מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רווח בשינייםיוסי01/01/2010
היי אני בן 14 וחצי ויש לי רווח בינוני בין 2 השיניות הקדמיות העליונות.
הייתי אצל אורתודנט והוא אמר אם אני רוצה לשים גשר רק מבחינה אסתטית כי אין איזה סיכון זה רק מבחינה אסתטית.
בכל מקרה בחרתי שלא כי הרווח לא כזה מפריע לי, אבל אני חושש שהוא יגדל כי אני בתהליך ההתבגרות.
האם הוא יגדל?
האם יש סיכוי שהוא יקטן אפילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחזית
ד``ר עתליה וסרשטיין01/01/2010יתכן שהרווח ישתנה במידה מזערית. אך אם מתפתחות דלקות חניכיים ונסיגת עצם, עלולים להיפתח רווחים בין השיניים לכל אדם ואז הרווח עלול לגדול. זו כמובן אינה סיבה לסגור את הרווח. לדעתי החלטתך נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור שינייםדורון30/12/2009
יש לי רווח בין שני השיניים הקדמיות מרכזיות בלסת העליונה..
אני בן 26 עם תסמונת מרפן ויש לי חייך עמוק ובעית מנשך..
האורטודנט שבדק אותי לא מוכן לטפל בי לפני שאני יראה מומחה פה ולסת שימליץ על ניתוח
ואני לא רוצה לעבור ניתוח כזה
הרופא שיניים שלי אמר שלשים כתרים כדי לנסות לסגור את הרווח לא יהיה אסטתי כי זה יעשה לי שיני ארנב..
רציתי לדעת אם יש אפשרות אחרת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורון
ד``ר אריאל דינבר30/12/2009שאלתך מאד ספציפית, אין באפשרותנו לענות עליה, חסרים לנו הרבה נתונים מקצועיים, לכן מומלץ לעבור בדיקה של אורתודונט נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שיניים שחותכות את הלשוןיניב29/12/2009
שלום,
לאחרונה גיליתי שהשיניים שלי חותכות את הלשון, ואמרו לי לפנות לאורתודנט, השאלה שלי היא אם יש פתרון לבעיה הזאת ללא יישור או שימוש בגשר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גש לבדיקה
ד``ר אריאל דינבר29/12/2009רק לאחר בדיקה תוכל לקבל תשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים שקוף.תמר28/12/2009
היי, לפני כמה שנים עברתי יישור שיניים באמצעות גשר, "ברזלים", אך אני לא מרוצה מהתוצאות (בין היתר באשמתי - יש לי בעייה של צפיפות וביקשתי לשייף את השיניים בכדי להימנע מעקירה, ובעקבות זאת השיניים לא הוכנסו עד הסוף למקומן אלא רק חצי דרך). לאחרונה התחלתי לשקול יישור שיניים נוסף, שקוף - האורתודנט הזכיר סמכים שקופים ואת הפלטה השקופה הזו - נקרא אינויזליין אם אני לא טועה. אני בת 20 ומאוד נבוכה מכך שיראו את הגשר, לכן רציתי לשאול, מישהו שכבר עבר את התהליך בשיטה השקופה - האם זה באמת בלתי נראה? האם אפשר לדבר כרגיל, לחייך כרגיל? עד כמה שמים לב לזה? ומה מבין שתי השיטות (הסמכים השקופים ואינויזליין) עדיפה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכים שקופים הם נראים
ד``ר אריאל דינבר29/12/2009פחות בולטים ביחס לסמכים מתכתיים
אינויזליין בד"כ לא שמים לב לכך שיש מכשיר בפה. לא ניתן להגדיר אותם כבלתי נראים אך מאד אסתטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאוד!מתעניינת2028/12/2009
שלום,
לחברתי רווחים די גדולים [יש לציין, מולדים] בין השיניים, והן סימטריות.
השאלה היא מה כדאי לעשות: יישור, או צמצום השיניים זו לזו, הוא השתלת שיניים במקומות שחסר.
מה יכול להיות הסכום של השתלת שיניים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מקרה לגופו
ד``ר אריאל דינבר28/12/2009יש לראות מה מתאים לבעיה שלה.
השתלות שיניים בפורום רפואת שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליר אליינראיתי28/12/2009
שלום רב
שמעתי על הטיפול הנ"ל אך אינני מצליח לדעת היכן המעבדה בארץ אם יש לי מספר שאלות אליהם או להשיג רשימת רופאים הקרובים אל איזור מגורי המטפלים בשיטה זו, מה אפשר לעשות בנידון?
אודה לתגובתכם
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורתוליין בנתניה
ד``ר אריאל דינבר28/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לתהליך אורטודנטי או ניתוחשירה27/12/2009
שלום,
בילדותי עברתי טיפול אורטודנטי במשך 3 שנים. במהלך התהליך לא הייתי ממושמעת במיוחד, ולכן התוצאות לא היו מספקות (פרט לישור השיניים, הן נותרו בולטות מאוד).
כיום, כ10 שנים לאחר סיום הטיפול, אני מעוניינת לתקן את המצב.
בייעוץ שעברתי לפני מס' שנים הומלץ לדלג על תהליך אורטודנטי ולעבור ניתוח לסתות (לא קיבלתי פירוט בנושא)
כעת אני מעוניינת לטפל בבעיה ורציתי לדעת מה ההליך המומלץ לאחר גיל 20 בנושא זה.
הבעיה המרכזית היא לסת עליונה בולטת במיוחד (השיניים עצמן ישרות)
מה אתם ממליצים? כדאי לשקול ניתוח?
בנוסף, אם מדובר בהליך אורטודנטי חוזר, מדובר שוב בכל השלבים? אני מעוניינת במשהו מהיר ויעיל.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורתוכירורגיה
ד``ר עתליה וסרשטיין27/12/2009כדאי להתייעץ באחת המחלקות הכירורגיות בבתי החולים: הדסה- ירושלים, תל -השומר, איכילוב, בילינסון, רמב"ם וכנראה עוד מחלקות על אופציית הניתוח. יש אורתודונטים, שנמצאים בקשר עם המחלקות. בגילך לא משתמשים בהם משתמשים בתהליך הגדילה כגון רסן או מכשור פונקציונלי, כך שהתהליך שונה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלהשיר26/12/2009
רציתי לדעת אם כן מה ניתן לעשות עם שן שנותרה צהובה לאחר הורדת הקוביות??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצי עם רופא/ת שיניים כללי/ת.
ד``ר עתליה וסרשטיין27/12/2009אין סיבה להצהבת שן בעקבות טיפול אורתודונטי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום טיפולשרה24/12/2009
היי, היום סיימתי את הטיפול האורתודנטי- הורדתי את הקוביות ויש לי מספר שאלות:
א. יש לי קיבוע פנימי, האם הוא מבטיח במאת האחוזים שהתוצאה תשמר?
ב. השינים שלי לבנות, אבל יש שן אחת קצת צהובה, האם יכול להיות שזה מהדבק (האורתודנט ניקה הכל בעקרון...)
ג. למה החניכים נפוחות קצת? מה פשר ההרגשה המוזרה בפה? מתי אמורים להתרגל בחזרה לשיניים?
סליחה על האריכות ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי סדר ה אלף בית..
ד``ר עתליה וסרשטיין25/12/2009א. אין 100% ברפואה ובחיים.
ב. אם נותר דבק, את יכולה להרגיש בבליטה שלו עלהשן בעזרת הלשון או ציפורן.
ג. ההתרגלות לטוב מהירה. החניכיים נפוחות, כיוון שהן מודלקות, כי צחצוח השיניים לא היה טוב דיו בשל המכשירים על השיניים. צחצחי היטב והנפיחות תעלם תוך ימים עד כ-3 שבועות.
תתחדשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש מידעגיא22/12/2009
בתי בת ה 14 סיימה טיפול ממושך ליישור הלסתות בעזרת רסן ללילה. הואיל ונענתה רק חלקית לטיפול ולא השתמשה ברסן באופן סדיר - הטיפול הצליח רק חלקית ועדיין הלסת התחתונה ממוקמת אחורית לעליונה. כעת הוצעו לנו 3 אפשרויות:
א. לסיים טיפול.
ב. להמשיך טיפול אסטטי בלבד ליישור השיניים עם גשר אך ללא תיקון הפער בין הלסתות.
ג. לבצע עקירת שתי שיניים בלסת העליונה לצורך צמצום הפער בין הלסתות בנוסף לטיפול האסטטי.
רצוני לשאול באופן כללי מה הכדאיות והתועלת אל מול הסיכונים או הנזקים האפשריים באם נבחר באפשרות השלישית של עקירת השיניים (לעומת האפשרות השניה או הראשונה).
בתודה, אבא של..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלות-תועלת
ד``ר עתליה וסרשטיין25/12/2009התועלת בטיפול על ידי עקירות בדרך כלל אסטטית ויכולה להיות גם רפואית -אם השיניים בולטות מעבר לשפה התחתונה, עולה הסיכון לשבירתן בעקבות חבלה ומצב של מנשך עמוק מדי קדמי עלול לגרום לנסיגת חניכיים בעתיד. לא ברור אם אלו המצבים הקיימים אצל בתך.
מאידך, ככל שהטיפול מניע יותר את השיניים, יש בו פוטנציאל רב יותר של נזקים בקרב חלק מהמטופלים, אם כי ברוב המכריע של המקרים הנזקים חסרי משמעות קלינית, אם האורתודונט/ית פועלים נכון. עליך לפנות למי שמטפל בביתך כדי שיכוון אתכם להחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן להשאר עם קיבוערז22/12/2009
שלום..
עשו לי קיבוע בשינים למטה וזה נורא מציק לי עם הלשון..
אני ממש לא מסתדר עם זה.. יש לי את הקיבוע כבר חודשיים
רציתי לדעת עוד כמה זמן אני יוכל להוריד את זה..
זמן סביר כדיי שהשינים לא יתעקמו מעצמם
אני יודע שלא מומלץ אבל בכל זאת זה מאוד יעזור לי פחות או יותר לדעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האפשרויות
ד``ר עתליה וסרשטיין22/12/2009מציעה לפנות למי שטיפל בך כדי לבדוק אופציות של הוספת חומר חלק על הקיבוע או מעבר למכשיר נייד-פלטה לשמירה מירבית של תוצאת הטיפול. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שביעות רצון מטיפול ליישור שינייםאורנית19/12/2009
שלום,
בגיל 24 החלטתי ליישר את השיניים, באמצעות קוביות "שקופות" (לבנות) ובכך להכניס פנימה את שתי השיניים האמצעיות.
הרופא, סבר שיש לעקור רק שן אחת ימנית, מאחר ועקירת שתי שיניים, אחת מכל צד כפי שנהוג, תכניס את השיניים הקדמיות פנימה, יתר על המידה.
השיניים החלו להיכנס, אך אני הבחנתי כי הן נוטות ימינה. הרופא סבר כי יש להמתין וכי ניתן "ליישר זוויות", כך שיחזרו לאמצע.
הזמן עבר, כמעט הסתיים הטיפול, על אף שהרווח שנוצר מהעקירה אינו נסגר לחלוטין, אך אני הסבתי את תשומת ליבו של הרופא בכך שהשיניים נטו ימינה, כך שהאמצע של שתי השיניים הקדמיות, אינו סימטרי כלל לקו השפה.
הרופא, שהינו רופא מקסים, היה כנה עימי ואמר שהוא אינו סבור שהוא טעה בכך שעקר שן אחת.
הוחלט להשחיז לי מעט מן השן השמאלית(מעין עקירה של חצי שן), על מנת להחזיר את השיניים הקדמיות לאמצע.
כמו שאני רואה, השיניים נטו ימינה באופן שלא ניתן להתעלם,אינני סבורה שהמרווח הקטן שיצר הרופא יחזיר אותן באמת לאמצע. הרופא אצלו אני מטופלת, עובד במרפאה ידועה מאוד באזור המרכז, ואין ספק שהוא איש נחמד ומקסים, אך אינני יודעת כיצד לנהוג ולהתמודד מולו עם אותם ספקות באשר לטיפול ולטעות אותה הוא ביצע.
אני ממש מתוסכלת בעניין ואיני מרוצה מן הרווח שלא נסגר לחלוטין ומן הטיית השיניים ימינה.
האם כדאי לבקש חוות דעת נוספת, או להשאיר את הרופא לסיים עבודתו?
אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת נוספת
ד``ר עתליה וסרשטיין19/12/2009תמיד רצויה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךנטלי19/12/2009
תודה על התשובה הקודמת.
רציתי לשאול גם:
1. האם הקוביות השקופות ללא גומיות מייקרות משמעותית את המחיר?
2. אני רוצה להחליף כתרים. האם ניתן לעשות זאת לאחר היישור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ כן
ד``ר אריאל דינבר19/12/2009טיפול בקוביות שקופות בד"כ יקר יותר
עדיף להחליף כתרים לאחר הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה לגבי עקירת שן חותכת תחתונהשני17/12/2009
קודם כל תודה על התשובה המהירה.
רציתי רק לשאול, האם לאחר סגירת הרווח זה לא ייראה מוזר שהשיניים למטה לא סימטריות ויש 3 שיניים בין 2 הניבים?..
שמעתי על תופעה שנקראת איבוד עצם בעקבות עקירת חותכות- מה הכוונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי מי מסתכל
ד``ר אריאל דינבר26/12/2009בד"כ הסביבה לא מרגישה בהבדל, ואם את חושבת שזה יפריע לך אל תעקרי.
אם עוקרים חותכת וסוגרים מייד את הרווח ע"י תזוזה של שיניים לאזור העקירה לא מאבדים עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטודנטיםשני17/12/2009
שלום רב!
אני בת 20 ומעוניינת לעבור יישור שיניים פנימי.
בקופ"ח הבנתי שלא מתעסקים בפנימי והפנו אותי לאגודה של הסטודנטים באוניברסיטת ת"א.
הלכתי לשם והביאו לי הצעת מחיר נמוכה בהרבה מכפי שחשבתי, ובמיוחד לאור העובדה שאני סטודנטית אז קיבלתי עוד הנחה. העניין מאוד קורץ לי ללכת לשם, אבל אני קצת חוששת מהעובדה שסטודנט יטפל בי... האם יש לי ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
ד``ר אריאל דינבר17/12/2009הטיפול נעשה בהשגחה מלאה של מומחים ותיקים בעלי ידע ונסיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)