מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחווף מהר!אגם22/03/2010
אני לא יכולה ללכת לרופא עכשיו פשוט בבקשה תיתנו לי הוראות לימתוח את המכשיר שבקשת העליונה בשביל להרחיב אותה אימא שלי לא מצליחה לימתוח....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלו? אגם? לנשום עמוק
ד``ר אריאל דינבר22/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם לא עוניים?
אגם22/03/2010ולמה רשמתה הלו אגם לנשום עמוק?
תודה אגם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין דחיפות-הסבר
ד``ר עתליה וסרשטיין23/03/2010אי אפשר לתת הוראות בעל פה או בכתב. האורתודונט/ית צריכים לאמן את אימך או מישהו אחר שגר איתך בפתיחת הבורג של המכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב תודה
אגם23/03/2010בכול מיקרה כבר הלכתי עליו אתמול אבל תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור שיניים לילדה בת 8ליהי21/03/2010
לבתי בת ה -8 יש פה קטן מידי ושיניי בשר גדולות מידי (לטענת 2 רופאים אורטודנטים שבדקו אותו).
טרם בקעו כל שיני הבשר שלה ועפ"י צילום פנורמי אין להם מקום לבקוע כאשר 2 מתוכן כבר הסתובבו בתוך החניכיים.
הטיפול המוצע שונה בין רופא לרופא.
רופא אחד המליץ על הרכבת פלטה בלסת התחתונה על מנת להרחיב את המבנה ולתת מקום לשיני הבשר לצאת, כאשר תוך חצי שנה היא תצטרך גם פלטה בלסת העליונה ולאחר יציאת כל השיניי בשר ככול הנראה שתיצטרך עקירת שיניים מסויימות לפנות מקום ואז גשר לישור.
רופא שני טוען כי לא ניתן להרחיב את הלסת התחתונה אשר תמיד תחזור למצבה הגנטי, הוא טוען שצריך לעקור שיני חלב על מנת ליתן לשיני הבשר מקום לצאת כאשר לא משנה איך הם צומחות ובאיזו זוית ורק אחרי שיצאו כולן תוך שנתיים שלוש אז תיאלץ לעבור עקירה של לפחות שן אחת בכל לסת וגשר ליישור השיניים.
אשמח לקבל דעתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לתת חוות דעת ללא בדיקה
ד``ר אריאל דינבר22/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי שינייםאפי19/03/2010
שלום רב,
ידוע לי יש שתי שיטות של השלמת שן שבורה
שיטה אחת היא שיטה יותר זולה שאני חושב שעושים מילוי שן עם חרסינה והעלות של זה היא בסביבות המאות שלקים,ויש שיטה שנייה שהיא שיטה יותר יקרה והעלות שלה היא באלפי שקלים.
אני רוצה לעשות מילוי לשן קידמית ורציתי לדעת ממש קצת פרטים של יתרונות וחסרונות של שתי השיטות ומה העלויות.
תודה רבה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה לשיקום הפה- פרוטטיקה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/03/2010להסבר ממצה.
השלמת שן שבורה אינה שייכת לתחום יישור השיניים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמכים שקופיםתיתי19/03/2010
היית לאחר התלבטות מאוד ארוכה ת ואחרי שכבר הזמינו לי את הלינגואל (הסמכים הפנימיים)ת ביטלתי את זה ועברתי לסמכים הרגילים (השקופים)
האם הגיוני שאני יבוא לרופא כל שלושה שבועות עד חודש לביקורת + מתיחות?
הוא נמצא במרפאה עמוסה שיש לו המון מטופלים אז הוא רוצא לזמן אותי משהו כל שישה שבועות, זה נראה לי מטורף...............
הם אמרו לי גם בשביל שאני יבוא כל שלושה שבועות אז אני יצטרך לשלם להם יותר
שאין לי בעיה עם זה! רק לסיים עם הגשר הזה במקום לסחוב אותו
בסה"כ יש לי רווח בצד כי עקרו לי שן שם לפני 12 שנה לגשר ואח"כ לא שמרתי (לא שמתי את הפלטה)
זה ממש טיפול קל
בבקשה תענו לי האם כל שלושה שבועות לבין חודש זה הגיוני שאני יבוא למתיחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיים מושג של טיפול קל
ד``ר אריאל דינבר19/03/2010אין הצדקה לביקורות כל 3 שבועות.
ממוצע תדירות ביקורות נע בין חודש וחצי לחודשיים וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב-בעיהירון19/03/2010
שלום רב ד"ר
נולדתי עם חוסר של 2 שיניים קידמיות מה שניקרא אני חושב 2|2.
אם לאדם רגיל יש בכל צד 2 שיניים קידמיות ואז ניב אז לי יש 1 ואז ניב. המליצו לי 2 הצעות סוטרות שכל אחת הרבה מאוד כסף מה כדי לעשות?
מצורפת תמונה שמראה בדיוק את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיהן נכונים
ד``ר אריאל דינבר19/03/2010בקש מהאורתודונט שלך שיסביר לך יתרונות וחסרונות של כל אחת מהאופציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר שקוףמלי17/03/2010
אני בת 15 ורציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות גשר שקוף , זה ששולפים אותו כאשר אוכלים אבל להשתמש בו רק כאשר אני נמצאת בבית, יושת וכ'ו. האם זה בכל זאת ישפיע על צורת השיניים אם אני ישתמש בו באיטיות כלומר בלעיתם די רחוקות.. וכמה דבר כזה עולה בערך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבדוק
ד``ר עתליה וסרשטיין18/03/2010אם הגשר שאת מעוניינת בו מתאים למקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת טיפולחני17/03/2010
שלום רב,
בתי בת ה - 12.5 התחילה אתמול טיפול אורתודנטי.
לאחר שהרופאה ראתה את הצילומים היא החליטה שאין צורך לעקור שן (ניב, שבולטת בצד אחד של הפה) ועדיף להתחיל טיפול ולשים פרלינום אני מקווה שרשמתי נכון . זהו מכשיר מוסתר שמניחים על החיך העליון כדי לאפשר לשיניים הטוחנות להגיע למצב שיהיה רווח בין השיניים ורק אז יהיה אפשר להתחיל לשים את הקוביות כדי שהשיניים הקדמיות + ניב אחד יכנסו פנימה.
שאלתי: האם זהו הטיפול האולטמטיבי למצב זה ?
האם לא עדיף לעקור שן אחת וכבר להתחיל לשים את הקוביות ?
או שעדיף לשים את הפרלינום ואז אולי משך הזמן שהילדה תהיה עם הקוביות יהיה קצר יותר ??
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בפנדולום
ד``ר עתליה וסרשטיין18/03/2010תכנית הטיפול נקבעת לפי פרמטרים רבים ביניהם הפרופיל, מידת הצפיפות, הטיית השיניים וכדומה. עקירה בצד אחג של הלסת העליונה עלולה לגרום לסטיית קו האמצע העליון ותיגרם הפרעה אסטטית. אם ניתן לטפל ללא עקירות, עדיפה אפשרות זו. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול קצררעות17/03/2010
אורתודנט מומחה עימו התייעצתי בנוגע לסגירת ררוח בין 2השיניים הקדמיות העליונות (רווח של1-2מ"מ), אמר שניתן יהיה לצמצם את הרווח בתוך חודשיים . האם זה סביר שבזמן כ"כ קצר ניתן יהיה לסגור רווח? יש לציין שאני בת 20 והרווח נובע מכך שכל שן מסובבת הצידה מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר
ד``ר עתליה וסרשטיין18/03/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניב מתנדנד וחשיפת ומשיכת ניב בשריתניב כלוא15/03/2010
אני לקראת סוף שנות השלושים, הניב החלבית מתנדנדת חזק.
הפתרון שהוצע לי ביצוע חשיפה של ניב בשרית ומשיכתו ע"י טיפול אוטודנטי.
יש לציין שבשנות העשרה שלי עברתי ישור שיניים והאורטודנט לא ניצל זאת לביצוע משיכת הניב הבשרית.
צילומים פנורמיים מראים שהניב הבשרית במנח יחסית טוב.
מה הסטטיסקות להשגת תוצאות טובות בגיל זה ?
האם יש פתרון למשיכת ניב שאינו כרוך בטיפול אוטודנטי רגיל של טבעות על השיניים?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כ- 70%
ד``ר עתליה וסרשטיין18/03/2010
בכל מקרה כדאי לנסות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיניים לא כואבות למרות שיש גשרערן13/03/2010
שלום ד"ר.
יש לי 'בעיה'.
התחלתי לשים גשר לפני כחודשיים, אבל פשוט לא כואב לי!בימים הראשונים ששמת לי את הגשר-הרגשתי כאב מועט. 'קיווית'' שפעם הבאה שימתחו את הגשר,אני ארגיש כאב.אבל גם לאחר המתיחה הרגשתי כאב מועט ביותר. מניסיון שהיה לי בעבר(זהו טיפול שני) אני זוכר שבכל מתיחה ''נהנתי'' מכאבים. יש לי לגבי זה כמה שאלות:
1.האם יש צורך בבדיקה חוזרת אצל הרופא,אולי באמת צריך למתוח את זה יותר?
2.זה קשור אולי לעובדה שיש לי סמכים בצבע לבן?
3.או-אם זה אמור להיות רק מעט כואב,מהי הסיבה הרפואית לכך? הרי ההיגיון אומר שככל שיותר כואב,ככה המתיחה חזקה יותר.
*לציין שאני בן 22
תודה,
מצפה לתשובה עניינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל שאלה-תשובה
ד``ר עתליה וסרשטיין15/03/20101. אין צורך. בפעם הבאה שתהייה אצל הרופא "תתלונן" על העדר כאב מספיק
2. לא קשור
3. מתיחות חזקות אינן רצויות מבחינת נזק רקמתי, שהן עלולות לגרום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשירלי12/03/2010
שלום וברכה חברה אמרה לי שאים לא עושים עקירה אז השיניים חוזרות למצב ההתחלתי שלהם עקומות זה נכון?
האורטודנט אמר שאני לא צריכה עקירה והשיניים שלי צפופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נכון
ד``ר עתליה וסרשטיין12/03/2010גם אם עוקרים , השיניים הקדמיות בעיקר התחתונות עלולות לשנות את מיקומן הרצוי ולכן בכל מקרה - עקירות אוללא עקירות- יש לשמור על תוצאת הטיפול באמצעות מכשירים מתאימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אורטודנטי לילד חולה לבאורלי11/03/2010
לבני בן ה- 11 ישנה ממברנה תת אאורטלית בלב. בטיפולים קודמים כמו ביקור אצל שיננית או סתימה בשן חלבית - הוא קיבל אנטביוטיקה לפני הטיפול ולאחריו. רציתי לדעת האם ישנן מרפאות מיוחדות המתמחות בטיפול אורטודנטי לילדים בעלי בעיות לב, ואם כן איזה וכן רציתי לברר האם גם טיפול אורטודנטי מצריך לקיחת אנטיביוטיקה לפני ואחרי כל טיפול.
תודה. אורלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוש באנטיביוטיקה
ד``ר עתליה וסרשטיין11/03/2010דרוש בטיפולים בפה שגורמים דימום מהחניכיים. רוב הפגישות האורתודונטיות לא גורמות דמם ולכן אין צורך באנטיביוטיקה לפני הטיפול. בכל מקרה כדאי שהקרדיולוג המטפל בו יחווה דעתו על צורך באנטיביוטיקה גם לפני טיפולי שיננית או טיפולים אחרים, שגורמים דמם. לאחרונה צמצמו מאוד את האינדיקציות לצורך באנטיביוטיקה למצבים של מסתמים מלאכותיים וכדומה ולא לכל בעיה לבבית. ככל הידוע לי אין מרפאות מיוחדות לילדים בעלי בעיות בלב. אין צורך בכאלה מרפאות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בלסת - צד ימין.ד'07/03/2010
היי.
אני בן 15.
כבר אולי שבועיים שמדי פעם יוצאים לי קליק בלסת בצד ימין, זה בדר"כ קורה פעם אחת בכמה ימים, אבל זה מתחיל להדאיג אותי.
האם זה TMJ? האם זה יגרום לי לבעיות בלסת אם זה ימשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המפרק הטמפורו מנדיבולרי=TMJ
ד``ר עתליה וסרשטיין07/03/2010הקליקים, הנובעים מהמפרק הטמפורו מנדיבולרי, נחשבים ממצא אקוסטי (שמיעתי) בלבד. לא בהכרח שתתפתח בעייה.
חשוב להקפיד לא להדק שיניים- רצוי שיהיה רווח קל בין השיניים חוץ מהזמן הדרוש ללעיסה ולבליעה.
לא ללעוס מסטיקים לאורך זמן ולא להישען על הלסת התחתונה. התחום לא שייך לאורתודונטיה אלא לרופאי שיניים שעוסקים בבעיות של הסגר והמפרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטותע06/03/2010
האם ניתן לישר שיניים באמצעות פלטות ? אני מניח שהתהליך ארוך יותר מגשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר, בהתאם לבעיה
ד``ר אריאל דינבר06/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע או פלטהספיר05/03/2010
סיימתי טיפול יישור שניים בלסת עליונה וכעת ניתנת לי האפשרות לבחור:
קיבוע על 4 שיניים קידמיות או לשים פלטה לילה אחד בשבוע...מה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי במצב הראשוני
ד``ר עתליה וסרשטיין05/03/2010של השיניים לפני הטיפול. יש עמדות מסויימות של השיניים שנוטות לחזור ואחרות שלא. עליך לשאול את המטפל/ת בךך מה היתרון והחיסרון עבור המקרה שלך בכל אחת משיטות שמירת התוצאה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)