מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינויזלייןליטל05/12/2009
שבוע טוב,
שמי ליטל ואני בת 22.
לפני מספר חודשים החלה להתנדנד לי שן עליונה ואחרי בדיק אצל רופא שיניים (צבאי) התברר שנשארה לי שן חלבית. החלה לצמוח לי שן חדשה מאחוריה למרות שזו טרם נשרה.
השיניים שלי אינן בולטות אך יש לי רווח בשיניים הקדמיות העליונות.
התייעצתי עם רופא שיניים בנושא עקירת השן החלבית והוא הפנה ותי לאורטודנט על מנת לראות מה כדאי לעשות בעניין.
מספר שאלות:
1. פניתי לקופת חולים מכבי על מנת לקבוע תור לאורטודנט באזור הקריות ונאמר לי שיש מקום פנוי רק בעוד חודשיים. האם יש לכם המלצות לאורטודנטים טובים באזור הקריות?
2. שמעתי על שיטת יישור שיניים הנקראת אינויזליין. רציתי לדעת אם שיטה זו יעילה לצמצום רווחים בשיניים וכמה זמן יכול להימשך טיפול מסוג זה?
3. להבנתי יישור שיניים בשיטה זו יקר יותר. האם יש הוזלה מקופת חולים (כלומר-האם עדיף לי לחכות חודשיים לתור צל רופא במפאת מכבי) ובאיזו סביבה המחירים נעים?
תודה רבה ושבוע טוב,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר עתליה וסרשטיין06/12/20091. בדקי באתר ההסתדרות לרפואת שינייםאו באתר האגודה האורתודונטית מומחים לאורתודונטיה לפי אזור מגורים.
2. השיטה מתאימה לצמצום רווחים, אך לאל כל מקרה וגם משך הזמן אינו קבוע..
3. איננו מתיחסים למחירים בפורום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק-אני אשמח לקבל תשובה בהקדם.גלית05/12/2009
לבן שלי שהוא בן 9 חודשיים בקעו 2 שינים תחתונות אבל משום מה זה לא נראה כמו השיניים שמרכז הם יצאו בצד לבן הגדול יצאו השיניים התחתונות במרכז החניכיים ולתינוק שלי זה לא נראה כך.
האם יש אפשרות שהשיניים הצדדיות בוקעות קודם או שפשוט יש לו בעיה של יישור שיניים או איך שתגדירו את זה אני קצת דואגת אני אשמח לקבל תשובה בהקדם.
מקווה שאני ברורה קצת קשה להסביר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם מכדי לדאוג
ד``ר עתליה וסרשטיין05/12/2009האורתודונטיה מטפלת בישור השיניים הקבועות בלבד, גם אם יש שיניים נשירות בפה. בגיל של בנךאין מטפלים ביישור השיניים, כיוון שהן תנשורנה. תוכלי לבקר עם בנך אצל רופא שיניים מומחה לילדים עד לתקופה המתאימה ליישור השיניים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה תשובה דחוף .עומר03/12/2009
שלום אני עומר .
יש לי שן אחת עקומה בלסת העליונה בין השם הקדמית לניב - היא עקומה כ"כ
בצורה שהיא גדלה לי הפוך,צריך ממש לסובב אותה ,אני מתלבטת - מפני שאני לא רוצה לעשות יישור שיניים שאותו ניתן לראות ולא בכל הפה למרות שאני רוצה שיניים ממש ישרות .
הייתי רוצה לדעת האם אפשרי לעשות קובייה אחת בפנים הפה והבעיה תפתר ,
ובנוסף גם אם תוכלו לייעץ לי מה עליי לעשות .
כמו כן אני כיתה ז' והמצב החברתי מאוד חשוב לי ....
תודה ובבקשה אני צריכה תשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן ליישר בעזרת קוביה אחת
ד``ר אריאל דינבר04/12/2009את זקוקה למכשור שיכלול מספר שיניים.
תבקשי מהורייך שיקחו אותך להתייעצות אצל מומחה/ית ותקבלי הסבר מפורט לגבי הפתרונות לבעייתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמכים פנימייםריקי03/12/2009
שלום
אני בת 25 ומעוניינת לעבור יישור שיניים בעקבות לסת עליונה בולטת. התייעצתי עם אורתודנטית בעניין והיא אמרה שיהיה צורך בעקירה של 2 שיניים ודחיפת השיניים אחורה בעזרת סמכים. לטענתה הטיפול ייארך כשנתיים. כששאלתי אם אפשרי לעבור את הטיפול עם סמכים פנימיים טענה שהיא לא ממליצה מכיוון שזה יאריך את משך הטיפול והתוצאה הסופית תהיה פחות טובה-חשוב לציין שהיא אישית לא עובדת עם שיטת הסמכים הפנימיים. לעומת זאת כאשר התייעצתי עם אורתודנטית שכן עובדת עם שיטה זו היא טענה שדווקא שיטה זו תהיה עוד יותר טובה בשבילי משיטת הסמכים הרגילים. אשמח אם תוכלו לעזור לי בהחלטה- אם התוצאה תהיה שווה לתוצאה שתתקבל מסמכים רגילים אהיה מוכנה לשלם את ההפרש אך אם התהליך באמת ייתארך והתוצאה באמת תהיה פחות טובה איני מעוניינת להוציא סכומים אלה.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את מעוניינת בטיפול לינוגאלי
ד``ר אריאל דינבר04/12/2009אז לכי על זה. רופאים המיומנים בביצוע טיפול בשיטה זו מגיעים לתוצאות דומות בשיטות השונות.
לא אוכל להבטיח לך תוצאה בטיפול ע"י רופאים שאיני מכיר
בררי היטב למי את הולכת ואת האחריות והסיכון תקחי בעצמך או שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור של שתי שיניים בלבדיעל02/12/2009
שלום רב
שמתי סד לילה חדש למשך 2 לילות - הסד לילה לא התאים לי וקמתי עם כאבים חזקים בין שתי השיניים התחתונות שבעקבות הלחץ זזו ושינו את הזוית !!!
כמובן שאני לא משתמשת יותר בסד לילה הזה, אבל עכשיו נותרתי עם שיניים עקומות
האם יש דרך פשוטה להחזיר 2 שיניים בלבד למקום! ( אני מניחה ש2 לילות יספיקו להחזיר אותן למקום בחזרה- השאלה היא איך אני עושה את זה)בצורה הפשוטה והזולה ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עם סד מתקן
ד``ר אריאל דינבר02/12/2009פני לאורתודונט, הבעיה לא נראת לי מורכבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע או פלטות בסיום טיפולתמר01/12/2009
שלום רב
בני בן 16 וחצי. לאחר כמעט שלוש שנות טיפול אצל אורטודנט בעזרת קוביות
הורידו לו (גם למעלה וגם למטה) ושמו לו פלטות שהוא צריך לשים בלילה.
אני שומעת אצל חברים שלו שאצל רובם שמו חוט קיבוע.
האם יש הבדלים בין השניים? האם חוט קיבוע טוב יותר?
האם חוט קיבוע מבטיח תוצאות טובות יותר לאורך שנים?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל רופא ושיקול דעתו
ד``ר אריאל דינבר01/12/2009קיבוע הוא קבוע ולכן יתרונו בכך שהוא שומר על המצב לאורך זמן. עם זאת הוא מקשה על הצחצוח.
אני אישית ממליץ על קיבועים ולא על מכשור נייד.
את יכולה לבקש מהרופא שלך לבצע קיבוע במקום פלטה אולי הוא יסכים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםמור30/11/2009
אני בת 15 וחצי , ועל פי דבריו של רופא השיניים רק עכשיו בקעו השיניים של גיל 12 .
אני מעוניינת ביישור שיניים , השיניים שלי לא עקומות והחיוך שלי אסטתי , אך אני שואפת ליותר .
יש קצת יחס לא יפה בין השיניים הקידמיות העליונות , ויש חשש לעלייה של שן על שן .
אני לא יודעת איזה שיטה הכי מתאימה , הפלטות השקופות או השיטה עם המכשור הפנימי הקבוע .
בכל מקרה , אני לא מעוניינת בשיטה שרואים, זה לא בא בחשבון .
לאור הניסיון שהיו לי עם אורתודנטים , קשה לי לסמוך עליהם ובגלל המחירים חשוב שיהיה אמון וייעוץ נכון כמו בכל דבר .
אתם יכולים להמליץ לי על רופא באזור השרון המתמחה בשיטות הבלתי נראות או לתת קצת מידע על השיטות, היעילות, משך הטיפול ואיזה שיטה מתאימה ליישור מושלם ולא אגרסיבי של השיניים .
תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשימת המומחים
ד``ר אריאל דינבר01/12/2009באתר האגודה האורתודונטית או באתר ההסתדרות לרפואת שיניים.
תוכלי לאתר רופא בהתאם לכתובתו.
לא נוכל להמליץ ספציפית על רופא זה או אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלאלכס28/11/2009
שלום!
רציתי להתעייץ בנוגע לשתלים,
שיניים מספר 12,13, (חותכת+ניב, בלסת העליונה) הם חלביות ואין מעלהם שיניים קבועות שצמחו (לא התפתחו)
התייעצתי עם שני רופאים, אחד אמר לעקור את שניהם ולשים שתל אחד על כל שן שמוציאים , רופא אחר אמר כי מספיק לשים שתל אחד ועליו "לבנות" 2 שיניים
מה עדיף??
חשוב לי לציין כי מבנה הלסת שלי הוא קטן והשיניים גם כן קטנות
(אני בת 21)
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה בפורום יישור שיניים
ד``ר אריאל דינבר29/11/2009נסה פורום רפואת שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סימטריה בשיניים עקב עקירהאבי28/11/2009
שלום !
יש לי שאלה הנוגעת לסימטטריה של השיניים.
היום אני בן 21 , כשהייתי בן 9 עברתי טיפול אורתודנטי של יישור שיניים שאותו לא סיימתי והטיפול הופסק לפני הסיום. באותו זמן הטיפול עקרו לי שן בלסת העליונה כך שנוצרה לי אי סימטריה והקו אמצע זז לצד (מה שממש רואים בברור).
כיום חזרתי לטיפול אורתודנטי ויישור השיניים ולסיום הטיפול מה שכן קו האמצע עדיין עקום(בצורה ממש ברורה)
הציעו לי לעקור שן וכך קו האמצע יסתדר אך אני מעדיף שלא, היות והלסת התחתונה שלי ממש בולטת וכך זה יבליט אותה יותר.
שמעתי של "שן המרחפת" שמחברים מס' שיניים ל לשתל וכך אין צורך בהשתלה האם זה אפשרי במקרה שלי?
האם יש שיטה לעיגון השיניים על מנת לעשות מקום לשן תותבת\שתל כי הלסת העליונה ממש עקומה בגלל חוסר השן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופצית עקירה מקובלת
ד``ר אריאל דינבר29/11/2009במצבים ספציפים ניתן לשקול תיקון כנגד שתל אורתודונטי אך כל מקרה לגופו. רק הארותודונט שלך יוכל להמליץ לך בהתאם למצבך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי סמטרייה
אבי02/12/2009אפשרות העקירה בלסת העליונה עלולה לגרום נזק לפי דעתי היות והלסת התחתונה שלי לעומת זאת חסרה שלי שן מס' 14 בלסת העליונה.
החשש הגדול שלי לעקור עוד שן בלסת העליונה הוא מפני שאם אעקור שן בלסט העליונה אזיי הלסת התחתונה שלי תצא עוד יותר היות ורדיוס העליון של השיניים ייקטן.
האם יש איזה שהי שיטה שבאמצעותה אפשר לעשות רווח מקום לשן מס' 14 , וזאת על מנת להשתיל שן תותבת וכך אשפר את הקו אמצע שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי, ייתכן שאפשר
ד``ר אריאל דינבר02/12/2009אתה מתעקש לשאול שאלות ספציפיות כאשר ברור לך שאנחנו לא יכולים לענות לך בלי שראינו את המקרה שלך. זה לא עובד ככה, תבין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א סימטריהגלית27/11/2009
נולדתי עם א סימטריה יחסית גדולה בין צד ימין לשמאל בפנים (צד שמאל מלא יותר ויפה יותר ואילו צד ימין "מרוקן " ). רואים זאת בעיקר בתמונות והדבר פוגם מאוד בבטחון העצמי ובדימוי העצמי בכלל . האם יש טיפול מתחום של כרורגיית פה ולסת שיכול לעזור ???הרחבת לסת ? שתלים מסיליקון ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה שתפני לצורך ייעוץ
ד``ר עתליה וסרשטיין28/11/2009לפלסטיקאי/ת ולאחת המחלקות לכירורגית פה ולסת בבתי החולים. אורתודונטיה לא תפתור את הבעיה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע ליישור שיניים.תומר27/11/2009
האם אפשר להתחיל ליישר שיניים כשיש לי שלושה כתרים כסופים בפה?
עוד שאלה - כמה זמן אמור לקחת יישור שיניים כשהבעיה אצלי זה ששתי השיניים הקידמיות בולטות, [כמו שאתה רואה בתמונה, והשיניים התחתונות גם כן עקומות.
כמה זה גם יכול לעלות?
אני מאוד רוצה כבר להתחיל לטפל - הדבר הזה מעיק עליי שנים.
בנוסף - הייתי מעדיף ליישר את השיניים מבלי לשים קוביות כסופות, יש שיטות אחרות ליישר את השיניים מבלי לראות את ציוד היישור?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלה השלישית
ד``ר עתליה וסרשטיין28/11/2009פשוט יותר לענות. יש שיטות של סמכים פנימיים ויששל פלטות שקופות. השיטות שנראות פחות או לא נראות יקרות יותר מהשיטות הנראות. על משך טיפול ומחיר לא אוכל לענות. כדי לקבוע את תכנית הטיפול נדרשים נתונים רבים, שאנך יכול להעביר במסגרת הפורום. משך הטיפול תלוי בין היתר בתכנית הטיפול והמחיר תלוי גם במכשיר שיבחר.
בד"כ אין בעיה עם כתרים כסופים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרווח בין שיני חלב צומחותshira26/11/2009
שלום,
בני בן 7.5 חודשים והשבוע בקעה לו שן קדמית עליונה בצד ימין. שמתי לב שהשן לא צמחה בצמוד לשמאלית - יש בניהן רווח.
1. האם יש מה לעשות בשלב זה?
2. האם יש סיכוי שצמיחת שיניים נוספות באזור תביא לסגירת הרווח בין הקדמיות?
3. האם המקרה קשור בתורשה ומעיד על צורך ביישור שיניים בעתיד?
תודה,
שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1. לא לדאוג.. ...ועוד
ד``ר עתליה וסרשטיין26/11/20092. כן.
3. לא בהכרח
המצב הוא וריאציה של הנורמלי. לעתים נדירות יש שן נוספת (נקראת מזיודנס) בין החותכות המרכזיות העליונות, שגורמת לרווח ויש לעקרה, אם כי אין בכך דחיפות. שן כזו ניתן לראות בצילום רנטגן. תוכלי לפנות לאורתודונט/ית או לרופא/ת שיניים לילדים, אם ברצונך לשלול אפשרות זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן צהובהשרה25/11/2009
שלום. עוד שבועיים בעז"ה אני עומדת להוריד את הקוביות. הבעיה היא שנפלה לי קוביה בלסת התחתונה בשן קדמית (ימנית לארבע השיניים הקדמיות) והשן צהובה. מה אני יכולה לעשות? האם יש לזה פתרון ביתי? או שעלי להמתין עד להורדת הקוביות ואז לנקותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לאורתודונט/ית
ד``ר עתליה וסרשטיין26/11/2009הבעיה אינה שהשן צהובה אל, שהיא עלולה לזוז ואז ידחה סיום הטיפול. עודף דבק שמצהיב קל להסיר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שרה27/11/2009תודה על התשובה. רק רציתי להעיר, שהאורתודנט הדביק לי כבר קיבוע והוא אמר שזה לא נורא שהקוביה נפלה, כי יש עליה קיבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצויין
ד``ר עתליה וסרשטיין27/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזת שינייםשרית25/11/2009
שלום רב, יש לי שתי שאלות:
אני בת 24.
1. האם טיפול ביישור שיניים בלסת עליונה בלבד יכול לגרום לתזוזה בלתי רצויה של שיניים בלסת התחתונה (שלא מטופלות)? או שאין קשר בין הדברים?
2. האם קיימת תופעה של תזוזת שיניים ספונטנית עקב כוחות הלעיסה וגורמים נוספים לאוכלוסייה בגילאים עד 30?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר עתליה וסרשטיין25/11/20091. יכול לגרום. לא בכל מקרה.
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו אמצע לסת עליונהורד24/11/2009
אני בת 40, קו האמצע של הלסת העליונה נוטה לצד שמאל, מרווח של כחצי שן (לכיוון שמאל). אין לי רצון להתחיל טיפול בגשר וכיוצ"ב. האם יש דרך "לסדר" סטייה זו בדרך אסטתית חיצונית בלבד? כגון כתרים או ציפויים מסויימים? אודה על תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לרופא שיניים כללי או..
ד``ר עתליה וסרשטיין24/11/2009למומחה לשיקום הפה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)