מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתמי פניםרומן08/05/2007
שלום,
אני בן 20 וסובל מבעיית אקנה בינונוית.
אני לא משתמש בתרופות המיועדות לבעיות מהסוג הזה.
אך אני מבקר מידי שבועיים אצל קוסמטיקאית פרה-רפואית ורופא-סיני.
הם אמנם תורמים לי רבות לצמצום הבעיה והעלמת הפצעים.
אך מה שבאמת מפריע לי אלו הם הכתמים הנשארים השזורים לכל שטח הפנים שלי.
חלק מהם היו שם עוד מלפני כ-חצי שנה , שנה וחלק מהם הופיעו רק בתקופה האחרונה.
השאלה שלי היא האם יש דרך ומהי אותה דרך לטפל בכתמים האלה בצורה יסודית???
אגב הדבר פוגע מאוד בפניי ומפריע לי מאוד בחיי היום יום ,
לכן אשמח מאוד לקבלת תשובה בנושא.
שיהיה לכם יום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2007. מומלץ שתיפנה ליעוץ רופא עור. ניתן עיי שימוש בקרם הבהרה הניתן במרשם עיי רופא עור להבהיר את הכתמים בנוסף טיפולי ליזר או קרן אור יכולים לשפר את המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצלקותמיטל08/05/2007
היי, עברתי ניתוח הגדלת חזה ונשארו לי צלקות מתחת בית השחי, האם ישנו טיפול להעלמת הצלקות או לפחות לטישטושן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2007באם מדובר בצלקות היפרטרופיות בולטות ניתן עיי טיפול ליזר או הזרקות מקומיות לשפר את הצלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בפניםמאי08/05/2007
יש לי כתמים אדומים במצח ובלחיים כתוצאה מחצ'קונים,ממש מפריעים לי.
האם יש איזושהי משחה או טיפול כלשהו להבהרת הכתמים?התשמשתי בRETAVIT אך המשחה הזו עשתה לי יובש נוראי בפנים.
האם יש משהו נוסף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים אדומים
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2007עם הזמן הכתמים יעלמו יש להשתמש בקרם הגנה משמש ואפשר גם לשלב טיפול בליזר או בקרן אור להעלמת האודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות חלב בפניםיוסי08/05/2007
שלום רב ,יש לי מתחת לעור הפנים בצידי הפה מין גושים תת עורים. הכל החל בגיל 18 סבלתי בעבר בפצעי בגרות בעיקר באזור צידי הפה הייתי מנקה תפנים לבד ,ובמשך הזמן ההפרשות נהיו תת עוריות מין פצעים תת עורים במשך השנים זה כבר נהיה כמו גושים מאחר שבטיפולי פנים לא ניתן לנקות ונקז את האזורים הללו זה נהיה ממש דבוק שם והגוף לא דוחה מנקז את זה כמו בעבר ,ניסיתי כמעט הכל ואני לא מצליח להיפטר מהתופעה הזאתי ,שחשוב לציין שהכל התחיל מנקודות קטנות ובמשך השנים יתכן מתזונה או מניקוי לא יעיל זה נהיה מין שכבת בלוטות תת עורים,האם יש טפול ספציפי לבעיה הזאתי ?מאחר שזה משפיע על תווי הפנים עקב הנפיחות .בתודה מראש יוסי (בן 32)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות חלב
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2007ראשית מומלץ שתיפנה ליעוף רופא עור לעיתים טיפול סיסטמי ברואקוטן יכול לעזור ואולם אם מדובר בציסטות תת עוריות הטיפול הוא כרורגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתראופק07/05/2007
אני סובלת מהזעת יתר בכפות הידיים והרגליים,
איזה טיפול הוא יעיל יותר? ומה הם המחירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2007אפשרויות הטיפול הם ניתוח הזרקות של בוטוקס מקומית ושימוש באמבט מלחים -יונטופורזיס
יעילות גבוהה בהזרקות ובניתוח לכפות ידים ואולם קימת בניתוח סכנה מוגברת להזעה מפצה טווח המחירים של טיפולי בוטוקס בין-4500 5000 לכפות ידיים וגם לכפות רגליים הטיפול יכול להגיע ל10000 שח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהלא בת 1607/05/2007
דוקטורים שלום,
לפני מספר שנים סבלתי מאקנה. האקנה עברה אבל נשארו צלקות על הפנים. איך אפשר להעלים את הצלקות (בלי ניתוח)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2007ניתן עיי פילינג כימי או עיי ליזר לטשטש את הצלקות בנוסף לעיתים עיי הזרקות של סיליקון מקומית לצלקת ניתן לשפר את מראה בצלקות כמו כן קימים היום ליזרים שלא גורמים לקילוף העור אלא מעודדים יצור של קולגן וניתן עיי סידרה של טיפולים לשפר צלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטאויט 0.025זהר05/05/2007
שלום רב,
קיבלתי רטאויט 0.025 לטיפול במצח ובאף שהם האזורים הבעייתיים שלי. השאלה היא האם ניתן גם למרוח על שאר חלקי הפנים(שבהם יש כתמים מפצעים שהחלימו),או שזה לא מומלץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטאויט 0.025
ד''ר צחי שלקוביץ06/05/2007חני שלום
אין מניעה להשתמש ברטאויט גם בשאר אזורי הפנים בהם יש כתמים. במידה ואינך משיגה תוצאה משביעת רצון לאורך זמן, ניתן בייעוץ עם רופא להעלות את אחוז החומר הפעיל בקרם.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים בידייםתהל04/05/2007
שלום
בת 29. בקייץ מופיעים על החלק העליון בידיים פצעונים מוגלתיים קטנים שבדרך כלל נעלמים בחורף. רציתי לדעת האם ישנו טיפול מונע מאחר והבעיה מאד מפריעה לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים
ד''ר מיכאל שוחט05/05/2007מומלץ שתיפני לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךמרים04/05/2007
איך נהיה עור שומני
והאם אפשר למנוע זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שומני
ד''ר מיכאל שוחט05/05/2007ניתן להקטין את השומניות עיי שימוש בקרם המכיל רטין או חומצה גליקולית ושימוש בסבון מיבש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרהילה03/05/2007
שלום
אני סובלת מהזעת יתר בבית השחי. רציתי לדעת אם וכאשר עושים הזרקות האם עדיין קיימת התופעה של הזעה מפצה ?
וגם אם יש ביטוח רפואי האם מישהו יודע כמה היא השתתפות עצמית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
ד''ר אלכסנדר אלטס03/05/2007עניתי בתשובה קודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרהילה03/05/2007
אני סובלת מהזעת יתר בבית השחי
ראשית רציתי לדעת אם עושים הזרקות האם אין את תופעת ההזעה המפצה , ושנית אם יש לי ביטוח רפואי כמה זה עולה לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
ד''ר אלכסנדר אלטס03/05/2007הילה שלום.
אחד היתרונות של טיפול בהזרקות בוטולינום טוקסין לעומת ניתוח זה העדר תופעות לווי כולל הזעה מפצה.
מחיר של כל טיפול יכול לנוע בין 3000 ל- 4000 ש"ח ותלוי מאד במקום וברופא המבצע את הטיפול.
מומלץ להזער ממחיר נמוך מדי - סיכון גבוהה ש"עובדים עליך" ומזריקים לך חומר מדולל.
רשימת הרופאים המוסמכים ע"י החברה הבינלאומית להיפרהידרוזיס תמצאי באתר החברה:
www.sweathelp.org
לגבי כיסוי של הביטוח את יכולה להתעניין בחברת ביטוח שלך.
בכללית פלטינום השתתפות עצמית לטיפול הנ"ל משהו כמו 2600 ש"ח.
כמו כן אין לי ספק שתוכלי להגיע להסדר סביר גם עם הרופא שיטפל בך...
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטאויטזהר03/05/2007
מה ההבדל בין "רטאויט קרם" ובין "רטאויט ג'ל"? האם ישנן הנחיות מיוחדות בזמן הטיפול ברטאויט וגם מהו זמן טיפול מינימלי במשחה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטאויט
ד''ר אלכסנדר אלטס03/05/2007זוהר שלום.
בגדול אין הבדל משמעותי בין שני התכשירים פרט למרקם. ג'ל יותר מתאים לעור מאד שמנוני, אך כאמור הבדל אינו עקרוני.
יום טוב,
ד"ר אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר-המשך לשאלה
זהר03/05/2007האם ישנו פרק זמן מינימלי שבו צריך למרוח את הקרם,נאמר לפחות מס' חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ד''ר אלכסנדר אלטס03/05/2007שוב שלום.
מכוון שאקנה זו תופעה ממושכת, גם הטיפול הוא ממושך. החומר הפעיל שבתכשיר צריך להגיע לריכוז מסויים בשביל להתחיל לפעול. לפעמים זה לוקח שבועות, לפעמים חודשים. משך הטיפול נקבע על ידי הרופא.
כל טוב,
ד"ר אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזומד 4% בהריוןאסתי30/04/2007
האם יש חשש לפגיעה בעובר בשימוש המשחה איזומד4% בזמן ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באיזומד
ד''ר מיכאל שוחט02/05/2007אסור להשתמש באיזומד בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אסתי02/05/2007תודה על התשובה, אבל רציתי לדעת מה הסיבה שאסור להשתמש באיזומד בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזומד
ד''ר מיכאל שוחט05/05/2007הקרם מכיל חומר פעיל הנקרא הידרוקינון שאסור לשימוש בהריון בחשש לפגיעה בהתפתחות העוברית
אסתי02/05/2007תודה על התשובה, אבל רציתי לדעת מה הסיבה שאסור להשתמש באיזומד בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור!מרים30/04/2007
מה זה עור שומני?
איך נראה עור שומני?
אני שואלת את השאלות הללו בשל מספר סיבות:
יש לי עור עם ברק (כולם חושבים שאני מזיעה אבל אני לא זה הברק הרב שבפני מראה את ההמחשה)
ושאלתי מפורום זה שיש לי בפנים ברק והוא אמר לי שיש לי עור שומני אבל אין לי בכלל פצעי בגרות(טוב 1 2 קטנים ) שמעידים על עור שומני
מה אוכל לעשות בכדי להעלים את הברק מפני.
חשוב לציין שאני בכלל לא בעודף משקל אלא במשקל תקין : בת 16 גובה 1.70 משקל 64.
אני חושבת שיש לי את הברק בגלל שימוש בסבון
(פעם השתמשתי בסבון לקטופיל בהתייעצות עם רופא עור ולפני כמה שבועות התחלתי להשתמש בסבון של דוקטור עור :"סבון לעור בעייתי" .בהתייעצות פורום זה
אה נזכרתי בעוד משהו איזה רופא אמר לי אולי בגלל שאני לא מנגבת במגבת וזה מה שאני לא הייתי עושה . אח"כ התחלתי לנגב במגבת לאחר רחיצת הפנים ועדין נשאר הברק מה אוכל לעשות בכדי להעלים את הברק כי זה מאוד מציק!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שומני
ד''ר מיכאל שוחט02/05/2007ניתן לבדוק זאת עי הנחה של נייר סופג כמו נייר לניקוי עדשות על העור ובמידה והעור שומני יספג שומן לנייר בדכ עור מבריק הוא שומני מומלץ שימוש בקרמים המפחיתים את פעילות בלוטות החלב ושטיפה בסבון מיבש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת בוטוקסריטה30/04/2007
שלום רב!
האם להזרקת בוטוקס יש תופעות לווי ומה הן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת בוטוקס
ד''ר מיכאל שוחט02/05/2007יתכנו כאבי ראש חם קל חולשה צניחת עפעף ורגישות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ריטה03/05/2007תודה! האם הסיכון הוא גדול? באיזה אזורים בפנים מומלץ לעשות הזרקות? באיזה מקרים לא מומלצת בכלל הזרקת חומר מילוי?
אודה על תשובתך!
ריטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת בוטוקס
ד''ר מיכאל שוחט05/05/2007הסיכון נמוך מומלץ הזרקת בוטוקס לאזורים בהם פעילות השרירים היא האחראית להופעת הקמטים כמו מצח בין הגבות צידי העניים בוטוקס אינו חומר מילוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ריטה05/05/2007אז מה זה חומר מילוי? ומה ההבדל בינו לבין הזרקת בוטוקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומר מילוי
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2007בוטקוס הינו חןמר העובד על השרירים שכיווצם מיצר את קמטי ההבעה בפנים חומר מילוי מוזרק אל תוך הקמט וכך מושג אפקט ההשטחה כמו בקמטים בצידי האף והפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)