופא העור שלך . מה מידת ההתאמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לפטרת ושפשפותנטלי03/08/2014
שלום,
בעלי סובל משפשפות באיזור המפשעה. קניתי לו משחה נגד שפשפות אבל זה לא כל כך עוזר וכל העור באיזור נהיה בצבע חום. האם יש משהו שאתם יכולים להמליץ עליו? האם העור באיזור כבר לא יחזור לקדמותו?
בנוסף יש לו פטריות באיזור כף הרגל ומאחורי הברך.. במה מומלץ להשתמש?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לפטרת ושפשפות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן05/08/2014ממליצה טיפול מקצועי פרטני ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילופים גדולים בקרקפת הראשרוית02/08/2014
שלום, אני בת 42 כבר כמה חודשים יש לי קילופים גדולים בקרקפת הראש (בלי אדמומיות), גם באוזניים יש לי קילופים לבנים. בנוסף יש לי תחושת שריפה, ממש תחושת בערה בכל הקרקפת בראש וגם במצח. התחושה ממש לא נעימה. בנוסף יש לי נשירת שיער איומה, והשיער באיזו המצח מתחיל להידלל. מה הסיבה לדעתכם ומה עלי לעשות. בעקבות הלחץ שלי אשמח לתשובה מהירה.
תודה רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילופים גדולים בקרקפת הראש - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן02/08/2014לפי התיאור מדובר בסבוריאה של הקרקפת , טיפול רפואי יעזור פני לרופא עור לקבלת עזרה וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בכפות הרגליים בזמן הריוןנעה02/08/2014
שלום רב,
יש לי פטרת בכפות הרגליים כשנה.
לא יכלתי לטפל בתרופות הקיימות בהתחלה כי ניסיתי להיכנס להריון והיום כי אני בהריון
האם יש טיפול טבעי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת בכפות הרגליים בזמן הריון - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן02/08/2014יש משחות שאין כל בעיה למרוח בהריון כמו אגיסון, פיטריון פני לרופא לקבל את הטיפול ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה של כתמים אדומים מתפשטים בבטןהדר01/08/2014
שלום,
לפני מספר ימים החלו להופיע נקודות אדומות באזור הבטן התחתונה והתפשטו לאזור גב תחתון והחזה.
הסימנים ללא שלפוחיות, יותר רחבות ושטוחות, מגרדות רק בזמן הזעה..
מצורפת תמונת תקריב של הסימן האדום.
ממה זה יכול לנבוע?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה של כתמים אדומים מתפשטים בבטן - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן02/08/2014יכול להתאים לאלרגיה ופטרת ממליצה בדיקה רפואית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פרפין ורואקוטןסטודנטית01/08/2014
שלום,
בעקבות פיסורה הרופא אמר לי שמרוח כל יום 4 פעמים ביום ניפדיפין ולשתות 30 מ"ל פראפין אולם קראתי שהוא מפריע לספיגת ויטמינים מסוג ADKE
רואקוטן היא נגזרת של ויטמין A ואני מטופלת כבר קרוב ל-4 חודשים במינון יומי של 10 מ"ג
האם עלי לחכות על לסיום הטיפול ברואקוטן??
בנוסף, האם מותר לשלב ניפדיפין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פרפין ורואקוטן - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן02/08/2014אפשר להשתמש אין צורך לחכות לסוף הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילציה ואנטיביוטיקהרזה01/08/2014
האם מותר לעשות טיפולי אפילציה בזמן נטילת אנטיביוטיקה (מוקסיפן)? ואם לא, ניתן לעשות אפילציה כאשר אני מסיימת את הטיפול או שצריך להמתין תקופת זמן מסויימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילציה ואנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/08/2014אין כל בעיה תוכלי לעשות אפילציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאהבת אל31/07/2014
שלום
לאחר גירודים ואדמומית בקרקפת אובחנתי כסובלת מסבוריאה או פסוריאזיס
רציתי לדעת אם מהקרקפת המחלה יכולה להתפשט לאזור הפנים(נכון לעכשיו הסימנים נמצאים רק באזור הקרקפת)?
ובנוסף רציתי לדעת אם אפשר להמשיך לצבוע את השיער ולהחליק אותו כרגיל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/08/2014ממליצה לקבל טיפול לסבוראיה , ולאחר מכן אפשר לצבוע את השיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי רטינואידיםטליה30/07/2014
איפוא אפשר להשיג כדורים של רטיןa רטינואידים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי רטינואידים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/08/2014רטינואידים הם תרופות על בסיס של רטין A והן תרופות עם מרשם רופא עור ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילציה סביב הפטמההילה30/07/2014
מקווה שהגעתי לפורום הנכון...
האם מסוכן לעשות אפילציה סביב הפטמה מבחינת צלקות/פגיעה בבלוטות חלב וכדומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילציה סביב הפטמה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/08/2014אפילציה יכולה לגרום בהתחלה מעט פיגמנטציה שעוברת , טיפול מקצועי אינו גורם לנזק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהגל30/07/2014
שלום,
1. איזה משחות מבהירות מומלצות לצלקות של פוליקוליטיס ברגליים?
2. האם ניתן לעשות פילינג ברגליים (איזה מומלץ כדי להסיר את הצלקות?) במרווח בין טיפולי הסרת שיער בלייזר ?
3. האם ידוע לך על טיפול יעיל לפצעים קיימים של הפוליקוליטיס ?
אציין כי הרגליים שלי מלאות פצעים וסימנים אדומים/סגולים/כהים של הצלקות.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/08/2014צלקות לא נעלמות
פוליקוליטיס היא דלקת של העור וזקיק השערה , לכן חשוב לטפל בדלקת , קרם הבהרה יעזור במידה קלה בלבד, תלוי אם היה גם גרד העמקה של הצלקות , לייזר או הבזקי אור פחות יעילים בטיפול ברגלים .
ממליצה בדיקה של רופא עור להערכה של המצב וקבלת טיפול פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)