מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פילינגנטע16/05/2007
לפני כחצי שנה עשיתי פילינג tca בגלל כתמים אדומים שנשארו בפנים כתוצאה מאקנה. הפילינג לא הצליח להעלים את הכתמים. לדברי הרופא אין כל כך מה לעשות יותר אבל בכל זאת רציתי לדעת אם אתם חושבים שיש עוד משהו שיכול לעזור. חשבתי אולי על פילינג עמוק או לייזר. נראה לכם שזה יעזור? וגם כמה זמן צריך לתת לעור להתאושש לפני שמבצעים פעולה נוספת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג
ד''ר מיכאל שוחט21/05/2007במידה ומדובר בכתמים ולא צלקות ניתן עיי טיפולי ליזר לטשטש את האודם ניתן לבצע נטיפול שישה חודשיםלאחר הפילינג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת צלקת!הילה16/05/2007
לפני כשנה עברתי ניתוח להסרת נקודת חן, במרכז החזה.
הנקודה יצאה לפני מס' שנים וגדלה בבת אחת, אך עדיין נחשבה לנקודה קטנה.
לאחר הניתוח הפנו אותי למחלקת ריפוי ועיסוק ושם אמרו לי שהצלקת תתרחב ושהינה "אוכלת" את התאים הבריאים. הרופאה אמרה לי שבמשך שנה אצטרך לטפל באמצעות סיליקון וכן אצטרך לעשות מסז'ים עם שמן זית לצלקת.
הזנחתי את הדבר ואינני טיפלתי ונוצרה צלקת שמנה ומכוערת במרכז החזה.
רציתי לברר אם במקרה זה יש אפשרות אחרת להסיר או לפחות לטשטש את הצלקת.
אשמח אם תעזרו לי..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת
ד''ר מיכאל שוחט21/05/2007ניתן עיי הזרקות מקומיות ,הקפאה בחנקן נוזלי וטיפולי ליזר להשטיח את הצלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה..
הילה21/05/2007היכן מבצעים פעולות אלו?
לאן הנני אמורה לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקות
ד''ר מיכאל שוחט21/05/2007כל רופא עור שעוסק בכרורגיה דרמטולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום על סף התאבדותדנזל15/05/2007
(טוב לא רחוק מזה אני מבאוס טילים)
מסביב לעטרה של איבר המין יש מעין נקבוביות של הפרוניום
מאיזה שהיא סיבה שהיא לא ברורה לי הם פשוט גדלו
עד שזה משווה לאיבר מין שלי מראה לא אסטתי
והן נראות כמו בליטות קטנות אבל אחידות.
ובנוסף לצרה הזאתי יש גם דיסקולריזציה וקצת פיגמנטציה
אני מדבר רפואית כי קצת חקרתי אבל טרם הלכתי לבדיקה)
כל הנושא מאוד מעיק עלי, ואני נמנע מלקיים יחסי מין כבר הרבה זמן
יש קליניקות פרטיות שמתעסקות בכאלה נושאים?, אני פשוט לא רוצה
ללכת נגיד לקליניקה בשם פרופורציה, ולעמוד כמו מטומטם לרופא
כשהם בכלל לא מטפלים בזה, ולא רוצה ללכת למישהו
שנמצא בקופ"ח וייתן לי חוות דעת, שעשויה להישמע אחרת
אם אני הולך למישהו פרטי.
אז אם יש מישהו שאתה אולי מכיר וטיפל בדברים כאלה
אני אשמח לקבל הפניה(אם אתה לא יכול לענק בממשק מנהל אז אתה יכול לרשום
כמשתמש רגיל, אני בטוח לא הכעס רק אל תעשה את זה שקוף)
אני מת פחד על המשמו שלי, ואין לי בעיה לשלם
(לא רוצה להיכנס לקופ
אם אפשר בבקשה שמות של מרפאות אמינות וטובות
שהתחום לא זר להם.
עכשיו שאלה מקצועית במידה והאבחנה היא שמדובר בבליטות איקס או זד
זה לא כזה חשוב כי להסיר אותם בטוח צריך, היום הכי בטוח להוריד
עם לייזר או סכין?, כאילו לייזר באמת מדוייק עד לרמת התאית?
(אם אתה מנוע מלהתייחס כי אינך עושה הבחנה מקצועית דרך האינטרנט
אשמח אם תוכל להרחיב על נושא ההסרה באופן כללי)
תודה רבה וסליחה על אי הנעימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלסף התאבדות
ד''ר מיכאל שוחט15/05/2007ראשית אין שום סיבה להרגשתך מומלץ שתיפנה לאבחון לרופא עור וגם רופא קופח יכול לעשות את האבחנה יתכן ומדובר בקונדילומה ואז הטיפול הוא או מקומי או צריבה בליזר או חנקן נוזלישיהי לך כל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תודה שאני בפאניקה
דנזל15/05/2007ותודה על התשובה זה ההתקדמות הכי רצינית שהייתה לי מפורום בישראל
באמת תודה.
שאלונת אחרונה וזהו
אני נבוך מכל הסיפור לחלוטין, יש מצב ללכת לקליניקה פרטית?
ואת הטיפול בלייזר מוסמך לעשות כירורג דרמטולוגי?
או כל רופא עור?
וכמובן במידה וזה המצב צריך הרדמה מקומית? הרדמה מלאה?
חדר החלמה? או שאתה מסתובב קטוע בליטות חופשי באור יום
ומרגיש כמו איזה נימול שעומד למות רגע?
סליחה על החפירה ותודה על התשובה שננת מקודם
הרגעת אותי , רק תמליץ לי על מרפאה טובה ואמינה
שלא חד שלא מפקשש עם הלייזר
ונשמתי תדע מנוחתה עדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבלות
ד''ר מיכאל שוחט21/05/2007בדכ יש צורך בהרדמה מקומית בלבד ומומלץ שתיפנה לרופא מומחה ברפואת עור בעל ניסיון ביפולי ליזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ובוטוקסיעל15/05/2007
שלום רב
ברצוני לדעת כמה זמן לאחר הזרקת בוטוקס ניתן להכנס להריון
בברכה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס
ד''ר מיכאל שוחט15/05/2007אין שום בעיה לאחר שבועיים להכנס להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילופים באיבר המיןחנה14/05/2007
שלום רב,
יש לי בן זוג מזה כשנה, יש בינינו יחסים נהדרים ומשיכה מינית אדירה.הכול מצויין מבחינה מינית למעט בעיה אחת, שחוזרת על עצמה כבר כמה פעמים מאז שאנחנו יחד.
לאחר קיום יחסי מין, בן זוגי סובל מחתכים שטחיים באיבר המין, שנראות כמו שריטות,קילופי עור ויובש,הוא אומר שזה ממש כואב לו. חשבנו שזה נובע מהחיכוך בנרתיק, ולמרות שאין צורך הוספנו חומרי סיכה, אבל זה לא השתנה.יש לציין שפתח הנרתיק אצלי צר באופן יחסי, אבל אין שום בעיית חדירה. בנוסף, איבר מינו של בן זוגי אינו חריג בגודלו ביחס לאחרים, כך שלא פה נעוצה הבעיה.
יומיים שלושה של מנוחה בפעילות המינית וזה עובר.
זה ממש מוזר, ממה זה יכול לקרות? אני אף פעם לא נתקלתי בדבר כזה.
ביקשתי ממנו ללכת לרופא, והוא כל פעם חוזר על כך שזה יעבור ולא נורא, זה אכן עובר אבל חוזר על עצמו, אני לא רוצה שהוא יסבול מכאב מיותר, מצד אחד, ומצד שני אני רוצה לדעת ממה זה נובע.
בבקשה, עזרו לי ובהקדם, כיוון שזה יוצר מתח נוראי ביחסים בינינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילופים
ד''ר מיכאל שוחט15/05/2007אכן הגורם השכיח הוא יובש ומומלץ שימון באופן קבוע מומלץ שיגש לאבחון רופא עור לשלול גורמים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחהמיקה14/05/2007
שלום
בגיל 15 ירדתי במשקל 20 קילו ומאז מופיעים אצלי סימני מתיחה בולטים ועבים במיוחד באיזור הבטן והגב. הייתי אצל רופא עור שבזמנו נתן לי רטין A שלא עזר במיוחד, עם השנים נוספו עוד סימני מתיחה, למרות שלא היו שינויים דרסטיים במבחינת משקל או תזונה. הבנתי שאין הרבה מה לעשות עם סימני המתיחה כשהם מגיעים לשלב הלבן שלהם- עד כמה הטענה הזו נכונה???
יכול להיות שסימני המתיחה מופיעים כתוצאה מחוסר כלשהו בגוף (כמו ויטמין A)??? האם תוספי מזון יכולים לעזור???
תודה רבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה
ד''ר מיכאל שוחט15/05/2007אין קשר לתזונה ואולם לגבי הטיפול קימים היום מכשירים שעיי חימום העור יכולים להשיג שיפור מדובר בסידרה של טיפולים וקימים מספר מכשירים כמו וולה של סינרון אקסנט של עלמה או סטרלוקס של פלומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר מפצההילה14/05/2007
אחי הקטן (20+) סבל בעבר מזעת יתר בכפות הידיים. לפני מספר שנים הוא עבר ניתוח להפסקת התופעה וכמובן שבעקבות הניתוח הוא "זכה" בהזעת יתר מפצה באיזור הבטן, הגב, הירכיים ואף בישבן. מיותר לציין כי הוא סןבל מתופעות אילו.
לפני כשנתיים שמעתי כי נעשים מחקרים וניסויים על מנת להחזיר אתהמצב לקדמותו (הכוונה: החזרת תפקוד העצב, וכך ניתן יהיה לטפל נקודתית בהזעת היתר הכפות הידיים) בינתיים לא שמעתי על התפתחות כולשהי.
שאלתי היא האם ישנה התפתחות כלשהי בנושא?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה מפצה
ד''ר מיכאל שוחט15/05/2007ניתן לטפל בהזעה מפצה עיי זריקות של בוטוקס ואולם ההטבה זמנית בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקסריקי14/05/2007
שלום, רציתי לשאול עם הזרקת בוטוקס מסביב לעיניים מעלימה ממש קמטוטים קטנים או רק מטשטשת
בתודה מראש
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס
ד''ר מיכאל שוחט14/05/2007טיפול בוטוקס יכול להעלים לחלוטיןקמטוטים קטנים בצידי העניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברק שומני וקרם הגנהאלון12/05/2007
שלום,
אני משתמש בצורה קבועה בקרם הגנה מספר 34 לפני יציאתי מחוץ לבית בבוקר (אני גי'נגי).
לפני מריחת קרם ההגנה אני מורח קרם לחות לעור שומני של דוקטור פישר ולאחריו אני מורח את קרם ההגנה.
הבעיה היא שאחרי מריחת קרם ההגנה אני נראה מבריק ויש לעורי תחושה ומראה שמנוניים ביותר.
האם יש פתרון לדבר?
האם ישנו תכשיר שאני יכול למרוח שיכול לעזור במקרה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברק שומני
ד''ר מיכאל שוחט12/05/2007מומלץ שימוש בקרם הגנה שאינו שומני או שימוש בקרם פנים שמכיל גם מקדם הגנה וכך אין צןרך במריחה של שני קרמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלליות כהות מתחת לעינייםנופר חזמה11/05/2007
אני אישה כבת 35 , אם לשניים , מאז ומתמיד סבלתי מכהות מתחת לעיניים...לאחרונה המצב מפריע לי מאוד. עורי שחום אך מתחת לעיניים הכהות בולטת...למרות שאיני סובלת מתפקוד כבד , למרות שתייה מרובה , מנוחה , הכהות לא נעלמת. בימים אלו אני מבצעת בדיקות דם למצב הברזל בגוף; קיימת הימצאות של כלי דם באזור ועור דק...האם יש מרפא ולו רק להפחתת הכהות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כהות מתחת לעניים
ד''ר מיכאל שוחט11/05/2007ניתן עיי שימוש בקרם הבהרה הניתן במרשם רופא עור לשפר את המצב לעיתים ניתן לשלב טיפולי ליזר קרן עור או פילינג כמו כן לעיתים מילוי של חומר מילוי באזור יכול לשפר את המראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אני אמורה להשאיר ?מרים10/05/2007
הרופא עור הביא לי טיפול לפצעי בגרות אנטיביוטיקה אקנתרים -נוזל לבוקר ולעבר משחה
אז אני שואלת כמה זמן אם שמתי בבוקר אקנתרים אני צריכה להשאיר את האקנתקים עד שזה ישפיע כי אני רוצה להתקלח ואני חוששת שמא אם אני יתקלח לאחר שאני שים את האקנתרים אז לא תהיה השפעה
בקיצור כמה זמן אני צריכה להשאיר כדי שאח"כ אוכל להתקלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנתרים
ד''ר מיכאל שוחט11/05/2007יש להשאיר את הנוזל עד אשר הוא מתיבש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים בפעוטהא.א09/05/2007
שלום רב,
בתי בת שנה ושבעה חודשים. לפני כחודשיים היא סבלה מפריחה באזור שורש כף יד ימין ובירך ימין. הרופאה חשבה שזה Atopic Dermatitis למרות שהמראה לא היה "קלאסי" ולא היה גרד.
מרחתי לה משחת סטרואידים לשבועיים וזה עבר (אלוקום). במקביל, היא סובלת (מאותו זמן בערך) מפריחה מאוד עדינה, כמעט לא מורגשת, דמוית חררה באזורים שונים.
אציין שפעמיים היום אני מורחת אותה בקרם ציטומג .
ביומיים האחרונים גיליתי פריחה - ממש פצעונים אדומים (ללא מוגלה) על כל הכתפיים מאחור (באזור העליון של השכמות).הפריחה לא דומה לזו שהיתה לפני חודשיים ולא לחררה הרגילה שלה.
הילדה לא מתלוננת. אציין שבחודשיים האחרונים לא השתנה דבר בתזונה שלה, לא שיניתי סבון רחצה או חומרי כביסה מאז שנולדה.
האם אתם ממליצים לנסות ולמרוח את הסטרואידים פעם ביום (משחת אלוקום)?
האם להמשיך ולמרוח את קרם הציטומג כל יום?
האם הפריחה יכולה להיות תוצאה של הזעה? בימים האחרונים החמים, הילדה מזיעה כשהיא משתוללת בגינה ולפעמים גם במיטה בבית.
האם לגשת לרופא עור?
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים בפעוטה
ד''ר צחי שלקוביץ10/05/2007שלום רב
המשפט האחרון שלך הוא התשובה היחידה לכל שאלותיך וזאת מכיוון שרפואת העור מתבססת בראש ובראשונה על ראיית הנגעים, ובמקרה שלך אין שום דרך לעשות אבחנה ובוודאי שלא להמליץ על טיפול על סמך התאור בלבד.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולמרים09/05/2007
האם אפשר לעשות טיפול ביתי בכדי להעלים את הברק מהפנים
אין לי פצעי בגרות ויש לי ברק בפנים שאתה אומר שזה עור שומני איך זה יכול להיות.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפנים
ד''ר מיכאל שוחט09/05/2007מומלץ שתגשי ליעוץ רופא עור או קוסמטיקאית רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה להקטנת צמיחת שיער באיזור השפםשרון09/05/2007
האם ישנה משחה רפואית שניתן למרוח על איזור השפם בפנים לאחר הורדת השיער שמקטינה את הצמיחה החוזרת? אמי שמעה על כך בתוכנית רדיו של פרופסור קרסו אך לא יכלה לתת לי פרטים נוספים לגבי שם התכשיר והאם ניתן לקנות אותו ללא מרשם רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה להקטנת צמיחה
ד''ר מיכאל שוחט09/05/2007קוראים למשחה וניקה משתמשים בה פעמיים ביום ויש צורך במרשם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באקנהאביטל09/05/2007
שלום,
אני בת 22, בתקופת הצבא התפתח אצלי אקנה, באותה תקופה העדפתי לא לקחת ראקוטן ובהמלצת רופאי העור מטעם הצבא לקחתי אנטיביוטיקה- מינוצין והשתמשתי במשחת רטאבית (רטין A)במשך כשנה וחצי. כאשר מצב הפנים השתפר הפסקתי את האנטיביוטיקה ולאחר תקופה של שנתיים הפסקתי את השמוש ברטאבית.
כעבור כמה חודשים מצב הפנים שוב הדרדר ובהמלצת הקוסמטיקאית האישית התחלתי להשתמש במישחת benzoyle peroxide 10% .
לאחרונה, עקב אי שיפור במצב הפנים התחלתי להשתמש בגלולות דיאנה וישנו שיפור מסויים, אך עדיין ישנם פצעים שטחיים יותר, כתמים וצלקות.
האם ההשפעה של גלולת דיאנה ארוכת טווח ובאמת יכולה "לרפאות" מצב אקנטי?
איזה תכשירים יכולים לסייע לכתמים והצלקות שנשארו בעקבות הפצעים?
האם רטין A עלול להזיק בשמוש ארוך טווח? (שמעתי שיש בו חומרים לא טובים החודרים לגוף)
האם, מלבד ראקוטן, יש תכשירים או תרופות, המחסלים את האקנה לחלוטין?
האם הטיפולים הנעשים בקרני אור במכונים השונים נועדים להבהיר כתמים ולאחות צלקות בלבד או גם מסייעים לטיפול באקנה עצמו?
אשמח לתגובתכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקנה
ד''ר מיכאל שוחט09/05/2007מומלץ שתיפני לבדיקת רופא עור טיפול בקרן אור כחול יכול לעזורלפצעים פעילים לגלולות כמו דיאנה יש לעיתים השפעות ארוכות טווח לגבי רטיןהוא מגביר את רגישות העור לשמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)